Begränsad utgåva

Härligt väder idag =)  Första frukosten på balkongen för i år och en riktig slappar-förmiddag. Magnus Uggla var på nyhetsmorgon i morse. TV4-Jesper frågade om inte gränsen mellan att vara en cool 54-åring och en patetisk 54-åring var hårfin. De tysta sekunderna innan Uggla svarade blev aningen långa. La märke till att han slänger med luggen ofta. Uggla, alltså. Händer inte mycket med själva luggen, men det är liksom den huvudrörelsen, om ni förstår. Frågade honom om det på chatten på tv4.se, men fick underligt nog inget svar. Han är en kul kille i alla fall, den där Uggla. Skriver finurliga låtar och en rolig blogg. Är nog mer musikalisk än vi egentligen anar...



Halva frukosten utplockad

Efter en kort tripp ner på stan bestämde vi oss för att åka till Kristinehamn och kika på Fastingen (typ marknad). Inte så mycket att se...

Vi träffade pappa på stan innan vi åkte öster ut och bokade in kaffe hos dom på vägen hem från den spännande utflykten (ni anar ironin?). Passade på att bända ur batteriet ur min motorcykel, så att jag kan ta med det när jag ska köpa nytt. Blev lite osäker när jag var o kikade i veckan om det var rätt stolek. Vi var tre personer som slutförde projektet med att plocka ur batteriet. Eller två och en halv, kanske, eftersom allt jag gjorde var att skruva ur en skruv (som dessutom var påbörjad...).

             
Doris växer (i sömnen?)         Sambon utmanar studsmattan

Vi har bestämt oss för att denna månad handla på Willys istället för ICA. Alla säger att det är så billigt och att dom numer har bra grejer. Så vi gör ett försök för att jämföra lite. Jag har varit lite anti Willys förut, för jag har tyckt att det känns lite lagerbyggnad där. Men i Karlstad har dom byggt om relativt nyss och nu är det helt okej. Syrrans sambo jobbar där o säger att det är bra och jag tycker nog att det verkar så hittills. Väldigt fina grönsaker har dom. Det är helt klart bättre än Maxi, för där varierar kvalitén på just det.
Hittade tillbehör till bilar när vi handlade idag:


Husvagnar - begränsad utgåva

Ikväll blir det lugnt med lite mat hemma (kanske på balkongen?) och så ska jag försöka hinna sy om en kjol (eventuellt till det bättre). Imorgon är det rep med kören i Väse bright and early kl. 09.00 inför Konfirmationshögtiden som börjar kl. 11.00. Jag har varit med och övat jättelite sista tiden eftersom jag inte orkat med så mycket, så jag måste hinna plugga lite text ikväll.

Ross - en giraff?

Resultat av Veckans To-Do:
- Laga datorn (med hjälp av supporten då, föstås)
- Handla blommor till balkongen
- Träna
- Kolla efter nytt batteri till motorcykeln
- Kolla på motorcyklar på Café Slussvakten
- Öva med kören

Datorn är inte lagad, men blir hämtad på måndag för byte av en massa grejer. Hoppas jag får tillbaka den klockren den här gången. Motorcyklarna övergav jag då det regnade hela dagen...

Veckan har varit seg. Sambon har varit i Skövde/GBG på jobb och jag har försökt hålla mig sysselsatt efter jobbet. Tisdag övade jag med kören inför konfahögtiden på söndag. I övrigt känns det som jag mest har vandrat runt i lägenheten och lyssnat på bok. Mamma och jag fixade balkongblommor på måndagen.

På Club Enter hade vi filmkväll ikväll. "Madagaskar 2". Har inte sett första, men tror det spelade mindre roll. Vi såg den med engelskt tal och till slut kom vi på att giraffen Melmans röst gjordes av David Schwimmer (Ross i Vänner). Lämpligt nog började Melman allt mer se ut som Ross när vi insett detta.


Lagom fredagstecknat

Veckans kluring: Varför envisas Anders Kraft (som för övrigt är en rätt kul kille) på TV4 med den lax-rosa kavajen?

Ap-dator

Ber om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen. Ap-datorn är död igen... Datorleverantören, vars namn kan läsas i tidigare inlägg, kommer o hämtar den i veckan. Bloggar idag från mobilen. Fränt att det går, men lite krångligt... Lovar en sammanfattning av dom senaste dagarna när sambon kommer hem från Skövde med lilla datorn. Saknar både sambon o datorn. Fast mest sambon... Dessutom är jag oerhört avis på Elin som är utrikes en vecka o kommer hem som pepparkaka till helgen.

Mediakändis

Det blev en tur till skärgården i Kristinehamn med mamma m. sällskap. Vi åt glass (förstås) och tog en promenad bland dom fina husen bortanför picassoskulpturen. Riktigt synd att dom bygger så mycket nya hus där. Dom där moderna husen med en massa murar o skräp på gården passar liksom inte in i skärgårdsmiljön. Borde nästan finnas någon typ av krav på att om man ska bygga hus där ska det gå i en viss stil.

Hittade artikeln VF skrev om fåtöljen på nätet, för er som inte har papperstidningen. Klicka här för att läsa. William är numer en riktig mediakändis ;)

Ny bok i lurarna: "Den som dödar draken" av GW. Eller, ny och ny... Jag lyssnar om den. Sen är jag lite sugen på att läsa Thomas Bodströms andra roman. Se om han har utvecklats nåt som författare. Första "Rymmaren" var rätt okej för att va debutbok av en fd justitieminister.

