Lotta på Liseberg och Henrik Dorsins frisyr

Det lite längre blogguppehållet beror på semester =) Vi har ju inte planerat några stora utflykter under vår fyra veckors semester, men ett par små tänkte vi hinna med. Den första gjorde vi i veckan. Började med att åka till GBG i måndags. Vi åkte på förmiddagen och tog en fikapaus med kaffe och mackor efter vägen. Sen åt vi en sen lunch på stan. Tänk att kunna unna sig ett glas vitt till maten sådär på eftermiddagen :) Vi testade även en ny cider som var riktigt god. Jordgubbsversionen smakade faktiskt jordgubb på riktigt och inte sådär konstgjort. Det kan nog bli en sommarhit!


Jordgubb och lime

Sen promenerade vi bort till Liseberg och kikade på repetitionerna av "Lotta på Liseberg". Sambon spelade på en massa chokladhjul (jag gör inte sånt där, för jag vinner aldrig...) och gav till slut upp. Jag tänkte att jag får väl offra mig och spela en gång. Det gick rätt bra:


Vinnare

"Lotta" var väl rätt okej, men den där bingon dom envisas med förstör ju en hel del. Sen ser man rätt kasst på Liseberg om man inte lyckas hitta sittplats. Vi kollade lite på "Lotta" i skarpt läge också, men när dom körde bingon la vi ner.


Repetition

Från GBG åkte vi vidare till Halmstad. På vägen gjorde vi ett stopp i Varberg och kikade på Varbergs Fästning som är som ett litet samhälle i sig.
Väl i Halmstad checkade vi in på Quality Hotel Eurostop (fanns tyvärr inte så mycket att välja på när vi bokade) som var det krångligaste hotell jag nånsin bott på. Först fick vi ett rum som inte var städat, så det var bara att gå ner och få ett nytt. Sen fungerade inte nyckelkorten och så glömde dom städa (vi bodde två nätter), osv osv. Vi var i alla fall så tydliga med att vi inte var nöjda att vi blev kompenserade. Bor man på hotell (som inte är så vansinnigt billigt) så vill man ju att det ska vara bekvämt och fungera.

Scandic i GBG var i alla fall bra ;) Det enda jobbiga där var en spindel i hotellrestaurangen/baren, men den fick bo under jordnötsskålen tills vi gick därifrån... En lösning inspirerad av min syster, kan man säga.


Äcklig

Första kvällen i Halmstad åkte vi ut till pappa med familj som har husvagnen på Gullbrannagården strax utanför stan. Vi kollade på båtrace i bäcken (barnen hade gjort båtar i alla möjliga former) och grillade kalkon. Jättemysigt =) Det är inte utan att man saknar husvagnslivet lite ibland...
Doris var förstås med och har växt till sig ordentligt. Kenneln dom köpte henne på ligger bara några mil från campingen, så hon fick hälsa på sina hundkompisar där tidigare på dagen.

     
Doris...                               ...och båt"race"

Andra dagen i Halmstad kikade vi lite på stan och åt middag på en av uteserveringarna på kvällen. Det finns ganska mycket gamla byggnader kvar i Halmstad, så det är en ganska fin stad. Aningens större i Karlstad, bara. Vi hann även med en visit på Tylösand, men tyvärr var det inte riktigt badväder (inte med våra mått mätt i alla fall...). Där såg vi kanske Henrik Dorsin (det var i alla fall hans frisyr...)  ;)

På vägen hem stannade vi till utanför Skövde och hälsade på en kollega till min sambo och sedan gjorde vi en blixtvisit i Varnhem och kollade på klosterkyrkan (sambon har snöat in på Arn-böckerna). Jättehäftig byggnad (grundad i mitten av 1100-talet) som var mycket större än man förväntat sig.

Idag blir det lugnt - vädret inbjuder inte direkt till några stora uteaktiviteter.

Kommentarer
Postat av: Jennie

Va mysigt ni har haft det på eran lilla minisemester :-)

2009-07-10 @ 18:09:01
URL: http://flowie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0