Skynda på vårkänslan

Har varit i kyrkan på en riktigt bra gudstjänst. En sån där paus man behöver när livet "hopar sig". Klara från Ölme berättade också om sitt projektarbete i skolan som hon gör kring "Solvatten". En uppfinning som gör att människor i bland annat Kenya kan få rent vatten. Läs mer här.


Paus

Både idag och igår har det ju nästan känts lite som om våren är på väg och det får den gärna vara! Brukar inte tycka att höst och vinter är så jobbiga, men i år har vintern känns lång. Köpte årets första tulpaner i torsdags för att skynda på vårkänslan lite.


Vårigt

Firade syrrans äldsta pojk igår. Han fyller åtta på fredag, men vi firade lite för tidigt eftersom bebisen kan komma när som helst. Tänk vad stora barnen har blivit =) Och snart kommer det ett litet nytt liv! Väldigt snart, förhoppningsvis - heja bebisen!

Nödrim?

Den här låten har väl Sveriges mest osannolika textrader. Nödrim?

Dess spröda ton är ej bisarr
Men det finns glädje i min gitarr




Klart godkända

Nämnde för ett tag sen att det är lugnt på jobbet. Not so much anymore. Idag har jag dessutom, och återigen, insett hur krångligt det är med datorer och teknik. Men allt löser sig med lite tålamod ;) Och ett par samtal till Transportstyrelsen... Är inte så lycklig över nämnda myndighet, dock. Hade en riktigt bra Risketta idag med en grupp gosiga elever, så den lyfte den teknikstrulande dagen!

Vi har nu kickat igång vårt test av semlor. Först ut var Hanna Larssons Konditori på Herrhagen. Klart godkända semlor! På min arbetsplats råder en stor kärlek till sötsaker, så jag tror inte att det här testet kommer att tära speciellt mycket på oss. MEN vi har också inslag av LCHF (också känt som "förräderi"...) i personalstyrkan som antagligen gör att vi i genomsnitt hamnar på en relativt normal nivå ;)

Nej, klockan är sent. Det är en dag imorgon också.

Glädje

En ny tuff vecka har kickat igång. Hoppas att kraften och glädjen infinner sig snart. Imorgon börjar vårt stora vetenskapliga test av stans semlor på jobbet, så då lättar det lite ;)
På tal om glädje så var jag hos Agneta på Design Atenga och hämtade min ring igår. Det står just "GLÄDJE" på den och den blev så otroligt fin! Valde mellan ett par ord jättelänge, men kände att jag behövde bli påmind om just "GLÄDJE" ibland. Plus att det finns en sång som heter det och som konstant poppar upp i mitt huvud :) Just nu är den lite, lite för liten (det är svårt att avgöra storlek på ringar...), men Agneta ska knacka ut den på torsdag.


Vacker

Helgen har varit lugn. Väldigt trevlig After Work med god mat i kyrkan på fredagen är väl det häftigaste som hänt =) Vi jagar oss blåa efter nytt köksbord och nya stolar. Har hittat stolarna vi vill ha, men inte bordet. Hade först en vision om att köpa loss stolar från vårat gamla missionshus och fixa till med färg och sånt, men som vi bor nu så kan vi inte ha tillräckligt stort bord för att det ska bli snyggt, plus att det är mycket jobb som vi inte har någonstans att utföra. Får va som en hök på Blocket ett tag framöver. Hittills har alla fina ekbord i rätt storlek funnits i Alingsås...


Samearmband

Nu har mitt samearmband (vet inte om det heter så egentligen...) kommit! Jag har haft ett sådant för länge sen, men tappat bort det och har väldigt länge velat ha ett nytt! Fick tips av Hannah Graaf om Veronica, som gör läderarmband med tenntråd i alla möjliga storlekar och former. Valde ett av de smalare armbanden med den klassiska flätningen på i mörkbrunt skinn och jag är sååå nöjd med det! Kommer ha det jämt =) Kollade runt lite innan jag blev tipsad om Veronica och hon ligger helt klart bland de billigaste! Kolla alla armband här.


Finfint!

Idag har jag skrotat runt hemma och bara varit. Pratat länge med mamma i telefon och tagit en rejäl promenad. Ikväll blir det After Work i kyrkan. Maaaaat!

