Same old

Jobbat över en sväng med Risktvåan för mc ikväll. Nästa vecka kör vi premiärutbildningen och då måste det finnas material! Sen tog jag o kollegan en spontan-after-work för att på något sätt kompensera för att våra hjärnceller fått jobba extra. Tänk vilka vassa idéer man kan få på en irländsk pub strax efter halv sju en torsdagkväll.

Annars har det inte hänt så mycket nytt. Same old, same old... Backning, vändning, parkering (moment 5 - som faktiskt ibland utvecklas till moment 22). Syster kikade in på jobbet en sväng på min lunch och vi bestämde oss för att ses imorgon och kanske kika på lite skor. Jag rotade i garderoben igår och insåg att jag varit ovanligt brutal när jag rensade bland skorna i höstas. Inga vårskor. Alls.

Tittade, dels ofrivilligt, på delar av hockeymatchen Sverige - Tjeckien ikväll. Kom fram till att det inte blir mål om man skjuter på målvakten. Man måste skjuta bredvid honom.

Har gått och tänkt en massa på en vän som trillat och slagit sig rejält. Hoppas hon hämtar sig snart och blir bra!



Glöm inte bort mustaschkampen - stöd gärna min kampanj! Läs om prostatacancer här och följ Gert Fylkings blogg här. Robbans blogg kan du läsa här!





Extra allt

Jag trodde Janne "Flash" Nilsson var smartare än så här... Klarar man inte av att läsa och följa vägmärken och inte förstår sig på trafikregler så kan man inte gnälla på fortkörningsböter (som man inte ens fått?). Eh...???
Janne Långbens kommentar till Flashs blogginlägg är helt klockren.

Nåja. Vanlig hård dag på jobbet. Allt var som vanligt fast med extra allt, om ni fårstår. Extra krångel, extra ont, extra brandbilar, extra dåligt väder, extra många gathörn att backa runt. Kan tillägga att vi inte en enda gång haft anledning att åka fortare än 50 km/h på Hamngatan. Inga poliser såg vi heller.
Har så extremt ont i armen - haft sen i går. Kommer från min älskade nacke, tror jag. Det blir så här ibland. Idag gör det till och med ont när jag rör på fingrarna. Så det här blir inget långt inlägg...

Åkte till Ölme efter jobbet för att repa lite låtar till nästa helg. Vi har en intressant blandning musik på gång, förstås.

Mustasch!!!

Har glömt att blogga "välgörenhetspengarna" på ett tag... Kasst. Den här månaden blir det helt klart pengar till Gert & Robban. Eller ja - inte till dem, förstås, men till Mustaschkampen.
Förra gången gick Gert och Robban från Ystad till Haparanda. Den här gången går resan tillbaka, men inte till fots. Grabbarna ska lifta och därmed inte bara hålla sig längs kusten. De gör en massa stopp på olika ställen i landet - bland annat Värmland! Det viktiga med denna resa är förstås att samla pengar till Cancerfonden och forskningen kring prostatacancer. Läs Gerts blogg här.

Jag har startat min egen insamling! Stöd den genom att skicka BESEGRA 2462 till 72988. Du skänker 50 kr.

Tveksam

Kom precis hem efter jobb och en sväng i spåret med sambon. Vi försöker verkligen få till ett mer motionsrikt liv och det går sakta men säkert framåt! Slog på TV:n och hamnade på TV4:s "Förkväll" och måste bara säga: Snyggt TV4! Baddräktsmode med modeller i vanlig storlek!!! Skitsnygga tjejer som inte såg ut som dom endast ätit två paket nudlar den senaste veckan. Smala var dom, men normalt!