"Från Dalarna är han. Pratar som ett knäckebrödspaket."
Bäckström i "Den som dödar draken".


Veckans To Do (skriver dom här så att det är svårare att komma undan):
- Laga datorn (med hjälp av supporten då, föstås)
- Handla blommor till balkongen
- Träna
- Kolla efter nytt batteri till motorcykeln
- Kolla på motorcyklar på Café Slussvakten
- Öva med kören


Återkommer med resultat.

Insekt

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen - min dator har fått spunk igen... Alla jag känner som har Dell är skitnöjda och jag har haft Dell på jobbet förut, men nu är jag rätt besviken. Har krånglat lite för mycket på sistone... Surfar på lilla datorn tills jag fått ordning, men den har sambon med sig till Skövde på jobb till veckan.

Det har varit riktigt skönt med långhelg! Fredagen blev riktig slappardag eftersom vädret var så kasst. Städade lite hemma på förmiddagen och lagade lite god mat på kvällen.
Igår var sambon i Kristinehamn och spelade golftävling. Jag tog en promenad ner till stan o kikade lite. Köpte nya solglasögon. Mina gamla är sååå repiga och dessutom tycker min sambo att jag ser ut som en insekt i dom. Dom nya är lite mindre...
Såg "The 90s - ett försvarstal" med Henrik Schyffert på SVT i går kväll. Vi var och såg honom i Örebro för några månader sedan och det var superkul. TV-sändningen (direkt) var lika kul. Lite annorlunda och med några uppdateringar.

Idag ska vi nog inte göra så mycket. En promenad ska det bli i alla fall. Får se om vi tar den här eller åker till Väse o hälsar på och går en sväng där istället.


Kändistätt

Idag är det folknykterhetens dag. Firar med ett glas vitt...

Hela dagen har jag varit i Väse, denna världens medelpunkt. Väsemârten gick av stapeln med vackert väder och mycket folk. Vädret blev åtminstone vackert vartefter förmiddagen fortskred - i morse var molnen täta. Som ni tidigare läst fanns Väse Missionskyrka på plats med Club Enter och fåtöljen på hjul. Vi hann träffa massor av folk under dagen och jag blev av med massor av små reklamlappar med utvalda programpunkter. Fåtöljen drog vansinnigt mycket uppmärksamhet och VF kikade förbi för att skriva en artikel om den. Så nu måste man köpa tidningen imorgon. Kommer den på nätet så lovar jag att lägga ut den här.

 
Björn tar en repa...

Emma o jag tyckte att det blev lite Skrotnisse av det hela. Kommer ni ihåg det barnprogrammet? Jag tyckte det var skitbra när jag var liten... Hittade ett klipp där något bemödat sig med att göra ett "Dallas-intro" på Skrotnisse. Se och minns:





Det är väldigt trevligt att stå som vi gjorde idag på en marknad. Jag har pratat med så mycket folk att jag är helt dum i huvudet. Passade på att kika lite också, förstås. Köpte vita pelargoner och självklart marknadsnougat. Syrran och barnen var också där, så jag hann träffa dom en stund. Kevin skulle sova över hos morfar i natt, sa han. Får se hur det blir.


Leo hittade ett projekt som kan bli långvarigt - stoppa stenar i ett hål


Pappas hund, Doris, hittade en stor version av sig själv


Väse är för övrigt ett kändistätt ställe. Här om dagen var Runar Sörgård i Väse och köpte hund. Detta enligt säkra källor. Golden Retriver, om jag inte är felinformerad. Intresseklubben antecknar...
Nu ska vi äta middag och sen ska jag parkera mig i soffan. Trött.

Tack alla som var med och promotade Väse Missionsförsamling och Club Enter idag!

Best of Blocket

Vi är vinnare =) Äntligen har alla månader som medlemmar i Postkodlotteriet betalat sig!!! 150 kr... Per lott och vi har två! 300 kr... *wiiieee* Alltid nåt ;) Postkodlotteriet tycker jag faktiskt är ett ganska okej lotteri. Ett bra sätt att skänka till välgörenhet samtidigt som man faktiskt har en liten, liten chans att vinna. Lite grann i alla fall. Man förväntar ju sig ändå inga storvinster. Köper sällan lotter annars - nån triss då och då möjligtvis, och det vet vi ju se innan hur det går...

Just nu florerar det ju en massa gratis-sajter på nätet. Mer eller mindre seriösa och med varierande utbud. Jag har råkat bli medlem i EN. Mest för att testa. Går ut på att samla poäng på olika sätt (genom att shoppa på nätet, delta i tävlingar och åsiktsundersökningar m.m.) som man sedan byter mot presentkort. Gratis5.se som jag tänkte utforska har ganska många bra ställen att använda presentkortet på; H&M, Gina, Skopunkten, JC m.fl. Har en kompis som provat och tycker det är bra, så jag ger det en chans. Vill du också testa klickar du här.

Sen måste ni bara kolla på den här sajten: Best of Blocket. Skitkul! Jag gillar speciellt den här. Om man är riktigt uppmärksam på bakgrunden i bilden blir den här också rätt kul =)

Försäkringskassan - får man inte bli gravid???

