JR in da house!

Igår var jag helt konstig... Mina öron ställde till så att jag inte sov så mycket natt till fredag. Dom är fortfarande inte riktigt bra, förresten, men det går åt rätt håll. Nu tjuter det bara "som vanligt" så jag väntar bara på att hörseln ska komma tillbaka. Jag är liksom lite som i en bubbla när jag inte har sovit ordentligt. 
Var i alla fall och lämnade plasma igår förmiddag. Sen gick jag med lurar i öronen hela dagen. Mest för att undvika ljud. Ibland hade jag boken på på låg volym för att få nåt annat att tänka på. Lyssnade klart på "Grisfesten" så nu ska jag börja på "Profitörerna". Rätt bra med ljudbok eftersom jag gillar att läsa, men inte kan sitta med en bok mer än typ 7 minuter innan nacken säger ifrån.

Åkte till Bergvik och gick där en sväng. Kolla vilket gulligt linne jag hittade på Vero Moda:


Kostade bara 24 kr (rea på rean...). Lagom pris och lagom 70-tal.

Sen var det Enter i Väse. Tjejerna spelade "Från A-Ö". Arvid o jag försökte klå dom och lyckades nästan. Det är mysigt med dom där fredagarna och ungdomarna som kommer dit är jättegoa. Hoppas det är fler som vågar sig dit i vår!
Åkte hem lite tidigare för att vila öronen (det var inte något som gick att göra där, nämligen...).
Sambon och jag gjorde hemmagjord pizza och slappade framför TVn. Bilden blev såååå mycket bättre med digitalboxen.
Idag är det inte mycket som händer. Skjutsade sambon till bussen vid tolv. Han ska träffa ett par kompisar i Örebro. Dom ska käka och snacka grabbgrejer. Jag ska åka dit och hämta honom imorgon och då tänkte vi passa på att kolla lite på stan i Örebro.
Ikväll är församlingens årsmöte, så det tänkte jag åka på. Årsmötet brukar ändå va ganska snabbt avklarat och det är kul att träffa folk o så. Det är snudd på lite mysigt med kaffe, mackor o beslut :)

Vi har massor av skräpkanaler på TVn. Igår hittade jag en som heter "God TV" eller nåt. God som i Gud, alltså. Annorlunda och troligtvis väldigt amerikanskt. Har inte kollat nåt, men tror inte att det blir någon större framgång för den kanalen här hemma. Det kanske är nån spännande sekt som driver den? Har suttit en liten stund nu på eftermiddagen o zappat lite. Hittar den inte idag.... Sörjer inte. Däremot hittade jag "Dallas". JR in da house! Typ...

Tax-tävling

Måste bara tipsa om Skaparstigens tax-tävling =)
Man kan vinna dom absolut sötaste taxarna som finns!


 skaparstigen.blogspot.com

Om man tittar noga

Mina öron har gått sönder. Åtminstone det ena. Hör ingenting på vänster sida och det tjuter konstant. Tjuter gör det i och för sig ofta i mina öron, men nu är det helt klart värre.
Jag är jätteförsiktig med mina öron sen det började tjuta i dom och jag kan inte komma på att jag har varit utsatt för nåt högt ljud nyss. Vaknade så här i morse och sen har det blivit värre. Var o övade med kören ikväll för första gången på läääänge. Blev ju lite knepigt nu när jag är halvdöv. Hoppas det släpper lite till på söndag när vi ska sjunga.

Idag tog Annelie och jag tag i det överhängande problemet med premiärsemlan. ÄNTLIGEN har vi tryckt i oss vår första =) Handlingskraftigt! Ikväll på kören bestämde vi dessutom att vi ska göra semlor med ungdomarna på Enter OCH äta med kören framöver. Känns bra att ligga med i planeringen, liksom.

Blev bortjagad av Europark förut. Skulle hämta min sambo på tågstationen och ställde mig och väntade där bussarna ska stå (jag vet att jag inte får, men det var inte ett enda bussliknande fordon så långt ögat såg). Då kommer det en klen parkeringsvakt med ficklampa och lyser mig i ögonen. Fick väl flytta på mig då. Åkte ett varv runt kvarteret tills han försvann och ställde mig på samma ställe igen. Man får ju faktiskt stanna för på- och avstigning på busshållplatser ;)
I min värld är det en hållplats. Fast det kanske är en bussparkeringsskylt där också? Om man tittar noga...

Min sambo har, under tiden jag var och försökte sjunga, kopplat in digital-tv. Massor av kanaler. Massor. Första veckan skickar dom ju med allt som finns för försöka få oss att fortsätta ha allt. Kan dom glömma.
Tycker det räcker med dom vanliga vi hade. Fast Discovery, Animal Planet och sånt kan va kul att ha. Det jag ska passa på att titta på under första alla-kanaler-som-finns-veckan är TV 4 Fakta. Den verkar bra.

