Balkonghoppare

Ingen kan påa som GW... Han börjar sin påa i Efterlyst med "Eh... Ja... Förlåt, jag satt och tänkte..." och avslutar med "Ja, jag får rycka upp mig..." Alla är inte gjorda för TV.

En körlektion och en teorilektion på jobbet idag. Resten av dagen var vigd åt teoriplanering. Kom faktiskt en skaplig bit med teorin till min nya gymnasiegrupp =) Skönt att va på gång. De här eleverna har lite speciella behov så jag måste försöka anpassa teorin till dom. Ta bort lite text, lägga till fler/andra bilder, fixa lite grupparbeten osv.

Resten av dagen har jag hjälpt syster och hennes familj att flytta. Dom flyttar inte så långt, som tur är, utan blir kvar i samma område. Men nya lägenheten är lite mer radhuskänsla. Egen ingång och i två våningar. Liten gräsplätt finns det också. Kommer passa dom perfekt och dom kommer få jättefint!
Det fina med att flytta är att man kan passa på att byta lite grejer. Syrran har fått nån möbel av oss förut och idag lyckades jag komma hem med en "baksida" till vår säng. Både vi o syrran har Malmsängen från IKEA och dom får inte plats med den utdragbara baksidan i nya sovrummet. I vårt passar den jättebra =) Tack syster!


Som ovan fast i ekfanér

Vi lyckades även tappa bort en katt under flytten. Båda katterna blev lite skygga och tyckte inte att det där med flytt var så himla kul, så dom höll sig undan. Plötsligt kunde vi inte hitta den svarta "Gos". Vi letade överallt... Verkligen överallt. Eftersom han har ett förflutet som balkonghoppare trodde vi tillslut att han hade gjort just det; kastat sig ut från balkongen ner till friheten på gården. Letade där också. Ingen katt. När vi hade flyttat nästan alla grejer och skulle lasta på grejerna som skulle hem till mig satt han och tryckte bakom sängbaksidan. Där hade vi tittat säkert sju gånger. Så han har väl smygit runt när vi letade efter honom... Luring. Nu är han och den andra tokkatten säkert färdigflyttade till nya lägenheten.

Grattis till min fina pappa som fyller 60 idag!

Typ måla och sånt

Den här dagen började ganska rörigt, men ordnade väl upp sig allt eftersom. Hade min nya grupp med teorielever (gymnasieskola som jag ska ha tio tillfällen framöver) i morse och det var där det strulade ihop sig. Men vi gjorde det bästa av situationen och jag tror att vi fick en ganska bra förstaträff i alla fall. Man får vara kreativ ;)

Sen var NWT förbi på eftermiddagen och ville veta lite om nya AM-kortet (körkort för moped klass I). Satt o pratade en god stund med en journalist (jag är värdelös på namn, så jag kommer inte ihåg exakt vad han heter) som verkade ha rätt bra koll på läget. Ska bli intressant att läsa artikeln när den nu kommer, för det brukar alltid vara nåt som är felciterat... Det visar sig.

Hann jobba lite med teori innan jag åkte till Väse och övade med kören. Så många som vi var ikväll tror jag aldrig att vi har varit! Några med från Ölme också och det är jättekul =) Kollade upp hur det går med bygget också och det händer massor! Nästa vecka gjuts nog plattan på baksidan sen kan själva utbygget påbörjas. Just nu är det mest snickrande och jag går och väntar på att det ska komma lite mer arbetsuppgifter som jag kan hjälpa till med. Typ måla och sånt. Nästa tisdag jobbar jag kväll. Hade verkligen varit kul att vara med när dom ska gjuta.

Imorgon ska jag sitta med teoriplanering en del av dagen, men bara en del, så jag inser att jag inte kommer hinna klart på långa vägar. Därför började jag ikväll. Kanske hinner jag hjälpa syster med flytten också, för imorgon flyttar dom till nya lägenheten!

Till veckan börjar två av mina favvoserier: Ugly Betty och Desperate Housewives.

Långhalsar

Det har verkligen känts som måndag idag. Kanske för att det är det. Jag är inte så hot på jobbet just nu heller, verkar det som. Försöker trippa lite på tå så att jag inte syns.
Imorgon kommer tydligen NWT o vill veta saker om nåt. Inte säker på vad. Troligtvis nya AM-kortet eller Riskettan eller så. Tydligen är det jag som får prata med dom. Så jag får sätta mig och läsa på lite ikväll.

Ser med fasa Simon & Tomas på TV ikväll då dom totalsågar giraffen i kvällens fulaste hem. Mina giraffer här hemma gråter... Fast å andra sidan är mina långhalsar inte så stora och dom bor här för att jag gillar dom (inte för att folk ska tro att jag har varit i Afrika). Så dom sitter säkert.

