NWT...

...var här på en kopp kaffe och lite snack igår. Glömde nämna det ;)
De har ju skrivit om ett par från Karlstad som lurade folk på Tradera och ville veta om det var fler som var drabbade. Jag drog iväg ett mail och påpekade att det faktiskt går att bli lurad även om man är försiktig och använder sig av "säkra" betalningssätt. Jag blev ju blåst på en iPhone, för två månader sedan ungefär, när jag använde Blockets betaltjänst "Internetgirot". Sen köpte jag en iPhone på Tradera som jag betalade med PayPal som inte heller dök upp, men eftersom Tradera och PayPal har ett samarbete och jag betalade med PayPal genom Tradera så fick jag mina pengar tillbaka.
NWT tyckte det var jätteintressant och ville komma och prata. Fick dom väl. Bra text, kass bild - dock inte fotografens fel ;) Läs här.

För övrigt har jag ju lagt ner iPhone och köpt HTC Wildfire istället. Måste säga att jag är väldigt nöjd. Rekommenderas helt klart! Massor av telefon för pengarna. Har skickat efter lite skal till den - bland annat från E-bay för första gången. Finns ett större utbud i t ex England och för en billigare peng (inkl. frakt) Betalar förstås med PayPal... =)


Lite tillfixad

Familjen Johansson/Bergqvists vanliga semesterväder verkar fortsätta. Undrar vad man ska hitta på idag...

Jag är en mjukis

Bloggsemestern är över ;)

Semestervädret är ju sådär, får man säga. Det regnar ju heeeeela tiden. Kvittar när vi tar semester så är det regn. Nu har vi på relativt kort tid varit på de två mest solsäkra öar man känner till: Mallorca (ja, ni minns...) och nu senaste Gotland. Båda öarna kan sammanfattas med ett enda ord: regn. Vad är det med oss och semseter???

Men Gotland är, trots regn och blåst, en väldigt trevlig ö. Och trots att jag har varit där så många gånger, så kändes det superkul att åka dit igen - det var ju några år sedan sist. Vi bodde i Visby, vilket jag aldrig har gjort förut, precis utanför murarna och Stockholmsveckan höll precis på att ta slut när vi kom dit. Detta betyer att det var mer kändistätt än i Sthlm i Visby just då. Till och med jag, som aldrig brukar märka när vi går förbi kända människor i Sthlm, såg folk jag kände igen. Inte illa.

Vi hann i alla fall med massor under våra dagar på Gotland. Inte minst hälsade vi på släkten utanför Hemse. Dit är det alltid lika trevligt att komma. Vi fikade, åkte sportbilar och åt pizza i trädgården innan vi återvände till stan. Världens goaste och mest gästvänliga människor =)
Vi har även hunnit med Fårö och sydspetsen. Fårö kan jag inte minnas att jag har varit på, så det var lite extra kul. Lummelundagrottan gjorde vi också ett besök i. Roligt att få historian bakom grottan - mycket jag inte visste! Sen har vi ju förstås ätit och druckit gott i Visby. Hittade också ett kul band på Munkkällaren som var väl värda att lyssna på. Jo, vi fick faktiskt en fin dag på stranden också!









Idag är jag en mjukis och kliver runt i bekväma kläder. Sitter och tittar på regnet, slösurfar lite, kollar igenom bilderna från Gotland och snart blir det fredagsmys framför TVn. Inte så mycket att välja på när det regnar småspik i sidled utanför...

Ernst

Glömde visa ett linne vi hittade på Gina i tisdags, syrran o jag. Men jag tog tag i mig själv och köpte inte. Blir ju bara hängande i garderoben, trots det fina mönstret :/


Fiiiint

30 mil motorcykel igår och idag är rygg/nacke ganska mos. MEN det var en väldigt trevlig dag =) Samma goa människor som i lördags och då brukar det bli kul.
Vi åkte via Väse till Lungsund där vi fikade (hälften av kaffet hade klarat sig dit i alla fall). Sen fortsatte vi småvägar till Grythyttan där vi åt glass och kändisspanade (hon professorn från "Rent Hus"). Vidare på småvägar till Nora Golfbana och lunch där, glass på Vildmarkskrogen och, sist men inte minst, fika i Filipstad. Många mil och mycket mat ;)

Vi hann till och med åka förbi Ernsts projekt. Vi var i krokarna och bestämde oss för att leta rätt på stället. Till slut gav vi nästan upp och stannade på en liten parkering / återvinningsstation och nån sa "Vi skulle behöva fråga nån vart det är." Fem sekunder senare rullar en svart Volvo V70 med texten "Sommar med Ernst" över hela sidan in på parkeringen =) Det löste sig alltså. Det var fullt ös vid renoveringsobjektet. Såg den snygga spaljen (eller vad det är) av armeringsgaller - riktigt snyggt. Så skulle jag också vilja ha, men det funkar inte riktigt på våran balkong.

