Skosulor

Har beställt skosulor på nätet. Dom kom idag =) Inpackade i gulligt papper:



Köpte ett par fräna med leopardmönster och ett par svarta som gör sandaletter och pumps lite skönare att gå i. Bra sätt att skydda sina skor på - speciellt för mig som springer barfota titt som tätt på sommaren och förstör skorna med mina skitiga fötter. Dom är tvättbara och kommer från sosilly.se.

Har haft städkväll här hemma. Efter träningen fick sig badrummet en omgång. Jag till och med knäskurade golvet... Sen tog vi resten av lägenheten också. Skönt att få det gjort så kan man njuta av helgen sen.
Imorgon är det Valborg och då åker vi till Väse o firar som vanligt. Ska väl hjälpa till med en massa grejer där, antar jag.  Måste va ett av dom största Valborgsmässofirandena i hela Värmland. Fyrverkeriet är nåt i hästväg, faktiskt. Måste komma ihåg öronpropparna... Ska bli riktigt fint väder i morgon också - och det verkar fortsätta under helgen också. Nu är det verkligen vår! Så här ser trädet nedanför våran balkong ut just nu (det doftar lika mycket som det blommar, dessutom!):



Idag fick jag äntligen tag i rätt person på Karlstad Kommun (som jag jagat några dagar nu). Han hade dock inte nåt svar på mina frågor, men skulle återkomma. Ska bli spännande ;)
Nu ska jag jobba lite med materialet till introduktionskursen... Måste göras.

Kryssa

Vart är ungarna med majblommorna? Alltså, jag brukar va lite dålig på att köpa dom där små pappersblommorna (eller vad det nu kan va för material, för plast är det väl inte längre?), men i år vill jag verkligen ha en. Inte ett enda barn med blommor har jag sett. Knepigt. Annars brukar dom flyga på en på stan som hungriga gnuer.

Kläderna jag beställde från H&M har kommit =) Beställde i och för sig bara två plagg. En blus som inte fanns kvar i rätt storlek i affären och en stickad tröja som det var halva priset på (älskar stickat!), men det är ändå en litet, litet lyckorus när påsen dyker upp i postboxen. Ibland är det lätt att bli lycklig ;)
Läste på någon blogg nånstans om fenomenet med katalogshopping. Hur glad man blir när t ex H&M-katalogen dyker upp och hur man nästan genast sätter sig och bläddrar och kryssar för vad man vill ha. Det intressanta (och ur vissa synviklar även positiva) i sammanhanget är att det brukar räcka med just det - att kryssa. Sen skickar man kanske inte efter så mycket. Så där funkar jag också. Jag kryssar. Det var dock lite roligare "förr i tiden" när det som fanns i katalogerna inte alltid fanns i den fysiska butiken.

Jag och kollegan gick efter dagens Risketta till cafét runt hörnet på en spontan liten after work. Kände att vi behövde sammanfatta lite av den nya utbildningen och kolla om det är något med materialet vi vill ändra på. Ofta är det just dom där spontana påhitten efter jobbet som är trevligast. Att bara gå och ta en öl och snacka skit (eller som idag - även jobb). Det borde vi göra oftare.


All Stars

Riktiga shoppingdagar, dom två senaste... Eller, ja. Jag har väl haft värre shoppingryck än det här, när jag tänker efter.
Igår var vi en sväng på stan, min sambo och jag. Åt lunch på Casanovas uteservering och längtade efter sommaren. På torget var det mattema med mat från världens alla hörn. Luktade gott i hela stan! Vi åt dock vanlig pasta och ceasar-sallad...
Köpte en väska som jag gått o varit kär i några dagar nu. Vågade inte vänta längre, för sist jag gjorde så med en väska blev jag utan :/


Väska från Lindex

Tyckte den passade mig med alla fransar ;) Nu när jag ska sälja motorcykeln måste jag väl ha fransar i mitt liv på annat sätt...
På kvällen åkte vi till kyrkan på en av alla försäljningarna vi har där. Vann lite godis och ostkaka (!). Älskar ostkaka och kalvdans. Hoppas den är lika god som den farmor gör. Köpte även morötter från Ölmhult. Det finns nämligen inga godare morötter än dom som kommer därifrån. Har man ätit dom så blir man riktigt kräsen sen! Finns att köpa på Maxi i Karlstad för er som inte provat dom (och i K-hamn också, tror jag). Ekologiska är dom förstås!