Har pysslat lite med kort ikväll. Gjort klart ett som jag inte kan visa här än, men så fort mottagaren har det i sin hand lovar jag att lägga ut det på bloggen. Måste för övrigt sätta mig och klicka hem lite nytt material. Gärna någon ny stämpel (som inte är så tjejig) och lite nya mönstrade papper. Fast jag har faktiskt kommit på att jag kan göra egna mönstrade papper med hjälp av Photoshop. Ska prova det framöver när jag får tid...

Är på dom allra sista sidorna av Lars Keplers bok "Hypnotisören". Helt okej bok. En vass story som tyvärr dras ner lite av författarskapet. Inte så förtjust i hur de skriver, men berättelsen i sig är spännande och gör att man vill veta vad som händer. Bättre än Läckberg i alla fall, för det tycker jag inte är nåt vidare. Hoppas på ny GW-bok snart och ska tills dess försöka läsa nya av Buthler och Öhrlund "Förlåt min vrede".


Obotlig globetrotter

Mycket trevligt födelsedagsfirande hos världens bästa pappa igår! Massor av släkt och god mat =) Han fick presentkort på teater/sport/evenemangsbiljetter av oss. Gjorde ett kort som såg ut så här:



Min äldsta kusin på pappas sida, Karolina, har kommit hem. Hon är en obotlig globetrotter och har varit i Mexico senaste tiden. Nu hade hon fått för sig att åka hem en sväng och det är så kul när hon får för sig det! Hoppas hon stannar över jul! Ibland kan jag bli lite avis på henne. Jag är inte en sån person som gärna åker runt oplanerat och bor primitivt, men tänk att få uppleva allt som hon får uppleva!

Var uppe ganska sent igår, så vi sov länge idag. Sen åkte vi till IKEA för att köpa en kökslampa som vi spanat på. Självklart var den slut... Tvättade bilen, handlade lite och åkte hem och fixade tacos. Slösurfar lite och läste på aftonbladets hemsida att gamla idoljuryn tycker nuvarande idoljuryn är elaka. Va??? Såg Swartling & co nånsin sig själva på TV? Dagens jury är väl snälla som lamm jämfört med den gamla? Jag tycker baggarna o Andreas är bra. Och söker man till ett program som "Idol" så kanske man ska vara medveten om att det faktiskt är TV. Dessutom är väl inte TV4 kända för att vara smidiga och ta den smala vägen till "bra TV".


VM i särskrivning?


Skygg trävägg

Sitter o kollar lite på reprisen av Top Gear (jordens bästa motorprogram). Handlade en del om miljö och om Hondas nya bil "Clarity". En elbil med sitt eget kraftverk som drivs på vätgas och därmed inte släpper ut något annat än - vatten. Kräven nästan ingen service (eftersom det bara finns EN rörlig del i motorn) och borde kosta mindre än en "vanlig" bil i samma storlek. Verkar som Honda kan vara något på spåret här...

Repade igår och hittade lite låtar till oktober, men vi flummade lite också. Satt o spelade "Låtar man inte sjunger i kyrkan". Där har vi ett bra tema för nån gudstjänst framöver ;) Blir som vanligt en blandning av låtar i oktorber; lite Mauro Scocco, lite musikal, lite Phil Collins.
Sen åkte jag o hämtade sambon på tågstationen. Tog en lugn hemmakväll framför TVn. Skavlan hade bland annat Henrik Schyffert och Anna Anka där. Har sett ett avsnitt av dom där hemmafruarna och håller med om det så många andra tycker; man vet inte om man ska skratta eller gråta...Och det mest tragiska är att just Anna Anka verkar vara den av dom tre fruarna som har "mest" innanför pannbenet. Det är väl underhållning på sitt sätt, kanske.

Idag har vit varit en kortis på stan och på Bergvik för att fixa present till pappa. Sprang på en kompis på Bergvik. Hon fick ropa på mig säkert fem gånger innan jag reagerade. Så himla typiskt mig. Jag är heeeelt borta när jag är på stan. Ofta går jag med lurar i öronen också och då är det som att försöka få kontakt med skygg trävägg.

Nu ska vi snart åka till pappa o gratta honom!

Honungspojken

Bloggtips:

Honungspojken

Om en pojke med en helt slät hjärna. Han har diagnosen Lissencefali som är ett kromosomfel som gör att hjärnan inte veckar sig. Jättefin blogg och väldigt intressant!

Klädd för en viktig dag

Det har varit Trafiknykterhetens Dag idag. En fruktansvärt viktig dag och jag har klätt mig därefter:


Klädd för en viktig dag

Polisen har haft extra mycket nykterhetskontroller efter vägarna, men jag har inte sett en enda :( Kanske beror på att jag har haft ganska mycket lektioner med antingen grunder eller motorväg idag. Plus att jag har suttit en timme med privat teorilektion. Jag har i alla fall sett poliserna, så jag vet att dom finns.
Jobbade över med en kollega (!) för att fixa teorimaterial till traktorutbildningen vi ska ha på en av gymnasieskolorna i stan. Det finns inget som helst färdigt material till det, så vi har mycket jobb framför oss...
Kom hem vid åtta-tiden och har hunnit prata med både sambon o mamma i telefon.

