Syskonfoto

I år bestämde syrran och jag oss för att ge våra föräldrar ett syskonfoto på oss. Vi har tagit syskonfoto en gång förut - för typ 25 år sedan - så vi tyckte det kunde va kul.
Kontaktade Lina Flodins eftersom jag läst hennes fotoblogg ett tag och tycker att hon tar fantastiska bilder. Trots att hon bara är 17 år är hon en riktigt duktig fotograf och det är ju kul att få bilder tagna av ett proffs :)









Vi gjorde en förstoring av den översta bilden. Resten av bilderna (totalt åtta) satte vi i ett litet album. Jag kan verkligen rekommendera Lina som fotograf! Besök hennes hemsida och läs mer här.
Bilderna är tagna i museiparken här i Karlstad och Lina har verkligen lyckats få så fina färger!

Jul - som vanligt

Jaha - det lilla blogguppehållet får väl vara över ;) Halva julledigheten har gått och julhelgen har varit jättebra. Massor av gott sällskap och god mat. Och snö. Underbar och alldeles vit snö!
Vi har i vanlig ordning rest runt och firat jul. Svärföräldrarna och pappa på julafton. Juldagsfirande hos farbror m. familj och mamma på annandagen.


Tomten finns.


Marre var julfin


...och väldigt linslusig när
det var Tusse jag ville fota...


Förstås fått väldigt många fina och bra klappar! Måste visa en jag fick av syster. Hon är sååå duktig på att göra smycken och hade gjort ett halsband till mig. På budskapsringen står det "MOSTER". Det är jag, det =) Och snart är jag moster till en liten lillstrumpa också! Längtar tills hon kommer...


Vackert

Juldagen firar vi alltid hos min farbror och hans familj. Vi kör knyte med julmat och vi brukar va minst tjugo personer. Det är alltid väldigt mysigt och man får chans att hänga lite med kusiner som inte bor i närheten för tillfället (vi saknade dock backpackern som är i Mexico). Det är också mer eller mindre obligatoriskt att gå juldagspromenaden. Den kommer man i stort sett bara undan om man har nyopererat knä, är över 85 eller  gravid (eller om man anser sig behövas som sällskap till de nyss uppräknade kategorierna). Ja, just det - den som mjölkar korna kommer också undan. Men halva styrkan + hund drog i alla fall iväg runt Lövhöjden. Precis som vanligt. Skönt att röra på sig lite ordentligt när man inte gör annat än äter i flera dagar... Sen äter vi igen när vi kommer tillbaka.

Tänkte visa vad jag och syrran gav bort i julklapp till våra föräldrar - blev lite annorlunda i år. Men det får bli i nästa inlägg - jag måste sätta på kaffe först *kliffhänger*

Nyheter och möjligtvis mail

Det är jullov på bloggen... Datafri julhelg hade jag tänkt mig. Inget bloggande, inget Facebook på flera dagar - skönt! Bara nyheter på nätet och möjligtvis mailen.
Var bara tvungen att kika in här och meddela min frånvaro - den kommer hålla i sig ett par dagar till ;)

God Fortsättning!

Knäck o klappar

Nu har julfriden infunnit sig =)

Skrotade runt här hemma i förmiddags och lyssnade på julmusik. Sarah Dawn Finers nya julskiva är jätteskön, men mest snurrade Jills.


Johnssons jul

Sen tog jag bussen ner till stan för att fixa det sista med klapparna. En av dem sprack faktiskt (inte bokstavligt, utan planeringsmässigt), men jag tror att jag hittade en annan lika bra! Mötte upp sambon som jobbat halv dag och åt lite lättlunch. Hysteriskt med folk ute. Kö överallt... Väldigt lycklig över att ha grejat klart nästan allt innan idag!
Nu på eftermiddagen har vi bara hängt runt hemma och julat oss. Ätit lussekatter och kokat knäck. Alla klapparna är också inslagna och står och väntar i hallen.


Knäck med lite chokladsmak


Klapparna är inte så suddiga i verkligheten...

Har inte pyntat så där jättemycket i år. MEN min favvotomte är självklart framme:


Ser dum ut, men är mysig.
Lite som jag ;)


God jul till alla!