Godis

Idag åkte vi till Kristinehamn för att premiäräta glass i Skärgården. Bodde i Kristinehamn några år när jag flyttade från Örebro och så här på våren/sommaren kan jag sakna stan ibland. Eller mest Skärgården, kanske. Vädret var väl sådär för att äta glass (för mig blev det blåbärskaka istället), men det är ju mysigt där ute i alla fall!
Hämtade mina Converse som jag köpt på nätet på vägen hem. Jag är ju en klacktjej vanligtvis. Har haft klack på nästan alla skor dom senaste 15 åren, typ, men i min ungdom hade jag röda Converse. Nu fick det bli svarta. Kanske investerar jag i ett par röda framöver av nostaliskäl.


Mina All Stars

Just nu flyttar halva vårat hus - antingen ut eller in. Släpkärror på hela gården och folk som springer i varenda trappuppgång med kartonger och små lila dammsugare. Finns även små hundar med i skådespelet - ibland med kläder.
Här kommer förresten utlovade bilder på fredagens kuddkrig:

      
Kommentarer överflödiga

Underhållning?

Att inte ha nåt godis hemma en fredagkväll. Det gör ont. Jo, visst fanns det två rader mjölkchoklad, men hur långt räcker det???
Ja, ja...

Blev ingen krogvända som det var tänkt ikväll för snudd på alla som skulle med var sjuka. Hämtade lill-kusinen (som inte är så liten längre utan går på högstadiet o börjar bli stora tjejen) efter skolan och åkte till Enter som vanligt på fredagar istället. Pizza och Ikea-möbel-bygge stod på programmet. Urartade så småningom i kuddkrig på gräsmattan (kanske bjuder på bildbevis imorgon...). Det kommer bli så fint i Betania när vi är klara med vår make-over!

Innan det hann jag lämna plasma, köpa dom mindre mjukisjeansen, jaga kommungubbar (utan resultat, förstås, för så brukar det ju va...) och sitta en stund på balkongen. Snart klar med boken och måste fundera på vilken som ska bli nästa bokprojekt.
Promenaden får vänta till imorgon.

Kollat på Talang på TV4 ikväll. Det finns verkligen folk till det mesta. Ibland blir det underhållning av sånt som inte är tänkt att vara det - ibland tvärtom (förvånansvärt ofta). Bert, däremot, är alltid underhållning på sitt eget lilla sätt ;)

40 sköna minuer med nål i armen

Allså - det är så typiskt. Fredag morgon. Jag är ledig. Kan inte sova. Fast jag kanske har sovit klart - hoppas det.
Ska försöka göra lite nytta nu på morgonen i alla fall, innan jag åker o lämnar plasma. Då blir det 40 sköna minuter (ca) med nål i armen då man inte kan göra annat än att lyssna på bok eller musik. Sen ska jag åka en snabbis till Vero Moda och prova mjukisjeansen i small igen. Kan inte bestämma mig... 

Styrelsemöte igår - det kortaste och smidigaste jag har varit på nånsin, tror jag. Mest sammanfattning av församlingsmötet. Men jag tog upp det där med skylt till kyrkan och att vägen dit är rätt kass. Så idag ska jag ringa till kommunen och gnälla på deras väghållning och sen, om jag hinner, snickra ihop en ansökan om skylt till Vägverket.

Det här är nog det tidigaste jag bloggat =) Ganska skönt att sitta vid köksbordet och titta ut över heeeeela stan som badar i morgonsolen. Kommer att bli en fin dag. Ska hinna med promenad också. Nu frukost.

Godmorgon!