Respons

Ensam hemma :/ Min älskling är i GBG på jobb. Skittråkigt även om det bara är idag o imorgon...
Ska försöka va lite kreativ och fixa med lite bilder till "mina" hemsidor -  www.vasemissionskyrka.se ska få några nya foton till att börja med!

Hade handledarkurs igår kväll. Det var länge sen, så det var riktigt roligt. Speciellt när man känner att budskapen går fram och man får bra respons från deltagarna. Efter lite teknikstrul så kom vi faktiskt igång nästan på utsatt tid. Höll till i Tempelriddarhuset, som nu är teater, på andra sidan gatan (vi lånar en av deras replokaler för att få lite större utrymme) och det är inte utan att man blir lite teatersugen när man kliver runt i det huset. Kan ibland sakna dom sena repkvällarna, allt manustrasslande, premiärnervositeten och allt annat som följde med teatertiden. Men frågan är om jag skulle vilja jobba med det igen. Nja...

Idag har jag jobbat kort dag och haft friskvård. Lite för ont i ryggen för att lyfta grejer på KMTI så jag tog en timmes promenad istället. Ganska skönt, även om det var segt att komma iväg i det här vädret. Gick med Jills "Baby blue paper" i öronen. Hon kan sjunga den tösa. Riktigt duktiga musiker har hon på sina plattor också. Favoritlåt är nog "Where the rainbow ends". Fränaste låt är nog "You think you're the man". Kul text.

Kollade runt bland gamla bilder på datorn o hittade den här söta:


Pappa tycker Leo ska fotas. Leo är skeptisk.

Nu ska jag kolla Frasier. Sen ska jag lyssna om några minuter på Grisfesten (kör ljudbok på den). Lyssnade o läste Aftonbladet samtidigt. Jag vet att det inte funkar. Jag har försökt förut. Jag kommer troligtvis försöka igen. Och igen.

Getter som inte är som andra... och tapeter

Kolla in dom här lirarna...




Här är en liten tjuvkik på hallen:



Lite knepigt att fota. Dom som vill se live är välkomna på fika.

Eh...?

... rallyt var ju förstås på golvet. Och i mitt huvud kanske? Hjärncellerna har krockat...



OBS! Det här är inte en kram

Det är fortfarande lite kaos här hemma. Det är så mycket man kommer på att man ska sortera och fixa och ändra när man har flyttat runt möblerna. I och med att vi ska göra oss av med cd- och dvd-skåpen (nån som vill köpa?) så måste vi få in allt som stått där någon annan stans. Ja, ja... Det får va rörigt ett tag. Det ligger dessutom tegelstenar överallt. Skulle vilja ha en riktig tegelvägg nån gång... Kanske inte är läge just nu? Jag vill ju ha gärsgård (hur f-n stavas det???) och eka också, men det får vänta.

Igår var mamma, syrran och hennes två söta busgrabbar här och fikade. Mysigt och fullt ös! Dom börjar bli stora. Det var rally på vardagsrumsbordet och pappas nyss inköpta och ej ännu hämtade tjock-TV låg risigt till vid nåt tillfälle, men det löste vi kreativt med kuddar. TV:n blev senare hämtad, så nu är vi av med den.

                
Söta =)                                       Obs! Det här är inte en kram        
  

Semlasuget kom över mig idag igen. Som en mörk våldnad. Det har faktiskt inte blivit en endaste liten semla än, vilket gör mig bekymrad. Borde ha ätit ett par, åtminstone. Får ta det någon dag på jobbet. Jag vet ju att jag har arbetskompisar som inte bangar sötsaker ;) Känns bra.

Ikväll börjar ÄNTLIGEN "Design: Simon & Thomas". Som jag har längtat. Funderar ibland över vad dom skulle säga om dom kom till oss. Furu har vi ingen (hoppas jag...), så Simon behöver inte dö eller så, men annars då? Tror dom skulle säga att det är ganska mainstream. Med deras mått mätt kan jag nog förstå det. Kanske lite för mycket IKEA? Dom skulle nog tycka att det mest vågade är en rund matta i hallen =) Och kanske det framtida vinstället i tegel och skiffer. Vi måste börja jobba på det...

Peace & Love


Kaffe

Jag har varit en riktigt kaffejunkie idag. Eller snarare halva den här veckan. Kurs på Scandic innebär ju mat och kaffe i nästan lika stor utsträckning som utbildning. Massor av godsaker brukar det också finnas (företrädesvis till kaffet, då) och man måste ju smaka på allt. Kanske inte morotsstavarna och frukten, men absolut kladdkakan, äppelpajen, minibakelserna och dom små plättarna som ju är så små att dom inte kan spela någon roll.