Helgen har varit väldigt trevlig med goda vänner på middag, ganska mycket slappande och en liiiiten tur på motorcykeln. Insåg på den korta vägen transport in till Karlstad att jag fortfarande tycker det är skitkul att köra båge. Blev direkt jag satte mig på cykeln tveksam till att sälja, som jag bestämt mig för. Idag talar min rygg och nacke om för mig, på ett väldigt tydligt sätt, varför jag hade bestämt mig för att sälja. Just nu funkar det definitivt inte att köra motorcykel :/ Kanske nån gång i framtiden igen? Vi får se. Nu jagar jag i alla fall köpare till min fina Savage! Blir suget för stort får jag väl tjata till mig en tur på pappas Yamaha Bulldog ;)

Eller så får jag tänka så här:




Skitdum

Jaaaa - jag har fattat classes!!! Kände mig skitdum när jag väl kom på hur enkelt det var :/ Nu har jag bara ett par detaljer kvar att lösa i CSS-uppgiften innan jag lämnar in den =) När jag är klar med den här kursen är jag sugen på att plugga nåt mer, faktiskt. Förhoppningsvis kan det öppna nya dörrar! Kom in på en juridikinriktad kurs kring media på GBG Univ., men tackade nej till den eftersom jag redan tackat ja till den här. Kanske ska söka den igen. Det är ganska smidigt med distansstudier.

Har lämnat plasma idag och sen mest gått och plockat hemma. Städat, tvättat, städat mer. Planen var ju att hämta in motorcykeln idag eftersom den inte var på humör att starta igår. Sköt upp detta på grund av följande anledning: snöblandat regn. Nu satsar vi på söndag istället!

Förra veckan (eller två veckor sen?) vann jag ju presentkort på Harry's på "Ordjakten" som KN Radio har i sin After Work. Idag vann sambon =) Det får alltså bli helkväll på Harry's nån kväll framöver! Jag gillar "Hithunters" som Kerry brukar köra i samma program, så det måste bli en fredag.


Mysko katter

En sån här vill jag ha =)




Men den här är ju totalt livsfarlig:



Grannen har en sån här katt, men den är snäll och låter inte som Gollum...

Kritor och barn

Har haft en riktig fixardag på jobbet. Hjälpt kollegan med material till Riskettan A (vi var riktigt pyssliga ett tag), skrivit EcoDriving-information, grejat med teorimaterial osv osv. Fick massor gjort som jag inte hunnit med förut!

Slutade ganska tidigt och åkte ut till mamma efter jobbet. Syrran och kidsen var där och vi fikade på mammas goda hembakade bröd, bullar och chokladkakor. Och så ritade vi en massa. Kevin tar nog efter sin pappa och är jätteduktig på att teckna. Båda barnen är väldigt kreativa =)


Kul

Jag vet att alla gnäller på det här, men det måste sluta komma snö snart! Det är så tröttsamt... Vore skönt om det inte kom nåt imorgon, för jag har lösa planer på att ta in motorcykeln till stan. Den måste få göra ett besök hos bilprovningen, nämligen.

Sitter med mina stilmallar och sliter. Har listat ut allt utom klasser. Ska skapa minst tre egna klasser i stilmallen som styr presentationen av valda delar i webbsidorna. Nån som kan hjälpa mig? Är lite lost på just den delen :/

Testar nytt

Nu testar jag nya bloggdesigner, så nu får ni stå ut med att det händer oväntade (och inte alltid så lyckade) grejer här... Sitter fortfarande med mitt CSS-plugg och bloggen är ett ganska bra sätt att klura på. Plus att jag har skaparflow ;)

Måndag igen och helgen går som vanligt alldeles för fort. Började min dag på Trafikverket (gamla Vägverket). Ännu en elev med körkort i näven. Eller ja - åtminstone ett protokoll som funkar som lapp tills den riktiga lappen kommer. Sen har det som vanligt rullat på i 180. Efter jobbet kickade vi igång vårt nya motionsliv här hemma. Snabbt in för att hoppa i springskorna och kasta sig ut i spåret. Springskorna fick visserligen bara gå idag, men det är alltid en början!

