Lite hamster

Då var det gjort. Tanden är borta. Bedövningen också, så nu gör det ont :( Jag har i alla fall världens bästa tandläkare. Håkan är kung! Jag har ju varit lite nojig för detta eftersom jag aldrig har behövt göra något med mina tänder, men har var jättelugn och metodisk. Förklarade precis hur han skulle göra och hur det skulle kännas. Tandsyrrorna var också bra - de tyckte jag skulle ha tanden med mig hem som minne av mitt första stora tandläkarbesök ;) Nu får jag nog nöja mig med smoothies ikväll och sen gäller det att låta bli att pilla på suturerna.
Det var liiiite hamstervarning på min vänstra kind nån timme efter, men jag tror det börjar gå tillbaka.
Några tusenlappar fattigare är jag också. Att dra ut visdomständer gör ont på fler sätt en ett...

Hostan har äntligen börjat släppa på allvar. Idag har jag haft lite mer röst också - underlättar på jobbet ;) Kanske får fortsätta lite med julkortspysslandet ikväll. Behöver lite distraktion och julkänsla. Är sugen på att baka lite lussakatter också - syster är i full gång och har redan bakat två sorter. Kanske får knalla över och provsmaka så att jag vet vilket recept jag ska ta själv ;)

Flytoverall och vadarbyxor

Sakta, men säkert går det åt rätt håll. Inte längre så ont i öronen, men hostan är kvar och rösten är nästan helt borta. Var på jobbet ändå och det funkade okej tack vare lite pysslande och snälla kollegor =) Fick en massa annat gjort istället - sammanställningen från förra veckan och lite intygsskrivande t ex.

Var till kyrkan igår. Skulle egentligen sjungit med kören, men det gick ju inte. Kändes lite konstigt att sitta och lyssna, bara. De skötte sig i alla fall jättebra =) Pastorn körde predikan i flytoverall. Han har såna idéer ibland. Nu har han klarat av både flytoverall och vadarbyxor. Ser med spänning fram mot nästa outfit. Våra gudstjänster rockar ;)

Stannade kvar efteråt och scrappade med tjejerna. Fick ihop några julkort. Vi blev bjudna på mat och fika också, så det var en riktigt lyxsöndag!

Glee

Vad gör man om kvällarna när man sitter helt ensam och sjuk på ett ställe man aldrig varit på? Jo, man surfar runt på YouTube...
Hittade det här klippet från tv-serien "Glee" (som jag aldrig sett ett enda avsnitt av) där Gwyneth Paltrow gästspelar. Hon är riktigt duktig sångerska och det är en skön låt. Dock är det aaaaningens ändrad i texten...


Naturligtvis sjuk

Imorgon får jag äntligen åka hem igen =) Blev ju naturligtvis sjuk i går. Riktigt ont i både hals och öron och så feber på det. Men det är bara att bita ihop - jag är ju här själv :/ Mycket jobbigare att vara sjuk när man inte är hemma och speciellt när man inte kan sjukanmäla sig heller... Kör stenhårt på maxdos av Panodil nu och hoppas på det bästa.
Har i alla fall fått bra resultat på EcoDriving-kunderna (när jag väl fick folk att köra med) och de verkar väldigt nöjda. Det är huvudsaken! Imorgon har jag tre körningar och ett teoripass, sen får jag åka tillbaka till Karlstad.

Har förberett och förberett inför den här veckan, men sen när man kommer hit och börjar prata med folk så inser man att det är lite andra saker man vill prata om på teoripasset än om man hade varit i Karlstad. Blir ju skillnad i en landsbygds-kommun. Så nu försöker jag slipa till materialet lite. Ska fixa så att de kan se sina resultat också.
Sen ska jag försöka vila bort förkylningen så gott det går.

Tror förresten att jag fortfarande är själv här. Har aldrig sett nån i korridoren och jag är helt själv på frukosten... Känns lite som "The Shining".


Charlottenberg

Ja, då sitter man i nästan Norge - Charlottenberg. Är här för att jobba och kom hit redan igår för att ta ut EcoDriving-sträcka, vilket visade sig vara aningens krångligt. Mycket landsväg och det enda håll som egentligen funkar att åka åt är Norge. Vill dock inte åka in i Norge... Känns overkill. Dessutom har jag aldrig nånsin varit här, vilket inte gör saken lättare. Körde de första två kunderna idag och fick helt okej resultat på dem! Det märks dock att de som kör har kört vägarna hundra miljoner gånger. Tror att det spelar in på resultatet lite. De var i alla fall väldigt nöjda och det är huvudsaken!

