Jag kan ju inte tacka nej

Inte varit utanför dörren idag… Fast jag har fått massor gjort. Lämnat in första uppgiften till universitetet och kommit en bra bit på den andra som handlar om upphovsrätt. Fick frågan om jag o ett par andra tjejer ville göra magneter med böneämnen på till församlingens årshögtid nästa söndag. Jag kan ju inte tacka nej till pyssel, liksom… Har gjort grunden till i stort sett alla idag, för jag hinner nog inte så mycket i veckan. Så nu är det scrappbooking-grejer över hela köket.

 

Igår var vi o firade syrrans äldsta grabb som fyller sju. Han fick en skjorta och en StarWars-affisch av oss. Han gillar kläder och har lite rockig stil och så har han börjat lyssna på musik =) Just nu gillar han Calle från Idol. Syster hade gjort supergoda tårtor!


Kevins spindelkort


Goda tårtor



Snöincidenter

I går kväll var jag på After Work med mina sköna arbetskamrater på en irländsk pub på stan. Jättetrevligt! Alla nyårslöften som eventuellt kunde brytas hölls och vi jämförde, i god trafikläraranda, dikeskörningar och snöincidenter.

Nu är jag klar med första uppgiften på kursen =) Det är ett väldans trassel när man inte har använt varken html eller xhtml förut… Men det är bra kurslitteratur, så det funkar.

Nu ska jag göra lite lunch. Varma mackor med sallad o fetaost, tänkte jag. Enkelt o bra. Sen ska jag försöka plugga lite upphovsrätt. Har precis plockat ut lagtexten från Riksdagens hemsida. Den är lång… Men författningstext är ju åtminstone lite hemmaplan för mig, så det hoppas jag flyter på. Den här biten tycker jag nästan är roligast eftersom jag gillar att leta i lagtext.

Ska hämta sambon på jobbet halv fem och innan dess ska jag hinna kolla igenom lagtexten och ta ut det viktigaste, städa undan lite, tvätta lite och kanske kolla efter present till systersonen som vi ska fira imorgon. Han fyller 7 till veckan.


Syrra

Susanne ni veckans "Halv åtta hos mig" måste va syrra med Maria Montazami i "Svenska Hollywoodfruar". Eller så går dom bara på samma lugnande...

Små hyss

Hej alla!

Long time, no see... Har jobbat kväll och haft fullt upp, så det får fungera som ursäkt för usel uppdatering.

Har äntligen kommit igång med första uppgiften på kursen. För mig som har använt simpla Frontpage är det lite trassel med koder och sånt... Fattar nu även att Frontpage har små hyss för sig med onödiga koder, så nu ska jag definitivt försöka lära mig Dreamweaver. Alldeles lost är jag inte, för några av dom vanligaste tagsen känner jag igen. Vi får se vart detta slutar.
Studielitteraturen är på endast ca 740 sidor...


På engelska...

Har också insett fördelarna med Firefox som webbläsare istället för IE. Ett par år efter alla andra, men ändå.

Jag köpte ju en almanacka från personligalmanacka.se för ett tag sen. Jag är så nöjd med den! Det är precis lagom med plats och infomation i den. Och förtryckta födelsedagar är guld! Jag som är så dålig på att komma ihåg sånt... Köpte min med en extra plasficka så att jag kunde göra en egen framsida. Nu ser den ut så här:


Planering

Nu ska jag sitta en liten stund till med uppgift 1a.

Ikea-dag

Såg frågan om TV-bänken. Grunden är Ikeas "Bestå". Finns på nätet och ser ut så här:


Fast vi har lite andra dörrar på. Frostade som på bilden, men en annan modell.

Idag är det för övrigt ikea-dag här. Vi skruvar ihop vår nya Billy-hylla. Egentligen är det samma som förut, men innan hade vi fullhöga hyllor och nu har vi dom halva. Sålde hela vårt gamla hyllsystem på Blocket och dom hämtade en idag.

