Fish 'n flush och gott nytt

En sån där skön dag när man inte gör sådär jättemycket - så har det varit idag.
Tog en stunds hemma-spa med lite peeling o ansiktsmask i förmiddags. Fick en mask av syrran i julklapp som är jätteskön. "Warm Mask" heter den och det var den verkligen. Blir alldeles varm när man lägger den på ansiktet! Innehåller jasmin, ginseng och kaktus. Den rekommenderar jag! Finns på Åhléns och räcker till två-tre masker.

mask

Sen tog vi en promenad ner till Norrstrand. Jätteskönt =) Ungefär 5 minus och knarr under skorna. När vi kom hem gjorde vi varm choklad o mackor. Finns det nåt mysigare???

mysigt!

Nu när vi har bestämt oss för att tapetsera om och så har jag surfat runt lite på olika inredningssajter och så. Hittade av någon konstig slump denna:

fish in a toilet

Det är precis vad det ser ut att vara - ett akvarie i toaletten. Och den är på riktigt. Finns på www.fishnfluch.com om någon skulle va sugen...

Simon & Thomas på tv3 är annars mina inredningshusgudar =) Älskar deras program OCH deras söta hundar (RIP Albert), trots att jag inte alltid är överens med deras resultat. Simon avskyr svensk inredning (speciellt furu) och resultatet av hans blandade engelska och svenska är ofta hystieriskt kul. Osäker på om jag skulle våga låta dom gå lös på våran lägenhet, dock...
Dom har en inredningsbutik på Odengatan i Sthlm londonw8.se. Ska visst va svindyrt, men jag ska ändå dit nästa gång jag är i Sthlm.

Eftersom vi inte har något speciellt att göra ikväll så är vi hemma o lagar lite god mat. Vi har ju dessutom grym utsikt från balkongen, så vi kommer se hela Karlstad OCH Hammarös fyrverkerier.

Gott Nytt År till alla!
Hoppas ni får ett trevligt slut på 2008 och en riktigt bra början på 2009.

Big size kanelbullar

I morse var det vitt på backen och på träden =) Nu var det kanske mer frost än snö, men man får va glad för det lilla:



Håller på att reda ut mina databekymmer. Min fina lilla vita Dell bluescreenar titt som tätt och explorer väljer ibland att sluta fungera. Dell har en supportchatt där man får snacka med en datanisse och få en massa tips. Är det nåt tok med datorn så kommer dom o hämtar den o lämnar tillbaka den när det (förhoppningsvis) är fixat. Nu har jag fått instruktioner om hur jag ska göra test på hårddisken så att dom har nåt att gå på. Ska ta itu med det. Snart...

Min nya datorväska kom idag. Bekvämare och smidigare att bära på än dom där lite fyrkantiga portföljaktiga varianterna. Och så är den ju lite frän...

hundväska

Håller på att försöker välja tapeter. I första hand till vardagsrummet, men kanske även till hallen (eller så målar vi där). Dels så har det inte varit omtapetserat nån gång i våran lägenhet (våningen vi bor på byggdes  -93, resten av huset på 60-talet) och sen har han som bodde här innan haft mysko grejer för sig med väggarna. T ex 13 stooooora mollyplugg i vardagsrummet och revor i hörnen på diverse ställen.
KBAB har ju nåt knepigt system där man aldrig kan få omtapetserat på deras bekostnad. Allt arbete med tapeter, målning, golv osv läggs på hyran. Inga jättekostnader iofs (tapeter i vardagsrummet ger ett påslag på ca 60 kr/mån), men ändå. Man tycker ju att när tapeterna i hallen lossnar och börjar trilla av väggarna så borde bostadsbolaget göra en insats. Nu har vi i alla fall lånat hem tapetböcker så får vi se vad det blir.

tapetböcker

Åkte ut till mamma o fikade på eftermiddagen. Köpte big size kanelbullar på maxi. Det är ju helg. Eller? Ledigt i alla fall. Man får skylla på det.

Kanske skulle komma igång med dom där promenaderna, förresten.


God start

Har kommit in i ett städstim... Fast det är light. Har gått och småstädat då och då dom senaste dagarna. Började med förrådet... Städat nåt skåp, torkat golv, rengjort vattenkokare. Funderar på att ge mig på garderoberna i hallen. Kanske.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Var tillbaka med kökslampan till Ikea. Den vägrade hänga rakt...
Kollar runt lite på nätet efter en ny kamera. Våran har ju kraschat. Syrran tycker deras kamera är bra, så vi funderar på efterföljaren till den; Fujifilm Finepix F50. Eller är det nån som har nåt annat tips? Böjar bli trist att fota kassa bilder med mobilen nu.