Ett mycket bra gäng på introduktionskursen på jobbet i går kväll. Engagerade och intresserade =) Hur bra grupp man än har och hur kul det än är så är man ganska slut i huvudet när kursen är slut. Jobbade 8-20. Först en massa körlektioner och sen 3,5 timmars kurs... Brukar visa den här på introkurserna:



Crazy driver. Ibland är turen med en... Men kolla i gröna trafikljuskorsningar ändå.


Återigen förundras man över försäkringskassan. Har själv haft mina duster med dom om min nacke. Blev sjukskriven av min läkare igen för ett par år sedan utan diskussion då han tyckte att det är bättre att jag jobbar lite mindre än heltid än sliter ut mig och inte kan jobba alls. Han tyckte det var solklart (har dessutom en invaliditet på en viss procent enligt läkaren som försäkringsbolaget anlitade efter olyckan som pajade min nacke). Försäkringskassan sa blankt nej till ersättning. Trots att det tidigare inte varit något problem. Bråkade med dom ett tag, men tröttnade (för man orkar inte...) och gick ner i arbetstid istället. Påverkar ju ekonomin, men vad gör man när heltid inte funkar?
Har dom senaste dagarna läst om gravida som inte får ersättning - man hävdar från FKs sida att "fysiologiska förändringar i samband med havandeskap betraktas inte som sjukdom". Nehej, men hur ska man tänka då? Att om man inte har råd att vara hemma, i värsta fall flera månader, utan lön så får man se till att inte skaffa några ungar?

Äntligen verkar någon med viss makt säga ifrån. DO stämmer försäkringskassan - i de här fallen för könsdiskriminering. Hoppas att det ger resultat. Jag förstår att FK har problem med folk som fuskar, men det ska inte drabba dom som verkligen är sjuka/skadade eller av annan fysisk/psykisk anledning inte kan jobba. Man får helt enkelt lösa fuskandet på annat sätt - kanske med bättre utbildad personal och bättre utredningar??? Eller är det så att man inte får vara sjuk i det här landet? Är det bara dom som är fullt friska och kan jobba 100% som är något värda?

Frågade idag på KMTI om dom trodde att yoga skulle va nåt för mig och min nacke/rygg. Är lite sugen på att testa det - har aldrig provat nåt sånt. Yogatjejen hade hört både och om yoga och rygg. En del tycker det funkar jättebra och att dom får mindre ont och en del funkar det inte alls för. Ska försöka få med mig någon och prova... En av kollegorna på jobbet har jag försökt lura med, men nu börjar han hota med att ha batikfärgad tröja och virkad mössa. För att komma i stämning lixom... Hjälp :/

Motoriserad fåtölj

Kolla vad snillena på Club Enter har gjort:



Fantasin är det inga som helst fel på. Ska bli intressant att se vad som blir nästa projekt. Dom kommer nog på nåt ;)
Vill man kan man både se och testa denna farkost på Väsemârten. Gå mot ljudet så hittar ni oss!

Bert, Jill, Obama, Dolly och Bagge

Det blev en heldag i Hällefors med strålande sol!
Vi åt lunch tillsammans med mamma och sambons föräldrar på Bredsjö Herrgård.



Buffé med bland annat underbart god lax och kladdkaka med vit chokladmousse till efterrätt =) Sen åkte vi hem till svärföräldrarna och drack kaffe med rabarberpaj i trädgården. Gjorde ett kort till födelsedagsbarnet med en liten lottficka i:

     

Har lagt ut lite fler auktioner på Tradera ikväll. Bland annat på min gamla telefon. Får se om nån vill ha den... Jag är i alla fall supernöjd med min nya och den har inte gått i golvet en enda gång än *stolt*! Jag ska va såååå försiktig med min nya vän ;)

Veckan som kommer är en kort jobbvecka och det är verkligen skönt. Jag känner mig så himla slutkörd. Våren har varit ganska jobbig. Längtar nästan ihjäl mig till semestern... Ska ha introduktionskurs på tisdag (för de som ska övningsköra privat) och det ska bli kul - har inte haft det på länge. Vi är några stycken som turas om och sist jag skulle ha intro blev jag ju sjuk :/

Jag har kommit på en önskemiddag (jag kommer på såna ibland): Bert Karlsson, Barack Obama, Jill Johnsson, Anders Bagge och Dolly Parton. Tänk er vilket samtal! Skulle vilja träffa alla dom. Jill är ju min favoritartist alla kategorier. Dolly Parton verkar ha en skön personlighet och startade från ingenstans - en riktig affärskvinna med riktig talang för musik. Bert är Bert - brutal, men intressant ("Ni kan säga vad ni vill, det är ändå jag som bestämmer"). Anders Bagge måste va det snällaste och mest empatiska som går i ett par skor. Dessutom grym på sitt jobb. Obama är redan historisk och vem vill inte träffa killen som ska göra USA normalt. Eller normalare... Snacka om att ha en utmaning på jobbet.

Vad säger ni? Nästa vecka på Harry's?