Bor på ett motell precis vid köpcentret. Var typ ensam här i natt och det är inte bemannat på nätterna, så det var lite läskigt :/ Det är ganska kallt på rummen också, så det gäller att pälsa på sig! Rummen är fina men dåligt utrustade, sängarna är från tidigt 90-tal och frukostbrödet från förra veckan. Inga TV-kanaler finns det heller och det behöver man här på kvällarna ;) Trevliga människor, dock!

Shoppingcentret ligger preciiiiis på andra sidan vägen och det är nog tur att jag inte har några pengar. Livsfarligt. Det kryllar förstås av norrmänn eftersom vi bara är ca en halvmil från gränsen. Charlottenberg har ca 2000 invånare, men det känns som det är dubbelt så mycket folk här mellan 10 och 18. Gillar att förbereda mig ordentligt när jag ska jobba nånstans där jag aldrig har varit. Läsa på lite om orten och så. Eda kommun har bara ca 8500 invånare, så det är inget stort ställe =) Men jag tror att de har den lägsta arbetslösheten i Värmland. Charlottenberg har dessutom en Zoologisk Park där det bland annat finns giftormar, krokodiler, varaner, apor, ödlor, lemurer, näsbjörnar, fiskar och fåglar. Kaxigt!

Nu blir det en promenad i snön och nåt att äta nånstans.

Fred på jorden

Usch - det är halv helg för mig denna helg. Måste åka och jobba imorgon. Charlottenberg bär det av till. EcoDriving med Eda Kommun.

Ikväll har vi Julmässa i kyrkan. Ni vet, lotterier och sånt. Var där igår en stund och grejade. Det är så fint med julgran och julstjärnor i fönstren nu!
Handlade på vägen hem och såg att Innocent-smoothiesarna äntligen kommit hit =) Finns på ICA Välsviken. Köpte Kiwi/äpple/lime för att testa och den var helt okej. Ska testa lite fler smaker. Det är bara frukt, inget annat. Dom har söt hemsida också.


Yes!

Fortsätter på inslagen bana. Här kommer ett klipp till från Nöjesmassakern - det närmar ju sig jul:


Rattmuff på

Jag ÄLSKAR det här klippet. Nöjesmassakern =) Det var tider, det. Visade detta klipp en gång på en introduktionskurs - föräldrarna skrattade som galna och kidsen himlade med ögonen ;)



Krama varandra i trafiken!

Coffee song

Sitter och försöker koppla av lite på YouTube... Försöker hitta lite nya infallsvinklar på musik. Vet inte om ni minns tjejbandet Lucy Street. De var stora en sväng på 90-talet. Jobbade på en tidning då och fick intervjua dem när de var i Karlstad och spelade. Minns dem väldigt väl =)
En av tjejerna, Karolina Dahlman, kallar sig Tuesday och har tydligen ny karriär på gång. Hennes "The coffee song" låter så här:



En feelgood-låt som fastnar rätt fort. Ska bli intressant att se vad det blir av Tuesday i framtiden! Vet faktiskt inte om hon skrivit själv eller ej, men hon har haft skapliga låtskrivare i ryggen förut (Andreas Carlsson, Jörgen Elofsson). Hon är från Värmland (Charlottenberg) och det är sååå kul när det går bra för folk "härifrån"!

Lucy Street lät så här, by the way:



Den enda låt jag kommer ihåg med dem - kanske den enda som blev stor i Sverige?

Snart bär det av till väster om stan i öster för lite musikrep =)

Edit: "The Coffee Song" är skriven av Karolina Dahlman, Andrew Trapp och Jörgen Elofsson.

Idolerna

Vi var nere till torget en liten, liten sväng i lördags eftermiddag för att kika lite på Idolerna. De körde en låt var, men tyvärr var ljudet rätt risigt. Funkade okej med grabbarna som körde akustiskt, men de som körde med bakgrund fick lite sådär ljud. Weise apade sig, men sjöng förstås bra. Han o Minnah är favoriter. Olle är också vass - han lirar gitarr som ingen annan!