Vem? Vad? Hur?

30 snabba.


Hur gammal är du om fem år?? Då är jag 36. Shit...

Hur lång är du? 1,64 skulle jag tro.

Vilken var den senaste film du sett? The Town - rekommenderas helt klart!

Vem ringde du senast? Pappa var det väl?

Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Tack :) Ska kolla det." Till mamma.

Vad är dagens planer? Julstäda :/

Föredrar du att ringa eller skicka sms? Jag skickar väldigt ofta sms. Lättast eftersom jag har svårt att hinna ringa folk (och svara) när jag jobbar.

Vilken ögonfärg har du? Blå.

När vaknade du idag? Jag vaknade inte - jag blev väckt!!! Av alarmet kvart över sex. Tungt.

Har du någon gång hittat en katt? Ja, men jag fick inte ta med den hem :(

Vilken är din favoritplats? Hemma med min kära sambo eller hos släkt/vänner. Spelar inte så stor roll vart man är, bara rätt folk är där!

Vilken plats föredrar du minst? Just nu är det övningsbilen första lektionen på morgonen när den har stått över natten och är SKITKALL.

Var tror du att du befinner dig om tio år? Har ingen som helst aning, men jag hoppas jag är frisk och lycklig =)

Vad skrämde dig som barn? Ja, det var väl spindlar, det. Inte har det gått över heller.

Vem fick dig att skratta senast? Sambon

Är du för ung för att äga vinylskivor? Absolut inte! Hänvisar till fråga 1 där - jag har ju några år på nacken ;) Skivorna finns nog kvar nånstans också.

Har du stationär eller bärbar dator?.Bärbar. En HP (aldrig mer Dell...)

Sover du med eller utan kläder på dig? Utan om det inte är hysteriskt kallt.

Hur många kuddar har du i sängen? Två och sambon två.

Hur många landskap har du bott i? Värmland och Närke.

Är du social? Ja, det är jag, men just nu har jag ett extremt socialt jobb och då kan jag bli lite ensamvarg privat ibland.

Tycker du om kaffe? Hell yeah!

Vad dricker du till frukost? The - kan inte vara utan det på morgonen. Det går till och med före kaffe. Juice ibland också.

Sover du på någon särskild sida? Oftast vänster sida

Kan du spela poker? Nej, där är jag nog ett lätt byte.

Vill du ha barn? Det är inte viktigast just nu.

Har du någonsin åkt ambulans? Ja

Föredrar du havet eller en pool? Har hört att det finns haj i havet, så jag väljer pool ;) Fast sjö är nog allra bäst.

Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Lite. Ligger kanske mer än jag tror hemma på vinden hos pappa...

Vart togs din profilbild för din blogg? Minns inte. Hemma kanske?

Buntband

En dag muck, som min kollega skulle ha sagt... Snart är det julledigt!!!

Idag har jag inte "bara" åkt bil på jobbet - jag har också krypit runt med en jobbarkompis och buntband bland sladdar i vår datasal. Man kan inte kalla resultatet för vackert, men nu finns det åtminstone inga kablar på golvet! Mission completed. Gjorde små reklamblad också. Det fanns inget vassare att jobba med än Publisher, och det var längesen jag gjorde, men det blev helt okej med lite tålamod.

Det är oförskämt kallt också. Glömde alkolåset i jobbbilen när den stod still ett par timmar och när jag tryckte igång det så var det en liten termometer och massor av snöflingor i displayen. Jag tror att det hånlog åt mig också, men jag är inte säker. Det var bara att knalla in och värma det en stund.

Imorgon ska jag försöka städa och plocka lite när jag kommer hem från jobbet - på torsdag vill jag bara julmysa =)

Julspel

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar till välbehövd ledighet och mysigt julfirande med släkt o vänner! Ska bli sååå skönt =)
Förkylningen har äntligen börjat släppa! Nu lurar jag mig själv med fusk-nässpray. Renässans, som är saltvatten, är inte vanebildande som vanlig nässpray.


Lurar näsan...