Idag åkte vi ut till pappa och drack kaffe på väg till Örebro. Väl i Örebro åkte vi till Netonnet och köpte ny TV. Platt och 42"  - så alla som tänkt skänka oss en sådan efter vädjan i tidigare inlägg behöver inte längre känna någon press.
Skönt att bli av med våran klump (som för övrigt pappa spontanköpte av oss).
Efter TV-shoppandet åkte vi till en kompis och drack kaffe och sen ner till stan och käkade på The Planet. Där var det förstås kaffe på maten. The Planet (eller PizzaPlaneten, som jag hade för mig den hette) är som Pizza Hut ungefär och där hängde vi med regelbundenhet när jag bodde i Örebro. Vårt andra stamställe var ett café på Norr där vi alltid drack varm choklad på hösten / vintern.

Nu ligger det kartonger och grejer överallt i lägenhen. Tjock-TVn står på golvet och ser tung ut. Vår tegelstens-tvbänk har vi plockat isär och ersatt med sideboarden. Får se om vi kan få ihop tegelstenarna till ett vinställ av något slag istället.


Bubblare

Carl Jan G är kvar. Jag tycker det är stort. Inte i klass med Obama, men liksom bubblare på samma lista.
Ibland ser det ut som om han ska välta...

Kolla:
Carl Jans Tango

Svor inombords på att Let's Dance INTE skulle invadera vårt vardagsrum. Det har det inte heller, men kanske borde jag se över vårt försvar...

Blondinbella åkte ut. Ja, varför inte? Känns inte som hon tillför något (i Let's Dance heller).
Shit vad jag engagerar mig :/


Trött i själen

Äntligen är kursen slut! Den har varit jätteintressant och bra på alla sätt. Vi har lärt oss sååå mycket. Men det har varit väldigt tufft och känslosamt. Prata riskbeteende, alkohol och rattfylleri, droger osv i tre dagar och dessutom göra en massa emotionella resor och värderingsövningar kors och tvärs tar på krafterna. Man blir trött i själen på nåt sätt.
Sen känner jag ju förstås av att jag jobbat heltid den här veckan, vilket inte alls är till fördel för min nacke.

Det är ju riktigt kul att under tre dagar få träffa alla kollegor runt om i Värmland. Alla har man ju faktiskt inte träffat förut och en del har man bara hälsat på. Upptäckte dock att det finns oanade talanger, som man aldrig skulle kunna tänka sig, i dessa människor  =) Till och med teaterapor!

Idag kom kuddfodralen som jag vann! Dom kommer nog passa riktigt bra i soffan.

Ikväll är det tacos och Oldsberg som gäller. Blir nog en tidig kväll... Ska kasta mig i soffan nu. Imorgon tänkte vi åka till Örebro och shoppa platta grejer.

En hälsning till Stålis som funnits med i mina tankar de senaste dagarna!

Klart!

Känner mig som en trött mosad tomat. Har varit på STRs kurs om Riskettan. Måste gå den för att få utbilda när det blir krav på riskutbildning 1 på B-kort i april. Kul, men jobbigt. Tuffa ämnen att prata om - risker i trafiken: alkohol, droger, trötthet, stress, grupptryck, risktagande osv. Två dagar kvar. Imorgon blir det massor av fakta och en massa värderingsövningar och på fredag får vi "redovisa" det vi jobbar med på torsdag kväll.
Lite kul är det ju också förstås, för man får träffa alla roliga kollegor.

Imorse kvart i sju kom målaren. Eftersom vi hade flyttat in ungefär hälften av lägenheten i köket och varken kylskåp eller kaffebryggare kändes tillgängliga tog vi frukost på McDonalds. Målaren skulle var här idag och imorgon, men när vi kom hem var allt klart! Så ikväll har vi flyttat tillbaka det mesta av möblerna. Jätteskönt att det gick så fort.
Tapeterna i både vardagsrummet och hallen blev kanon. Ska fota lite när vi fått mer ordning.

Nu är det sova som gäller. Godnatt.


Mycket gott

Idag är en historisk dag. Obama tar över USA. Från Bush... Kan inte va lätt.
Tror i alla fall att han kommer göra mycket gott, denne nye president. TVn står på i bakgrunden och alldeles nyss svors presidenteden och presidenten höll sitt första tal. Stort. Och lite sådär president-högtravande-halvskrikande-amerikanskt som det ska va over there. Lite pingstkyrkopredikan på nåt sätt... Men stort.

Ganska lugnt på jobbet idag (våran lågsäsong nu...), så jag hann med att jobba undan lite dyslexipapper och maila med lite branschfolk. Skönt! Försöker hjälpa en kollega med projektarbete också. Vet inte hur mycket hjälp jag är, men jag försöker i alla fall ;)

Imorgon kommer målaren (sa ju att det inte skulle bli förrän den här veckan...) så nu råder stort kaos i vår lägenhet. Halva vardagsrummet står i köket och hela hallen i sovrummet. Nästan alla gardiner hänger på samma gardinstång (i köket) och det finns grejer staplade i tvivelaktikt stadiga högar snudd på överallt. Kl 07.00 i morgon bitti börjar han greja och ska va klar på torsdag. Ska bli så skönt med nya tapeter!