Mjukisjeans

Gick förbi syrran igår efter jobbet. Lite nyfiken på den där presenten... Det var en bok =) Och inte vilken som helst - "På spåret"-boken! Wiiiee! Passade utmärkt till oss eftersom vi i sann pensionärsanda inte missar ett avsnitt av det programmet. Är dock, som jag tidigare skrivit, tveksam till programledarbytet, så vi får se hur det blir nästa säsong. Min syster är en fena på att hitta roliga böcker. Har fått massor av såna som jag läser och skrattar åt om och om igen.


Massor med resor att klura på

Hos syrran fanns även två barn (det brukar det ju göra). Den äldre av grabbarna gick inte att prata med då han satt i soffan och spelade tv-spel. Gav upp efter några försök - blev bara ignorerad ;) Den andra fick under kvällens gång både skägg och mustasch (hur stavas det?) i en underlig svart färg och envisades med att ha handbojor runt fötterna. Det är olika vad man uppskattar här i livet...

Idag efter träningen åkte jag och mötte upp min sambo på Bergvik (dit han gick). Kollade lite efter nån kul top, men hittade ingen. Däremot hittade jag "mjukisjeans" på Vero Moda (leggings). Dom har gjort fruktansvärt luriga storlekar på dom, nämligen två: Small/Medium eller Medium/Large. Det innebär, med min vanliga otur, att dom var antingen för små eller för stora. Slutade med att jag köpte den större storleken och roar mig med att sy in dom lite.
Balanserade upp träningen med McDonalds innan vi åkte hem. Men bara Lilla Menyn...

Skadad

Alltså, man blir rätt skadad i mitt jobb. En ny 30-sträcka i stan är som julafton för en trafiklärare... Roliga skyltkombinationer är bättre än en kväll på krogen... Poliskontroll på Hamngatan på bästa övningskörningstid... Ja, ni fattar. Hittade den här i min samling av skyltar som ligger och skräpar i bildmappen:


Eh...?

Hur tolkar man detta? Vem har tänkt till kring kombinationen? Svaret på den sista frågan skulle jag gärna vilja träffa. Mer roligt borde kunna komma ur den hjärnan...

Godnatt.

Köra polisbil fort

Nu är äntligen alla fönster putsade! Skönt att ha det gjort.

Den här veckan är det hastighetsvecka i Värmland. Innebär att polisen är ute och leker med sina lasermätare lite extra. Det är bra =) Idag har dom stått vid Sundsta-Älvkullen på 30-sträckan och mätt sig trötta. Plockat några fortkörare har dom gjort också. Och vinkat till jobbiga övningsbilar som åkt förbi gång på gång på gång... Tror att dom även kör lite extra bältes- nykterhets- och körkortskontroll nu.
Samtidigt har dom skickat ut nybörjarna (dvs aspiranterna) på fortkörningsutbildning. Dom som är i slutet av aspiranttjänsten får ju lära sig köra polisbil fort. Både på g:a flygfältet (där konorna flyger kring däcken) och på allmän väg. Det gäller att passa sig.


Tripp, trapp, trull

Syrran messade förut att hon har en present till oss =) Trodde först att hon packat ner sin psykkatt i paket för att lura på oss, men hon hävdar att så inte är fallet. Jag är nyfiken! Får gå bort till henne efter jobbet imorgon. Gillar presenter =)

M&Ms har kommit till Sverige också. Ingen stor nyhet (och absolut ingen billig), men jag köpte ändå en liten påse när vi var o handlade i eftermiddags. Dom är jättegoda - var slut innan avfarten till centrum. Kanske ingen större skillnad mot våra svenska Non-stop... Dyrare, bara. Och med ett M på.