Vinterhatarklubben

Heldag framför datorn på jobbet. Huvudet är fullt av undervisningsplaner och paragrafer... Inte åkt en meter övningsbil - inte på lärarsidan i alla fall! Framåt eftermiddagen bröt vi ihop och köpte kaffebröd. Vi tror också att vi har hittat vårt kall i livet: Vinterhatarklubben. Kanske kan vi bli nån sorts Hang-Around till dom?

Ur artikeln:
"-Mötena är en balans mellan att prata om hur genomjävligt det är med vinter och om att peppa varandra så att vi ska kunna överleva, säger Synnöve."

Har suttit ikväll och försökt umgås lite med Dreamweaver, men jag blir inte riktigt kompis med det. Skulle va skönt att komma ifrån Frontpage... Får försöka lite till.



Det är tydligen det här som är hets mot folkgrupp ;)


Och här är originalet:


Slår till på 10 000

Det är lite pyssel med att plugga på distans. Registreringar o grejer... Men nu tror jag att jag har fixat allt sånt. Håller på att leta reda på alla program jag behöver och läser kursplan.

Idag har det för en gångs skull varit relativt lugnt på jobbet. Innebär att jag har fått lite gjort kring de teoretiska delarna =)

Aftonbladet har frågat runt bland kändisar om dom kan skänka en timlön till människorna i Haiti. Alla tillfrågade svarar självklart ja. Verkar handla om nånstans mellan 500 och 2000 kr för dom flesta. MEN Morgan Alling och Ulf Ekberg slår till på 10 000, precis som Paolo Roberto som säger "Det är väl lite snålt med bara en timme tycker jag. Mitt företag ger 10 000 kronor". Bra!!! Pengarna går till Läkare utan Gränser.

Glöm inte att du också kan hjälpa till. Man skänker så mycket man kan. Alla bidrag räknas och gör skillnad.

 



TVn sitter förresten kvar på väggen. Än så länge.

Vinnare

Jo, jag glömde ju tala om att jag var en av dom som VANN den där tävlingen hos Designa Din Blogg.

Om du vill testa konceptet att tjäna pengar på att läsa mail, klicka här:




Designa Din Blogg är för övrigt en väldigt bra blogg om man vill lära sig lite mer om bloggdesign/html. Med hjälp av den har jag börjat fatta vad koderna betyder och till och med börjat kunna ändra lite på egen hand! Jag som bara hajar FrontPage annars... Skoj =)

Student

Ja, jag kom in! Webbdesign på Umeå Universitet är det som gäller ett tag framöver. Men på distans, så jag blir kvar hemma ;) Dessutom är det på 25%, vilket innebär att jag troligtvis kan jobba som vanligt. Om jag orkar. Återstår att se. Det ska i alla fall bli intressant. Har ju fuskat med lite webbsidor åt bland annat församlingen, men nu kanske man kan lära sig på riktigt. Jag är student igen =)



Annars har det varit en typisk måndag. Den svenska vintern har återvänt med nollgradig snömodd. Jättetrevligt att jobba i... Ska sätta mig och skriva ihop lite anteckningar från ett möte och slötitta på Simon & Thomas. Ja, jag  vet att det är Idrottsgalan. Nej, jag är inte intresserad ;)

Människorna i Haiti

Nästa månads välgörenhet kommer redan nu. Eller en extra välgörenhet för denna månad, snarare...
Självklart är det jordbävningsoffren i Haiti som får ett bidrag genom Röda Korset. Hoppas att det kan göra åtminstone en liten skillnad!

"Röda Korset finns på plats i Haiti som
den 12 januari 2010 drabbades av den
värsta jordbävningen i landet på över 200 år."



Man kan sms:a hur många gånger man vill!

Här kan man läsa om hur hjälpen kommer fram. Man kan också se hur mycket ens pengar räcker till.