Jag hann med en liten kort sväng på stan för att träffa en kompis också. Vi sågs på "Happy Kitchen" och jag råkade lova att jag ska försöka lära mig äta sushi. Till hösten eller nåt. Blir spännande, för jag har alltid varit väldigt anti-sushi.

Nu tar bloggen lite semester och vilar upp sig ett tag. Hoppas alla får en trevlig fortsättning på sommaren!


Vilande



Unboxing

Ja, då var den äntligen här - HTC Wildfire. Min nya, fina, vita almost-iPhone-mobil. Men almost syftar mest på att den här har fördelar. Stolek och vikt, t ex, vilket inte påverkar skärmstorleken så värst mycket. Wildfire har dessutom 5 megapixel kamera med blixt, medans iPhone har 3,2. Och priset, förstås. Massor med telefon för inga större pengar. Nu har jag hunnit använda den ca två dagar och än så länge är jag ganska nöjd. Den är ganska fin också ;)






Unboxing

Idag har jag varit på stan en sväng med min fina syster. Skönt att få lite "systertid" =) Blev inga stora inköp, men jag fick åtminstone med mig en scarf/halsduk som inte är allt för vintrig hem till min nacke. Får så ont av AC:n i bilen, så jag måste ha nåt runt halsen...

Jag måste bara visa en grej - självklart för de som känner mig, kanske... Jag har Firefox som webbläsare (Explorer är opålitligt) och den kan man skaffa skin till. Så här ser mitt ut:


Fint djurmönstrat

Fåglarna

Vi hade en väldigt trevlig kväll igår med god mat, god dryck och fantastiskt sällskap. Hemma sent, vilket tyder på en bra kväll!

Idag har vi mest drivit runt hemma och suttit lite i solen på balkongen. Tog en enkel lunch på Kennet's Hamburgeri. Gatuköket som alltid har kö. Alltid. Fick lite Hitchcock-känsla på kajorna som hänger vid borden. Det är på ett sätt lite synd om kajor. Folk matar ibland fåglar för att de är söta. Gråsparvar och så. Men kajorna har det tuffare. De har liksom inte utseendet för sig. Väldigt osöta.


Fåglarna

Fick äntligen tummen ur och köpte en lavendel till balkongen. Blev en fjärilslavendel, för det var det enda som fanns. Kan knappt låta bli att fingra på den, för den luktar så gott =) Ska plocka lite av den och torka så småningom också.

Fota

Fotbolls-VM har åtminstone fört med sig något gott.

Också kom regnet. Igen. Nu är det bara att vänta på åskan. Den är välkommen - det är mysigt. Regnet är helt okej, det med. Välbehövligt. Det blir städ- och fixdag idag och sen middag ikväll hos goda vänner. Hoppas regnet hinner ge med sig så att man kan cykla ner till stan.

Det har helt plötsligt blivit mycket roligare att fota! Leka med olika fokus och få riktigt fin skärpa i bilderna. Skulle ju vilja gå en fotokurs för att lära mig lite mer om ljus, bland annat.








Väntan

NetOnNet - det är mina favoritmänniskor just nu. Hittade luren jag vill ha där och mailade för att kolla att den verkligen fanns (den färgen jag ville ha fanns i lagerstatusen, men inte de andra och då blev jag misstänksam). Fick mail tillbaka ganska direkt att den absolut fanns, men att den är populär och minskar på lagret. Gillar att det svaras snabbt på mailsupport.
Så jag klickar hem en Wildfire så fort jag bara kan. Nu har jag fått mail att den är skickad =) Då bör den alltså va i min ägo på måndag, seeeeenast tisdag. Ska bli kul att se hur den är. Precis släppt, så det är lite av en vild chansing. Kollat lite på pappas HTC och den verkar guld (fast den är silverfärgad).



Nu börjar en lååååång väntan till måndag...

Röd tråd

Äntligen semester. Nu väntar fyra veckors frihet. Jag har redan lagt mig till med lathet och sambon får springa och hämta grejer åt mig ;)

Var så trött i huvudet i eftermiddag på teorilektionen att jag svamlade bort en jäkligt bra tråd jag hade. Röd var den också :/ Dom gulliga eleverna försökte hjälpa mig hitta den, men förgäves... Ja, ja. Vi hade roligt i alla fall och jag har fortfarande inte kommit på vad det var jag skulle säga.
Jag ska faktiskt masa mig tillbaka ner till jobb redan imorgon, men bara för att lämna nycklar. Åker ner lagom till att det finns roliga tjejer i receptionen som är fikasugna (vilket egentligen skulle kunna vara vilken tid som helst på dygnet - på jobbet är vi alltid fikasugna).