Busbarn

Jättetrevligt eftermiddagsmys hos syrran igår. För er som undrar var hennes present en stoooor lykta. Glömde fota den utan papper, tyvärr. Så här såg den ut med:


Presenter

I den lilla påsen bredvid fanns en smyckesbok (min syster gör otroligt fina smycken, så hon fick en bok som inspiration) och lite hudvårdsprodukter.
Barnen var på bushumör och slet ut både mig och pappa... Leo somnade nästan i mitt knä tillslut, så frågan är om dom inte slet ut sig själva lite också. Leo skulle följa med oss hem, sa han. Tror mest att han ville följa med oss och handla...


Busbarn

På kvällen lagade vi middag hemma. Oxfilé och potatisgratäng med ett gott rött vin. Kollade på Babben och satt sedan och växlade mellan Melodifestival och Intolerable Cruelty. Såg inte klart röstningen - Norge hade ju tagit hem det där tidigt, så det var inte så intressant. Har tröttnat generellt på det där jippot... Grattis Norge, i alla fall!

Idag ska vi åka till Hällefors tillsammans med mamma för att fira min sambos mamma som fyllde 70 samma dag som syrran.

Tjing!

Doping och Carina Berg

NWT skriver idag om två män som åkt fast för doping på Friskis & Svettis. Vem katten dopar sig på Friskis & Svettis? Det framkommer så småningom i artikeln att de sysslar med styrketräning och är i 20-års åldern. Då är det inte lika förvånande längre... Frågan är om det inte finns nåt coolare ställe för 20-åriga dopade killar att träna på?

Kollade på "Berg flyttar in" igår. Carina bodde hos Niklas Strömstedt. Jag har börjat gilla Carina Berg på sistone. Var inte så förtjust i henne när hon dök upp i rutan för några år sen - vet inte riktigt varför. Det där hon gjorde tillsammans med Gynning tyckte jag var sådär när det gick - nu i efterhand kan jag tycka att det var lite roligt ändå... "Berg flyttar in" är det som fått mig att på allvar ändra åsikt. Efter att ha sett det några gånger så tycker jag att hon är riktigt duktig på det hon gör. Hon får dom där intervjuerna att bli personliga, roliga och faktiskt ganska naturliga. Får "kändisarna" vilja berätta om det som tittarna vill se dom berätta om, om ni förstår hur jag menar. Lite "på riktigt" liksom. Berg har växt i mina ögon!


Överraskad?

Idag ska vi fira syrran (jag har fortfarande inte slagit in presenten - vet inte hur jag ska göra...). Det är alltid lika mysigt att kva hemma hos henne. Det finns fina barn och annorlunda katter. Hon är så duktig o grejar fina födelsedagstårtor och annat mys. Hon hade haft en tuff natt på jobbet i natt, så hon ska få en liten extra present, tror jag.

Fåtölj på hjul...

Idag är det fredag. Jag är ledig och får därmed sova ut ordentligt på morgonen. Får, men kan inte. Vaknade när sambon skulle till jobbet och kunde inte somna om. Klev istället upp och satte mig framför datorn för att fixa lite inför Väsemârten och göra det sista på introduktionskursen jag ska ha på tisdag. Det var ganska skönt att få en del gjort.
Knallade ner till stan för att möte sambon på lunch och hämta bilen som han tog till jobbet. Köpte present till syrran och var livrädd att jag skulle möta henne nånstans eftersom presenten är lite större och inte gick att gömma nåt vidare (nu är hon nyfiken...).

I eftermiddag har jag varit i kyrkan och planerat för Club Enters framtid bland annat. I höst kör vi hårt med nytt program och längre kvällar. Alla från åk 7 är välkomna och vi kommer göra massor med kul grejer. På Väsemârten på torsdag kommer grabbarna visa upp sin fåtölj på hjul. Ska bli intressant. Man kommer till och med kunna provköra =) Konfirmanderna var också i kyrkan ikväll för att bli fotade. Tog nästan lika lång tid för dom att fixa sig innan som att fota dom allihop. Men fina blev dom!

Kvällen här hemma blir med all säkerhet lugn framför TV:n. Så ska det låta, misstänker jag, och jag ska ta ALLA intron...

Rånare i gult?

Insåg vid nio-snåret igår att Efterlyst är slut för säsongen. Insåg ungefär samtidigt att tradera-auktionerna inte gör mig rik. Däremot gör de att det får plats nya grejer i garderoben!
Skulle hänga kvar på jobbet idag när jag slutat i väntan på sambon som jag skulle hämta vid tåget. Dom planerna ändrades och jag tog en sväng på stan istället. Spanade lite efter present till syster som vi ska fira på lördag. Kanske hittade en mysig...
Just nu får man akta sig för ungdomar med gröna jackor på Drottninggatan. Dom kommer från ett av alla jobbiga mobilföretag och hoppar på en med "Hej, hur är läget?" som om dom har känt en hela livet. Patetiskt. Dom ger sig inte heller. Fattar inte när man säger att man inte är intresserad av vad dom än har att sälja. Fräste till den sista att jag inte ville prata med honom.

Idag har min kollega suttit på motorcykel hela dagen. Ser ut lite som en rånare när han tar av sig hjälmen om man tänker bort den gula jackan (sällan rånarnas första val av färg, om jag förstått saken rätt).


Spooky...