Det har hänt nåt rätt komiskt. Jag har ju bråkat med kommunen om en väg till vår kyrka i Väse som jag inte tycker att dom sköter nåt vidare (trots att dom är väghållare där). Ringt några gånger och ibland varit lite vass i tonen, men kanske mest tjatig. Ifrågasatt och sagt vad jag tycker. Nu misstänker jag att dom har tröttnat på att det ringer en tjatig brud som gnäller på att dom inte sköter sitt jobb och helt enkelt fuskat sig ur situationen på följande sätt:



Vägen som jag haft åsikter om har helt plötsligt blivit cykel- och gångväg. Vilken smidig lösning! Tur att vi valde att skylta till kyrkan en annan väg... Fast å andra sidan så är det väl bättre att det inte är en bilväg om den ändå knappt är körbar. Och egentligen tror jag inte att det beror på mig =) Lustigt sammanträffande, kanske?

Imorgon kommer min älskling hem *wiieee*

Saknad

Sambon är i Sthlm på jobb o det är extremt trist här hemma. Tisdag till fredag är han borta... Jag saknar honom så himla mycket. Men nu är det bara ett par såna här veckor kvar, som tur är.

Jobbade halv dag, vilket var tur. Passade nog inte där idag... Kanske inte passar där alls? Får se vad framtiden utvisar. Tog en sväng på stan o kikade på Panduro. Konstigt hur länge man kan bli kvar där... Gjorde av med lite pengar på apoteket också. Värktabletter o rengöringsgrejor. Använder Neutrogena till ansiktet. Riktigt bra och inte så dyrt (det är medicinen som drar iväg när jag besöker apoteket...). Åkte tillbaka till jobbet sen o tog en promenad med två av grabbarna. Det blev våran friskvård. Passar mig bra eftersom den vanliga träningen inte kommer överens med min nacke för tillfället. Får bara ont när jag tränar nu, så jag försöker hålla mig till promenader och gå på massage. Nacken är inte så bra just nu o det drar med sig en massa annat - att det tjuter i örat, att jag lätt blir förkyld (tyldigen), att jag får ont i ryggen också, att jag blir trött... Det är bara att stå ut o äta lite tabletter tills det ger sig. För det brukar det ju göra. Går väldigt i perioder med denna whiplash. Har ju dragits med den ganska länge och man lär ju sig hur det funkar och att hitta ett sätt att leva med det. Jag är så glad att jag slipper dom starka tabletterna nu när jag jobbar 75%. Då kan jag stå ut med att det är perioder som är riktigt kassa.

Åkte o handlade efter promenaden, men fick hjälpa till att skicka iväg en äldre man, som fallit ihop på parkeringen, med ambulans. Han var diabetessjuk, så det hade säkert med det att göra. Stackarn. Hoppas han har piggnat till nu när han fått hjälp på sjukhuset.

Nu på kvällen har jag suttit lite, lite med jobb, men mest med pyssel. Gjort något kort och sorterat bland mina scrapgrejer. Har även planerat in ett tidigt rep inför söndagen jag ska sjunga i oktober. Nu är vi minsann ute i god tid! Shit, vad vassa vi ska bli! Typ.


Singel?

Hm... Känner mig fortfarande lite småhängig. Hoppas verkligen att det går över. Åkte i alla fall en kortis till kyrkan som numer är byggarbetsplats och kollade efter jobbet. Det var mest snickrande som gällde där och det är väl inte direkt min starka sida. Fotade lite:


Min pappa o Kennet snickrar från varsin sida


Här blir det så småningom kaffesal

När man kommer in i entrén så kan man faktiskt se hur rummen kommer bli. Konturer av nytt kök och ny toalett börjar framträda. Verkligen kul att se att hur det börjar ta form. På baksidan där kaffesalen kommer vara är det nu ett lager sten (singel? Är inte så vass på stensorter...) lagt och frågan är om inte plattan kommer vara gjuten nästa gång jag kommer dit. Ska åka förbi nästa tisdag också och se om det är något man kan bidra med då. Självklart följer kameran med, så håll utkik både här och på vasemissionskyrka.se för att se hur det går.

Hittade min favvomugg från när jag var liten långt in i skåpet idag. Nu får den fortsätta vara favorit ett tag till =)

   
Gick under namnet "Muggen med den långa
hunden" om jag inte minns fel

Slöar framför Idol med min fina mugg. Just den här delen med mellanauditions är inte riktigt lika kul. Har dessutom inte hängt med riktigt i år, så jag har inte skaffat mig några favoriter än.