Vi drog direkt de hade sjungit klart och åkte hem till lugnet igen. Behöver verkligen lugnet nu! Blev indisk kyckling, ris och ett gott glas rött.

Igår åkte vi runt och firade pappor. Först sambons pappa i Filipstad, sen the rocky road över skogen till Väse och min pappa. Mat och fika hela dagen =) Gjorde ett litet enkelt kort till pappa:


Den är här nu

Min fina kalender från personligamlanacka.se. Den är här nu! Valde den lite mindre modellen den här gången (de har utökat med två storlekar till sen sist) och tog ett citat av golfkommentatorn och personligheten Göran Zachrisson. Han har ju alltid nåt att säga, den mannen...



Det finns mycket som är bra med personligalmanacka.se, designen och innehållet framför allt, men också den sköna stilen på hemsidan, de roliga mailen man får och små budskap på kartongen.
Igår dök ett mail med meddelandet: "Äntligen är din beställning på väg. Enligt postmannen borde den dimpa ner i brevlådan imorgon fredag. mvh Anders". Och visst hade postmannen rätt =)
På kartongen står det så här:



Idag har jag varit hos syster på fika. Hon gör grymma kladdkakor! Leo var hemma och vi ritade giraffer och spanade in leksakskatalog (jul snart, ju...). Leo konstaterade också att mamma är feg! Detta framkom i samband med en diskussion om spindlar... Inget nytt under solen ;)
Syster har gått 28 veckor med sin lillstrumpa nu och magen är så fin =)

Grejer som tandläkaren gör

Var till tandläkaren idag. Har aldrig haft ett enda hål, så när jag fick lite ont för ett tag sedan så misstänkte jag att det kanske var en visdomstand som hade fått för sig att kika fram. Håkan, min roliga tandläkare, tog några röntgenplåtar och konstaterade att jag misstänkt rätt. "Den rackarn drar vi ut", sa han. Jag har inga som helst problem med varken att bli stucken i armen eller slå mig, men jag är lite skraj för grejer som tandläkaren gör. Usch. "Jag ska va mycket försiktigare än jag brukar", skämtar Håkan. Sen säger han att jag har väldigt fina (hela) tänder. Jättekul att höra, men det gör inte att jag slipper spruta och skalpell i munnen :/

Tog en promenad i eftermiddag när jag kom hem från jobbet. Riktigt mysigt när det är alldeles vitt och snöflingorna singlar i luften. Nu ska jag göra varm choklad och mackor! Sen blir det TV-kväll. Grey's och Carina Berg (som flyttar in i Thorsten Flincks husbil - modigt...).





OBS!
Tackar redan nu nej till alla kommentarer som handlar om visdomständer, hur ont de gör att ta bort och hur mesig jag är som har ångest ;)

The Stig

"The Stig" är tillbaka i Top Gear! Världen jublar! Det är visserligen en ny "The Stig", men ändå. Tydligen finns det en Stig-farm. Kolla här. Rätt kul =) Ser fram emot nya avsnitt av världens bästa motorprogram.


Tillbaka

Snön är här och den kommer vågrätt. Rakt från sidan och den siktar på ansiktet. Med snön kommer halkan och då kan folk helt plötsligt inte köra bil. Eller det är snarare så att de försöker köra precis som vanligt och det funkar ju inte. Sänk farten lite, för katten, så slipper folk dö.
Mitt jobb blir ju liiiite mer spännande när väglaget är som idag. Var två centimeter ifrån att få en Volvo i häcken sista lektionen idag. Det är INTE roligt att se i backspegeln när bilen bakom kommer fort och dessutom börjar kana :/ Gick bra den här gången. Att bli påkörd bakifrån är vanligaste arbetsskadan i mitt jobb. Been there, done that...

Stor lila

Ny vecka, nya tag. Än en gång citeras Wikegård: Kämpa. Känner mig dock lite piggare än förra veckan - helgen gav mig en liten boost =)

När jag kom hem låg det ett litet paket i postboxen med min nya lila klocka =) Brukar inte ha klocka så ofta nu för tiden, men min kusin fick en superfin stor lila klocka i födelsedagspresent som jag blev sugen på. Lite annorlunda, men då blir det lite "mer" än en klocka! Vet inte om det är samma märke som hennes, men så här ser den ut:

Klocka: The Deep Purple Plus
I like =)


Lagom att ta tag i

Då var helgen över. En fullspäckad, men rolig helg. Behövde nog lite annat att tänka på, så det var bra att vi hade lite planer.

