Om vi återgår till Spanien

Idag har varit en fixardag. Städat o grejat lite hemma. Sånt där jag inte hann med innan vi åkte till Spanien. Hann varken promenad eller blogguppdatering, men jag har hunnit tvätta, städa och ta en fika i solen på balkongen.
Mamma o Johnny kom på middag ikväll. Jättetrevligt med lite enkel mat och vin och sen kaffe framför Oldsberg kl. åtta.

Om vi återgår till Spanien då. Närmare bestämt Mallorca och närmare bestämt vädret. Det var nog den värsta semester jag har varit på - vädermässigt. Regn fyra dagar av sex. TVÅ dagar sol på Mallorca. Ön som inte haft regn på 100 dagar (enligt ryktet) får allt regn just när vi var där. "Worst thunderstorms all summer" som personalen på hotellet sa. En av nätterna åskade och blixtrade det rakt över oss i flera timmar i sträck. Naturligtvis med ihållande regn. Förutom det - jättebra.

Flög från Arlanda med Thomas Cook och en dansk rolig kapten som "pekade ut" vart hans sommarstuga låg när vi passerade Danmark. När vi landade i Palma på kvällen var det 25 grader (sen gick det ju utför med själva temperaturen). Efter att ha gått hundra mil på den stora flygplatsen åkte vi längsta transfern i världen - till andra sidan ön. Transfer i de sydliga länderna är ju dessutom i de allra flesta fall förenad med livsfara. Så också här. Shit vad dom där busschaufförerna kör!

Vi bodde på ett lägenhetshotell i Cala Bona / Cala Millor ("städerna" hade växt ihop) som var jättefint. Fina rum och jättebra service. Frukost på balkongen (när det inte tvärregnade) med färskt bröd från MiniMarketen en bit bort och lugnt poolområde med gott om plats. Första dagen och sista hade vi i alla fall bra väder och de flesta av regndagarna bjöd på nån liten soltimme, så lite fick vi hänga vid poolen. Ofta bredvid skåningar. Roliga skåningar.
Annars var det ganska mycket norrmän. En del hade ambitionen "En flaska vin per kväll ska väl inte möte några hinder?" en del "En leverskada per kväll ska vi nog kunna få till". Mest barnfamiljer och pensionärer, dock, så det var väldigt lugnt o städat. Skönt att inte behöva dras med fulla ungdomar (börjar jag bli gammal?).


Poolområdet tidigt på
morgonen en fin dag


Vattengympa kl. 12 varje dag


Vanligaste vädret v. 38

Precis utanför vårt hotell bodde en liten svart katt. Tror inte att han hade nån husse/matte, men nån hade ställt ut ett litet hus till honom i en slänt. Där gick han runt och hälsade på folk lite på måfå.

   

På en av restaurangerna i Cala Millor gick en randig långhårig misse o tiggde mat av gästerna:



Hotellet granne med oss hade lite shower på kvällarna. Bland annat Abba-show, RadioHits-show och 90's-show. Såna där shower kan ju vara av lite varierande kvalité, så vi tänkte att det kunde vara intressant att se. Och varierande kan man nog säga att det var. Dom var fyra i showgruppen och två av dom var riktigt duktiga. Dom två andra  - not so much. Vi kollade Abba-showen och RadioHits. Okej underhållning en regnig kväll.

   
Abbalåtar och radiolåtar

Trots regn är ju semester alltid semester och till Cala Bona kan jag absolut tänkta mig att åka tillbaka. Måste bara prata allvar med han som har hand om vädret först. Är det Anders Nylund som ansvarar för det, eller? Tror att vi hade det uppe på bloggen för ett tag sedan...


En sista stund i solen innan hemfärd

Godnatt.


Kommentarer
Postat av: Elin

Men vicken otur! Men skönt med semester ändå! Jag gillade verkligen mallorca

2009-09-24 @ 10:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0