Plupp och lämlarna

Glömde visa vad jag fick av min fina vän Elin. Hon läste mitt inlägg om Plupp och i fredags fick jag den här:



Jag kommer ihåg den från när jag var liten. Om vi hade den hemma eller läste den på dagis eller nåt vet jag inte, men jag kände jätteväl igen bilderna =) Tack, vännen!

I mål

Oj, vilken helg det har varit! Är helt slut...  Nyinvigningen av missionskyrkan i Väse har varit en stor succé från början till slut. Känns som jag har bott i kyrkan fredag - söndag, men det har varit roligt!
Egentligen började allt redan på tordag med föreläsning, men jag kunde tyvärr inte åka dit eftersom jag jobbade sent.

Fredagen var det öppet hus med konsert med både Väse Skolorkester och "lilla" Oxygen (som inte låter så små, kan jag säga). Det bjöds på kaffe och mackor och vi hade lotteri med vinster som var skänkta av företag i Väsetrakten. Vann hårprodukter, vilket passade alldeles utmärkt =) Det var jättemycket folk!


Skolorkerstern och Oxygen

På lördagen hade vi fest med god mat från "Åkerbo" i Ölme och underhållning av "DJABL". Det blev en supertrevlig kväll.


DJABL

Idag var det så dags för invigningsgudstjänst med bandklippning och tårtbuffé. Tonika stod för sången och vi lät grymt bra. Många var vi också, så det blev bra tryck. Det har aldrig varit så mycket folk i kyrkan heller, tror jag. Knappt att vi fick plats (tur att vi byggt ut...). Dessutom fick vi för första gången använda vår fina ljusbärare:


Vacker!


Tänk att vi är i mål efter ett drygt års hårt arbete! Nu kan vi se fram emot att använda våra nya lokaler och fylla kyrkan med människor.

Nu ska jag lägga upp lite bilder från helgen på vasemissionskyrka.se. Sen ska jag släpa mig till soffan och inte röra mig förrän jag ska släpa mig till sängen. Lite trött...


Inte lika bra

"Diggiloo Diggiley" gör sig liksom inte lika bra på engelska...



Jag tror jag kan dansen till refrängen fortfarande, by the way... *skäms lite*

Beta-version

Hej världen! Arbetsveckan är äntligen slut och helgen närmar sig. En speciell helg är det också =) Invigning med stort partaj i kyrkan. Ni som har möjlighet måste åka och kika i helgen - imorgon har vi öppet hus från kl. 17.
Ska fixa och greja hemma ikväll tänkte jag, men har inte riktigt fått tummen ur än. Håller på att blåsa ur en dator också, men måste ha lite support från syrrans sambo (han är en riktigt hacker). Vågar inte leka själv med sånt när det ska formateras och grejas. SMS-support är det som gäller!

Gjort det sista på AM-teorin idag på jobbet, så nu är det bara finjusteringar kvar. Det får vänta, dock. Kan man ha en beta-version av en teorikurs? I så fall har jag det... Hoppas det håller till veckan! Ska bli kul med 16-åringar i teorisalen måndag - onsdag =)

Städet verkar få vänta till imorgon. "Man ska inte göra idag vad man kan skjuta upp till imorgon." Okänd.

Råtta

Idag har jag lekt kontorsråtta på jobbet. Båda tjejerna som vanligtvis sitter där har varit på kurs och jag fick ta över rodret. Detta anser jag vara mycket modigt gjort. Speciellt av den som ska rätta alla mina fel sen ;)
Jag har trivts rätt bra bakom skrivbordet, dock. Det är guld för min rygg att inte behöva åka bil och dessutom har jag fått en hel del gjort med både jobbets hemsida och en del EcoDriving/teori - trots att telefonen ringde i ett och eleverna stod på kö! Najs =)

NWT skriver idag om Missionskyrkan i Väse! Kul =) Läs artikeln här. Där kan man också se vår nya fina ljusbärare! Har precis varit där med det sista jag skulle greja och det ser jättefint ut! Vi har en liten mysig hörna i rött i entrén, väldigt vackra bordsdekorationer i serveringssalen och mysbelysning över fönstren i kyrksalen.

Läser i en annan tidning, nämligen Aftonbladet, att Big Brother är tillbaka. Minns ni? Ett gäng folk inlåsta i ett hus - att ens komma på tanken...
Känns som att det kommer gå till ännu mer överdrift nu. Börjar bli lite för många och lite för sjuka dokusåpor. Tacka vet jag "Baren" när det sändes den första/andra säsongen och Aschberg var programledare!