En av mina jobbarkompisar har börjat blogga! Jag är mäkta imponerad av detta. Världen snurrar uppenbarligen på i nya banor och undrens tid är inte förbi ;) Läs hans blogg här.

Sjöutsikt eller inte

Sitter och funderar på att göra om bloggdesignen lite. Skulle vilja ha den lite vårigare eller åtminstone med lite mer färg. Är lite i "skapartagen", om man kan kalla det så. Har suttit och jobbat med en logga idag tillsammans med ett par goa tjejer. Då blir man lite inspirerad att göra om och göra nytt. Vi får väl se... Photoshop går varmt, men jag önskar att jag kunde lite mer.

Sambon och jag diskuterade vår utsikt ikväll. Vi ser ju hela stan från balkongen - ända ut till Skoghallsverken och dom nya vindkraftverken som står en bit ut i Vänern. Vad som är synd är att vi inte ser vattnet. Alltså själva vattnet. MEN å andra sidan: Vi vet ju att det finns där. Vi har alltså sjöutsikt som inte syns.


Första och sista gången

Vi har köpt nya vinglas idag. Jag har precis diskat dem, men det är nog både första och sista gången. Jag förstår på min sambo att jag aldrig mer får komma i närheten av att handskas med glasen varken i disk- eller torkfasen. Det är nämligen jag som har sett till att vi behöver köpa nya vinglas... Min whiplash gör ju att jag ofta domnar bort i företrädesvis vänster arm och att jag ibland inte känner hur hårt jag håller i saker. Det har gått några glas här hemma... Tyvärr är dom tunna vinglasen extra usatta :/ Alla glas är dock än så länge hela.

Träffade syster med familj på affären idag. Syrrans sambo jobbar där, så honom sprang vi på först. Han har slutat röka, vilket jag tycker är superbra gjort! Jag imponeras av folk som lyckas med det. Är inte rökare själv och har aldrig varit, men jag kan ju förstå att beroendet måste vara enormt. Nu har han grejat drygt tre dagar (tror jag det var) och han verkar väldigt målinriktad!

Eftersom shoppingen igår uteblev försökte jag rädda upp situationen idag. Köpte detta:


Nu finns förutsättningarna

Får vi se vad det blir av det här. Jag vet att mitt knä inte är så förtjust i att springa, men jag tänker i alla fall prova. Och funkar inte det så kan man alltid fortsätta gå.

Utanför Kumla, typ, finns det en hög kulle - Kvarntorpshögen. Den är tydligen min:


Ego

Ikväll trotsar vi alla lagar och äter tacos. På en lördag! Det, ni... Jag går dessutom i Vivaz-tankar. Min mobil har fått nåt psykbryt som inte verkar vara speciellt kortsiktigt. Vet inte om jag ska skratta eller gråta ;)


Outlet

Har spenderat dagen i Filipstad, Vingåker och Örebro. Och bilen. Sambon jobbade halv dag, så vi käkade lunch hos svärföräldrarna i Filipstad och åkte en sväng till Vingåker för att se om outleten var nåt att ha. Det var den inte. Inte alls min stil på kläder. Det mesta dom hade där var "Tiger of Sweden" och det är jag inte så förtjust i. Tyvärr hade inte affären med glas och porslin särskilt mycket att erbjuda heller. Det är väl som det brukar med såna där ställen - man ska ha lite tur när man åker dit för att hitta nåt fynd. Stannade till på Stadium Outlet i Örebro och där hittade jag åtminstone en vind- /regnjacka. Vit. Än så länge...

Ikväll har vi kollat på talang och jag har tryckt i mig en massa choklad. Nu är jag så hög på socker, så det tar väl flera timmar innan jag har ro att somna. Men gott var det.