Måste passa på att tipsa om en bra webbsida: godstart.se
Varje gång man går in på den sidan skänker man automatiskt pengar till välgörande ändamål - utan att betalar själv då pengarna kommer från sidans annonsörer. Skitsmart. Sen kan man registrera sig (även det utan kostnad) och se hur mycket man själv samlat in, samt välja själv vart pengarna ska gå.
Förutom det kan man handla på olika webbsidor från godstart.se (t ex bokus.com, nelly.com, m fl) och på det sättet också samla in pengar. Företagen man handlar hos skänker t ex 5% av köpsumman eller liknande.
Har sidan som startsida - då blir det några ören varje gång jag öppnar explorer =)

Leif GW

Håller på att plöja Mari Jungstedst böcker. Gillar ju Stieg Larsson, Leif GW, Roslund och Hellström, Björn Hellberg och till viss del Åsa Larsson. Har läst Camilla Läckbergs också, men tycker inte hon är nåt vidare på att skriva. Känns lite enkelt på nåt sätt... Jungstedt hamnar väl nånstans snäppet bättre än Läckberg ändå. Dessutom utspelar sig böckerna på Gotland och det är ju kul =) Farfar kom ju därifrån.
Svårt att hitta nån bra författare att snöa in på. Jag gör gärna just det - snöar in och läser ALLT som finns om jag tycker att det första jag läser är bra... Väntar på att GW ska producera ytterligare böcker. Att Stieg Larsson gör det är ju tyvärr högst osannolikt. Ser dock fram emot filmatiseringen av "Män som hatar kvinnor" i som har premiär i februari.
GW och Björn Hellberg har väldigt "egna" sätt att skriva på. Båda uttrycker sig i skrift ungefär som dom gör i tal, om ni hajar vad jag menar, så där är det inte bara berättelserna som gör boken. GW:s böcker kräver lite av den som läser oxå. Man måste hänga med - annars är man körd. Såna där böcker man kan läsa igen och igen och upptäcka "nya" saker både andra och tredje gången. Sen är ju GW rätt skön som person oxå...

Min sambo har fått ett promenad-ryck... Jag har inte fått samma ryck riktigt än pga förkylningen (som inte stavas med d, kom vi överens om igår...), men det kommer. Igår när vi skulle ner på stan gick han o idag när vi skulle till IKEA gick han till Våxnäs och där plockade jag upp honom med bil. Fikade där innan vi åkte vidare, förstås ;)

Kaffe o bulle

Tänk vad lätt det är att handla på IKEA när man fått presentkort (är det iofs annars också...). Köpte ny spegel till hallen, lampa till köket, grej att ha vantar o sånt i, annat småplock. Inga servetter eller ljus, dock.
Städade förrådet lite när jag kom hem. Slängde rätt mycket, men av någon anledning känns det inte som att det blev någon skillnad. Jag får prova igen...

Repmånad på tv...

Hörbarhet nolla.

349 kr på Skopunkten

Det blev en lite sväng på stan idag oxå. Tog 15 minuter att åka halvvägs genom Mitt-i-city-parkeringshuset. Tur att det fanns en parkering halvvägs ändå...

Skorna jag lånade av kusin Malin på Juldagen var så bekväma så jag gick o köpte mig egna idag. 349 kr på Skopunkten. Bekväma och jättevarma =) Nu väntar jag bara på att förkyldningen ska försvinna ordentligt så att jag kan använda dom.
Hysteriskt med folk på stan, för övrigt, så vi övergav shoppingen relativt snabbt. Åkte o handlade i stället. Myskväll med god mat o tv ikväll.

Måste ju säga att Sodastreamern är guld! Blir ju inte riiiiktigt som vanlig cola, men det blir fullt drickbart. Vanligt mineralvatten är den perfekt till.

Sodastream =)

Såg på aftonbladet (eller expressen?) häromdagen att hon den där Blondinbella hade uttalat sig på något vansinnigt obegåvat sätt om Karl-Bertil Johnsson. Var tvungen att kolla på hennes blogg. Verkar inte va många getter hemma hos den tösen... Det positiva var att man i sammanhanget kände sig ganska begåvad själv ;)
Ja, ja - det kan inte va lätt att ha en massa pengar o inga getter...

Har förresten hittat en kul sida på nätet: www.livet.se

"Vi måste ha fattat fel", sa en av katterna som tålmodigt väntade utanför mössfabriken.