Big Brother 2000:


Vi låter bra

Lite halt i spåret (ja, inte där det är sågspån, förstås). Det där med broar och viadukter som vi tjatar om på jobbet visar sig på den lilla bron över Djupdalsvägen där det är helt vitt. Glömde vantar, men kom ihåg mössa.
Funderar på om jag ska orka fortsätta springa när det blir kallt eller om man skulle skaffa nåt träningskort. Nautilus ligger närmast till hands eftersom det är lätt att kliva av bussen där och de har skapliga priser. Inga pass, dock, men det kvittar om jag ändå inte har nån att gå med.

Repade med kören inför helgen igår. Vi låter bra =) Vi låter ännu bättre till helgen när vi är måååånga. Pinglan skriver riktigt sköna sånger! "Glädje" går på repeat i mitt huvud just nu. Efter kören plockade vi upp möbler till kyrkans entré - blir väldigt bra med glada färger i mysigt hörn. Säger inte mer - ni får komma och kolla till helgen.

Nu ska jag äta hembakade mackor och kolla på "The Event" som är inspelat från i söndags (eller när det var). Vi spelade in typ 12 timmar för säkerhets skull... Är glömsk ibland. Sen ska jag förbereda lite bildspel till helgen.

Bjuder på ett youtube-klipp som är oslagbart:


Stolt

Igår hade vi städ- och fixdag i kyrkan. Jag kom dit vid tio (då folk redan hade varit där en timme...) och stannade till runt fyra (och då var många kvar länge efter, kan jag tänka mig). Vi var ganska många, så det var mycket som gick fort. Förutom att vi fick ordning på kyrkan så hade vi en otroligt trevlig dag! Det är lite smågrejer kvar att fixa, men det är redan nu jättefint och bättre kommer det bli! Färgerna över fönstren funkade som vi hade tänkt oss och vi har en otroligt vacker ljusbärare som är gjord av församlingsmedlemmar. Den syns på första bilden nedan längst fram till vänster. Man kan inte vara annat än stolt över alla som har gjort ett sånt fantastiskt jobb med bygget på olika sätt!

Här kommer en sneakpeak:






Ska ta lite bättre foton i veckan - hade bara mobilen med mig, så det blev lite kass kvalitet.
Är man nyfiken på hur vår fina kyrka blev så är det bara att dyka upp och kika! Torsdag - Söndag i veckan som kommer har vi massor av olika program och samlingar. Kolla programmet på vasemissionskyrka.se.

TV4 slåt, helt oväntat, till med en Beck-film ikväll. En total överraskning, så när man kommit över chocken så får man väl slå sig ner framför TV:n ;)


Ullared (nej, jag ska inte dit)

Det har tydligen blossat upp nån sorts debatt om Ullared och upphovsman till detta verkar va Pernilla Wahlgren. Jag blir lite nyfiken och letar mig fram till hennes blogg, där allt tydligen har sin början. Hittar detta inlägg. Vet inte om jag ska skratta eller rynka ögonbrynen mystiskt. Det jag spontant känner är att min förutfattade mening om Pernilla Wahlgren fick en extra kick. Det följer också några inlägg med nån sorts "ursäkt" som känns ganska lam, vilket egentligen bara spär på det första inläggets innehåll.

Jag har inte själv varit på Ullared (GeKås) i dess nuvarande form, så jag har egentligen inte nån åsikt att komma med kring själva varuhuset. Är själv inte så förtjust i när det blir trångt och kö, så därför är en resa dit inget jag planerar. Det jag dock har en åsikt om, efter att ha sett programmet ett par gånger, är Boris. Boris är VD på GeKås och en väldigt skön kille. Om man ska tro det man ser på TV är han också en väldigt bra chef. Mån om sina anställda, inte rädd för att göra det jobb de gör, sist kvar på kvällen osv. Han har nog fattat att ett chefsjobb inte bara handlar om att bestämma. Det handlar om att få sina anställda att gilla sin arbetsplats, låta dem veta om de gör ett bra jobb, kolla att alla har det bra och ge den där lilla extra klappen på axeln. Han har koll på läget, visioner om framtiden och som jag förstår det har ju det där varuhuset gjort ganska stora framsteg under hans ledning. Rock on, Boris!