5C

Sitter med mitt universitetspluggande. Går trögt just nu. Inte så mycket för att det är svårt som för att jag inte orkar. Nu har jag i alla fall börjat få lite ordning på CSS. Har aldrig använt det förut, så det var inte alldeles lätt att få koll på hur man ska skriva. Har fått till ramar, styrning av text, listor och ett par andra grejor. Får dock inte upp bakgrundsbilden och det håller jag på att få spunk på. Har provat alla koder min lilla hjärna kan komma på, men icke. Får kanske prova med fräscha ögon imorgon.

Det har varit en riktig grund-dag på jobbet. 3C, 5A, 3C, 4. Ja, alla kollegor fattar... Miljöskadad, som jag förstås är, får jag maxpuls när jag upptäcker detta:


Fel

Hur lyckas man få till en sådan tilläggsskylt till ett förbudsmärke? Hallå, Karlstads kommun??? Rött och gult, kanske hade varit nåt? Ha, ha... Jag fattar att det bara är kollegorna som tycker detta är spännande ;)
Tog 5C på sjunkhusparkeringen, därifrån kommer fotot.

Nu "Top Gear" på 9:an. Vassaste motorprogrammet i världshistorien!

Idag har det varit kö. Lång kö. Till däckverkstaden. Innan köandet hade jag ångest över att jag hade tappat bort låsmuttern, eller vad det kallas, till övningsbilen. Däckchefen sa att vi skulle testa ändå och att allt går att lösa med måttligt våld. När jag kom in i däckverkstaden (efter en avsevärd tid i kö, förstås) skrattade däckgrabbarna och konstaterade att den inte skulle va nån låsmutter till dom här hjulen. Trodde det var standard på typ alla nya bilar, men icke. Nu är det i alla fall grejat - vi har dubb på övningsbilarna, så det började dra ihop sig. 15:e, ni vet.


Sommardäck

Gick förbi Harry's efter jobbet och hämtade ett presentkort som jag lyckades vinna på ordjakten i Karlstad Nya Radio i fredags. Dom kör live från Harry's på fredagar med Hithunters, så vi får väl gå dit nån fredag och kolla. Hithunters brukar ju va rätt kul och Kerry är ju bästa radioprataren i Norra Europa.

Idag har vädret varit helt underbart. Om det fortsätter så här så är det snart musöron på björkarna =)

Tal och tårta

Idag har jag röjt loss med kören på Ölme Missionskyrkas 150-årsjubileum. Dom är bara aningens efter Väse med det. Tyckte vi skötte oss rätt bra och hade näst intill makalöst ös. Pinglans man var med och lirade både gitarr och piano och det gjorde att vi tillsammans med Pinglan på gitarr (och trumma!) och vår basist (som är en riktig klippa) fick ett riktigt bra komp!
I och med att detta var ett jubileum ingick både tal i varierande längd och TÅRTA. Och förstås dom där goa människorna som jag tidigare nämnt och som alltid ingår i kyrkan. Det som även ingick var att kliva upp halsbrytande tidigt (för att vara söndag) och sjunga upp/repa. Det är väl den enda nackdelen med att göra det mesta av sitt sjungande i just kyrkor - det brukar börja kl. 11 och innan det ska man fixa och värma upp. Dessutom är inte rösten i sitt esse just på morgonen/förmiddagen... Allt annat som är förknippat med att sjunga i kyrkor är dock inget annat än fantastiskt kul!

Eftersom tårtor och tal drog ut på tiden ställde vi in vårt färgmöte i "nya" kyrkan. Passade ganska bra, för då hann man njuta en liten stund av solen =) Våren är äntligen här!


Fix

Idag skulle bli fixardag och det levde vi faktiskt upp till. Grejade ramar till bilderna jag beställt på morfar och hans musikaffär. Ribba-ram från Ikea. Jag gillar att dom är djupa.
Ena bilden är på morfar när han jobbar i affären. Tror han strängar en fiol eller nåt. Andra bildern är på affären som den såg ut på utsidan. Morfar hade musikaffär i Kristinehamn. Tyvärr finns inte själva huset kvar. Revs för längesen, tror jag.