Obligatoriskt

Så var juldagarna över  - nästan i alla fall.
Ryckte upp mig lite från förkyldningen på julaftons eftermiddag, så vi åkte ut till pappa och hans familj på kvällen tillsammans med min syster o hennes familj. Dit kom TVÅ jultomtar o syrrans ungar var jätteimpade. Kevin var jätteartig och tog i hand o tackade varje gång han fick klappar. Leo var aningens mer avvaktande och därför snabbare att plocka åt sig klapparna tomtarna delade ut. Det är farligt att stå FÖR nära tomten FÖR länge...


Juldagen firade vi enligt tradition hos min farbror och hans familj. Är alltid så mysigt och hemtrevligt att va hos dom! Vi brukar köra knyte där så det blir en massa god mat. Efter maten följde den obligatoriska långpromenaden. ALLA (nästan - Stefan hade trasigt knä och Göran hade kossor att mjölka) ger sig ut och går. Hade egentligen inte tänkt följa med eftersom jag varit lite krasslig, men jag blev ju sugen när alla andra skulle gå. Grejen var ju att jag inte hade tagit med mig kläder för att gå, så jag fick låna mig fram. Malins kängor, Malins tröja och Marias mössa.

Hela gänget på promenix:
Hela (nästan) gänget! Just nu spanandes på en lite uggla som satt i ett träd.

Sen drack vi kaffe och fortsatte hem till mamma tillsammans med syrran o dom.
Mysigt med mat och julklappar där också. Har blivit riktigt fint i hennes nya lägenhet. Är lite avis på soffan o soffbordet...

Har fått väldigt bra julklappar =)
Örhängen och ljusstakar av min sambo
En korg med massor av mys från syrran (örhängen, godis, olika te-sorter, kul bok m.m.)
Kalender med bilder på Kevin o Leo
Presentkort både från mamma o pappa
Choklad o lotter från Patric

Söta örhängen från syster (kolla hennes blogg: flowie.blogg.se)
Såhär söta örhängen fick jag av min syster! Hon är riktigt duktig på att göra smycken =) Läs gärna hennes blogg, förresten: flowie.blogg.se

Idag har vi faktiskt varit ute på rean. Var inte tänkt så från början, men vi åkte i alla fall. Fick tag i både dammsugare (våran gamla har hållt ihop med silvertejp...) och sodastream som vi hade tänkt! Och lite andra grejor oxå... Nu är det bara en kamera vi skulle behöva. Den gamla har brakat ihop och mobilkameran tar ju måttligt bra bilder (se ovan).
Nu ska jag slappa i soffan ett tag. Ska nog prova nåt te jag fick av syrran. Det är ju "På spåret" ikväll o då måste hjärnan va på topp ;)

Hellberg rules!

Ett kort inlägg såhär på julafton

Mest för att få gnälla lite, faktiskt. Den där förkyldningen ville inte riktigt släppa... Så nu sitter jag ensam hemma framför datorn UTAN julkänsla. Sambon åkte en sväng till sina föräldrar eftersom dom åker bort i morgon. Får se om jag piggnar till framåt kvällen o kan åka till pappa en stund. Annars borde jag åtminstone ha hämtat mig såpass till imorgon att jag kan va med hos Göran o Mia.

Sitter o kikar ut genom köksfönstret på alla som går såna där mysiga julpromenader... Ett miffo på rullskidor oxå.
Synd att den inte kom lite snö.

Julekramar till alla!


Lagom till jul...

... så blir man förstås sjuk. Ont i halsen o lite hängig, liksom. Hoppas det ger sig till imorgon.
Fullspäckat schema i julhelgen, dessutom. Sambons föräldrar julaftons dag och pappa på kvällen. Pappas brorsa o hans familj (där för övrigt hela pappas sida av släkten brukar samlas) på juldagen och mamma på juldagens kväll.
På annandagen ska vi vila... Kanske kolla rean?

Jaha - då hade man blivit med blogg oxå. Syrrans fel. Hon började blogga för ett tag sen o då blev jag sugen. Kan ju va kul att skriva av sig ibland =) Får se hur länge det håller.

Lugn dag på jobbet idag, faktiskt. Inte en meter övningsbil har jag åkt *lyx*. Bara jobbat med teori, eco-drivingplanering och sånt där som man sällan får tid till. Annelie hade med sig hemmagjort julgodis *oxå lyx*, så det var inga större problem att jobba ;)
Nu ska jag försöka att INTE tänka på jobb ända tills 12 januari då jag börjar jobba igen. Bara njuta av ledighet!!!

Ikväll ska vi, trots att det signalerar viss pensionärsvarning, kolla på Bingolottos uppesittarkväll *skäms lite* med glögg o grejer.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0