Bild från kanal 5

Båten är bokad

Ja, då var arbetsveckan slut. Har varit kass på att blogga, men jobbet har snott min tid denna vecka. En månad med Introduktionskurser på schemat, vilket gör att det blir ett par slitsamma kvällar och massor av teori som ska produceras. Hoppas att jag lyckades med Eco-delen som kollegan ska ha imorgon. Annars får han väl ta mig i örat imorgon kväll, då ska vi nämligen ut och äta med jobbet. Båten är bokad - hoppas det är bra där.

Hade förresten den minsta Introduktionskurs jag nånsin haft i tisdags. Normalt är det trettio pers med på kurserna, men igår var vi nio. Bara nio. Det var faktiskt lite mysigt. Nu när vi har bytt lokaler har vi plats för massor av folk i teorisalen och det är väldigt kul med stora grupper, men det har sin charm att bara vara några stycken också. Blir lite personligare och mer gemytligt.

Ikväll har det varit tvätt o städ här hemma. Konstigt nog syns det inte ;) Jo, då... Det är bara det att jag har spritt ut mig lite i köket. Fick Lumene-prover från Buzzador i veckan som jag ska försöka dela ut till folk. Buzzador är ett företag som jobbar med Word of Mouth Marketing. Är man med så får man prova olika produkter, dela med sig till sina vänner och sedan ge sin åsikt om produkten eller tjänsten till tillverkaren.
Jag gillar många av Lumenes produkter - nu får jag testa dagkrämen med c-vitamin från hjortron =)


Otäckt

Hittade denna blogg via Vimmelmammans blogg. Läs - det är otäckt vilket land vi lever i när folk inte kan få hjälp. Sverige 2010...

Fantastiskt, avskalat, akustiskt

Vi tänkte ju ta det lugnt i helgen - bara vara hemma och slappa lördag, söndag eftersom det är så mycket just nu (varenda helg är uppbokad med diverse invigningar, spelningar, middagar osv). MEN vi kom över biljetter till en specialspelning med Amanda Jenssen i Sthlm och det kan man bara inte tacka nej till. Så på ett kick var tåg och hotell bokat och vi fick en ca 30 timmars-resa till huvudstaden.
Spelningen var på en liten teater i Vasastan som heter "Lederman" och publiken var endast "speciellt inbjudna" (på olika sätt) med spons från Loka. Ca 120 personer bara - såna spelningar får man sällan chans att gå på!

Amanda gjorde ett fantastiskt, avskalat, akustiskt gig med sköna versioner av både egna låtar och covers. Två gitarrer och en flygel. Hennes egna låtar blir ju väldigt annorlunda akustiskt eftersom hon vanligtvis har ganska mycket blås med i sina arrangemang. Vi fick också (som första publik) höra en ny låt =) Kort spelning, men helt klart värt resan!

Akustisk version av "Common Henry" där Amandas telefon ringer efter halva låten (vet inte vart det är inspelat). Men hon löser det:



Efter konserten gick vi till Gamla Stan och åt en god middag på Michelangelo. Pendeln ut till hotellet och en god natts sömn. Tåget hem vid tolv idag efter en riktig hotellfrukost.


Kändisspan (för de som är intresserade):
1. Björn Hellberg (en husgud) på Drottninggatan
2. Nån gammal tennisstjärna på hotellet
3. Lars Ohly på pendeln

Bedrövlig historia

Läser "Hanteraren" av Dick Sundevall. En dokumentär om hur svensk polis som begår lagbrott och om hur Olle Liljegren dömdes och avskedades trots att hans olagliga agerande sanktionerats och finansierats av Sveriges högsta polischefer. Boken går hårt åt många högdjur i polismyndigheten; Karin Göthblad och Leif Jennerkvist bland annat.
OM detta är sant så är det en stor katastrof... Och det är just det man funderar på när man läser. Är det sant?
Känns som nåt man skulle fråga Leif GW Persson om, så det gör vi. Ett snabbt mail med frågan om han:
1. Har läst boken
2. Tror att det är sant

Svaret kommer inom nån timme och är "JA". Bedrövlig historia som han tror i allt väsentligt är sann. Och då blir jag också ganska övertygad. För jag tror att GW är påläst och bra på sitt jobb. Och han vågar säga vad han tycker.
Jag rekommenderar boken i alla fall. Väldigt intressant.