   

Lyssna ikapp

Vi lyssnar på samma bok, min sambo och jag. Det blir tillslut ett tävlingsmoment i detta. Jag måste nu "lyssna ikapp". Ska fixa naglarna samtidigt tänkte jag.
Här kommer några bilder från lördag kväll:

       
Starboys på BMB

Gudstjänst med extra församlingsmöte idag. Ingela, våran otroligt coola och goa församlingsmedarbetare, hade gudstjänsten och den blev kanonbra! Mitt i nånstans fick vi i uppgift att prata med bänkgrannen om vår tro och varför vi sällan pratar om den. Det var en nyttig uppgift, tror jag.
Församlingsmötet bjöd på positiva beslut och jag tycker att vi kan se på framtiden med spänning. Ska bli kul att få vara med och forma nya lokaler. Det kanske till och med leder till nytt tänkande och en kick framåt.

Efter alla möten var Ingela, Elin och jag kvar och började förvandlingen i ungdomslokalen. Vi kom inte längre än till en nerplockad hylla, nerplockade gardiner och påbörjad IKEA-byrå (det var väl på den sistnämnda vi körde fast...). Resten tar vi på fredag tillsammans med ungdomarna. Självklart började vi med kaffe. Elin hade med sig mumsiga bullar och kakor. Man ska inte jobba på tom mage...

Hann baka lite i eftermiddag. Provade ett matbröd på grahamsmjöl som jag hittade på nätet. Får se hur det smakar - har inte hunnit så långt än...


Mycket för pengarna

Tänk att få gå på IKEA i tre timmar med två tjejkompisar och shoppa grejer för pengar som inte är våra! Vi tyckte nog att vi gjorde ett rätt bra jobb - fick mycket för pengarna. Det kommer att bli sååå mycket fräschare i Betania nu. Fattas bara en soffa...
After Worken på BMB var också bra. The Starboys är ju alltid kul att lyssna på. Träffade faktiskt lite känt folk också.

Idag har det varit lite kallt. Om man inte håller sig i solen och lä, förstås. Men det gjorde inget. Började dagen med en långpromenad via Färjestad ner till stan där vi åt i solen på torget. Såg på väg ner till stan vårens första vitsippor vid Klarälven.
Sen åkte vi och handlade och spenderade resten av eftermiddagen på balkongen. Där var det varmt =)

Kvällen är lugn. Lite mat och lite TV.

Tummen och mord

Har lämnat GW:s (som för övrigt sover på jobbet...) böcker tillfälligt, då jag lyssnat igenom trilogin om Palme-mordet igen. Ska fortsätta med "Linda" och "Den som dödar draken" snart, men pausar med Buthler & Öhrlunds "En nästan vanlig man". Läste deras bok Mord.net för ett tag sen och fastnade lite för den. Kriminal/polisroman (som verkar va mitt förstahandsval), men skriven på ett lite speciellt sätt. Mord.net hade en lite annorlunda "intrig" eller vad man ska kalla det, så jag ser fram emot denna bok. Ett litet boktips om ni letar efter nåt nytt att läsa, helt enkelt.

Björn Hellberg, min husgud jämte GW, är med i "Snacka om nyheter" och framför genomtänkta funderingar. Han är rolig på ett väääldigt eget sätt. Per Andersson (eller vad han heter) är med i det andra laget och tycker att Fredrik Reinfeldt är lik både Alfons pappa och Tummen. En uppmärksam iakttagelse, tycker jag. Tummen är söt. Reinfeldt kanske inte faller under just den kategorin, men likheten är ändå slående.


Mjukistumme

Ikväll tog jag äntligen tag i det där med fönsterputsningen. Det har gnagt mig länge. Blev dock bara putsat i vardagsrummet eftersom min nacke inte är intresserad av mer än så åt gången. Får ta resten i omgångar under helgen.

Imorgon är det IKEA som gäller tillsammans med två sköna brudar. Soffspaning för SMUs räkning, men det kan ju hända att vi kikar på något mer ;) Kanske, kanske köper vi även något... Ljus eller servetter är väl ett hett tips.
Lite senare kollar vi på The Starboys på BMB (eller Sandgrund som vi äldre fortfarande kallar det...) och försöker hålla oss en bit ifrån gratisbuffén med "mat" (sägs att det är tacos, men jag har sett det och är tveksam till om det får kallas tacos, eller ens mat) som dom envisas med att ha på After Worken där.