Årets ord


Simon och Tomas funkar inte riktigt på landet, tydligen. Tomas tycker det luktar äckligt hos grisarna och Simon fick precis veta att det är ström i stängslet. Kvällens fulaste hem var furuköket from hell. Man kan ju inte låta bli att undra vad dom där två skulle håna i ens eget hem ;)

Årets ord: Fulfuru.

Annorlunda favoriter

Shit, jag börjar känna mig hängig igen. Får prova med den där naturmedicinen och hoppas på att det inte är den där grissjukdomen...

Igår var vi en sväng till pappa tillsammans med syster och hennes kids. Jättetrevligt! Och Doris (hunden) växer så det knakar. Hon har fått nån riktig hang-up på skor just nu. Innan det var vi i kyrkan o träffade en av våra "gamla" pastorer (11 år sedan han flyttade) som inte alls hade åldrats nåt. Såg ut precis som han alltid gjort!

Tillbaka till verkligheten idag också. Jobb. Hann med att ljuga lite med trafiklärarkollegorna från dom andra skolorna på VV:s träbänk på eftermiddagen när jag hade prov. Trevligt.

Sitter här och inser att jag lite annorlunda "favoriter":
Leif GW Persson, till exempel. För att han är överjävlig på sitt jobb och skriver vassa och roliga krönikor. Senast om Janne Olsson, Norrmalmtorgsdramat. Dessutom skriver han riktigt bra böcker som man får anstänga sig lite för att hänga med i. Han verkar ju ha rätt vad gäller mordet på Linda Chen också.

Simon & Thomas, vars nya tv-serie "Sveriges fulaste hem" börjar ikväll. Mest för att dom är mycket good-feeling och har roliga samtal. Simon har ju också en helt fantastisk förmåga att slänga ur sig svengelska uttryck i olika former. Har fortfarande inte varit i deras butik, vilket gnager mig. Dom über-söta vovvarna bidrar ju också till charmighetet.

Björn Hellberg, för att han är så nörd-påläst och smart. Jag blir alltid lite nervös när han är på tv. Det känns liksom som att han ska göra bort sig brutalt när som helst, men istället kommer det något imponerande långt och avancerat svar med tennissiffror eller liknande. OCH han bjuder på sig själv. Lika brutalt som man tror att han ska göra bort sig. Gillar frisyren också...

       
Grabbarna Grus

Elitserien i ishockey börjar ju som bekant ikväll. Färjestad - Skellefteå. Det lär väl säljas dåligt med biljetter i år också. För många matcher och för dyrt.

Om vi återgår till Spanien

Idag har varit en fixardag. Städat o grejat lite hemma. Sånt där jag inte hann med innan vi åkte till Spanien. Hann varken promenad eller blogguppdatering, men jag har hunnit tvätta, städa och ta en fika i solen på balkongen.
Mamma o Johnny kom på middag ikväll. Jättetrevligt med lite enkel mat och vin och sen kaffe framför Oldsberg kl. åtta.

Om vi återgår till Spanien då. Närmare bestämt Mallorca och närmare bestämt vädret. Det var nog den värsta semester jag har varit på - vädermässigt. Regn fyra dagar av sex. TVÅ dagar sol på Mallorca. Ön som inte haft regn på 100 dagar (enligt ryktet) får allt regn just när vi var där. "Worst thunderstorms all summer" som personalen på hotellet sa. En av nätterna åskade och blixtrade det rakt över oss i flera timmar i sträck. Naturligtvis med ihållande regn. Förutom det - jättebra.

Flög från Arlanda med Thomas Cook och en dansk rolig kapten som "pekade ut" vart hans sommarstuga låg när vi passerade Danmark. När vi landade i Palma på kvällen var det 25 grader (sen gick det ju utför med själva temperaturen). Efter att ha gått hundra mil på den stora flygplatsen åkte vi längsta transfern i världen - till andra sidan ön. Transfer i de sydliga länderna är ju dessutom i de allra flesta fall förenad med livsfara. Så också här. Shit vad dom där busschaufförerna kör!

Vi bodde på ett lägenhetshotell i Cala Bona / Cala Millor ("städerna" hade växt ihop) som var jättefint. Fina rum och jättebra service. Frukost på balkongen (när det inte tvärregnade) med färskt bröd från MiniMarketen en bit bort och lugnt poolområde med gott om plats. Första dagen och sista hade vi i alla fall bra väder och de flesta av regndagarna bjöd på nån liten soltimme, så lite fick vi hänga vid poolen. Ofta bredvid skåningar. Roliga skåningar.
Annars var det ganska mycket norrmän. En del hade ambitionen "En flaska vin per kväll ska väl inte möte några hinder?" en del "En leverskada per kväll ska vi nog kunna få till". Mest barnfamiljer och pensionärer, dock, så det var väldigt lugnt o städat. Skönt att inte behöva dras med fulla ungdomar (börjar jag bli gammal?).