Inte utanför dörren

Då är TVn äntligen uppe på väggen. Återstår att se om den sitter kvar ;)


Lite avskalat än så länge

Igår var jag inte utanför dörren på hela dagen. Om det inte räknas att skaka matta på balkongen, förstås. Min rygg o nacke hade inte ryckt upp sig riktigt, så jag orkade inte anstänga mig med nåt. Vi tog en sunk-dag inne. Jag satt ganska mycket framför datorn. Lite jobb, men mest nöje. Nöjet bestod mestadels av PhotoShop.

Idag har det varit lite bättre i kroppen. Tur det, för jag har varit i Ölme och sjungit. Gick riktigt skapligt, trots allt. Vi körde Michael Jacksons "Man in the mirror", "Du måste finnas" från Kristina från Duvemåla, Peter LeMarcs "Handens fem fingrar" och "Du får inte" av Sonja Aldén (som jag hoppas kommer med ny platta snart!).
Stannade och drack kaffe efteråt. Laddar nu framför TVn för veckan som kommer. Ensam hemma och massor av jobb o möten :/

I.D tävling hos Gilraen

Gilraen har, tillsammans med Elf. Cosmetics, en tävling på sin blogg där man kan vinna ett startkit med I.D. Mineralsmink. Detta ingår:

- Mineral Foundation-SPF 15  (3.4grams)
- Mineral Concealer-SPF 15  (3.4grams)
- Mineral Blush  (3.4grams)
- Total Face Brush
- Blush Brush
- Canvas Case

Jag älskar I.D. så självklart är jag med o tävlar =)
Skulle behöva fräscha upp min "I.D-garderob" med lite vårigare färger och nya borstar, så Light Starter Kit skulle vara perfekt att vinna!

Blixtvisit

Det är så skönt att veckan är slut! Många kvällar med jobb och möten denna vecka. Tyvärr ser det inte bättre ut inför nästa...

Årsmöte för mc-klubben igår kväll. Jag gjorde en blixtvisit eftersom jag sitter i valberedningen. Det var ganska mycket folk där och det flöt på smidigt. 

Vaknade idag med en rygg som kändes som den körts över av 24-meters lastbil. Blir sådär ibland när jag har haft mycket ont i nacken - då orkar ryggen tydligen inte med. Ibland vill jag ta min whiplash-nacke och hoppa på den :( Oftast går det ju bra, för jag har vant mig vid att ha mer eller mindre ont alltid, men när det blir såna här ryck är det lite jobbigare. Fast det går över. Imorgon kanske det är som vanligt igen *hoppas*.
I eftermiddag har jag varit i Ölme och repat inför söndag. Vi var relativt effektiva tills precis på slutet för då var jag trött o okoncentrerad... Blir lite flamsigt då. Men kul. Vi gjorde en liten justering i låtvalet. Blir nog bra på söndag!

Nu ska vi slappa i soffan.


Kaninerna mår bra!

Kolla här! Öronen är varma igen och dom bor i samma bur hos 4H-gården.

Idag har jag tänkt på Vimmelmamman flera gånger. Har följt hennes blogg till och från ganska länge. Läs den, det är givande och ger livet ytterligare ett perspektiv.

Har jobbat kväll med introduktionskurs. Är lite slut i både huvud och fötter. Nu sitter jag framför ett inspelat "Mästarnas mästare" som jag tänkt följa denna säsong. Såg inte förra, men alla säger att det var så bra, så jag ska försöka hänga med den här gången. Verkar lovande hittills. Lite smålöjligt gnabbande mellan Sjöberg o Holm, kanske... Men det är ju TV. Holm har förresten riktig bonnbränna. Han är från Kil ;)


Små djur

Sånt här kan jag nästan börja grina av. Små djur som lämnas att frysa och svälta ihjäl i en container.

Vi är i inredningstagen hemma. Väääääntar på soffan som inte kommer snabbare för att vi tjatar om den. Ikea har äntligen (enligt lagerstatusen) fått in dörrarna, så vi får väl försöka skaffa nya hyllor och dörrar i veckan.