Styrelsemöte i församlingen ikväll. Det är mycket nu med 150-årsfirandet - hoppas allt går som det ska. Måste försöka sätta mig i helgen och greja med lite inför VäseMârten. Upptäckte när jag åkte till kyrkan att mitt samtal till kommunen (där jag i efterhand kan säga att jag nog lät ganska bestämd på rösten) gett resultat. Vägen till Betania är nu skrapad.

Min nacke är inne i en trotsig fas. Uppkäftig och jobbig. Ont, ont, ont. Fast innan denna trotsperiod har jag haft ett par ganska bra veckor och jag är glad för dom - hoppas dom återvänder snart! Det är åtminstone skönt att det är vår och varmare. Det blir alltid lättare med värken då.

Jag vill ha katt.

Ingenting gånger två...

Idag fyller världens finaste syster (min) år! Grattis =) Vet att hon har sovit en del av dagen eftersom hon jobbat natt - hoppas det har varit en riktigt bra födelsedagssömn ;)

Skulle köpa ny mascara idag efter jobbet. Trodde att det skulle gå fort o lätt på H&M som det brukar, MEN min vanliga mascara har dom slutat tillverka. Jag hatar när det händer. Har så himla svårt att hitta en som är bra och är jättepetig med vad jag väljer. Har haft L'oreals Lash Architect (den vattenfasta eftersom mina ögon blir tåriga så fort det råkar blåsa minsta lilla eller är lite sol) och den har dom minsann tagit ur sortimentet. Nu blev det en ny L'oreal som hette Collagen eller nåt. Får se hur det blir...
Hittade ett superfint nagellack för ett tag sedan (har redan använt upp en flaska, så jag köpte ny idag) från IsaDora som heter "Sugar Rose" och är jätterött! Riktigt fin vårfärg. Mina naglar börjar äntligen återfå sin normala form ;)


Vårrött

Här om dagen köpte jag en trisslott. Det händer vid oehört få tillfällen, kan jag säga. Gnäller dock ofta på att jag aldrig vinner - ser förvånansvärt sällan kopplingen däremellan... När detta ändå händer - att jag köper en trisslott alltså - vill jag gärna ha den i plånboken några dagar. Känna att jag eventuellt skulle kunna va miljonär, liksom... Tyvärr är det ju så att det scenariot aldrig inträffar i verkligheten hur mycket man än hoppas. Jag vet inte om ni gör på samma sätt, men trots att jag inte vinner något så MÅSTE jag skapa den där lilla rutan som talar om hur många gånger jag har vunnit det jag inte har vunnit. Helt meningslöst... Idag vann jag ingenting - gånger två. Vad blir det egentligen? En ännu större förlust?


Nej, inte den här gången heller

Ikväll går mina Tradera-auktioner ut, så jag hoppas kunna dra in storkovan där istället ;)
Tradera är underbart. Kanske lite farligt också - man blir lätt beroende... Man kan göra så otroligt mycket fynd där OCH göra sig av med grejer man inte använder (eller köpt på Tradera för att det var så billigt och man trodde att det var nåt man ville ha...).
Nu blir det te och mackor. Köpte med ciabatta hem som jag ska fylla med godsaker. Sen kollar jag på Efterlyst och citatmaskinen GW.

"Mager som en golfklubba och obetydligt längre"
Ur Linda - som i Lindamordet

Till salu... Ö?

Det har på sista tiden blivit trendigt med ö-försäljning. För ett tag sedan vad Island till salu (undar hur många seriösa spekulanter det fanns...) och nu kan man köpa en halv ö i Danmark. 11,5 miljoner danska kronor och byggnad ingår. Rena kapet.
Själva lurar vi på att köpa lägenhet när rätt tillfälle uppenbarar sig. Väntar lite med ö tills priserna går ner...

Igår hände nåt intressant. Jag testade att skänka pengar till Rädda Mammorna på en av de bloggar jag läser (såg att någon gjort samma sak på min blogg - ett utmärkt initiativ!). Blev ingen jättehög summa, för jag ville först testa att skänka med hjälp av kort (har inte provat det förut). En halvtimme senare ringer det en kille från Länsförsäkringar Bank som är min Bank of Choice och sa: "Hej, vi har sett att det skett en överföring till Röda Korset från ditt Mastercard och vi vill kolla att det verkligen är du som har gjort den". Han berättade att folk som skimmar kort ofta skänker mindre summor (10-50 kr) till typ Röda Korset / Rädda Barnen / Unicef för att se att uppgifterna stämmer och att kortet fungerar innan dom börjar plocka in pengarna till sitt eget konto. Har hört talas om det där på Efterlyst, tror jag. Jag har hela tiden varit väldigt nöjd med min bank, men nu blev jag riktigt imponerad av säkerheten. När jag hade sagt att det var ett en okej överföring släppte de spärren och pengarna gick iväg. Länsförsäkringar Bank är en ganska liten bank jämfört med Swedbank o dom andra, men jag tycker det är bra. Det blir lite personligare när man väl har ärende till kontoret och man känner sig lite mer betydelsefull som kund där. Nu kan jag släppa iväg lite mer pengar till mammorna =) Gör det du också, om du har möjlighet!


Hannah Graaf och jag?

