Kreta en sväng

Ber om ursäkt för den eftersatta uppdateringen på denna blogg. Anledningen är sol och bad på Kreta en vecka och efter detta en 88-årsfest samt välbehövlig vila. På Kreta finns nämligen sängar där man sover på endast spånskiva med lakan över. Typ. Inte bra för min rygg... Ett par flygresor på det och dryga 40 mil i bil.

I övrigt har jag inget att klaga på vad gäller Grekland. Vi bodde i Rethymnon som är en jättemysig stad med både fin strand och gamla gränder med diverse shopping. Massor av restauranger med god mat finns det ju förstås också - det är inte fy skam att sitta vid Medelhavet och äta färsk fisk från just nämnda hav! 30 grader varmt om dagarna samt 28 grader i poolen. Havet höll "bara" 24 grader, men vi klagade inte nämnvärt över det. De sista två dagarna fick vi lite mulet och några få droppar regn, men det gjorde inte så mycket eftersom det, trots molnen, var säsongens varmaste dag.



En av dagarna tog vi lokalbussen till Heraklion, som är största staden på ön. Här finns massor av gamla fort blandat med modern storstad. Öns enda McDonalds finns här och ligger självklart granne med Amerikanska Ambassaden. Vi hoppade just den restaurangen ;) Istället hoppade vi på en ny buss till Knossos (lokalbussar är för övrigt ett bra alternativ för den med dödslängtan, i enlighet med övrig grekisk trafik...). Ganska häftigt att gå på samma stengator som människorna som byggde staden flera hundra år före kristus.



Igår firade vi min fina farmor som fyller 88 år på måndag med en grillkväll hemma i Väse. Jättetrevligt och gott! Hann med en sväng i spåret och en fika med mamma och J på Bergvik innan det. Idag har vi mest slappat och varit ute i det fina vädret, för imorgon är det allvar igen. Jobb i fyra veckor, sedan semester igen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0