    
Fullt                                        Tomt

Hittade för ett tag sedan Hannah Graafs blogg. Har väl som så många andra haft aningens förutfattade meningar om systrarna Graaf, men för nåt år sedan köpte jag Magdalenas bok och den var jättebra. Efter att ha läst den och nu börjat kika på Hannahs blogg har jag ändrat uppfattning. Det där är vassa tjejer. Hannahs blogg blir man glad av att läsa.

Börjat om på GW-böckerna igen i brist på intressanta författare jag inte läst. Just nu: Grisfesten.

Brudarna på jobbet får en speciell hälsning i detta inlägg =)

Pannkakskungen

Yes! 26 januari är det äntligen dags! Simon & Thomas - mina favoritinredare alla kategorier - är tillbaks på TV3 =) Just den kvällen har vi förstås bestämt att vi måste jobba över. Får se till att vi är våldsamt effektiva så att vi kommer hem i tid.

Lite slapparhelg den här helgen. Igår gjorde vi inte många knop. Handlade lite och hängde mest framför datorn. Sen gjorde vi hemmagjod pizza (slår pizzeriorna med hästlängder, tycker jag) och myste framför TVn. Flashade mellan Ed-tv, Let's Dance (Carl Jan G är fortfarande kvar - tycker det är en stooor bedrift) och nåt annat jag inte minns vad det var.

Imorse sov vi längre än vi brukar. Vi är vanligtvis uppe relativt tidigt på helgerna. Tog oss åtminstone ut på en timmes promenad i eftermiddag. Ner till Norrstrand och sen via Färjestad och hem.
Nu har vi precis käkat pannkakor. Mumsigt =) Min sambo är grym på att steka pannkakor och det finns inget som är godare än hemmagjorda med äppelmos!


Pannkakskungens pannkakor =)

Storstädning

Kolla:

http://www.wighsnews.se/nyheter.php?nyhet=Storstadning&notisid=38721

Nu är datorn frisk igen

Det finns en tradition i Vita Huset som går ut på att den president som lämnar sin post skriver en handskriven lapp till den som efterträder honom. Undrar vad Bush skriver til Obama... Säkert nåt gulligt ;)
Jag tycker lappar är mysiga på nåt sätt. Kanske för att nästan allt vi skriver nu för tiden är på dator, så det handskrivna är sällsynt. Tråkigt och opersonligt, men väldigt effektivt förstås.

Idag har jag ägnat dagen åt att fixa min lilla vita, och numer lite svarta, dator. Har haft problem med blåskärmar och program som slutar fungera och efter att ha gjort alla möjliga test kom supporten fram till att det bästa vi kunde göra var att ominstallera operativsystemet.
Har jag ju gjort förut på några datorer, men den här gången ville det sig inte riktigt med alla drivrutiner, så supporten fick guida lite på telefon. Grejen är att Dells support sitter i Helsingborg och där pratar dom skånska (som jag börjar tro inte ens hör till samma språkträd som svenskan...). Mitt bidrag till samtalet var ofta: "Va?" och "Kan du ta om det?". Är ju skapligt van att prata med STR-folket i Landskrona, men H-borg har lagt sig till med nån extra jävlig dialekt tror jag.
Ja, ja - nu är datorn frisk igen vad det verkar. Ska bara lägga in alla program och flytta tillbaka allt som fanns där förut. Fixa o greja lite så att den känns som min dator igen.

I eftermiddag/kväll körde vi igång Club Enter i Betania igen. Missionskyrkans "tillhåll" för ungdomarna i Väse , för er som inte vet. Vi var inte så våldsamt många, men vi hade mysigt. Beställde pizza och spelade spel. Vi började skriva önskelista på vad vi vill köpa in också. Lite nya mysigare soffor och bättre förvaring. Nya gardiner, kanske (dom som hänger där är från typ -87 och står nog själva om vi tar bort stängerna). Får se vad dom som bestämmer säger.

En av mina barndomskompisar är en riktig pysselfia. Kolla in hennes helsköna taxar (blev superkär i dom direkt):
http://skaparstigen.blogspot.com/2009/01/frgglad-tax.html



Kom på vad Bush kan skriva på lappen: "Ursäkta röran".

Lycka till, Barack ;)

Stajling

Har precis kommit hem från mc-klubbens årsmöte - mitt sista som styrelsemedlem. Har varit sekreterare sedan vi startade 2000. Tyckte det var dags att lämna över till någon annan nu och dessutom kan jag tyvärr inte vara med o åka så mycket. Ryggen gillar ju inte alltid att köra hoj... Kommer nog bli lite tomt, för vi har haft väldigt kul i styrelsen. Fick en jättefin orkidé som tack för "trogen tjänst". Älskar orkidéer av alla slag och jag brukar faktiskt kunna hålla liv i dom relativt länge.