Det här med bloggar. Det kan tyckas va en fluga och nåt som alla gör just nu. Det kanske stämmer. Kanske går det över, kanske är det våra "nya" krönikor i ett uppdaterat format.
Varför man bloggar finns det säkert hundratals anledningar till. Nån vill synas, nån vill dela med sig, nån vill tjäna pengar, nån vill bekräftas, nån vill föra fram sina åsikter, nån vill marknadsföra, nån vill bara skriva...
Jag gillar bloggar. Jag gillar att läsa dom (följer några stycken) och att själv skriva. Jag (som vägrar Facebook...) tycker att det är ett bra sätt att hålla kontakt med vänner långt borta och jag tycker att det är kul att uttrycka mig med små texter.

Det roligaste med att läsa bloggar är att man upptäcker så många nya sidor av folk. Både dom man känner och eventuella "kändisar". De flesta bloggar jag följer är vänner/bekanta och då upptäcker man oanade talanger, kan jag säga! Dessutom får man ta del av personens tankar/funderingar/känslor på ett annat sätt än i ett samtal. Det är skillnad på att prata och skriva. Och vi slutar ju inte prata bara för att vi skriver =)

Vad gäller kändisbloggarna så hade någon av våra kära kvällstidningar detta på tapeten för ett tag sedan. Minns inte i vilken form och vem som skrev, men det gick ut på att alla kändisar hänger ut sitt liv på en blogg till allas beskådan och att det var snudd på världen undergång. Då undrar jag i mitt stilla sinne - är det någon skillnad på VEM som bloggar? Är det värre att Hannah Graaf (en av mycket få kändisbloggar jag läser) bloggar än att jag gör det? För att hon är känd? Vi gör ju samma sak på samma villkor. Väljer själva hur mycket vi lämnar ut av våra liv. Den som vill får läsa, den som inte vill slipper.
Kanske, kanske är det till och med så att media är en liten del av orsaken till att "kända människor" bloggar. Det skrivs så mycket om dom i tidningarna att dom tillslut kanske känner "Jag skriver själv så blir det åtminstone sant". Vad vet jag?

Nu är klockan läggdags för länge sedan, men kanske kollar jag på Seinfeld en stund =)


Tävling hos Ulliga gulliga saker

Hittade via Skaparstigen en tävling med gullig vinst:



Jag beundrar verkligen folk som är duktiga på att sticka, virka och sy! Kolla Skaparstigen om ni inte har gjort det - hon gör fantastiska saker! Ulliga Gulliga Saker (som tävlar ut råttan) hittade jag genom henne och där kommer jag nog titta in fler gånger. Kul att kika, även om man inte kan göra egna grejer!

Rädda mammorna!

Vad är Rädda Mammorna? Rädda Mammorna-kampanjen är Röda Korsets årliga vårkampanj med syfte att samla in pengar till kvinnor som drabbats av krig och konflikt. Syftet är att samtidigt belysa dessa kvinnors situation. Olika insamlingsaktiviteter pågår över hela landet under maj månad, dels via Röda Korsets lokala frivilligarbetare och dels genom centrala aktiviteter såsom exempelvis den insamlingskväll som sänds på TV4 på mors dag den 31 maj kl 20.00-22.00. Dessutom kan man alltid besöka kampanjsajten www.redcross.se/mamma.

Du kan hjälpa mammorna genom att lämna ditt bidrag här direkt på min blogg!
Måste förresten säga att det är kul att så många är här och läser mina små inlägg =) Hoppas många av er vill ge mammorna ett bidrag!


 

Vin på Ikea?

Kommer ni ihåg Baren-Robban? Var med i dokusåpan "Baren" på TV3 för en herrans massa år sedan. Snackar skånska, bor i Karlstad och har ett skumt skratt. Ringer det några klockor? I alla fall så har han väl jobbat sig runt på diverse restauranger här i stan och tillslut har han tydligen hamnat i kassan på Systembolaget. Handlade av honom igår och fick visa LEG. Jag är snart 30... Vet inte vad jag ska tycka om det egentligen. En parentes.

Förutom systemet blev det även besök på Ikea (igen...). Var tvungen att köpa ny kudde (blev även en hallampa och hängare till badrummet). Passade på att fika och när vi sitter där och spanar på folk så får vi plötsligt syn på en vinflaska och ett vinglas vid ett av borden. Ni vet en sån där liten flaska som man ofta kan köpa på flyg/tåg/båt/osv. Det kan väl aldrig vara så att Ikea har fått rättigheter??? Känns i så fall högst onödigt... Har kollat deras hemsida och kan inte hitta nåt om det. Samtidigt måste jag säga att det är om möjligt ännu skummare att ta med sig vin till maten på Ikea (om ens tillåtet). Världen är full av problem och detta är inte ett av dom, men det är fortfarande lite mystiskt.
Hittade för övrigt väldigt söta (och billiga) skor på Indiska:



Åt lite gott hemma på kvällen och kikade på TV. Inga stora utsvävningar, med andra ord.

Idag däremot har jag gjort något mycket nödvändigt. I mina ögon i alla fall. Köpte mig en W715. Hittade en på blocket som inte ens var öppnad och som jag fick en tusenlapp billigare än om jag köpt den ny själv. Kvitto/garanti, alla tillbehör, 8G minneskort och allt det där. Svart och röd =) Kanon, för min gamla mobil visar sig verkligen inte från sin bästa sida längre... Trots uppdateringar och annat fjäsk.


