Livsfarlig

Imorgon är det 1 april. En livsfarlig dag. Då gäller det att vara på sin vakt. Jag lurade en kollega redan idag. Det gäller att överraska ;)

Ikväll har jag suttit framför datorn och photoshoppat en del. Jobbat på en logga och en header, bland annat. Men självklart har jag sett "Efterlyst" med min husgud GW. Han gör sig bra i direktsändning, den mannen ;) Har mycket intressant att säga och säger det ofta på ett underhållande sätt.
Ett av fallen dom tog upp ikväll var misshandeln på en parkeringsplats i Landskrona. En misshandel som fick dödlig utgång. Det är helt ofattbart hur man kan ge sig på ett gammalt par för en småsak på en parkering. Hur kan man bli så arg på en annan människa att man slår ihjäl honom eller henne?

Snaaaart är det långledigt =) Det ska bli så skönt! Ska försöka "hinna med" att ta det lugnt.


Enda påskpyntet...


Måste testa ett mobilinlägg... Kollar på B...

Måste testa ett mobilinlägg... Kollar på Boston Tea Party. Tänk att dom där pojkarna får betalt för det där. Godnatt, världen.


Pappa och planteringsplaner

Söndag är ibland veckans sämsta dag (eller näst sämsta kanske, för måndag är ju riktigt kass). Det känns som att man går och väntar på att gå till jobbet :/

Men idag har vi i alla fall haft en mysig dag hos pappa. God mat, fika, promenad och gott sällskap! Syrran med familj var också där. Pappa hjälpte mig att fota av gamla bilder av morfar som jag ska försöka fixa till. Dom är svartvita och från hans musikaffär. Kan bli fina i vårt vardagsrum!

Ska försöka ta tag i mina planteringsplaner också. Dom här ligger och väntar på att få komma i jorden:


Till balkongen!

Smultronen är på begäran av sambon (får se om det funkar...). Tomater har jag också tänkt mig, men i år köpter jag nog plantor istället för att så själv.

Det är så mycket jag skulle ha hunnit med i helgen :/ Men ibland blir det inte som man tänkt. Ibland funkar inte planerna och ibland måste man faktiskt ta hand om sig själv också. Ska bli bättre på det sista, har jag tänkt.

Susanna: Tröjan är köpt på Indiska

Passar inte i nåt

Var på stan med syster igår. Vi skulle i första hand kolla på nya glasögon åt henne och det gjorde vi också. Hon hittade några snygga att ta med hem och prova. Jag provade också och kom fram till att det skulle bli jätteproblem om jag behövde glasögon för jag passar inte i nåt.
Dessvärre gjorde jag ett syntest (sånt där gratis man kan göra snabbt) och fick då reda på att det inte alls är omöjligt att jag faktiskt behöver just det - glasögon. Ett litet brytningsfel som har med samsynen att göra, trodde optikern. Hon sa att det antagligen kommer från min whiplashskada, för den kan göra att man får bekymmer med musklerna i ögat :/ Jag får försöka få tummen ur och göra en ordentlig undersökning, så får vi se... Den där nacken verkar ställa till med mycket skräp...

Köpte ett par jeans och en lång t-shirt också. Älskar t-shirten, men den för tankarna till denna låt:



Eller?



Ikväll släcker vi lamporna 20.30 - glöm inte det! Mysbelysning med stearinljus är det som gäller istället =)

Glöm inte att...

...släcka ljuset imorgon!



20.30 -21.30 släcker vi. Världens största klimatmanifestation!

Här kan man anmäla sig.

Bra eller ej

Eftermiddagen har gått åt till att knåpa på utbildningsmaterial, men nu lägger jag av. Behöver kollegor för att fixa resten.

Har snöat in på 70- och 80-talsmusik just nu. Lyssnar på Billboardlistans innehåll från nämnda årtal. Det gjordes mycket bra musik då! Men även en del skräp...

Typ det här:



Bra eller ej?
Känd från den ofattbara 80-talsfilmen "Tillbaka till framtiden"...