Idag känner jag mig piggare. Igår var det inget vidare. Försökte ändå ta en sväng på stan för att fixa julklapparna som var kvar. Planerade, men inte köpta, som ni vet ;) Nu ska jag jaga wellpapp som absolut behövs för att slå in vissa av presenterna. Vart katten får man tag i det???

Idag har jag varit på julspel i kyrkan. Massor av folk! Det är kul när det kommer så många att parkeringen blir full och folk får stå på gatan. Väldigt bra var det, precis som vanligt, och nu har de sju förestsällningar kvar att spela för Väse Skola.

Åkte upp till farmor på eftermiddagen och hon var mycket, mycket piggare än när vi sågs sist! Visade henne lite bilder från dagens julspel.

Nu ska jag fortsätta att inte förstå Dreamweaver...

Bra support

Ganska kul reklam =)



Bra support från barpolarna!

Ja, vi har lite nykterhetskontroll här

Jag kan få spunk på Aftonbladets Robert Collin. Han säger att vi måste åka sakta för att kompensera för den usla snöröjningen (kanske värt att nämna att det kan vara halt oavsett hur bra/dålig snöröjningen är???). Han idiotförklarar alla som inte kör på dubbdäck och tycker det är helt okej att köra med lite alkohol i kroppen. Han säger också att Trafikverket/Kommunerna plogar en decimeter upp i luften för att inte slita på plogbladen. Om detta vet jag inget, men jag undrar vad det i så fall är som skrapar så förbannat när de kör förbi en...

Sitter hemma framför AB och blir upprörd - har inget bättre för mig. Snorig och hostig, så jag försöker hålla mig inomhus och borta från oskyldiga medmänniskor.

Denna vecka har för övrigt polisen extra mycket nykterhetskontroller - åtminstone i Värmland. All personal i yttre tjänst ska tydligen syssla med detta och det verkar det som att de gör. Jag hann med två kontroller på jobbet igår. Fick träffa två heeeelt olika poliser. Den första skickade bara in alkomätaren framför min elev och sa buttert "Du får blåsa". Ingen reflektion över att det var en övningsbil så därmed fick inte jag blåsa. Ganska tråkigt bemötande och dålig koll på bestämmelserna. Den andra polisen började med ett "Tjena! Ja, vi har lite nykterhetskontroll här, så du ska få blåsa." Sen fick även jag blåsa och så önskade han eleven lycka till med körkortet. DET är ett bra första intryck för eleven, tycker jag!
Jag tycker att våra trafikpoliser här i stan gör ett jättebra jobb, så den där första vi träffade på igår var nog ett stort undantag. De är alltid trevliga och har förståelse för att eleverna ibland blir lite nervösa av att bli invinkade i sin första poliskontroll.

Nu ska jag leta rätt på nässprayen igen.

Så gott man kan

Det är lite lugnare på jobbet nu och det är tur =) Däremot finns det ju alltid grejer att göra, så det gäller att passa på nu när vi har lågsäsong. Man får försöka göra så gott man kan för att allt ska hinnas med och alla ska vara nöjda. Det är svårt att räcka till ibland!
Har hunnit bort med jobbilens alkolås som gnällt om service i några dagar nu (det ska servas med jämna mellanrum). Våra alkolås kommer från Carl Radio och de är alltid så bra och hjälpsamma där. Göran fixade servicen på ett litet kick och sen var det tyst på pipandet!

Börjar känna mig rätt hängig också. Har haft ont i halsen hela dagen. Hoppas det går över snabbt - jag vill inte bli sjuk till jul igen. Trodde jag hade haft mitt för i vinter... Hade tänkt att åka och hälsa på farmor idag, men jag vågar inte det ifall att jag smittar henne. Är hemma och slappar i soffan istället. Fick lite panik över julkorten som måste skickas imorgon också. Jag är alltid så sen med sånt där! Nu är de i alla fall skrivna och ihoppackade. Det är bara att leta rätt på en röd låda imorgon.

Mer snö kommer det också. På innergården ligger det riktigt med snö på träden - ser ut som ett vykort.

Christmas Edition

Fastnade en stund med Photoshop igår. Lekte med lite bilder och gjorde en Christmas Edition-header till bloggen. Man måste ju julpynta så gott det går!