Poolområdet tidigt på
morgonen en fin dag


Vattengympa kl. 12 varje dag


Vanligaste vädret v. 38

Precis utanför vårt hotell bodde en liten svart katt. Tror inte att han hade nån husse/matte, men nån hade ställt ut ett litet hus till honom i en slänt. Där gick han runt och hälsade på folk lite på måfå.

   

På en av restaurangerna i Cala Millor gick en randig långhårig misse o tiggde mat av gästerna:



Hotellet granne med oss hade lite shower på kvällarna. Bland annat Abba-show, RadioHits-show och 90's-show. Såna där shower kan ju vara av lite varierande kvalité, så vi tänkte att det kunde vara intressant att se. Och varierande kan man nog säga att det var. Dom var fyra i showgruppen och två av dom var riktigt duktiga. Dom två andra  - not so much. Vi kollade Abba-showen och RadioHits. Okej underhållning en regnig kväll.

   
Abbalåtar och radiolåtar

Trots regn är ju semester alltid semester och till Cala Bona kan jag absolut tänkta mig att åka tillbaka. Måste bara prata allvar med han som har hand om vädret först. Är det Anders Nylund som ansvarar för det, eller? Tror att vi hade det uppe på bloggen för ett tag sedan...


En sista stund i solen innan hemfärd

Godnatt.


Nu är jag hemma igen...

Landade ca 15.40 på Arlanda igår, så planet var lite försenat från Palma. Sen tog väskorna en hel evighet. Tror aldrig jag har väntat på väskor så länge på en flygplats... SEN hade dom naturligtvis lyckats krocka på väg hem (ungefär vid Hummelsta), så vi stod nästan en timme i kö på E18. Tillslut chansade vi på en liten grusväg för att komma runt kön och förbi olyckan och lyckades precis ta oss ut 150 meter från där olyckan hade hänt. Tur, för när vi käkat i Hummelsta och skulle ta oss ut på E18 igen var det fortfarande kö. Vi var alltså inte hemma förrän halv tio på kvällen och då var vi helt slut. Slappade en stund framför TV:n och läste och svarade på mina 26 mail innan sängen.
Idag ska jag försöka röja lite hemma och ta en promenad. Ska uppdatera lite här också. Lite bilder från Mallorca, ska jag försöka få upp. Men det är mest såna med regn...

Alex: Jag fick mina smycken ganska snabbt. Typ en vecka eller så från att jag hade beställt och betalat dom! Kolla på Linas Smycken. Jag köpte mina brickor i silver. Lite mer hållbart än pläterat

Svit

Slappar i vår svit på Scandic i Upplands Väsby. Japp - svit. Scandic är ju scandic, men en svit är ju ändå en svit. Fint att vi fick en sån istället för vanligt rum =) Jag fick ihop nån typ av packning tillslut. Jobbade till två och stack sedan direkt till Sthlm. Stannade till ett par minuter hos mamma på vägen, bara. Karlstad-Sthlm flöt på bra med bara en trafikolycka, några vägarbeten och en rosa BMW.

Skickat iväg en ansökan idag. Får se vad det blir av den. Man måste ju prova.

Imorgon börjar vår vecka i solen. Eller åtminstone i ett land där det bör vara sol. Har sett lite osäkert ut, men huvudsaken är att vi har semester. Bloggen tar väl också lite semester. Hittar jag nån dator där nere med skaplig uppkoppling kanske jag hör av mig =)

Hoppas ni mår gott här hemma så länge!

Kram till alla!


Ja...



...eller nej.

Slipade killar




Men så har dom nog övat ett tag också...

Blombud =)

Risketta på jobbet på förmiddagen. Jobbade halv dag, vilket är bra för man är rätt trött i huvet efter en sån förmiddag. Bara en dyslexiinfo efter det och sen lite teorijobb.

Efter jobbet åkte jag och fick massage. Välbehövligt. När jag precis skulle gå därifrån så ringer chefen och säger att jag måste komma till jobbet och hämta blommor. Visar sig att min älskade sambo, som är i Sthlm på jobb, har skickat blombud till mig eftersom vi har varit förlovade två år idag! Jag blev så glad =) Jag har världens underbaraste kille (men det visste jag redan).


Från min älskling

Resten av eftermiddagen har jag försökt att packa. Jag är sämst på det. Sämst. Det borde går att hyra in folk för sånt. Ungefär som flyttstäd. Nån som kommer hem o packar ens resväska när man ska nånstans. Vilken affärsidé! För nån annan, alltså. Inte för mig.

Snart bär det i alla fall av till Spanien och Cala Bona, Palma. Sola o bada, förhoppningsvis. Vädret såg väl lite ostadigt ut, men det hinner ändra sig. Vi fick kaffebröd från nån elev idag på jobbet och precis när jag grisade i mig en bit med smörkräm o grejer så säger en av kollegorna (namn behöver inte nämnas) typ: Ska du verkligen äta sånt där nu när du ska va på stranden hela dagarna? Men jag tar inte åt mig av sånt (och det var ett skämt). Sallad till lunch.