Tjing.

Ps. Elin tar hand om isbjörnarna. Bra gjort!  =) Jag kanske också skaffar en!


Isbjörnar och hybrid

Våren visar sig på flera sätt. Tussilago i diken och nyvakna flugor. Hade en slö fluga som åkte med mig på backspegeln nästan en halv körlektion idag... Grunder, så det gick inte undan direkt, men flugstackarn fick säkert klamra sig fast för fullt med sina små flugtassar ändå. Trevlig med sällskap...

Andra stackare, från det ena till det andra, är isbjörnarna. Dom bor på Nordpolen (Arktis, om man ska va petig) och där smälter isen. Vi måste alltså, för isbjörnarnas och alla andras skull, skärpa oss med miljön. Vet ni att man har hittat samma ämnen i isbjörnarnas päls som finns i hårspray? Mig veteligen använder inte isbjörnarna hårspray. Det vi gör här påverkar alltså miljön ganska långt bort. Sverige är ett av dom duktigaste länderna i världen på att vara "miljövänliga", men vi kan bli bättre.


Isbjörnsbäbis

Karlstadsbuss ska testköra nya bussar i veckan. En hybridbuss som tar upp bromsenergin som laddas i batteri och gör att bussen delvis kan gå på el. Smart. Läs här.

Flummigt inlägg... Ska nog gå och lägga mig och låta hjärnan sova. Har suttit o kikat lite på teoridelen i EcoDriving-utbildningen ikväll. Därav isbjörnarna? Hjärnan är för övrigt den enda del av kroppen som behöver sova - resten av kroppen klarar sig med vila. När vi sover sorterar hjärnan information (om den finns nån). Ska gå och sortera nu - det lilla som finns ;)


Sugen på ett missionshus?

Tisdag idag - känns som måndag. Blir en kort vecka och det är bra. Känner att jag inte har hämtat mig från den där förkylningen riktigt än... Dagen har åtminstone gått fort idag. Teori och riskettan och då springer tiden iväg.

Idag skriver VF om att vår församling ska sälja ett missionshus. Rätt bra artikel och vår skarpa ordförande lyckades få med att vi firar 150 år! Kan man få en bättre husannons än så? Kolla:
http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Nu-saljs-missionshuset-i-Vase-090413.aspx
Sugen på ett missionshus? Hör av dig ;)

Ikväll börjar Ugly Betty. Tyckte den serien var rätt värdelös först, men sen blev den rätt kul. Roliga karaktärer och ovanligt manus. Dessutom är det dubbelavsnitt på Housewives =) Riktig tv-kväll för mig, alltså. Ugly spelar jag dock in - måste kolla på Navy CIS som vi råkade se förra veckan när det förstås var "to be continued"-avsnitt...

Grannarna har under helgen flyttat ut på balkongen. Vi tror att dom bosätter sig där nån gång i början av April och flyttar in i lägenheten igen i mitten av November (början av December om hösten är riktigt fin). Ungefär - jag kanske tog i en aning. Dom är alltid på balkongen i alla fall.

Nu ska jag fiffla med församlingens hemsida och se om jag kan få ordning på programet där... Krånglar.

Påskgubbar och barn i bur

Sitter på balkongen i nästan strålande solsken och bloggar. Förutom att grannarna under oss lagar mat som luktar apa är det helt underbart.
Det kanske får bli en promenad ner till stan och glass nånstans i eftermiddag...

Igår var våren ännu mer påtaglig. Vi åkte ner på stan en sväng och tänkte ta en kaffe på någon uteservering, men det var så mycket folk, så det fick va. Alla dom där moderna och coola människorna med rosa skjorta alt. pikétröja, stora solglasögon och små hundar i Gucci-overall invaderar helt plötsligt alla caféer.
Istället åkte vi och handlade vårblommor till balkongen och drack vårat kaffe på balkongen hemma.