Verkar lovande

Råkade vinna en singel med Karolina Dahlman (tidigare medlem i Lucy Street, om ni kommit ihåg) för ett tag sedan och idag damp den ner i brevlådan. Jag som tycker att jag aldrig vinner - det kanske är läge för en Triss ändå? Jörgen Elofsson och Andreas Carlsson har skrivit låten ("Stupid"), så det verkar ju lovande. Har inte hunnit lyssna än.


Stupid

Nu är tavlorna till listen över TVn klar. Tog foton från när vi var i London och fixade till dom lite i Photoshop. Bilderna är svartvita, men med huvudobjektet i färg (t ex neonskyltarna på Piccadilly). Det var lite lurigt att fota dem, men här kommer ett försök:


Minnen

Jag gillar GW:s hyllning till Willy i krönikan "Let's snickra ett utedass" =)

Till och med lite mysigt och månadens välgörenhet

En helg fylld med vattenbrist!
Karlstads kommuns vattenledningar från 60-talet satte sig på tvären och började läcka. Nästan hela Karlstad och Hammarö blev utan vatten. Vi klarade oss rätt okej här på Rud eftersom vatten till oss troligtvis kom från Kronoparkens vattentorn. Det löste sig också ganska smidigt, för vattnet kickade igång redan på lördageftermiddag för de flesta. Sen har vi fått koka allt vatten som ska drickas eller användas till matlagning osv, men nu är vattnet okej igen.

Man blir lite ställd när man inte bara kan öppna kranen och få rent vatten. Tänk vad bortskämda vi är! Först gnäller man en stund över att det är besvärligt att behöva koka vattnet och sen kommer man på hur previligerad man är som ens har vatten. Vi i-landsmänniskor kanske behöver sån här för att komma ihåg hur bra vi har det.

När det blev ordning på vattnet så försvann istället strömmen. I stort sett hela Rud var helt mörkt ett par timmar igår kväll. Det såg lite mystiskt ut när man såg ut över stan... Ett par timmar är ju ingenting och med lite stearinljus blir det ju till och med lite mysigt =)

Blev glatt överraskad när jag kom till kyrkan i Söndags. "Kyrkkaffet" bestod av våfflor, vilket jag totalt hade glömt bort! Jättegott och trevligt! I kyrkan finns det alltid goa människor =) Efteråt repade vi med kören. Kul =) Blev riktigt imponerad av grabbarna som har lärt sig sina stämmor jättesnabbt!



Jo, jag har glömt att tala om månadens välgörenhet. Jag valde Hjärt- och Lungfondens Rädda Kvinnohjärtat denna månad. Man kan ge pengar via deras hemsida, men man kan också köpa t ex pins och armband för att stödja kampanjen. Hittade ingen SMS-tjänst, så jag använde mig av denna sida. Jag är sugen på att leta rätt på armbandet också. Ska forska lite i det...

Mer om Vera!

Jag skev för några dagar sedan om Magasin Vera som är en nystartad tidning på nätet. Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ att starta en tidning som står för ett sunt tjejideal och när man kikar runt så finns det massor med intressant att läsa! För tjejer i alla åldrar (och jag tror i ärlighetens namn att killarna skulle kunna hitta ett o annat att läsa också).
Blev lite nyfiken på vilka som kommit på denna briljanta idé och mailade tidningen. Fick svar från Sara som driver Magasin Vera:

"Jag som äger och driver Magasin Vera heter Sara Moll. Jag är 26 år och journalist. Tidigare har jag arbetat på Nya Wermlands-Tidningen och TV4Nyheterna Värmland, men jag har velat göra något som gör mer skillnad. Jag har läst mycket genusvetenskap och brinner för jämställdhetsfrågan. Jag har också länge varit arg på de sjuka ideal som genomsyrar hela samhället, och inte minst media. Jag har insett vilken skada media gör när det ständigt pumpas ut artiklar om hur man ska bli smalare, snyggare och bättre. Därför startade jag Magasin Vera - för att skapa en motpol till alla andra medier.
Till min hjälp har jag ca 10-12 underbara människor som jobbar ideellt för mig. De skriver, fotar, säljer, designar och utvecklar hemsidan. Utan dem skulle Magasin Vera aldrig funnits idag."