Nykläckt läkare

Shit vad jag är trött! Det har varit en ganska tuff vecka...
Sambon kom äntligen hem igår i alla fall. Såååå skönt! Innan dess hann jag med ett besök på vårdcentralen hos en relativt nykläckt läkare. Fast hon var bra och noga och så. Slog i en massa böcker och ringde och frågade folk. Slutade med att jag får en remiss till hud där dom får kolla upp mina allergibesvär (eller vad det nu är). Får en kallelse inom tre månader. Tre månader...
Hon sa också att jag ska försöka "leva som vanligt" och inte va för rädd för vad jag stoppar i mig eller använder, men att jag också måste TA DET LUGNT. Dra ner på tempot och inte utsätta mig för stress i onödan. Kroppen blir tillräckligt stressad av att det händer såna här saker plus att jag har min nacke och mina öron att ta hänsyn till. Får väl försöka dra ner på allt utom typ jobb ett tag framöver tills jag vet vad det här är. Fick med mig ett recept på mer Betapred så att jag kan ta det hemma och påbörja behandlingen innan jag åker till akuten om det skulle hända igen.

Efter vårdcentralen tog mamma och jag en eftermiddag på Bergvik / Ikea. Bara strosade runt och kikade. Mysigt. Jag köpte en vit plånbok som är jättesöt. Hur länge den kommer att vara vit är en helt annan sak. Den gamla var påväg att ramla isär, så jag tänkte att vitt kan va fint över sommaren:


Nytt vitt

När vi var på Bergvik igår hade Kia (bilmärket) nån sorts challange av nåt slag där man skulle köra sparsamt. Kanske ska åka ut och göra ett försök om dom står kvar idag - borde ju inte gå alldeles åt skogen ;)

ICA-Stig

Senaste ica-reklamen. Skitkul =)



Ringmuren... Hahaha!

Värsta apoteket

Nu börjar jag komma tillbaka på banan igen. Har jobbat idag (men onsdagar är halv dag, så det var lite mjukstart) och det har gått skapligt. Mår lite illa av medicinen och känner mig hängig, men det kan jag stå ut med. Känner fortfarande lite runt ögonen, dock, men går och intalar mig att det är sviterna från igår eftersom huden är så tunn där.
Ringde vårdcentralen idag och fick faktiskt en tid på fredag. Hade fått komma imorgon om jag ville, men jag vill helst jobba och på fredag är jag ledig. Ska passa på att hänga med mamma lite då också. Det var längesen...

Var till apoteket och rådfrågade lite om medicinen jag fått, samt köpte mer... Känner mig som värsta apoteket nu. Måste försöka få lite ordning här hemma också. Det är lite rörigt och det behövs dammsugas lite :/ 

Ska lägga ut lite grejer på Tradera ikväll - måste dra in lite pengar för att finansiera alla sjukhusutlägg ;) Brände 500 spänn igår på akutbesök och mediciner... Det är dyrare än vad man tror att bli sjuk. Plus att jag inte kunnat jobba. Dessutom har min telefon fått ytterligare frispel och har lagt av helt två gånger idag. Irriterande... Godissugen är jag också.
Ska slötitta lite på TV och göra te och mackor.

Måste förresten tipsa om ett mysigt ridlekis som min kollega Dan och hans sambo Pia har i Tolita, Kil. Där kan barn lära sig rida och umgås med små snälla ponnyer. Dan och Pia är jättemysiga och deras gård och djur är superfina. Kolla in deras sajt här: Tolita Gård

Besök på akuten

Jaha... Det här var ju inget vidare. 7.15 till ca 13.30 idag har jag suttit på akuten. Fick nån sorts allergisk reaktion på ingen-vet-vad. Har ju haft så här ett par gånger förut och då också fått åka till sjukhuset, men då har det varit lite annorlunda utslag.
Började egentligen redan igår eftermiddag med prickar i ansiktet. Sen blev jag lite svullen runt ögonen, men inte så farligt. I morse när jag vaknade däremot - då var jag rejält svullen runt ögonen. Såg nästan ingenting och det var lite tjockt i halsen. Såg ut lite som odjuret i den där seriet "Skönheten och Odjuret", ni vet. Mina läppar kändes som Linda Rosings ser ut. Ni fattar ungefär, va? Tog allergitablett, men det hjälpte inte, så jag ringde rådgivningen och fick order om att åka till akuten. Där får man fort hjälp om man är allergisk. Satt inte mer än några minuter i väntrummet med mitt odjursansikte. Sen fick jag träffa två läkare som var jättetrevliga och bra, båda två. Fick kortison och antihistamin.
Till slut fick jag tillåtelse att röra på mig lite inom sjukhusets väggar. Gick ner till cafeterian och åt en halv äcklig macka och grät lite (gör lätt det ibland...) för att jag va alldeles ensam (sambon är på jobb i Skövde). Sen fick jag mer medicin och hänga kvar och vänta så att dom såg att det går tillbaka. När klockan blev efter ett frågade jag med lite extra tjat i rösten om jag kunde få åka hem. Dom hade fullt upp på akuten och min allergi hade lugnat ner sig. Fick med mig kortison och Loratardin hem som jag ska äta några dagar. Hoppas det hjälper och att det inte kommer tillbaka. Satsar på att jobba imorgon igen! Sen skulle jag gärna vilja va frisk. Länge.