Idag skulle jag egentligen ha tränat, men vädret var så himla skönt så jag kände inte för att stå inne bland maskinerna på KMTI. Högg ett par stavar istället (jättebra, för man kan låna där) och gick en sväng i skogen vid I2. Ganska kuperat där, så det är perfekt att gå ett par kilometer. Första gången jag testar med stavar, så vi får se hur nacken gillar det. Märks nog imorgon, misstänker jag.

Stajlade min lilla vita ikväll. Visst blev den söt:



En flaska vin och beröm

Ibland har jag en rätt kulig chef. Idag hade vi månadsmöte på jobbet mitt på bordet står en systemkasse med flaska i. Lite tjusigt ihopknuten också, så att handtagen på den klassiska kassen bildar en rosettliknande, eh... sak...
Till saken hör att vi har gymkort via jobbet på KMTI där vi med varierande engagemang och resultat tränar eller vad det kallas. Chefen tittar på mig och säger: " Jag är väldigt imponerad av dig". Jag sneglar lite över axeln utifall att det skulle va nån bakom mig som han pratar med och sen börjar tankarna snurra (för så funkar min hjärna); Vad har jag gjort (för fel)? Vad har jag glömt? Försöker tänka igenom dom senaste 19 veckorna...
Det visar sig i alla fall att jag varit flest gånger på KMTI av alla oss med kort och för det får jag en flaska vin. Trevligt =) Han får såna där idéer ibland, chefen. Vet inte hur han tänkte med vinflaskan o träning o så, men jag blev glad. Det är kul att få uppskattning, ju. Dessutom fick jag beröm för ecodrivingen!

Ikväll har jag varit hos Göran o Mia på kretsval. För alla er som inte vet vad det är - sorry, men här och nu får ni ingen förklaring. Det är en låååång historia och vill ni veta så skriver jag ihop en sammanfattning på 3-4 A4 och mailar som PDF. Skulle ha varit hos pappa, men han blev krasslig. Trevligt var det och just dom där valen det handlar om är ju inte så blodiga. Avklarade på 13 friska minuter o sen pratar vi skit o fikar.

Sitter med operativsystemskivan bredvid mig och lurar på om jag ska göra en ominstallation på min dator nu (måste göras...). Kanske ska vänta lite. Måste ha den imorgon och börjar jag nu blir det utan tvekan nåt tok så att den arbetsvägrar då.

Uggla har börjat blogga igen. Han skriver roligt. Följde hans blogg JÄMT när han bloggade för Aftonbladet eller vad det var. Nu har han börjat i egen regi igen: www.magnusuggla.se

Gamar

Har haft en relativt lugn dag på jobbet. Nån lucka på förmiddagen, så det blev lite mjukstart. Gick oväntat bra att komma upp i morse... Såg att jag har en vecka med ganska mycket teori, vilket är bra. Skönt med variationen och bra för ryggen att inte behöva åka övningsbil heeeela tiden.

Efter jobbet var jag tillbaka med mina naglar till Freesun där jag gjorde dom. Eller ja, inte med mina naglar för dom är ju mina, men med akrylen ovanpå som började släppa. Ja, ni hajar säkert... Nagel-Helena kikade och gjorde om dom i stort sett på studs, så nu sitter jag här med ny förstärkning. Hon gjorde lite annorlunda den här gången, för hon trodde det beror på att jag har ganska välvda naglar. Hoppas det håller bättre nu. Ser bättre ut i alla fall.

Är så fruktansvärt sugen på semlor! Fast egentligen är det inte dags än. Egentligen ska man vänta lite. Ända till februari va? Skulle inte tro det... Det mest sannolika är faktiskt att en semla är slukad redan innan denna vecka är slut. Minst en. Kanske två? På jobbet åt dom i fredags - när jag inte var där. Gamar. Innebär att jag måste äta ikapp =)


Jag vann =)

Har precis kört min älskling till tåget. Han ska till GBG på jobb o kommer hem i morgon kväll. Skönt att det inte är längre... Hoppas tåget går som det ska - blåser ju bus ute, så man vet aldrig.
Ska alldeles strax ta tag i julgrejerna. Förflytta allt rött och alla ljusstakar och stjärnor till kartongerna dom hör hemma i större delen av året. Jag brukar tycka att det är ganska skönt att städa undan julen, men i år skulle den kunna få va kvar lite till. Kanske beror på att jag lyckades bli sjuk över jul och inte fick den där riktiga julkänslan. Ja, ja - det blir jul nästa år också.

Vi var en sväng till klubbstugan (Bauers) med Nisse o Roland och städade idag. Årsmöte på onsdag, så det kan ju va skönt att få det fixat redan nu.

Design & Inredningsbloggen är en rätt skön blogg som jag kikar in på o läser rätt som det är. Massor med kul tips om inredning och tokiga grejer. Bland annat där jag hittade Fish&Flush, om ni kommer ihåg.
För ett tag sen hade dom en tävling om kuddar från Bemz.se (som gör överdrag till Ikeas soffor). Tänkte att jag kan väl va med... Jag vann! Två kuddfodral =)  Kolla: http://inredningsbloggen.blogg.se/2009/january/mullvadsfargat-finns.html
Hoppas dom kommer snart! Passar väldigt bra nu när jag ska ta bort dom röda ur soffan.