Jag hoppas verkligen att den här tidningen blir stor och att den inspirerar övrig media att pusha och inspirera tjejer istället för att trycka ner och försöka förändra dem.
Det är så viktigt att låta människor vara sig själva!

Klicka här för att komma till tidningen =)

Varning för bajs

Har precis varit på massage hos duktiga Caroline på Salong Bellissima på Kasernhöjden. Jätteskönt =) Min nacke är ju inte världens bästa och hon är verkligen bra på att känna vart det är som sämst och jobba med de områdena. Jag fick också klart för mig varför jag har haft "ont i öronen" på sistone. Det har kännts som om någon huggit med kniv i eller strax bakom örat och jag har nästan lurat på om det inte varit nån sorts öroninflammation på gång, men det visade sig vara musklerna i nacken som ställt till med det där.

Idag är det verkligen töväder. Varmt och lite regnigt. I en artikel i NWT varnar man idag för bajs. Det är väl kanske på sin plats. Läs här.

Ikväll är det bowling (jag har bokat tröstpriset redan) som gäller och lite käk någonstans med kompisar.

Hett tips!

Draknästet har börjat! Riktigt intressant program med oerhört varierade affärsidéer. Tjejdraken är i år riktigt brutal.
Skönast var han som ville sälja närproducerat över nätet. Va???

Tänkte tipsa om en ny tjejtidning! Magasin Vera verkar för att stärka unga kvinnor och tar avstånd från osunda ideal. Även om jag kanske inte tillhör den primära målgruppen, så tycker jag sidan är jättebra och att det finns massor av intressant att läsa. Men det bästa är ändå tidningens tydliga mål att få tjejer att tycka om sig själva och tro på sig själva. En sån här tidning behövs verkligen! En kul grej är att man själv kan skriva en artikel och skicka in. Finns inga garantier för att artikeln kommer med, men det är ju en bra möjlighet för den som vill prova och ger tidningen en väldigt bra verklighetsförankring. Dessutom finns ett par bloggar som kan bli roliga =)

Här har ni förresten en skön kille:



Fast föda

Det är lite bättre i käken idag. Kan äta "fast föda" ;) Huvudet är också lite bättre. Har inte lika ont och mår inte illa. Har dock sett ett litet begynnande blåmärke nästan vid hakan. Hoppas det inte blir större.

Vi tog årets första glass på jobbet idag (det är inte 600 kalorier i en Magnum). Kändes som vår =) Men sen kommer man ut till parkeringen och då känns det inte som vår. Det är bara två veckor kvar till MC-premiären i Kr-hamn. Tur att motorcykeln inte är besiktigad ;)

Kollar på Mästarnas Mästare. Håller på Louise och Brolin. Vet inte om jag har skrivit det förut, men Thomas Brolin har jag fått en helt ny bild av efter den här serien. En riktigt skön människa =) Dessutom vann han en smidighetstävling idag och det var ju lite oväntat. En del tävlingar är riktigt fyndiga!

Det är Värmlandsoperan som står för pappfigurerna i stan. Smart reklam och kul idé!




Oäkta människor

Halkade i morse på väg till bussen. Slog mig verkligen också :/ I huvudet och kinden framför allt, men naturligtvis fick jag också nån isbula i ryggen (det är ju inte direkt slätt på backen...). Så nu har jag ont i huvudet och käken. Ja, och ryggen, förstås, men det är ju vardag. Sitter här med te och en patetisk smörgås delad i småbitar för att det ska va lättare att tugga. En av tjejerna på jobbet fick mig att se det från den ljusa sidan, dock: Ett perfekt tillfälle att äta det mest lättätna som finns - glass.
Får väl va lite mörbultad nån dag så löser det sig säkert. Ingen såg mig när jag trillade och det är väl det som är huvudsaken ;)

Upptäckte nåt skumt på stan idag. Pappfigurer. Dom står lite överallt; inne i centrum, utanför stationen, på trottoarer längs genomfartsleder... Trodde Eniro hade hittat på nån ny skattjakt eller så, men det var nog reklam för nån musikal eller konsert eller nåt.