Morfar på väggen

Det var lite svårt att fota, för det blänker från fönstren mitt emot :/
Vårt andra fix var vår Simon&Tomas-inspirerade "lampinstallation". Tre lampor i hörnet vid fåtöljen i vardagsrummet som hänger i olika höjd (lamporna alltså, inte fåtöljen...). Vi ska bara ordna lite softare glödlampor alternativt dimmer.


Ljus i hörnet

Vi hann också ut till Väse och byta till sommardäck. Gött att ha det gjort, även om vi inte kör dubbat och har nån jättepanik. Glöm inte bort att det är ny lag kring dubbdäck i år - 15 april måste dom vara av (om det inte är vinterväglag).

Nytt vårtecken: Luktade koskit idag =)

Motvilligt

Var och gjorde synundersökningen idag och som tur är behöver jag inte oroa mig för att hitta glasögon. Jag har ett litet brytningsfel och det kommer eventuellt från nacken, men optikern tyckte inte att det var nödvändigt med glasögon. Inte än i alla fall. Bra att veta. Majoriteten av yrsel och huvudvärk kommer alltså från nacken.
Efter optikerbesöket var jag och lämnade plasma. Sedan har jag tagit tag i lägenheten. Städat, tvättat och slängt skräp. Det gick utan någon som helst städlust. Motvilligt.

Har också hunnit hämta ut foton på morfar och hans musikaffär. Fotade ju av gamla kort som mamma och moster har haft och hade tänkt fixa till dom och skriva ut dom hemma i A4 format. Men när jag hade gjort en utskrift hemma så kändes det lite litet, så jag kollade runt på nätet vad större format skulle kosta. Hittade billig framkallning hos Fuji. 29 kr för 30x45 tyckte jag var rätt okej. Resultatet blev jättebra - jag valde länge mellan glansigt eller matt, men det blev glansigt tillslut. Ska bara leta rätt på ramar nu, så att dom äntligen kommer upp på väggen!



Nytt vårtecken: grannens nakenkatt får gå ut.



Fulaste

Marabou har en ny choklad som smakar passionsfrukt och chili. Kanske kan va nåt? Sambon är skeptisk och påminner mig om jorgubbschokladen från i somras som ingen av oss gillade. Han påstår att den låg i kylen länge och sedan slängdes. Till detta är jag tveksam. Jag tror nämligen inte att jag har tillåtit att choklad har kastats. Vi är fortfarande oense om detta...

"Sveriges fulaste hem" på TV 3 ikväll är verkligen Sveriges fulaste hem.

Brandbilar på besök

På Rud är det sällan tråkigt. I eftermiddag har vi haft hela Karlstads Räddningstjänst plus ambulans och polis på gården. En jädra fart kom dom med också. Till "vårat" hus skulle dom, men inte till våran uppgång. Visade sig vara torrkokning och löste sig snabbt.





Ungdomligare

Busschauffören sa "Godmorgon" när jag klev på bussen i morse. Inte "Hej" eller "Hallå" eller bara en nick, utan "Godmorgon". Visst blir man glad av sånt! Sen körde han som en japansk biltjuv hela vägen till stan, men ändå...

Haft risketta hela förmiddagen och sen lektioner på eftermiddagen. Man är oftast helt dum i huvudet efter en risketta, för det är så intensivt och det är jobbiga grejer vi pratar om. Sambon är fortfarande sjuk och det är fortfarande lite synd om honom. Jag har lite ont i halsen och är lite hängig, men det funkar än så länge.

Gick förbi en optiker och bokade tid för synundersökning på vägen hem. Åldern tar ut sin rätt... Eller ja, det vet jag ju inte än, men kanske.
Kände mig dock lite ungdomligare när jag hämtade posten och mitt stundetkort hade kommit. Tänk vad bra saker och ting löser sig ändå. Studentrabatt - ja tack!