Igår var familjen här och firade mig. Jättetrevligt förstås =) Idag har jag varit med pappa på hälsa-på-besök på sjukhuset och sen en sväng på stan. Fixat lite med de där julklapparna som för en gångs skull är under kontroll. Hittade en ny butik i Duvanhuset, bredvid Kicks. Inredningsbutik med mycket fint. Har glömt vad den heter nu, men jag hittade väldigt söta saker där:


Me like =)

Nu sitter jag och tittar på plogbilen som kör som en biltjuv på parkeringen... Ska fixa naglarna och sen bara slappa i soffan. Världsligt.

Jo, just det - tänkte påminna om Friends igen. Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning. De utbildar och stödjer skolor och idrottsföreningar i hela landet.
Det finns ju så otroligt många olika organisationer som hjälper på olika sätt. Helst skulle man vilja ge alla pengar! Jag har i alla fall valt att regelbundet stödja Friends för att jag tycker att de gör ett viktig jobb! Ingen ska behöva känna sig ensam i skolan. Ingen ska behöva vara rädd för att gå dit.



Man kan alltid lita på Carlsson o Baggarna



Man fattar ju att det finns en hel del sånt här material att ta av ;)

Till och med julklapparna

Världens sämsta uppdatering här...

Har varit en låååång jobbvecka, men nu är den slut =)
Var ute med en kompis och tog ett glas vin igår kväll. Det har vi pratat om sedan i somras. Sååå kul att det äntligen blev av!

Julkorten är klara också! Inspirationen har väl inte varit på topp direkt, men tillslut blev det några i alla fall. Till och med julklapparna börjar falla på plats. De är inte helt klara, men de är planerade och läget är under kontroll. Tror att det är nåt sorts rekord för min del.

Ska sova nu så att jag orkar med min födelsedag imorgon ;)

Julkonsert

Har precis varit på Julkonsert med DHJABL (blev alla bokstäver i rätt ordning nu???). Väldans trevligt =) Gött att få lite julkänsla! Allt är ganska tungrott just nu, så det behövs.
På eftermiddagen tog vi en promenad i snön. Jag gillar snön - speciellt när det är så här lagom och inte för kallt. Hoppas att det kan vara 5-6 minusgrader nu fram till jul så att snön får ligga kvar!

Från det ena till det andra så har jag surfat runt efter ett par Converse till. Skulle vilja ha ett par vita... MEN jag sprang på de här:



Sneakers n' stuff heter företaget som tagit fram dem tillsammans med Converse. Lite coola är de allt =)

Dörrkrans och rutig tygälg

Har haft en rätt skön dag idag. Tagit hand om mig själv lite - sovit länge, gjort lite ansiktsmask och klippt mig. Eftersom jag var i Kristinehamn så var jag ju tvungen att gå in på Ejes Konditori - bästa konditoriet i hela Sverige! Köpte med mig lussekatter till mamma och svängde förbi henne på fika på vägen hem.


Katter i påse

Vi hann även åka bort till inredningsbutiken "Då och Nu" i Väse. Jag har tänkt gå in massor av gånger, men det har aldrig blivit av! Det finns massor med fint där. Blev jättekär i både en dörrkrans och en rutig tygälg, men inget följde med hem den här gången :/ Måste få julklapparna grejade först!
Jag tycker det är så roligt att det öppnar såna här små butiker i mindre samhällen. Nu fanns det även ett litet café precis bredvid butiken. Det blir en riktig samlingsplats för folk!


Julkänsla

Fick ett tips av en elev på jobbet för ett par veckor sedan om en designer från Hammarö som gör smycken. Agneta heter hon och hennes design heter Design Atenga. Hon gör smycken i silver som är stilrena och väldigt fina. Har börjat gilla silver på senare år (har alltid haft guldsmycken förut) och har siktat in mig på en väldigt fin ring =) Det är ju kul att köpa från någon lokal designer också!

Nu har jag äntligen köpt saffran också. Får se om det kan bli några hemmagjorda kissekatter imorgon!

Grymt

Det här är ju såååå grymt =)



Tänk om man hade fått varit där! Coolt...

RSS 2.0