Oäkta människor på stan

Nu ska jag lägga mig i soffan o slappa. Kanske kolla på "Svenska Hollywoodfruar" för att känna mig lite smart ;)


Man kommer liksom inte undan

Rätt låt vann =)

Tog en promenad ner till stan igår och kikade runt lite. Köpte jeansleggings på Vila, men inte så mycket annat. Mamma o Jonny kom förbi på kaffe en sväng på eftermiddagen. Sedan gjorde vi en god middag och tittade på Melodifestivalen. Man kommer liksom inte undan. Jag höll på Anna och Salem. Fast jag trodde att Timotej skulle bli farligare. Mycket fiol och folkmusik och det som vann förra året brukar ju kunna smitta av sig på dom som röstar året efter.

Idag har vi filat lite mer på vardagsrummets nya look. En tavellist har kommit upp ovanför TV:n. Tänkte ha några av våra foton från London där. Har Photoshoppat dom lite, så att dom blir lite roligare. Får visa när det blir lite mer klart.
Vi åkte förbi EM-möbler och beställde soffbordet också. Tror det kommer bli superbra =)

Nu har vi precis kommit tillbaka från en tripp till Väse och pappa. Han har blivit lika fast i ljudböcker som jag, så vi hade med några ut. Doriz (ja, hunden heter som ett dansband) var gosig som vanligt - kan klappa på henne hur länge som helst!

Följetång

Nu är äntligen soffan här! Den kom igår vid lunch och vi packade upp och skruvade ihop den igår kväll. Denna soffa har ju varit lite av en följetång. Först blev vi lovade att den skulle komma v 8. Sedan v 9 och då sålde vi vår soffa för att inte behöva ha två... Så efter att ha varit utan soffa en vecka blev vi väldigt lättade när dom ringde i torsdags och sa att dom kör ut på fredag. När den väl kom fattades det naturligtvis grejer, plus att vi hade fått fel fötter (ek istället för svarta). Som tur va hade killarna som körde ut soffan bara glömt lasta av det som fattades och fötterna fick va. Orkar inte vänta på dom 11 veckor till :/
Sammanfattning: Handla inte på Värmlandsmöbler...


Ny soffa i ostädat vardagsrum

Nu ska vi bara få tag i ett nytt soffbord. Det vi har är lite för stort och lite för trasigt. Får se om vi kan beställa det vi kikat på idag. Ska försöka få tag i ett litet miniväxthus också, för jag fick några bra tips på kryddor och sånt att odla av min jobbarkompis.

Igår var jag hos syster o fikade. Hon hade gjort världens godaste kladdkaka! Dom är barnlediga i helgen och ska lyxa till det alldeles själva med bio och hotell och annat kul. Det är dom värda!

Hittade en kul krok på stan för ett tag sedan:


Vad hänger man här?

Helmysko

Eftersom vi fortfarande inte har soffa hemma så får vi försöka va kreativa och hitta på grejer så att vi slipper sitta på köksstolarna hela tiden.
I lördags var vi på bio och såg "Shutter Island". Helmysko film. Den var väldigt bra, men otäck på ett sätt jag inte hade förväntat mig riktigt.

I söndags var jag och the girls på scrapmässa på Karolinen. Det är snudd på omöjligt att hitta nåt, för det är så mycket. Man vet inte vart man ska börja... Men det var väldigt kul och man fick en del inspiration. Fick med mig lite grejer hem också =)
På kvällen hade vi fullt upp med att lösa Eniros skattjakt, vilket vi gjorde! Ville bara säga det igen...

Har precis varit på kör i Ölme. Ingela har skrivit en ny låt till oss som är såååå bra. Supersnygga stämmor och fastnade i huvudet direkt. Jag är imponerad av folk som kan skriva musik. Jag har försökt själv, men det blir inget användbart. Möjligtvis nån text som hamnar i nån låda nånstans och glöms bort.