       
Vårblommor och...     ... latte

Syrrans grabbar kom förbi på eftermiddagen utklädda till påskgubbar och lämnade över påskbrev i utbyte mot godis ;)
Dom var så fina i likadana hattar!


Påskgubbar

På kvällen var vi och syrran m. familj bjudna till pappa o hans familj. Dom har skaffat världens sötaste valp. En spaniel av nåt slag (kommer inte ihåg exakt vad rasen heter) som är 9 veckor och heter Doris. Hämtad i Skåne för bara nån vecka sen.

        
Doris

Kevin o Leo tyckte Doris hundbur var en kul grej och spenderade en lång stund med att provsitta:

Barn i bur

Spiken i kistan

Det blev ingen sånginsats idag - precis som jag hade förväntat mig. Vaknade först med känslan "Det här kanske kan gå i alla fall", men den känslan övergick i en hostattack och det var väl liksom spiken i kistan, om man säger.
Gudstjänsten blev bra i alla fall - pastorn är duktig :)

Följde med mamma hem efteråt och åt lite lunch tillsammans med faster och farmor. Vi blev sittandes och pratade om hur gamla folk är (alltså inte folk i allmänhet utan såna vi känner) och när dom fyller år. Mamma är superduktig på att komma ihåg folks födelsedagar och har en bok full med datum på detta. Farmor kom på att hon har blivit gammal (86), men jag tycker att hon är jättepigg fortfarande. Hon är lixom ung i huvudet också. Hämtade upp sambon i Skattkärr på vägen hem - han hade tagit en längre promenad...

Det är alldeles vårigt ute! Vi har städat lite lätt i eftermiddag, även på balkongen. Ska nog åka iväg och köpa lite vårblommor i morgon.

Mitt absoluta favorit-lokal-band The Starboys har börjat blogga. The Starboys är sex lite halvtokiga killar som är hysteriskt duktiga musiker. Dom showar och muppar sig minst lika mycket som spelar bra musik på scen. Gå och se dom om ni inte gjort det. Läs deras blogg här.

Skapligt drag

Äntligen helg, får man väl säga! Halv dag på jobbet idag - resterande halva dag hemmajobb framför datorn. Snickrar på en ny hemsida till jobbet som ska ligga i en mall som gör den lite enklare att hantera. Ska bli riktigt skönt att va lite långledig. Hoppas att jag hinner friskna till lite också. Är fortfarande superhostig och lite snorig, så det blir ingen sång för mig imorgon :( Får försöka hjälpa till så gott det går i alla fall.

Igår var den stora matchen. Jag o sambon hade lyckats få fatt på biljetter, så vi tog med en kompis från Örebro och min pappa. Pappa o jag satt precis ovanför HV:s klack, granne med FBK-klacken. Skapligt drag, med andra ord. Riktigt rolig match och kul att få se Färjestad avgöra en final hemma. Roligt att pappa kunde följa med också - det är ju inte så ofta vi får möjlighet att göra grejer ihop sådär!

        

Har inte påskpyntat speciellt här hemma, men lite påskliljor har jag åtminstone skakat fram. Hade ingen vas som passade bra, såjag tog en skål och gjorde ett lite annorlunda arrangemang (om man nu kan kalla påskliljor och lite ris för arrangemang).



Påskhelgen blir annars lugn. Påskafton hos pappa är allt vi har planerat, egentligen. Sen får vi se. Skönt att kunna hitta på grejer lite spontant också. Ska ju bli fint väder, så vi får försöka va ute lite.

Syrran hade hittat ett test där man kunde kolla hur många ord man skriver på en minut.
Jag skrev tydligen 42 ord i minuten :)

42 words

Speedtest

 

 Idag var vi o köpte en liten söt dator. En HP minidator (8,9"). Sambon lämnade ju tillbaka sin till sitt gamla jobb och istället för att köpa en ny normalstor laptop blev det en mini som är lättare att ta med sig. Skitsöt =) Som en liten leksak!