Är lite irriterad på naglarna - blev inte alls som jag vill... Och dom börjar faktiskt bli lite söndriga i kanterna. Efter en dag, bara! Kasst. Får gå o klaga om jag orkar ha kvar dom så länge. Fast jag är tyvärr ganska dålig på att klaga :/ Emma tipsade om Clipvrån i Skattkärr, så det ska jag testa om jag känner för att prova igen. Såg att dom jobbar med annat material också.

Nä, nu ryker pyntet...

Naglar och jobb

Shit - snart måste man börja jobba igen. På måndag är det dags. Fast jag har faktiskt jobbat lite idag också. Var tvungen att greja lite teori. Nån gång måste det bli gjort och då får det bli hemma. Hoppas jag har lite ecodriving inbokat framöver så att det blir lite variation.

Var o fixade naglarna idag. Inte supernöjd, men det blev okej. Är ju lite ovant också - även om det är mina egna naglar så blir det ju lite tjockare med akryl på. Tror dock jag ska gå någon annan stans nästa gång. Nån som har tips???
Ska fila lite på egen hand på dom, tror jag. Försöka jämna till lite o så. Där här är dock nåt jag skulle kunna tänka mig att greja med själv. Alltså va nagelteknolog eller vad det kallas. Gillar ju att greja med mina egna naglar o det brukar ju bli skapligt. Har fixat med andras naglar också lite, men då är det ju bara vanligt lack o lite dekorationer o så. Ja, ja... Det får bli ett framtida projekt i så fall. Kurserna för att bli nagelteknolog är svindyra.

  

Håller på att leta nån kul laptopdekoration till min lilla vita. Finns en del på bluebox.se, men ingen jag fastnade för. Däremot hittade jag nåt sött:


Vi tog en promenad ner till affären o handlade lite nu på eftermiddagen. Blir lite enkel mat med kyckling och pommes ikväll. Kanske ett glas vin också.

Knut hälsar - han är kvar...

Carl Jan G

Idag har jag varit på stan i stort sett hela dagen med mamma o min moster. Kikat i affärer, käkat lunch (tack mamma!) och gått på IKEA. Jag handlade nog minst, faktiskt. En jeanskjol på H&M och lite nödvändigheter på IKEA. Passade på att kika in på Lilla Ego i Arkaden där Bitchic-väskorna finns. Klappade alla, tror jag... Giraffväskan fanns där, fast den stora modellen. Sen fanns det massor av fina grå/svarta och med päls på (pälsen är second hand). Vill verkligen ha en...

Hämtade sambon på jobbet, handlade lite o nu sitter jag här... Fredag kväll. Blir nog soffan ikväll och På Spåret. Ska kolla lite på Lets Dance också, fast jag aldrig brukar se det och egentligen inte tänker göra det nu heller. MEN jag måste bara se hur det går för Carl Jan G ;)


Den här vill jag ha

Anna Lövgren gör världens coolaste väskor =) Företaget heter Bitchic och gör udda väskor - även på beställning.
Den här vill jag ha (min syster fattar varför...):

http://www.bitchic.se/Shop/Index.php?sArtId=111

Rynkor

Igår var en innedag. Så även idag - fast bara nästan.
Tog igen lite sömn imorse som inte riktigt infunnit sig de senaste nätterna, så jag klev inte upp förrän kvart i tio. Jag får alltid sån konstig ångest när jag går upp sent. Känns som att halva dagen redan har gått och att jag inte kommer hinna nåt. Att jag slarvat bort en massa tid på att sova... Men ibland behövs det och idag hann jag faktiskt det jag hade tänkt mig - säda hela lägenheten (nästan, nästan, nästan hela) göra lite förberedelser inför mc-klubbens årsmöte och ta en promenad.
Ett av mellandags-rea-fynden var ju en dammsugare. Behövdes ju verkligen eftersom vår gamla höll ihop med tejp (knappt). Jag kan ju inte på nåt sätt säga att den där nya, röda, sportiga (?) dammsugaren gör städningen roligare, men det går fortare och lättare.

På eftermiddagen blev det en promenad ner till stan. Beställde tid för att fixa mina naglar. Dom är inne i en period av tråkighet då jag inte orkar ta hand om dom riktigt och dom behöver verkligen tas om hand; filas, oljas, lackas och lackas om. Det tycker jag vanligtvis är superkul, men just nu har jag en svacka. Tänkte muntra upp dom med en förstärkning i akryl eller gele. Har inte bestämt vilket än, det får nog nageltjejen avgöra. Ska bli kul =) Har aldrig testat det förut.
Sen plockade min sambo upp mig på vägen hem från sitt nya jobb. Ikväll blir det slappa i soffan. Criminal Minds är ganska bra, så det får det nog bli. Sitter nog kvar här framför datorn en stund till först, dock.