Förresten - läs gärna min kusin Eriks brev från Kambodja. Han är där för FN:s räkning för att arbeta som volontär och göra ett projektarbete på temat HIV/AIDS.

Jaaa!

Vi har löst Eniros Skattjakt =)

Amanda Jenssen

Fredagkvällen blev kanonbra! Gick och åt på Glada Ankan först och sedan vidare till Nöjesfabriken. Satt i baren vid bowlingbanorna och kikade på när Amanda Jenssen och bandet bowlade (det behöver hon för övrigt öva på) och sprang på gamla bekanta. När klockan närmade sig 23 klev dom på scen och körde en dryg timmes superspelning.

Amanda var verkligen värd att se! För det första gör hon bra musik och är en väldigt duktig live-artist. För det andra har hon ett riktigt vasst band med sig. Hon hade dessutom lånat Skårekyrkans Gospelkör till en av de sista låtarna "I choose you".






Ikväll blir det kanske bio. Beror på soffleverans eller ej.

Blod

Kanondag idag =)

Skulle ha lämnat plasma, men när jag kom dit ville dom ha blod istället. Så det fick dom. Blodbrist, tydligen. Tar dessutom kortare tid än att lämna plasma, så det gjorde egentligen inget. När man lämnar plasma (som mest består av vatten) tar det ca 40 minuter eftersom plasman ska skiljas från resten av blodet och man sedan ska få tillbaka dom röda blodkropparna.
Har sagt det förut, men säger det igen: Om du inte redan lämnar blod/plasma - börja med det! Läs mer på geblod.nu.

Sedan fikade jag med Elin (Flugo?) och tog en sväng på stan. Elin handlade mest, vilket kändes skönt ;) När jag kom hem satte jag mig en stund på balkongen (mestadels för att det var varmt o skönt, men lite för att vi fortfarande inte har nån soffa) och började läsa Pigge Werkelins bok om Tsunamin som jag lånat av syster.

Ikväll ska vi käka lite på stan och sen är det Amanda Jenssen som gäller! Har lyssnat massor på framför allt "Happyland"-skivan. Riktigt sköna, och ibland roliga, texter.

.




Sveriges värsta

Soffan vi beställt skulle ju komma v.8 från början. Sedan v.9. Nu är det v. 9 och vi har fortfarande inte fått nån soffa. Vår gamla soffa har vi dock sålt idag. Eftersom soffan skulle komma nu. Resultatet är ett vardagsrum utan soffa...
Hoppas den kommer imorgon - dom har ju faktiskt en dag till på sig.

Ikväll startar världshistoriens sämsta tv-program "Sveriges värsta bilförare". Jag har väldigt svårt att se underhållningsvärdet i att låta folk köra genom Stockholm och bryta mot så många regler dom orkar och genom det faktiskt riskera andra människors liv. Jag har också liten förståelse för dom från min egen branch som medverkar till detta genom att vara t ex jury. Naturligtvis är ganska mycket av den dåliga körningen fejk och det gör bara idén ännu löjligare.

Nu ska jag städa. Jag har ju ändå ingen soffa att sitta i...

Kändes självklart

Ensam hemma eftersom sambon är i GBG på jobb. Jag pysslar med kort och tvättar lite. Det är bara tisdag och måååånga dagar kvar på veckan. Måste hitta på grejer för att få tiden att gå lite fortare.
Ett sätt är att äta semlor på jobbet =) Eftersom vi faktiskt hade en solklar vinnare i vårt vetenskapliga test kände vi ju pressen att hylla Damms Konditori genom att köpa ytterligare en semla från dom. Kändes självklart. Upplyste tjejen i kassan om våra avancerade testmetoder och att dom vunnit. Hon blev glad!
Fast jag åt ingen semla idag...

Ikväll börjar "Desperate Housewives" igen, så denna kväll är räddad ;) Imorgon jobbar jag halv dag och tänkte åka med mamma till den stora staden Kristinehamn som numer är en ICA-butik kort. Läskigt. Tur att det gick bra och att ingen blev skadad. Det skulle kunna sluta snöa nu.


Ja, just det - jag åt wienerbröd ;)

RSS 2.0