 
Odjuret

Min goa kollega tar min handledarkurs ikväll (tack!). Hade sett fram emot att få testa mitt nya material, men det får bli om två veckor istället. Hade sett fram emot att göra en massa annat den här veckan också (åka till farmor och till pappa, jobba på 150-års bilderna lite mer, ta ordetliga promenader), men nu får jag nog försöka ta det lugnt och låta medicinen verka. Man blir ju gärna lite trött av allergitabletter, så jag får väl tänka mig för på jobbet. Å andra sidan blir man pigg av kortison, så vem vet, det kanske jämnar ut sig.

I natt / i dag har det äntligen kommit lite regn. Det behövs så väl! Riktigt skönt när man kom ut från sjukhuset och det var blött på backen (det var det redan i morse, men då njöt jag inte av det...). Hoppas pappa och farbror hunnit så klart allt eller åtminstone det mesta. Har dom det så är nog dom också glada för regnet. Eller inte - bönder är väl aldrig nöjda med vädret? ;)

Delade förresten apotek med tränare Dalton (Tommy Samuelsson) idag.


Två Daltons

"Vraket"

Igår hade jag lite slappdag. Satt i solen en stund på förmiddagen och njöt. Sen kom en kompis från Örebro och vi åt lunch på balkongen innan han o sambon drog till golfbanan. Jag blev ensam kvar hemma och satt större delen av eftermiddagen vid datorn. Är en del att greja med inför 150-års firandet och så har jag introduktionskurser i maj/juni på jobbet och det måste fixas lite inför det. 

På kvällen gick vi till Harry's och käkade. Testade deras hamburgare med cheddarcréme och den var supergod. Jag gillar Harry´s. Det är pubkänsla där och det är ganska få ställen i den här stan där man kan få det. Bishops möjligtvis, men då ska man ha lite tur och gå dit när det inte är så mycket folk där (annars är det mest desperata medelålders singlar där, känns det som. Därav öknamnen "Vraket" och "Jurasic Park"...). Igår var det lagom. Drack engelsk cider (som är mycket bättre än sötsliskig vanlig) och pratade om allt och inget. Bland annat om vilket som är mest kultur - fotboll eller hockey. Vet inte om vi kom fram till några större och djupa resultat. Tog taxi hem. Chauffören var jättehemlig och sa inte ett ord. Dåliga placeringar hade han också...

Den engelska cidern och allt trevlig prat gjorde att vi sov lite längre idag. När vi slappat klart i soffan åkte vi till Bergvik och brände pengar. Massor. Åtminstone jag. Fast det blev inte så mycket saker. Köpte skor på Ecco och bara där sticker det ju iväg. Gympaskor sommarstajl, kan man säga. Jättesköna! Behöver nåt bra att gå i så att inte ryggen tar för mycket stryk - det gör den på annat sätt istället.



Köpte ansiktskrämer och rengöringsgelé på Apoteket. Deras serie "Vera" ska vara bra, sägs det, så jag tänkte prova. Inte så billigt, kanske (inte jättedyrt heller), men just nu fick man rengöringsgelén på köpet.
Hittade dessutom en klänning på Kapp Ahl (där jag aaaldrig hittar kläder annars) och det var väl det billigaste jag köpte ;)

    

En blommig?

Det är ju nästan sommar! Idag var vi en kort-kort sväng på stan. Skulle ha tag i sommarskor, men hittade inga jag verkligen ville ha. Plockade fram och kollade på de som legat i garderoben och insåg att förra sommaren slet ganska bra på skorna...
Vi köpte med oss fikabröd och glass hem och fikade på balkongen. Såååå skönt!

På eftermiddagen åkte jag till Väse och planerade lite för församlingens 150-års jubileum. Det är lite att pyssla med...
Läs mer om församlingen här. Vi kommer att finnas på Väse Mârten den 21 maj - kom och hälsa på oss! Just Väse Mârten är ju ingen stor tillställning längre. Går man över det på en kvart har man varit noggrann, om jag säger så. MEN det är mysigt och man träffar ofta en massa folk som man kanske inte sett på ett tag.
Var i Väse igår också. Valborgsmässofirandet var som vanligt succé och fyrverkeriet längre och större än någonsin. Vädret  var dessutom med oss. Strålande sol hela dagen och ganska varmt på kvällen.

Min mobil har fått psykbryt. Startar om sig när den känner för det och jag tycker att den blir lite varm när jag laddar den. Dags för en ny, uppenbarligen *wiieee*. Har hittat en blommig. Det vore kanske nåt... Jag gick ju vilse lite i mobil-snåren när jag köpte G900, men den är såld (utan jätteförlust) och jag har tagit mitt förnuft tillfånga och börjat planera för en walkman-telefon igen. Har även slagit Nokia ur tankarna. Är inte mogen för ett märkesbyte än, så det blir W-telefon och gammal hederlig Filofax ännu en tid framöver (trots att pappa innerligt hoppades på att jag var på väg åt "rätt håll"...). Det är något som får mina ögon att glittra när jag får packa upp en ny mobil. Jag tror att det är genetiskt ;)

RSS 2.0