Har ni förresten sett ICAs nya reklam??? Hysteriskt kul när Stig tycker att han börjar få rynkor! Kolla:

http://www.ica.se/FrontServlet?s=butiker&state=reklamfilmer_ny&showMenu=butiker_4

"Knäppa Katten Knut"

Det blev en innedag idag. Nacken har inte varit på sitt mest strålande humör idag o det har tjutit lite i mina mupp-tinnitus-öron. Tycker ändå att det har hållt sig skapligt ganska länge. Har väl mest berott på att man inte har suttit i övningsbil hela dagarna på länge och att man sluppit jobbstressen som påverkar så himla mycket. Har nog sovit lite risigt i natt, så jag skyller dagens nackkrångel på det, tror jag.

I morse vaknade jag med en katt i huvudet. Han hette "Knäppa Katten Knut". Vet inte hur han kom dit... Kanske är han inspirerad av Emmas lite halvskumma, men oerhört gosiga katt "Wilmer" (som från början av misstag var en Wilma)? Kanske vill han blir berättad om? Men det finns ingen berättelse - bara en katt. Man drömmer konstigt ibland.

Pysslade lite med mitt Brudpar-album, från det ena till det andra. Har satt in alla tackkort från folk som gift sig i ett album istället för att dom bara ligger i en låda. Emma o Magnus kort ser till exempel ut så här:



Passade på att göra små lappar till korten jag gör själv som jag kan sätta typ på baksidan eller nåt. Det är ju lite kul att det står vem som gjort det.



Märkte att jag skulle behöva köpa lite mer enfärgade papper. Har nästan bara udda färger kvar - tokgrön, extremgul, tråkgrå och sånt. Får väl göra ett udda kort helt enkelt...

Målar'n va här idag o mätte vardagsrum o hall. Kanske kommer han nästa vecka o tapetserar (kanske snarare veckan efter. Det är min gissning...) Sen har jag faktiskt hunnit med att baka lite bullar också. Sånt man får passa på att göra nu när man är lite långledig.



Nu ska jag hugga in på ovanstående bild, tror jag. Eller så är jag duktig och äter några mackor först. Nej.

Pysslat av mig

Nu har jag pysslat av mig lite... Blev tre lite enkla kort =)

                

Är ensam hemma imorgon, så jag kanske tar upp kampen mot stämplar o papper igen då. Återkommer.

Tjejdag

Idag har det varit riktig tjejdag =) Har varit hos Emma tillsammans med Elin o Maja. Supermysigt! Fikat o ätit lunch o tjejsnackat om allt från scrapbooking till vad gamla klasskompisar o annat löst folk sysslar med idag. Tänk vad många det är man inte har en aning om vad dom haft för sig sen sjuan, typ... Tur att vi kan uppdatera varandra lite ;)
Blev i och med scrapsnacket extremt sugen på att köpa nya grejer. Skulle vilja ha en ny skärmaskin och en cuttlebug och nya stämplar och nya papper och... *Dyyyyrt*
Det finns ju en himla massa bra butiker på nätet om man har tröttnat på panduro. Hittade dessutom en sida med lista på scrapbutiker på nätet:

Lista på webbshoppar


  
Elin, Maja, Emma o lilla söta Frida i vagnen =)

Har fått lite pysselkänsla. Får antingen ta tag i kortmakeri eller sätta mig o bygga på ny design på nån av hemsidorna som är mina "bäbisar". Kanske MC-klubbens? http://www.bauermc.se/

Förresten - tack Emma för idag! Trots att du knappt visste att vi skulle komma...  ;)

Spikade tapetval

Nu får bloggen se ut så här ett tag. Idéerna tog plötsligt slut, så jag nöjer mig här så länge.

Idag spikade vi tapetval. Det blev såhär:

   

Den första till vardagsrummet och den andra till hallen.

Lite, lite vågat med rött o guld i hallen, men det är mycket dörrar o garderober o sånt, så vi tror att det funkar. Tror dom på colorama också, så vi hoppas dom har rätt.
Tog en snabbsväng på stan när vi ändå var ute i kylan. Min favoritparfym håller på att ta brutalt slut, så jag var tvungen att köpa ny. Lyckades hitta presentförpackning på Kicks för halva priset. Visserligen bara 30 ml, men tillsammans med bodylotion och, som sagt, för halva priset.


Elizabeth Arden Mediterranean

Annars kan jag tipsa om parfym.se som har bra priser på massor av parfymer (dock inte min...) och lyko.se som säljer hårvårdsprodukter (samma som hos frisören) till bättre pris än hos frisören och alltid fraktfritt.

Elin smittade mig med scrapfeber via sin messenger-personligt-meddelande-rad. Kanske ska plocka fram grejorna o göra nåt kort :)

En stilla undran...