På jobbet har vi praktikant och det är kul! Bra att det händer nya grejer. Håller på att planera in lite kul grejer fram till våren, så att det finns några ljuspunkter att se fram emot. Nån kul middag, kanske nån konsert. Blir lite lättare att ta sig framåt då ;)

Alla kan

Den här månaden fick Friends mina välgörenhetspengar. Bara någon dag efter att jag skickat iväg pengar till dom får jag syn på denna artikel i AB. Den handlar om Stina, som mobbas i skolan och på nätet (Facebook). Man förundras över hur elaka barn och ungdomar kan vara mot varandra. Självklart fanns mobbning även när jag gick i skolan, även om just de skolor jag gick på var ganska förskonade, men det känns som att det är vanligare idag. Idag finns ju dessutom ett ställe att mobba på som inte fanns när jag var liten - internet. Ett ställe där det antagligen är lättare att mobba, för där känner man sig mer annonym (vilket man ofta är också).
Stöd gärna Friends du också - alla barn ska kunna känna sig trygga i skolan! Ingen ska heller behöva hitta en hat-grupp om sig själv på nätet... Jag tror på Friends arbete. Ingen är född elak - alla kan stå upp mot mobbning.



Helgen har i vanlig ordning varit hemmahelg. Vi svär över Ikea och deras lagerstatus på nätet där dörrarna vi ska ha till vår hylla hela tiden flyttas fram. Vi kämpar med att få upp TV:n på väggen. Metallreglar har KBAB tydligen valt, så det är väl mollyplugg som gäller.

Ikväll börjar "En annan del av Köping" igen. Rätt skön serie. Jag gillar Tobbe, han är frän.

Tjäna pengar på...

...att läsa mail, ska tydligen va nåt nytt. Designa Din Blogg har en tävling tillsammans med mailpengar.se.



Nu återstår att se om det funkar ;)

Text

Var o repade lite inför nästa helg bortanför Kristinehamn idag. Det var segt att komma igång idag, vi hade extremt lång startsträcka på att komma på låtar. Men när man väl har kommit på första så brukar det lossna. Som vanligt blir det en spretig samling: Musikal, Sonja Aldén och Michael Jackson, bland annat. Måste hårdplugga text, bara, för det är mycket av den varan i en av låtarna.

Vi försöker just nu få upp våran TV på väggen, men trots regelsökare går det sådär. Verkar som reglarna är skygga och flyttar sig när man borrar ;) Får bli mollyplugg istället...

Nu slappar vi i soffan framför en TV som står kvar på bänken.

Månadens välgörenhet

Nu har jag bestämt mig. Den här månaden går mina välgörenhetspengar till Friends. Organisationen som står upp mot mobbning.

"Friends arbetar för att barn och unga ska känna sig trygga och slippa utsättas för mobbning och andra kränkningar. Skolan har alltid varit Friends huvudarena men sedan ett par år tillbaka har vi även etablerat oss inom idrottsrörelsen. Sedan hösten 2009 har vi dessutom börjat utbilda i förskolan. Målet är att hjälpa dessa att få igång ett långsiktigt och seriöst arbete mot mobbning."
friends.se


Här kan du också lämna ett bidrag.

Eller köp friendsstrumpan (klicka på bilden):


Väldigt underlig historia

Anders Kraft fick ett mail i Nyhetsmorgon, efter att ha kommit fram till att han och Morgan Alling är lika gamla - nämlingen 42 år, där "Bertil" skrev: Jag trodde du var mycket äldre. Typ 55.
Anders: Ja, vad svarar man på det? Tack så jävla mycket.

Och på tal om TV 4. Där är det bara nytt o fräscht... Liza Marklunds "Paradiset" igår och ikväll tydligen "Sprängaren". Nytänkande på högsta nivå. Som vanligt.