Ikväll har vi haft lite familj här på enkel mat och tårta för att fira sambon som fyllt år. Mysigt =) Gjorde tacopaj som jag hittat recept på på nätet. Alltid lite lurigt när man testar recept första gången, men det blev rätt okej. Imorgon åker vi till Sthlm lite oplanerat och går (förhoppningsvis om allt funkar) på en specialkonsert med Amanda Jenssen. SJ har förstås ställt in vårt tåg, så det är ersättningsbuss som gäller. SJ måste vara det absolut sämst skötta företag i Norra Europa! Mina syskonbarn (5 och 7 år) skulle driva det där hundra gånger bättre. Nu plockar de bort tåg som har trasiga hjul. Ja, det är ju bra, men hur kommer det sig att man inte har kontinuerligt underhåll??? Fattar de inte att de skulle tjäna på att hålla efter grejerna istället för att behöva ersätta en massa människor och hyra in en massa extrabussar. För att inte tala om det där med publicitet. All publicitet är inte bra publicitet, SJ...

En grej, bara - skäll inte på personalen på tågen. Det är inte deras fel. Ring SJ och Transportstyrelsen istället - det är deras race. Personalen på tågen gör sitt bästa när det blir kaos för att passagerarna ska ha det bra.

Trixa

Inre tjänst på jobbet idag, förutom en körlektion och ett prov (som resulterade i en glad tös med körkort). Snickrat på jobbets hemsida som framöver kommer va i en mall som är lätt att uppdatera för dem som sitter på kontoret. Hade med mig kameran och min egen dator för att kunna göra lite egna bilder med hjälp av photoshop. Kul - jag gillar att trixa med sånt. Det är dessutom guuuuld för min nacke och rygg att inte sitta i bilen!

Tog en sväng i spåret när jag kom hem och sprang förbi skylten "Varning - jakt pågår". Oj då.. Det gäller att inte älga på för hårt i skogen ;) Börjar bli mörkt på kvällarna nu också, så vi får väl se hur länge jag vågar springa själv.

Nu är det nagelfix och tv-soffan som gäller!


Är det nån som minns Plupp?

Den blåhårige figuren dök upp i huvudet på mig idag. Inte säker på varför... Nån som minns honom?


Oplanerad liten shoppingdag

Vi hade en supertrevlig kväll i fredags! Kan inte bli annat i det sällskapet =) Började med champange på Plaza där man verkligen har fräschat upp. Från party till konferens och resultatet blev väldigt stilrent och snyggt. Sen behöver ju i och för sig inte konferens utesluta party...


Väldigt spejsigt på plaza

Sedan gick vi vidare till Casanova på Kungsgatan för att äta middag och DET kan jag verkligen rekommendera. Jag åt en helt grym pasta med oxfilé. Dessutom är det mysigt och servitörerna/servitriserna dyker nån gång under kvällen helt plötsligt upp i masker. Kvällen avslutades på Herrhagen!

Lördagen blev en oplanerad liten shoppingdag. Jag satt precis och sa till mamma i fredags att jag inte shoppar så mycket kläder längre... Hm... Ett par skor och en tunika blev det. Skorna är jag supernöjd med, för jag har länge letat efter ett par bruna. Tunikan var så bra pris på ;)


Från Scorett

Passade på att köpa ljung till balkongen också, fast jag egentligen hade tänkt hoppa det i år. Det är så vackert med riktigt lila ljung, så jag trillade dit i alla fall.


Höstigt

Idag hade vi tänkt ta en lite rejäl promenad, men spåret var så blött så vi fick vända efter en bit. En liten sväng blev det i alla fall i det fina höstvädret! Sen åkte jag och försökte hitta present till min kära sambo, men han önskar sig inget så det är svåååårt...


Man kan inte tacka nej till fika

Jaaaaa! Det är äntligen slut på jobbveckan =) Har varit så trött denna vecka, så nu är det tur att det är "helg". Hann inte med allt jag skulle göra idag. En av jobbarkompisarna köpte fikabröd och var snäll och köpte till mig också - fast jag inte var kvar till em-fikat idag. Därför blev jag hängandes på jobbet för att fika. Man kan INTE tacka nej till fika.
Men lite hann jag i alla fall och röjt skapligt har vi gjort hemma. Blev lite inspirerad av systers höstpyssel, så jag jagade rätt på lite höstlöv:


Lite höstkänsla

Imorgon måste jag åka till kyrkan och titta på färgprover. Borde åka till Ikea och köpa grejer dit innan... Måste också repa lite musik. Sen ska vi på Champange-Afterwork med goda vänner följt av middag på Casanova. Kommer bli jättetrevligt =) Hoppas på en god natts sömn i natt - det har varit lite sisådär med det ett tag nu (blir så ibland när nacken och stressen tar över). Måste va med i matchen imorgon...