Slösurfar lite framför Sommar med Ernst. Tina och Ernst lagar mat. Tina tycker det är viktigt att "Våga laga äckligt". Känner att det träffar mig som en klockren snyting ;) Hamnar på argalappen.se och hittar den här:


Tydligt med framförhållning

Avbeställt min nya lur eftersom Elgiganten inte kan få arslet ur vagnen och ta hem den. NetOnNet verkar däremot ha den eller åtminstone få in den snart. Kanske får det bli därifrån istället. Den som lever får se.



Spö

Jag inser att jag kommer att få så mycket spö när jag börjar jobba efter semestern. Men det får det vara värt!

Kollade precis på ett klipp från Expressens "Sommarpärlan". Man har tussat ihop Björn Starrin och Kristoffer Appelqvist i en husbil och tillsammans åker de till "Lågbudget-Island". Alltså Kvarntorpshögen i Kumla - för övrigt omskriven i bloggen. Två klåfingriga killar, visar det sig.

Idag har jag jobbat halv dag och sedan varit hos kotknackaren. Betalade flera hundra pengar för att bli mosad av två meter kiropraktor som tyckte att det var på tiden att jag kom dit. Jag är alltid lite rädd hos kiropraktorn när det knakar och har sig och känner mig alltid jätteskum efteråt, men efter några timmar börjar det gå åt rätt håll och nu känns det bättre. Hoppas att det håller i sig. Sen åkte vi till strax bortom Kristinehamn och en trevlig grillkväll kombinerat med sångrep.

Nu ser jag fram emot sista dagen på jobbet innan en välbehövlig semester! Måtte morgondagen gå fort ;)


En påminnelse, käre kollega

Ett meddelande till Dan, min semestrande kollega...

Vill bara påminna om att snart är det dags att jobba igen (som tack för påminnelsen på whiteboarden). En knapp vecka har du kvar av din frihet. För att du ska komma i rätt stämning bjuder jag härmed på följande bilder:








Och till sist:


Ditt schema v 29           Mitt schema v 29



Välkommen tillbaka till verkligheten - vi ses efter min semester =)


Farfarsdricka

Tittade på Nyhetsmorgon från Gotland imorse och där man pratade om den gotländska dialekten och framför allt gutemål. Jag kunde verkligen höra farfar i huvudet! Hans dialekt minns jag som väldigt stark - trots att han bott i Värmland så länge hängde dialekten kvar. När jag tänker på farfar så tänker jag, förutom på gotland, på: när han satt i köket och lyssnade på ljudbok, att han alltid visste vem som kom genom dörren - trots att han var blind, det vita snöret som ledde ner till lagårn, taxar, svagdricka (som vi kallade farfarsdricka)... Vi var ju så mycket hos farmor och farfar när vi var små, så det finns många fina minnen!

Jag har bara farmor kvar i livet av mina far- och morföräldrar, tyvärr. Mormor och morfar gick, precis som farfar, bort för många år sedan. Morfar hade musikaffär och stämde pianon. Jag brukade alltid sitta under bordet i "finrummet" när han stämde vårt piano hemma. Det var så mysigt! Har också massor av minnen från när syster och jag var i Kr-hamn hos mormor och morfar och de tog med oss till parken. Och deras gulabeiga Ford Fiesta - den minns jag väl!

Idag har solen skinit (tillslut) över Karlstad och vi funderar på att cykla ner till hamnen och sitta en stund på Ankdammen eller Barbros. Ett glas rosé och nån trubadur, kanske?
Imorgon ska jag försöka åka förbi och hälsa på farmor. Har inte hunnit det i veckan, då jobbet tagit all tid. Jag har förresten schimpans-armar efter bärandet igår + en rygg som är lite mosad. Tur att kiropraktorbesök är bokat till veckan ;)



Dålig tajming

Musiken på Karlstad Nya Radio presenterades idag som "gitarrbaserad hårdrock". Inte för att jag har sån järnkoll på just hårdrock, men det kändes lite overkill. Hårdrock är väl i allmänhet gitarrbaserad?

Vad är det som gör att så fort man beställt kläder på nätet så dyker det upp ett mail som talar om att samma nätbutik precis börjar sin rea? Har beställt kläder från Nelly.com och Bubbleroom.se alldeles nyss, och vad händer??? Jo, i mailen kommer två reamail... Ja, ja. Dålig tajming. Fick hem kläder som jag var nöjd med och som passade i alla fall (man vet ju aldrig när man köper på nätet). Kanske till och med en klänning till ett bröllop. Har inte bestämt mig än. Vågar inte kika på rean ifall kläderna jag köpte är med. Känns lugnast så ;)

Nu är det bara en veckas (nästa) jobb kvar till den hett efterlängtade semestern. Ska jobba några timmar imorgon också. Vi ska flytta på jobbet nämligen. Inte så långt - bara 30 meter. Åt vilket håll kan vi inte komma överens om här hemma. Beror på vart man står... Större och bättre lokaler blir det i alla fall, det vet vi.