Annorlunda svar

Kul grej som syrran bloggade för ett tag sedan. Var tvungen att testa...


1. Ta fram din mobil
2. Gå till inkorgen
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1-Första meningen i första sms:et
5. Fråga 2-Första meningen i andra sms:et...osv

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- Ring röstbrevlådan du har 1 nytt meddelande
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Jag har ju glömt att jag skulle komma bort till dej.
3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
- Hur är det idag?
4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
- Hej, hej! Jotack det är bra.
5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- Japp det kan vi göra =)
6. Vilka ord skulle du säga till Gud om du träffade honom?
- Javisst, det är dom nog
7. Vad vill du höra mest av allt?
- Vi har 17 grader
8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
- Har redan lagt dom i bilen.
9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
- Vilken typ av pizza?


Ett träd i Afrika

Ursäkta blogguppehållet... Skyller på sjukdom :/
Idag har jag jobbat. Är inte riktigt frisk än, men febern är borta. Kör kortisonnässpray på fulldos. Hostar som en galning och är lite tät fortfarande. Det är inte så kul att sitta i bilen och hosta eleverna i öronen, men det får gå. Imorgon är det kort dag och på torsdag jobbar jag hemma på eftermiddagen. Får försöka stå ut. Hoppas bara att det inte tar om så att jag blir sjuk igen i påsk. Har ju en extrem otur med att bli sjuk när jag är ledig.

Underbart vårväder har det varit idag igen och äntligen har jag fått va ute och njutit av det - åtminstone lite grann. Imorgon ska det naturligtvis bli regn. Säger SMHI just nu i alla fall. Av erfarenhet vet vi ju att dom hinner ändra sig både en och två gånger.

Alltså, jag börjar nog bli gammal. Precis när jag huggit på bloggtrenden så är jag efter igen. Nu finns det tydligen nåt som heter "Twitter". Blogg light, typ. Hallå? Ja, ja... Det får väl bli lite ute innan jag intresserar mig för det. Dessutom trivs jag rätt bra med bloggformatet. Gillar att skriva. Twitter måste va blogg för dom inte inte gillar att skriva ;)

Idag har vi köpt Cornflakes för första gången på evigheter. Köper man ett paket Cornflakes så planerar dom ett träd i Afrika. Bra grej. Bra säljtrick också. Men om du ändå tänkt köpa så kan du väl köpa ett extra - så blir det ett extra träd! Cornflakes är gott, dessutom. Med mjölk och socker =)


Ett träd

Grannen har förresten tagit fram sin nakenkatt igen. Har sett den rastas i rabatterna ett par gånger. Med tröja och utan.

Och ute skiner solen...

Är fortfarande krasslig. Trodde febern var påväg tillbaka, men igår kväll blossade den upp igen. Plus att jag har blivit mer tät också. Skickade sambon till apoteket för att köpa hostmedicin och mer nässpray... Hostan är fortfarande ganska jobbig.

Blir hemma från jobbet imorgon också. Kan inte sitta i bilen och hosta tills jag inte får luft och jag bör nog dessutom va feberfri innan jag går dit. Hoppas, hoppas att jag är tillbaka på tisdag.
Och ute skiner solen...

Underbara texter

Två toarullar har gått åt till snorpapper. På soffbordet står vattenglaset med det patetiska sugröret i. Fortfarande hostig, fortfarande feber, även om den har lättat aningens. I morse åt jag med stolthet en halv tallrik havregrynsgröt och sen har jag faktiskt fått i mig äpple och en mini-micro-pizza. Det går lite lättare att äta idag. Hoppas jag kan sova bort det sista av febern inatt. Har kvar hostaattackerna, dock. Ibland hostar jag så att jag knappt får luft. Lite ångestfyllt...

Bokade om repet inför långfredagen till skärtorsdagen och hoppas verkligen att halsen hinner kurera sig tills dess. Inte så lätt när man pratar hela dagarna på jobbet. Har lyssnat på LeMarc-låten jag ska sjunga i lurar flera gånger idag för att lära mig texten. Han skriver underbara texter, den killen. Jag är helt värdelös på att lära mig text. Det var samma sak när jag spelade teater - fick slita som ett djur för att lära mig repliker. Det är bra att det är "kyrkspelningar" jag sysslar med nu för tiden - det är lättare att använda notställ som en liten backup då.