Har inte varit utanför dörren idag... Känns sådär, men å andra sidan har jag fått en del gjort inne istället. Städat, framför allt. Sen har jag fått lite datapyssel undanstökat och listat ut ett vasst sätt att kolla på film på via usb-minne =) Perfekt. Ikväll har vi kollat på "Wallander - Skulden".
Nu är det dokumentär om Ebbe Carlsson på SVT2. GW är förstås med och utrycker sina bestämda och lurigt formulerade åsikter och tankar kring detta. Jag försöker samtidigt läsa på lite om Ebbe Carlsson-affären på nätet. Det var ju ett tag sen. Väldigt underlig historia... För att inte tala om Palme-mordet - eller snarare utredningen kring detsamma.

Rosa strumpor och yogamatta

Det är lite grinigt här hemma. Vi köpte nytt hemmabiosystem på Netonnet, men får det inte att funka. Synkar inte med ljud o bild och ljudet från TV:n är skitdåligt. Jag försöker dock göra så lite som möjligt med detta - är mest i vägen när jag ska hjälpa till med såna här grejer.

När vi ändå var i Örebro (närmaste Netonnet om man inte beställer från nätet) passade vi på att kolla på Stadiums Outlet (fick presentkort på Stadium av pappa i julklapp!). Köpte underställ, fleecetröja, rosa strumpor och yogamatta. Inte för att jag håller på med nån yoga precis, men den passar förhoppningsvis bra till några av mina nackövningar. Ska försöka köpa lite lätta vikter också, så kan jag göra fler övningar hemma. Kan bara (och får bara) använda lätta grejer, så det är väl inte bli så mycket muskler.

Ska försöka hinna ikapp med lite grejer ikväll. Är så ofattbart efter...


Nyårslöften...

...kom upp på jobbet idag. Jag har inga i år heller. Vet ju hur det brukar bli... Ska dock försöka hålla fast vid att ge pengar till välgörenhet varje månad. Har inte bestämt mig för vem som ska få pengar i Januari än. Förslag?
Det är en fin jobbvecka den här veckan. Måndag, Torsdag. Perfekt. Sen är det tillbaka till same old igen.

Har förresten börjat läsa Lapidus "Snabba cash". Intressant och rätt bra, hittills. Men jag är tveksamt till att gå på filmen, för den blir nog våldsam.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka ner på stan o äta middag med vänner. Alfies blir det - dom har god mat, men fruktansvärt dålig hemsida.



Kolla här - det är halkigt på fler ställen än i Sverige...

Vara eller icke vara

Det är söndag o en sån där jobbig dag när man "väntar på att gå till jobbet". Fast veckan som kommer jobbar jag bara måndag och torsdag. Tur. Dessutom har vi trevliga middagsplaner imorgon kväll.

Idag och igår har varit slappardagar, så egentligen finns det inte så mycket att blogga om. Har precis varit hos mamma o Johnny o fikat lite. Pratade lite om den fasta telefonens vara eller icke vara. Vi har vår fasta telefon gratis (alltså utan fasta kostnader) via Bredbandsbolaget, så för oss är det inte så mycket att fundera på, men om man har Telia är det ju hutlöst dyrt. 1700 (minst) om året i bara fasta kostnader! Dessutom är det så billigt att ringa mobilt idag, så egentligen är ett fast abonemang nästan onödigt.

Nu ska jag ladda min gamla iPod med musik!

Nyårsafton...

...blev lugn. En promenad i det kyliga, men vackra, vintervädret följt av mysig hemmakväll med god mat o dryck. Sen såg vi stans alla fyrverkerier från vår balkong. Vi är bortskämda med onödigt fin utsikt över stan, nämligen. Ser ända till Hammarö och lite till.


Vinterpromenad


Från balkongen

Idag har vi mest slappat. Handlat lite på Maxi (som självklart har öppet som vanligt...) och hängt i soffan framför TVn. Funderade på vad vi skulle göra med alla tegelstenar som blev över när vi plockade ner vår förra TV-bänk. Gjorde ett lite provisoriskt vinställ av dem i köket.


Stabilt?


RSS 2.0