Hudvård

Här kommer tipset på hudvård =)
Jag har väldigt känslig hy i ansiktet. Minsta lilla jag blir stressad eller använder fel produkter så får jag små "utslag" eller blir röd och framför allt torr. En hudterapeut sa för ett tag sen att det inte är bara de dyra produkterna som är bra och att man inte skulle underskatta t exvissa av apotekets grejer. Så jag knallade in på apoteket i "Mitt i city" och frågade om hudvård för känslig hud. Fick hjälp av en jätteduktig och trevlig kvinna som direkt plockade fram alldeles nya produkter från Cliniderm - de var inte ens utställda på hyllan än! Speciella för känslig hud och med bra fetthalt i. Köpte både hudkräm och rengöring (som även funkar som ansiktsvatten). Nu har jag provat dem några dagar och är redan riktigt nöjd! Fick med småprover på en kräm som är bra till ännu känsligare hud (t ex ögonen).

Rekommenderas alltså!





I luften

Jag har känt mig som en liten, liten flodhäst idag. Lite klumpig, liksom. Har inget bra flyt - saker och ting är krångliga och inget blir riktigt bra, trots att jag verkligen anstränger mig. Har massor i luften (sk bollar). Reklam, teoriplanering, hemsidepyssel och förstås mina gosiga elever. Fast de sistnämnda är i och för sig sällan i luften och det är kul att ha mycket att göra!

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och slappa bredvid älsklingen som precis kom hem med blommor - osäkert vart de kom ifrån från början ;) Tröttheten har gett mig en riktig snyting, tror jag, så jag ska halvsova framför "Bibliotekstjuven" på SVT som verkar va en helt okej serie.

Ska tipsa om bra hudvårdsprodukter från Apoteket också. Sen.

You+Me

Carola är ju en gammal barndomsidol som man kanske inte lyssnar på så ofta längre... Tyckte hennes "My Show" innehöll en del bra låtar, men efter det vet jag inte... Jo, några guldkorn dyker väl upp då och då.

Favoriten på "My Show" är nog i alla fall You+Me som är skriven av Niklas Frisk och Andreas Mattson (Sweet Chariot). Hittade demo-versionen av den låten för ett tag sen och den är nästan bättre än den som sen landade på skivan. Nu hittade jag den på YouTube!


Demo

Den här låten är för övrigt helt grym live. Carola är ju trots allt bäst live... Men här är originalet i alla fall:


Från "My Show"

No surrender





Shit, vad hon är bra =)

Vad alla andra tycker

Man har bara sitt eget liv - vad alla andra tycker är ointressant. Kerstin Dellert

Råkade på Kerstin Dellerts ord i en artikel jag läst om henne. Det ligger väldigt mycket i det uttrycket och det kändes som att jag skulle behöva läsa de orden flera gånger om dagen!

Den här dagen har börjat otroligt segt. Behövde tydligen lite extra sömn och en slö förmiddag. Ska snart försöka ta tag i dagen och hitta på något. Kanske en sväng på stan?

Igår var jag ledig, men jobbade ändå. Typiskt :/ Men vad gör man? Kanske skulle frilansa som reklam-nisse... ;) Satt också med Photoshop en del och grejade ihop headers. Ska göra några förslag till en hästsida. Det är lite meckigare att göra förslag till en sida som redan finns - då har ju resten av sidan redan en stil, liksom. Men det är också en utmaning och såna är alltid välkomna!
Syster och lillplutten var här en sväng på fika igår också. Så mysigt att vi bor så nära varandra och bara kan titta förbi på kaffe sådär! Slängde ihop några Oboy-muffins. Muffins smakar aldrig så bra som när de precis kommer ur ugnen.

Måste visa ICAs kuliga te-påsar. Jag har aldrig varit ett fan av grönt te, men på jobbet har vi Hemköps och deras gröna te med citron tyckte jag var helt okej. Handlar ju inte på Hemköp så ofta, så jag tänkte att jag provar ICAs och de smakade precis lika okej. På te-påsarnas snöre fanns små söta "Visste du att"-citat:


Finurligt



Efterlängtad post

Tror jag har haft en av de mest effektiva jobbdagarna på länge idag. Kunde greja massor framför datorn! Dessvärre gav mitt USB-minne upp till hälften och fick spel när jag skulle fixa över nya/uppdaterade teorilektioner till datorn, så när jag trodde jag var klar fick jag göra om nästan allt. Men det gick fort, så nu hoppas jag att mitt USB håller sig på mattan tills jag har fixat ett nytt.