... vem stylar Nyhetsmorgons studio på TV4??? Ser för j*vligt ut ju... Rörigt o överpyntat.

Minus 13 grader idag och vi  måste ge oss ut :/ Ska lämna tillbaka tapetböckerna idag, vilket innebär att vi har bestämt oss. Tror vi.

Min stil

Försöker greja lite med designen på bloggen... Tyvärr finns det ju inte så många stilmallar att välja mellan, så jag försöker göra min lite personlig. Är ju inte så duktig på detta med koder o sånt där skräp, så vi får se hur der går. Blir väl inga drastiska förändringar, men är du här o kikar ofta kanske det ser lite olika ut ett tag framöver. Tills jag hittat min stil, typ...

När designdelen av hjärnan bryter ihop äter jag pepparkakor med ost - finns inget godare =)
Upptäckte dessutom en facinerande sak; i våran kyl har det länge funnits mycket godis (alltså samma godis). Företrädesvis choklad, vilket är ännu mer uppseendeväckande i och med att det är mitt godis of choice. Godis brukar nämligen inte bli långlivat i det här hushållet... Nu kanske vi har olika definition på "länge", men sedan jul har det funnits massor med choklad som fortfarande är kvar (inte allt förstås...).
Facinerande, som sagt.

Min sambo vill ha platt-tv. Därför vill han genom denna blogg göra samtliga uppmärksamma på att gratis platt-tv mottages tacksamt. Gärna 42".


"En helt okej kamera"

Äntligen har vi köpt ny kamera. Blev en Fujifilm J150W. 10 megapixlar och 5 x optisk zoom. Syrran o Patric har en Fujifilm som dom är riktigt nöjda med så därför kikade vi på det märket och den här verkade väldigt prisvärd. Tjejen som "sålde" den till oss verkade däremot inte ha nån som helst koll... Först tyckte hon att den var "en helt okej kamera", men sen när hon hade kollat lagerstatus i datorn upptäckte hon att det var ett av deras bästa köp (mest sålda, typ).
Ja, ja. Nu ligger batteriet på laddning och jag sitter o väntar på att få börja använda =)

Var hos syrran en sväng i går kväll o käkade lite nachos. Kevin lärde mig köra radiostyrd bil ;) Sen spelade ungarna Wii bowling och golf. Kevin var rätt skaplig på golf, men Leo tyckte mest det var kul att slå så hårt som möjlig. Funkar ju inte i alla lägen i golf. Men han fick ju slå många gånger istället, så han var nöjd.
Sen var syrran här idag o försökte hjälpa oss med tapetvalet. Vi upptäckte att den tapeten som var min favorit från början faktiskt skulle kunna funka på ALLA väggar. Inte bara som fond. Så nu har vi ytterligare en att välja på. Tack. Men hon kom med lite infallsvinklar som jag inte tänkt på oxå. Ska sätta mig igen med dom tunga tapetböckerna o fundera. Det är tur att systrar finns =)

Ska kolla reprisen på "På spåret" i eftermiddag. Vi har ju redan en viss pensionärsstämpel på oss i och med Bingolottoincidenten (se tidigare inlägg...), så det är väl lika bra att erkänna att vi kollar Oldsberg o Hellberg på fredagarna. Dock inte igår. Denna veckas avsnitt är Robban Achberg med. Han drar en fräckis på begäran och programledarna bryter ihop totalt. Skrattar så dom grinar... Björn Hellberg har svårast att ta sig samman. Bortklippt av SVT, tyvärr, men finns att se på YouTube för dom som inte har sett det på kvällstidningarnas webbsidor:
http://www.youtube.com/watch?v=R0be-jmwKyM

Laddningslampan är fortfarande röd :/

Film, god mat och lite bubbel

Ja, då var det 2009 och som vanligt kommer jag hela januari skriva föregående år varje gång jag skriver datum (vilket händer i princip 17 gånger om dagen på jobbet...). I mitten av februari bör jag ha anpassat mig.

Vi hade en väldigt lugn nyårsafton med film, god mat och lite bubbel. Klockan tolv drog Karlstad/Hammarös fyrverkerier igång på allvar och det var som vanligt helt otroligt att se från våran balkong =)
Skålade med alla grannar som oxå befann sig på balkongen (sin egen - inte våran). Vi har bra grannar.

Idag ska vi nog inte göra många knop. Ta en promenad igen, kanske. Är ju strålande väder och fortfarande vitt på backen. Det måste man ta vara på! Tror att jag ska låna syrrans kids så att jag har en ursäkt att åka lite pulka nån dag...

Vi fick ett mindre städryck på förmiddagen i badrum/kök. Min sambo plockade isär ugnsluckan och torkade rent den ordentligt. Blev jättefint! Sen skulle den skruvas ihop... Ja, ni fattar. Men nu ser den faktiskt ut som den gjorde från början =) Därmed inte sagt att vi skruvade ihop den rätt.

Hoppas starten på det nya året blir bra för er alla!


RSS 2.0