Slöar framför Idol (trots att jag inte packat klart...). Dom blev redigt blåsta av pojkarna med plastgitarr =) Båda baggarna gick på det i alla fall. Hon Helly-Kitty-tjejen som sjöng Christina Aguilera var hur som helst riktigt vass. Den stora baggen får ett så himla skönt leende när han tycker nåt är bra.



Sverige vann över Malta med ett mål. Ett. Självmål. Skäms.

Polis, flaggvakt och kommungubbar

Lååång dag på jobbet. Skulle serva alkolåset i jobbilen i morse. Trodde dom öppnade halv åtta, så jag åkte tidigt. Dom öppnade åtta. Hängde på låset, kan man säga.

Sen hade jag introduktionskurs på kvällen. Jättetrevlig grupp som jag fick så mycket fint beröm av =) Vi hade en lång och bra diskussion om vänstersväng på landsväg och hur farligt det kan bli. Vad läser jag på nwt.se när jag kommer hem? Jo, att en 22-årig kvinna dog i trafikolyka utanför Kil. Orsaken till olyckan? Vänstersväng på landsväg. Folk måste bli bättre på att inte svänga vänster. Åk o vänd, stanna o släpp förbi - vad som helst är bättre än att riskera att bli påkörd.

Annars har det varit omständigt på jobbet idag. Omständigt i trafiken. Lastbilschaufförer som inte har koll på hur stor bil dom har och fastnar i viadukterna (4 meter står det på skylten och han hade nog skåp på 4,20. Alltså 20 centimenter som inte hade nånstans att ta vägen). På det följde ju polisen som fick styra upp trafiken runt det som var kvar av nämnda lastbil. Vägarbeten med flaggvakter och kommungubbar som klipper träd. En helt vanlig dag på jobbet...

Ikväll börjar ju Idol. Är det inte underbart, så säg? Ett utmärkt tillfälle för nya artister att ta sig fram i branschen och en ypperlig chans för andra att göra bort sig i tv. Helt underbart med alla som är så övertygade om att dom kan sjunga, men i verkligheten tar toner som inte ens finns.
Att göra audition med Arne Qvicks "Rosen" tar väl ändå priset...

I media

Det var blivit en mix av tvättstuga o tv ikväll.

Visst är det kul att Erik Haag äntligen har fått jobb "i media" igen. Kanske lite överdriven stockholmsdialekt. Eller är det en image? Tyvärr har femman dragit i gång "Roast" igen. Heeeelt värdelöst sätt att försöka underhålla på. Och det är där Erik Haag fått jobb. Wow.




Passar utmärkt

Det är så skönt att resan är bokad! Nu är det bara att skrämma fram passet och packa (lätt, har jag för mig att vi sa). Idag har alla på jobbet varit sega. Det har verkligen varit måndag. Brukar alltid vara nån som är lite piggare eller åtminstone nån som under dagen hinner piggna till, men idag tittade vi bara trött på varandra och suckade. Det blir nog bättre imorgon.

Vi har tvättstugan ikväll så det är ett evigt rännande i trapporna. "Färjan 3" på tv. Ett program som passar alldeles utmärkt till slötittande. Det är liksom vad den serien är värd. Kapten Jan-Tore är helt osannolik. Detta konstaterande får tolkas fritt.

Detta är reklam för nåt jag egentligen inte kan göra reklam för, men älgen är ju så förbannat söt:



Mallorca it is

Resan är bokad. Mallorca it is. Sambon har börjat packa:



Konspiration

Konspirationsteori: tv-kanalerna samarbetar kring reklamavbrotten. Kör break på samma tid. Reklam på alla kanaler samtidigt. Vad tror ni?


Jeansen passade =)

Ralf Edström kallar Zlatans mål för världsrekord. Världsrekord i fotboll - när blev det modernt? Men det är klart, han är ju från Degerfors...

Orm/ödla?

Gudstjänsten blev bra! Sångerna gick kanon och pastorn hade hjälm under predikan. En del av predikan i alla fall. Vi har en cool pastor. Lunch efteråt med goda soppor, hembakt bröd, kaffe o kaka. Riktig hemlagad soppa (grönsakssoppa i det här fallet) är sååå gott och tyvärr nåt man gör för sällan hemma. Det är ju egentligen ganska enkelt.

Vädret klarnade upp, så vi tog en promenad på eftermiddagen. Pratade bort oss så att vi glömde ta av på rätt stig. Promenaden blev lite längre än vad vi tänkt, men det gör ju inget =) Höll på att trampa på en liten kopparorm, men han (hon? svårt att avgöra...) hann undan som tur var. Kopparormar är väl ödlor egentligen?
Åkte en sväng till Bergvik för att handla lite tacos till ikväll och jag spontanshoppade jeans på H&M. Dom hade 100 kr rabatt på alla jeans och då är det ju synd att låta bli ;) Har inte provat dom än - köpte den storlek jag brukar ha o hoppades på det bästa. Får se hur det går.