Åkte med kollegan och kollade EcoDriving-sträckor också - behöver ju ha nåt som fungerar även när det är snö och sen är det bra att uppdatera sig med nya sträckor ibland. Åkte förbi Hanna Larssons Konditori och det är ju så dumt att inte stanna till och köpa kanelbullar där, så det gjorde vi. Lika bra, liksom.


Kanel i bullar i påse...

Fick efterlängtad post idag: nya lurar till mobilen och kläder från Bubbleroom. Nu väntar jag bara på ett samearband och min fina ring från Design Atenga! Den här månaden började tydligen med rejäl shopping ;)


Två spår

Oj, det blev visst lite tomt på inlägg här... Har försökt ladda med energi under helgen för att orka början av detta år. Gick väl både bra och mindre bra. Nu är det bara att hugga i och bita ihop! Vi har det relativt lugnt på jobbet och det är nästan tur, för nu är det faktiskt inte speciellt smidigt att sitta i övningsbil. Det finns ju inget annat än två spår och massor av snövallar. Inte så varierande, direkt.

Vi hade i alla fall en väldigt trevlig lördag med bland annat middag med goda vänner. Fördrink på Herrhagen och sen en lite halkig promenad ner till stan och Pitchers monster-burgare. Tänkte åka buss hem, men det gick inte alls. Alla bussar i hela Karlstad var inställda för att det var för halkigt (konstigt nog var det inte lika halkigt åt Värmlandstrafiks bussar... Lustigt, det där.), så det var bara att plocka första bästa taxi. Söndagen spenderades mest med en bok och en kort tripp till Plantagen. Blev så tomt i köksfönstret när jag plockade bort adventsljusstakar och julstjärnor... Nu står det Våreld (även känd som Höstglöd - fast på hösten då...) där istället.
Grannarna har för övrigt precis satt upp sin julbelysning på balkongen. Jättefint.


Äntligen?

Översvämningen i Australien, från det ena till det andra, drabbar ju inte bara människor utan självklart även djuren. Läser i Aftonbladet om fladdermössen som man räddat och som är på bättringsvägen. De är ju onödigt söta i sina små filtar:


Sööööta bäbisar. (Lånad från aftonbladet.se)




100 %

Riktigt skön kille...


King Kong song... What?!

Jo, Abba gjorde ju en del bra musik. Undrar dock lite över hur den här låten slank med:



What?!?!?

Fast som vanligt är det ett riktigt coolt arr och kul körstämmor i refrängen, Abba-style. Och lite roligt är det - lyssna på texten. Ligger på Waterloo-skivan, tror jag. Spotify får en att minnas grejer man glömt - på gott och ont ;)

Hjalle och Heavy

Det fortsätter snöa... Jag har klivit runt i mina fusk-uggs idag och det ser ut som Bigfoots spår ungefär. Kompisfikat i Väse blev idag istället. Passande nog har det toksnöat hela natten och dagen, vilket gjorde att det var aningens svårare att ta sig till Väse än vanligt. Lite coolt att man ens kom fram, faktiskt. För att inte tala om hem igen. Men man åker ju stabil folkvagn, så... Idag hade den dock ett bra stöd av ena kompisens stoooora fyrhjulsdrivna Merca som spårade åt den. Det tackar vi för ;) Väldigt trevligt hade vi i alla fall och då spelar inte en liten snöstorm nån större roll.
Svängde förbi farmor på vägen hem och hon var ganska pigg!

Vet inte om jag har för mycket fritid och därmed möjlighet att sitta och filura mer än vanligt, men är det nån som minns "På Rymmen" i TV4 för x antal hundra år sedan? Vilken programidé. Egentligen ganska genial. Halva svenska folket var ju ute och jagade de där människorna! Hjalle och Heavy - nån som kommer ihåg? Och Tobbe Trollkarl - vart hade han varit i livet utan "På Rymmen" ;) Ingen som minns hans polare, bara... Nån borde kicka igång en ny säsong av det där. Men då måste man lösa problemet med "gömställen". Telefonkiosk är ju inte vanligt förekommande idag.



Nu ska jag i alla fall inte gå ut mer idag...

Vassaste

Grym låt med grymma brudar. Jill har vassaste countryrösten i världen. Charlotte har jag inte lyssnat på nästan nåt, men hon borde faktiskt sjunga mer sånt här.



Jill svingar sig ju inte med lätthet runt de där stängerna direkt... Lite gravid.