Ungdomligt ;)

Var i kyrkan och fotade bygget lite för några dagar sedan. Det börjar ta bra form och köket är på plats! Önskar bara att jag kunde vara där och hjälpa till. Tisdagar, som är byggdagen nr ett, är den dagen jag oftast jobbar sent :/ Det är tur att vi har så många duktiga människor som sliter för att kyrkan ska bli fin! Pappa o Arvid hade lyckats snika till sig en varsin dosa. Kolla:


Tydligt


Ta tag

Jaha, betalryktet kring FB verkar vara just det. Ett rykte. Undrar hur länge, dock, för såna här sidor brukar alltid få någon typ av betalningsfunktion vad det lider. Antingen kan man köpa till ytterligare funktioner eller så dyker det upp något poängsystem. Det visar sig.

Påskhelgen har varit lugn. Hälften av styrkan är fökyld, hälften har förfärligt ont i nacken och kan inte sova. Det är alltså som upplagt för att inte göra nåt. Trots att vi skulle behöva.
Balkongen blev i alla fall fixad igår när det var så fint väder. Nu är mattorna ute och möblerna uppställda. En stund i solen hann vi också med!

I morse vände allt dock. Snöflingorna dalade sakta ner och insikten om att jobb är på gång infann sig :/ Får göra ett nytt försök att ta tag i mitt liv, så att jag inte behöver ha en klump i magen när måndag närmar sig.
Nu ska jag i alla fall ta tag i lite fotoredigering.

Rättvisemärkt

Sambon har tagit ett steg närmare de sociala medierna och börjat blogga. En sporadisk blogg, ska det tydligen bli, men ändå. Nu är steget inte långt till Facebook ;)

Facebook, som jag för övrigt har hört ska bli avgiftsbelagt. Vet inte om det är sant eller om det är ett illvilligt rykte, men om det är sant så lär ju Facebookgrundarna bli stenrika (igen...). Skulle detta vara sanning så är Facebook för mig ett minne blott. Nånstans går ju gränsen.

Idag är det påskafton och vi har njutit av det fina vädret. En promenad ner till stan och en stund i solen på balkongen. Det var rejält med folk ute på stan. Dessvärre har dom där "indianerna", som envisas med att spela olika typer av flöjt i Sthlm, hittat till Karlstad. Oväsen.
När vi kom hem från stan igen dök det upp en liten påskgubbe och en liten påskkärring. Sååå söta, var dom =) I utbyte mot påskbrev fick dom ett varsitt påskägg med godis. "Rättvisemärkt", förstås - lika godis i båda.


Fint besök

Nu ska vi lufta vinet och börja laga mat. Blir påskmiddag i lugn och ro hemma.


Roligt

Den här är ju hysteriskt rolig:



Kallas även "självironi"...

Mosig

Blev inte blåst idag. Tidningarnas aprilskämt var dessutom väldans lama. Nån elev på jobbet försökte dock snacka bort sitt motorstopp med att "Det var ett aprilskämt". Påhittigt =)
Det riktiga aprilskämtet är ju vädret... SNÖ i mose. Rejält dessutom, men som tur var gav det sig ganska snabbt och smälte bort.

Efter jobbet var jag på massage hos bästa Caroline på Salong Bellissima, så jag har varit lite mosig ikväll... Det verkar faktiskt som det gör nytta och Caroline är superduktig på att veta hur smärtan hänger ihop och vilka muskler hon ska jobba med. Kan verkligen rekommendera henne, men det gäller att vara ute i skapligt god tid när man ska boka tid, för hon jobbar på ett fartyg i Norge också.
Sambon hade städat o fixat när jag kom hem =) Jätteskönt att det är grejat för helgen. Vi ska väl inte göra nåt speciellt - hälsa på mamma o Jonny en sväng imorgon och försöka åka till Filipstad nån dag också. Skönt att inte ha några stora planer.

Hoppas ni får en trevlig påskhelg!
Kör förståndigt om ni ska ut på vägarna och ha gott om tid.



RSS 2.0