Nu sitter vi o kollar restresor. Lutar åt Mallorca i alla fall. Priserna går upp o ner var tionde minut, tror jag... Blir nog inte så där superbilligt, men det är inte hela världen. Huvudsaken är att vi kommer iväg. Har bokat en hotellnatt i Sthlm. Eftersom sambon är där på jobb dagarna innan vi åker så kör jag upp efter jobbet på torsdagen. Den här gången ska jag packa lätt. Har alltid för mycket grejer med mig.

Vildhasse

Då har man klarat av årets Oxhälja i Filipstad. Dåligt väder, förstås. Marknadskarameller, strumpor, leksaker, Vildhasse. Och var tionde meter börjar allt om. Marknadskarameller, strumpor, leksaker, Vildhasse. Man tittar mer på folk än på grejer. Man brukar springa på en hel del folk man känner också och det gjorde vi ju i år med. Något som också upprepar sig varje år är hur folk parkerar. Nu är ju detta mer eller mindre oundvikligt, med tanke på hur mycket folk det blir i en så liten stad på så kort tid, MEN arbetsskadad som man är så kan man inte låta bli att kommentera. I Filipstads enda allé var det idag alltså parkeringsplats:



Nu har vi det ju så bra att sambons föräldrar bor ganska "centralt" (kan man använda det ordet om Filipstad?), så parkering för oss var varken problem eller olagligt. Och vi var väl där för att träffa dom, minst lika mycket som för marknaden. Vi fick med oss det viktigaste hem (fast syrrans är godare):



Ikväll blir det lugnt. Nån film, kanske. Vädret inbjuder ju till det... Imorgon ska jag sjunga i Ölme och sen kanske man kan komma ut o gå en promenad.

Grattis till syrrans sambo som fyller år idag =)

Smart (s)laddlösning

Nu ska vi va relativt färdigrepade till söndag. Jag måste plugga lite texter bara... Blev inte kvar så länge i Väse idag. Konfirmanderna intog kyrkan vid fyratiden och jag hade lite o greja med till söndagen.

Satt o kollade lite inredningssajter och hittade den här hos designonline.se:

Perfekt för att slippa dra med sladdar till mobiler och kameror över hela lägenheten - de blir lätt liggande överallt... Dessutom ska man inte ladda mobilen längre än vad som faktiskt behövs. För elförbrukningens (miljöns) skull. Med andra ord är det ingen höjdare att ladda mobilen under natten, eftersom det inte tar mer än nån timme att ladda fullt, sen drar det bara onödig ström. Sen ska man inte låta sladden sitta i när man inte laddar heller för det ska tydligen dra ström ändå. Med denna kan man, såvitt jag förstår, ha flera kontakter inuti och bara en i väggen (bara en att dra ur, alltså!) Den borde dock gå att göra själv... Ska prova =)




Japp, syster. Det är trappräcket i Betania. Du vinner grön luft i valfri färg ;)


Nya hemsidor

Nu är nya hemsidorna ute =) Blev rätt okej med tanke på att jag bara har FrontPage att jobba med och inte kan nåt om html.

Väse Missionsförsamling

Club Enter

Nån som ser vart bilden i headern på vasemissionskyrka.se kommer ifrån?

Sälja luft

Frågade Skaparstigen ifall hon säljer sina fina grejer och fick svaret: "Ibland säljer jag, men inte giraffen t ex då jag hittat mönstret på nätet. Men gör ju fiskar ibland och har några nya grejer på gång. Man kan alltid fråga, men det är inte alltid jag hinner ta beställningar." Då finns det ju i alla fall en liten chans om man t ex skulle vilja ha en speciell present =) Det är ju så kul med "hemmagjorda" (eller vad man ska kalla det) grejer.

Har gjort klart församlingens nya sajt, men har fastnat på Club Enters. Faaaastnaaat! Tänkte att jag skulle göra en ny till dom också. Den behöver ändå uppdateras med info och den sidan som ligger ute nu är lite klen i färg. Ska ändra på det. Hoppas det lossnar snart.

Satt o kikade på miljöbilar på nätet ikväll. Lämpligt nog med "The Day After Tomorrow" på TV...  Volvo har tagit efter BMW (eller vem som nu var först - i min värld var det BMWs 5-serie) med stopp/start-tekniken som gör att bilens motor stängs av när man stannar vid exempelvis rött ljus. Dessutom används energin från när man bromsar till att ladda batteriet.  V50 med dieselmotor, men de nya dieselmotorerna har ju fina partikelfilter och är väldigt mycket renare än för bara några år sedan. 0,39 / mil säger volvo själva att just V50 DRIVe ska dra och den har ett koldioxidutsläpp på 104 gram / kilometer. Gränsen för miljöbil är 120 gram. Tänk att man har utvecklat bilarna såpass. Tänk om man hade gjort det tidigare.
Skulle i alla fall vilja ha en sån bil som övningsbil. Provkörde just BMW med start/stop-tekniken  i Sthlm för nåt år sedan när jag gick Eco-drivingutbildningen och det var rätt fränt och fungerade skitbra.