Nu ska forsätta en stund med GWs "Faller fritt som i en dröm" innan jag somnar. Handlar om mordet på Olof Palme. Tänk om den berättelsen skulle va sann. Tänk om den är sann. Då är det otäckt.

Oprah

Ja, den här dagen bev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det slutade med att jag blev hemma ändå... Extrem hosta, lite ont i halsen, feber och värk i kroppen. Har hostat så att halsen är helt trasig. Har levt på filmjölk idag för att det gjort så ont att svälja, men när sambon kom hem så fick jag i mig lite vanlig mat i alla fall.

Annars har jag mest sovit, hostat, kollat på Oprah, Cityakuten, Oprah igen och hostat ännu mer. Gillar inte att va hemma o va sjuk. Känner mig krånglig eftersom det blir problem på jobbet. Ofta jobbar jag ändå, men idag var det lixom inget att välja på.

Sthlm-Arlanda på tv igen (finns ju inget annat att göra än att kolla tv - när man inte sover). Den där VIP-tanten springer runt och ser ut som att hon ska få nån typ av hjärnblödning eller annat stressrelaterat problem snart. Hon håller på att krypa ur skinnet för dom där stackars halvkändisarna och ambassadörernas skulle. Lite extra orolig blir jag när hon sitter bakom ratten. Hon sitter så långt fram i sin flashiga BMW att hon skulle kunna vila hakan på ratten, hon kör inge vidare vad det verkar och, värst av allt, bältet fastsatt bakom sig. Underbart...

Nu ska jag snart kravla mig till sängen och hoppas att jag kan sova med hjälp av diverse tabletter o nässpray (farligt - jag blir beroende av nässpray).

Kram till alla

Charlotte Perrelli

Orkar nog inte designa klart bloggen idag. Har lite bekymmer med att ändra textfärgen i menyn till höger, som ni kanske ser.
Har bytt namn på bloggen också - Charlotte Perrelli snodde mitt bloggnamn :/ Nej, inte riktigt... Såg att hennes blogg heter "Ur min synvinkel" eller nåt. Tror ju knappast att hon har varit på min blogg fått idéen ;) Men egentligen heter min blogg limelight.blogg.se, så nu ska den få ha sitt ursprungliga namn med tillägget "Allt ljus på mig?" (tidigare "Annas synvinklar").
Limelight är ju ett uttryck för dom stora ljuskannorna som lyser upp en scen (se längst upp i bloggen). Tänkt att spegla mitt intresse för musik och teater, typ.

Just nu är musiken dock inget stort tidsfördriv då min hals har lyckats bli värre. Jag är sååå hostig och har lite ont i kroppen. Kanske, kanske aningens feber också, men den går ner med Ipren. Hoppas att det inte blir värre till imorgon så att jag åtminstone kan jobba. Borde gå med hjälp av lite tabletter och vilja. Har sovit i omgångar ända sen jag kom hem, så jag kände att jag var tvungen att göra nåt för att hålla mig lite vaken innan jag ska sova för natten - annars kan jag säkert inte sova då.

Är jätteglad för systers skull! Hon har fått korn på jobb som personlig assistent.

För tillfället ser det inte så ljust ut för FBK i den första finalmatchen, vilket jag i och för sig inte tycket gör nåt. Har nämligen biljetter till matchen på onsdag nästa vecka och det bygger ju på att det inte blir fyra raka segrar för nåt av lagen. Vi tänkte ta med en kompis från Örebro och min pappa om matchen blir av.

Nu ska jag krypa i säng och sooooova, så får vi se om jag blir nåt bättre.

Bygge

Bygger om lite här, så ni får stå ut med förändringar och knepiga utseenden ett tag...

RSS 2.0