Jag har varit i både Väse och Kristinehamn och sjungit. Funkade riktigt bra båda gångerna. Det är kul att få så bra respons både på själva sången och på sångvalet. Vi blandar ju ofta in låtar som kanske inte är så vanliga i kyrkan. De här två dagarna har vi t ex kört Peter Ceteras "Glory of love", fast på svenska, och för ett tag sen gjorde vi Michael Jacksons "Man in the mirror". Nu är jag sugen på att göra nån Elton John-låt. Våran pastor, som kompar mig, är grym på piano, så jag tänker att Elton kan va lagom att ta tag i för honom pianomässigt ;)
Det var förresten massor av folk i kyrkan i Väse igår. Vår nya fina kyrka!

Igår kväll var vi på en supertrevlig middag hos goda vänner. Både gamla och nya bekantskaper och det blev en kanonkväll med god mat och dryck och, inte minst, massor av skratt. Lite tävling också. Och lite musik.

Har äntligen installerat Spotify också. Sju år efter alla andra, men man kan inte va först med allt ;) Har bara gratisversionen än så länge. Vet inte om jag lyssnar på tillräckligt med musik via datorn för att det ska va värt att köpa än. Visar sig. Har gjort en vass spellista med Elton. Inspiration!

Nu Beck. Överraskande.

Samma material

Oj, vad skönt att arbetsveckan är slut... I helgen ska jag bara göra roliga saker.

Måste pallra mig upp och åka till Väse imorgon för att repa sång inför lördagen. Kl. 10 ska jag vara där och det är inte det minsta synd om mig eftersom jag bestämde tid. Blir en salig blandning av låtar på lördag - precis som det brukar va när vi står för musiken. Sen blir det samma material (ungefär) på söndag i Kristinehamn. Lättjobbat ;
Kom och lyssna om ni vill =) Kl. 11 i Väse på lördag och kl. 16 i Broängskyrkan i Kristinehamn på söndag.

Substitute

Hörde en låt på radion härom dagen som inte försvann ur huvudet riktigt. Kunde inte för mitt liv komma på vem som gjorde den... MEN jag googlade runt lite och här är den:



Det är ingen vidare playback-insats, inte. Sen är hon väl bättre på både att modella och skådespela än att sjunga.

2.0

Huvudvärken från helvetet är inne på sin tredje dag. Inget hjälper. Om bara arbetsveckan kunde ta slut så att stressen får släppa lite grann. En dag kvar. En lång. Kämpa, som Wikegård säger.

Har precis avslutat en AM-kurs på jobbet. Gillar 15-åringarna =) De har en annan syn på trafik än vad de "vanliga" eleverna har och man lär sig massor av de små liven, bara man lyssnar! Jag ska sätta mina B-elever på samma frågor som AM-eleverna och jämföra åsikter ;) Beta-versionen av teorikursen funkade rätt bra, så med några små justeringar blir det nog en "AM-teori 2.0".

Tog en sväng i spåret efter jobbet idag för att få röra på mig och se om det kunde få kroppen lite mer i balans. Måste försöka hålla i springandet nu - trots att det inte blir några långa turer. Hjälpte inte huvudet så mycket, så det får bli soffan ikväll.



Trafikverket har kommit med en undersökning ang. dubbdäck och ESP. I rekommendationerna har man bland annat skrivit följande:
"Om en bilägare inte avser att använda bilen vid halt väglag, förefaller inte typen av vinterdäck vara betydelsefullt".
Eh... Känns det inte som en självklarhet??? Vad är det för tomtar som knåpar ihop sånt här? Ja, de har ju inte fel på den punkten i alla fall...

Newfound Lover

Den här låten är sååå skön:



Hämtad från den välkända värmlandska gansterkomedin "Smala Sussie" ;) Underbar film. Bengt Alsterlind gör en stor skådisinsats och "Hon med fönen" glömmer man inte i första taget.

RSS 2.0