En app

Har äntligen fått tag i en app som funkar bra att mäta sträcka med. Mätte "korta spåret" idag som vi har trott är 3 km (det står 2,5 på infotavlan). Nu vet jag att det är 3,5 km. Vet inte riktigt hur Karlstad Kommun har mätt när de fått det till 2,5 km...
Det blåste bus och jag har lite ont i örat, så jag nöjde mig med att gå idag. Springer på fredag om jag inte har blivit hängigare. Har varit tvungen att ta på mig vantar sista rundorna jag sprungit och har inga bra sportvantar, så jag fick ta vad jag hade liggande:


Ensam om dessa...

Imorgon jobbar jag halv dag eftersom jag jobbat kväll denna vecka och jag har massor att fixa. Först en massa ärenden och sen ska jag försöka röja lite hemma.

Grey's nu =) Äntligen!

Det värsta som kan hända är inte en poliskontroll

Christer Sandelin har åkt fast för rattfylla, skriver Expressen idag. När han stoppades efter lunch hade han 0,24 promille alkohol i blodet och säger att han druckit dagen innan. Om detta är sant så måste han ha druckit rätt rejält... Han skulle tydligen hämta barnen senare på eftermiddagen och säger "Självklart skulle jag aldrig sätta mig i bilen tillsammans med dem om jag trodde att jag hade för mycket alkohol i kroppen. Aldrig. Då hade alkoholen säkert hunnit gå ur helt också." Eh... va??? Han skulle inte sätta sig i bilen med barnen om han hade FÖR MYCKET alkohol i kroppen??? Men lite är okej då eller? För mig är det självklart att man inte har NÅGON alkohol i kroppen när man kör bil och det borde det vara för honom också om han är rädd om sina barn.


Sedan säger han att han lärt sig en läxa. "Man ska inte köra bil om man ens misstänker att man ligger i gränslandet för det här." I Aftonbladet står det: "Hade jag bara väntat en kvart till så skulle nog inte mätaren ha gett utslag, säger han ångerfullt."  My ass, säger jag då. Om man inte fattar att man ska va spik nykter när man kör bil så har man inte lärt sig en läxa. Samma sak gäller om man inte fattar att man är en lika dålig bilförare dagen efter trots att promillen har gått ur blodet. Har man partajat ordentligt så ställer man bilen dagen efter. Punkt slut. Det handlar inte om att "inte komma över gränsen", det handlar om att vara en säker förare. Det är man inte med alkohol i blodet eller när man är bakfull.



Det är inte konstigt att det dör mer än 125 människor i trafiken varje år på grund av rattfylleri när folk inte har mer vett än så här. 125 människor som med största sannolikhet hade varit i livet om det inte hade varit för alla som kör berusade.

Det värsta som kan hända är inte en poliskontroll...

Systerdotterns sparkar

Nu är Värmlandstrampen 2010 avklarad. Det blev verkligen en lyckad dag och de som har arrangerat har gjort ett otroligt jobb med alla planering och alla förberedelser! Temat var ju "S:t Göran och draken" och vår slinga var en upplevelseslinga med massor av skådespelare som överraskade scouterna efter vägen. Vår kontroll flöt på riktigt bra och vi hade jättetrevligt med alla kontrollkompisar (vi var drygt tio på vår kontroll). Från klockan nio på morgonen till fyra på eftermiddagen kollade vi vad scouterna kunde om får =) Orkade inte laga nån mat när vi kom hem, så vi åkte ner till Ankan och åt pasta istället.

På söndagen åkte vi ut till pappa för att fira hans födelsedag (han fyllde i torsdags) tillsammans med syrran och barnen och farmor. Fick äntligen känna min systerdotter sparka i magen. Underbar känsla =) Längtar tills hon kommer!

Idag har det varit Kanelbullens Dag. Kollegan köpte med till jobbet, så jag har knappt ätit annat än bullar idag. Men jag klagar inte ;) Imorgon är det en lång dag som avslutas med Introduktionsutbildning.
Den här veckan börjar både "Desperate Housewives" (där Vanessa Williams tydligen dyker upp - kan bli kul) och "Grey's Anatomy". Nice =)

RSS 2.0