GW tar det med ro

Det här är ju faktiskt rätt kul - att GW skulle ta över Idol. Det vore nåt, det! Rätt bra utdelning om man satsar pengar på detta (rätt liten chans att vinna också...). Det står i artikeln att "huvudpersonen tar det hela med ro" och det känns ändå ganska väntat. Leif GW Persson verkar som en person som tar det mesta med ro. Han tackar också nej. Vänligt, men bestämt...

Har varit ute till Agneta på Hammarö och beställt ringen nu. Ateljén var liten, men jättemysig. Jag blir så imponerad av folk som har hittat nåt de är bra på och lyckats starta eget. Tur att syster inte följde med i alla fall - det kanske hade varit svårt att få med henne hem igen ;) Hade spanat på en hamrad ring, men när jag kom dit och kollade så valde jag utan tvekan den släta istället (utan att ens ha sett den hamrade). Kändes direkt att den var mer "jag". Nu sitter jag och lurar på om jag ska ha text eller inte, och i så fall vad det ska stå... Svååårt.

Evigt snöborstande

Oj, vilken dramatisk dag jag har haft på jobbet idag! Men allt gick bra tillslut och det är huvudsaken. Mer snö kom det också, vilket är på både gott och ont i mitt jobb. Lite besvärligt att ta sig fram och ett evigt snöborstande av övningsbil (den håller sig snöfri i ca tre sekunder när man väl är klar), men en lite extra utmaning för eleverna!

Nu är det några dagar ledigt igen och jag ska försöka ladda batterierna så mycket jag kan. Imorgon åker jag ut en sväng till Väse för att träffa finfina kompisar och innan det ska jag försöka åka ut till Hammarö och kika på smycken. Agneta som driver "Design Atenga" har sin ateljé där och jag är såååå sugen på en silverring som hon har designat!

Sänder en tanke till alla rockiga snöplogare som just nu jobbar för att hålla vägarna i ett skick som liknar skapligt. De gör så gott de kan med de resurser kommun och trafikverk ger dem. Kämpa.



People take a bow

Har sovit så himla risigt i natt, så egentligen borde jag kravla mig till sängen nu. Ska göra det alldeles strax och ta med mig en bok. Läser om Roslund & Hellströms böcker. Just nu "Flickan under gatan". Kan verkligen rekommendera deras böcker! Funkar att läsa flera gånger - lite som GWs böcker - man kommer på sånt man inte tänkte på eller inte uppfattade på samma sätt första gången.

Fick en kul kommentar av en elev på jobbet idag när jag sa till henne att göra som hon tänkte (för att hjälpa upp självständigheten lite):
-Kan du läsa mina tankar???
Svaret på den frågan var jätteenkel:
-Ja.
När man jobbar med det jag jobbar med blir man ganska duktig på att se/känna på sig/veta/uppfatta vad folk tänker göra. Ibland nästan innan de vet själva... Eleven garvade och bytte växel - precis som hon hade tänkt ;)

Har bytt bort julringsignalen på mobilen, så nu har jag världens mest ego ringsignal: "The Queen" med Velvet. Mest för att jag tycker början är lite kaxig. Kanske ett bra sätt att boosta självförtroendet lite ;)



God natt.

Allt kan hända

Året är nytt och allt kan hända!

Årets sista kväll firades på Kasernhöjden med goda vänner. Mycket trevligt med god mat och massor av skratt! Sent blev det, så nyårsdagen spenderades i soffan framför TVn, vilket känns rätt okej ändå.

Idag har vi tagit en ordentlig promenad och en kaffe på Farbror Melker. Jag saknar faktiskt att springa, vilket jag inte gjort sen det blev minusgrader. Är inte så sugen på det där med gym och sånt, så jag hopppas promenaderna kan hålla ihop mig såpass att jag orkar komma igång till våren igen. Ikväll blir det TV-soffan och försöka ladda lite för ett par dagars jobb. Bara två, så det ska jag nog greja =) Sen är det ledigt några dagar igen!

Nu ska jag greja lite naglar. Nu har jag äntligen köpt nytt lack till fransk manikyr igen, så nu är det det som gäller ett tag =) Ett väldigt pyssel dock, eftersom det bara håller sig snyggt ett par dagar - sen är det bara att göra om. Franskt är inte så snyggt när det blir slitet :/ Depend har äntligen kommit med ett dekorationslack med smal pensel också. Det har jag saknat länge! Snyggt att kunna lägga en tunn glitterlinje vid den vita kanten eller längst ut på nageln. En ytlig början på året!






RSS 2.0