Man forskar ju faktiskt nån stans i världen på en bil som ska kunna gå på luft. Undrar vem som blir först med att sälja luft...

Imorgon är jag LEDIG. Ska lämna plasma och repa inför söndag innan jag åker en stund till Club Enter.


Vi 80-talister

Det var…

vi som knackade på hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem…
vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt…
vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade…
vi som samlade på allt – främst kapsyler…

vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian…
vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)...
vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks…
vi som började ‘hänga med våra polare’ när det blev för ocoolt att ‘leka med våra kompisar’…

vi som jublade när gröna/svarta tavlan byttes ut till whiteboards i skolan…
vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten…
vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram…
vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs…

vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google…
vi som läste OÄ i skolan…
vi som fortfarande säger negerbollar och aldrig har sagt det och menat något förolämpande...
vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp…
vi som läste Lyckoslanten. ..

vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som var hungriga...
vi som drack Sunkist ur pyramidformade förpackningar…
vi som kallade 1:orna för ettakladdare och 2:ornna för toalettdykare…
vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem…

vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson…
vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka…
vi som använde telefonkort och personsökare innan mobilernas tid…
vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet…

vi som använde cykelbyxor i olika färger…
vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det…
vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000…
vi som klippte värsta hockeyfrillan å tävlade om vem som hade längst hår i nacken...

vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet…
vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor…
vi som käkade Raider och inte Twix…
vi som hade bänkar med lock på…

vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövspantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin...
vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare...
vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren...
vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen...
vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockarfrån våra far/mor-mödrar...

vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan...
vi som trodde att pins i stil med 'Rör inte min kompis' skulle förändra världen...
vi som använde gnuggisar dagligen...
vi som frågade chans på någon ny varje vecka...
vi som drack Cuba Cola och Jaffa...

vi som smällde äkta tiger-smällare och thunder kings (inga nyamjukisvarianter) varje nyår...
vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen...
vi som tvingades runt för att sälja bingolotter/ Kvällsposten varje vecka...
vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten...
vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme...

vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost...
vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna...
vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården...
vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk...
vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen...

vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio...
vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm...
vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband...
vi som gjorde fingerlekar med garn såsom vaggan, eifeltornet, fiskenätet...
vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning(och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av SofiPropp...

vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den...
vi som fortfarande inte kan se Ingvar Carlssons ansikte utan att tänka på dojan...
vi som vågade säga nej till droger men som tvekade vad gällde våld...
vi som fortfarande säger Domus eller Servus i stället för Coop...
vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar...

vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt...
vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller killevippen för att se om det gav någon effekt...
vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)...
vi som hade skateboards med bromskloss...

Okej, nu är jag 79:a... Men jag är född i december så jag får va med. Snodd från Åsas blogg ;)

Snobbigt

Jag har börjat snobba till mig med att dricka latte. Dricker vansinnigt mycket kaffe på jobbet och då blir det vanligt kaffe med mjölk (ibland svart). Skulle väl behöva dra ner på denna dryck egentligen eftersom jag haft min beskärda del av magkatarr/nästan-magsår, men det är svårt. Så jag går halvvägs - latte.
Nu har jag ju ingen fin kaffemaskin i borstat stål eller så, utan jag vispar min microvärmda kaffemjölk med en söt liten ikea-elvisp. Duger åt mig =)

     
Simpaste lattevispen från ikea gör gott kaffe

Igår hade vi byggdag i kyrkan igen. Vi river fortfarande - nu är det nästan bara väggar kvar på köksdelen. Ordentligt byggt är det också. Spikat till oändlighet i rejält virke. Stod på taket igår och öste isoleringstorv i säckar så jag var helt spånig när jag kom hem (och spånet kom inte från hål i huvudet, för den som undrar...). Dammade så att det kändes som hälften av isoleringen hamnade i lungorna.

   
Innertaket sågas bort



Innertaket bortsågat

Det är helt fantastiska männsikor med och hjälper till med bygget och det är så himla kul att vara där och försöka göra nytta. Dessutom får man träffa "gamla bekanta" på ett nytt sätt. Vi gör ju massor tillsammans i församlingen annars också, men det blir väldigt påtagligt när man hjälps åt och ser resultatet så tydligt!

Idag var syrran o Leo förbi på jobbet o hälsade på en kortis när jag hade lunch. Dom hade varit på stan o fikat. Leo hade varit hos frisören och var både grön o orange i håret. Najs =) Han var jätteartig o presenterade sig jättetydligt när chefen klev fram o hälsade i hand.

Nu ska jag städa undan lite här hemma... Behövs.

RSS 2.0