Efterlyses: Ett politiskt parti som kan tala om vad de är bra på - inte vad alla andra är dåliga på.

Reflektion: "Postkodskampen". Men snälla...

Elton igen

Tagit upp lyssnandet på detta musikaliska geni igen =)



De annorlunda klädkreationerna får man på köpet... Även om det lugnat ner sig lite på senare år.


Hittade klippet från The Actors Studio som jag skrev om härom dagen:



Jag säger det igen - vasst.

Film och film

Jo, Beck var bra. En av de bättre i kavalkaden, måste jag säga. Beck är ju Beck och kan inte bli så mycket annat än just Beck, så gillar man Beck så gillar man denna. Ni hajar...
Hela biosalongen flög dryga halvmetern rakt upp vid ett tillfälle = skrämselscen. Gunvald levererar sköna one-liners iklädd skägg och Måns Nathanaelsons rollfigur Oskar har fått lite större utrymme. Han gör den rollen rätt bra, den gode Måns.

Vi har plöjt ännu en film i helgen, nämligen "State of Play" som var riktigt bra. Russel Crow har jag alltid gillat. Ben Afflek har jag däremot inte haft så mycket till övers för, men i den här filmen gör han ett skapligt jobb. Helen Mirren gör alltid ett bra jobb, så också här. 'Konspiration' är en bra sammanfattning. Sevärd, helt klart.

Vi har njutit av den fina vädret också, inte bara kollat film ;)

Och hörrni, på tal om ingenting (nu kommer yrkesmänniskan fram igen) - tänk på last i bilen och vad som händer med den om man krockar. Vi pratar oss trötta om detta på jobbet! Det är nåt som folk glömmer eller struntar i. Nu har Aftonbladet faktiskt en riktigt bra artikel om detta - läs här.

Och på tal om nåt annat... Jag tror att de söker förare till google-bilen. Läs här.

Stor succé

Och jag som trodde hon var slut, vår kära Carola. Eller ja, inte slut, kanske... Har inte varit så förtjust i det hon har gjort de senaste åren, trots att hon är min barndoms-idol. Har träffat henne några gånger och hon är jättegullig, men framstår lite skum i media. Men Dalhallakonserten verkar ju ha varit stor succé. Läs här.

Fast det här tyckte jag var bra:





Ikväll blir det Beck på bio. Vädret är ju så tråkigt...

Hittat på stan

Cyklade ner till stan igår förmiddag för ett besök hos frisören - höll på att rinna bort i värmen... Men jag klagar inte! Sprang på mamma o Johnny när jag skulle cykla hem och de kom upp på kaffe på eftermiddagen. Pappa har också varit här och vi har gjort kameraaffär =) Har köpt hans gamla systemkamera (han har naturligtvis köpt ny) och även sålt vår lilla till honom. Fick lägga lite emellan, förstås, men fick ett riktigt bra pris!
Tack, pappsen!

Måste bara visa vad vi hittade på stan:


Tydligen nån korsning mellan två små raser...

Tyskland slog Argentina med 4-0. Den där bläckfisken verkar ju ha skaplig koll på det där mästerskapet i alla fall... Tänk vad folk hittar på. Nu är det bara en vecka fotboll kvar =)

Är det nån som har en bok?

Sitter och ser "Inside the actor studio". Elton John är där. Har alltid gillat honom och hans musik. Han intervjuas av James Lipton och svara både personligt och roligt. Han är faktikst det - rolig. När det är dags för publikens frågor får han frågan om vad som är viktig när man skriver musik. Ett av hans svar är:
- Ackordföljd.
Han avslutar med att säga:
- Jag skulle kunna skriva musik till vad som helst. En bok, till exempel. Vad som helst. Är det nån som har en bok? Eller något annat som det står något i?
En kille i publiken kommer fram med manuset till "Per Gynt" och man hinner tänka "Okej, lycka till". Men Sir Elton John sätter sig vid pianot och läser högt
- Scen två.
Därefter börjar han sätta musik till replikerna i manuset. Vasst. Det höll på att bli musikal av Ibsens drama direkt på plats!

Har varit och lämnat plasma och hälsat på farmor i dag. Jag och faster tog med henne ut i Stadsträdgården och gick runt bland alla blommor. Vi åt glass i solen och pratade om allt mellan himmel och jord. Hon verkar piggare jämfört med för någon vecka sen. Skönt!



RSS 2.0