Jag har en känsla

Ja, nu blir det mycket youtube igen, men det kan inte hjälpas. Carina Berg for president!


True Grit

Middag på Alfies och bio igår kväll. Åt pasta och såg "True Grit". Både pastan och filmen kan rekommenderas. Bröderna Coen, så det är ju lite skumt förstås, men väldigt bra. Matt Damon och Jeff Bridges är alltid säkra kort, men även den kvinnliga huvudrollen, som spelas av Hailee Steinfeld, är riktigt vass. Vet inte vad man ska lägga den i för genre... Westernkomedidrama kanske?

Från det ena till det andra. Ni vet, ibland upplever man att folk har för mycket fritid. Här är ett exempel:



Någon har verkligen orkat komma på och animera detta :)

Snobb

Jag är lite av en nagellackssnobb... Är noga med att ett lack ska hålla länge, torka snabbt och vara lätt att använda. Mina favoriter har varit Sally Hansen och Make Up Store. För ett tag sen läste jag nånstans att H&Ms nagellack inte ska vara så himla dåligt, så jag tänkte att det kanske man ska testa.
Måste säga att jag blev positivt överraskad. Inte så att det håller längre än andra nagellack, men det är heller inte sämre än t ex Make Up Stores. Skillnaden i pris är dock en dryg hundring. Så för 39,90 så är H&Ms nagellack helt klart prisvärt. Det gäller bara att ha ett överlack, men så är det ju med alla lack.


Prisvärt

Har precis kommit hem från Claratappen, där jag lämnat plasma, och en kort, kort shoppingtur. Sa till mamma i onsdags att jag måste skärpa mig och köpa mer färgglada kläder. Jag är mycket för svart och vitt... Så vad köpte jag idag? Jo, svarta leggings och vit top. Bra jobbat. Dessutom köpte jag en grå poncho härom dagen. Kanske får ta med mig nån som kan styra upp det här nästa gång jag köper kläder...


Underverket

Ola Skinnarmo blir tillfrågad av Aftonbladet hur man håller sig varm i kylan. Jag tycker hans svar är outstanding: "Först och främst så blir man inte varmare av att gnälla. Det är vinter och det är kallt, och det ska vi vara glada för" säger han. Sen tipsar han också om lager-på-lager.

Ledig eftermiddag idag och hade tänkt att åka med syster på ytterligare ett ultraljud, MEN det behövdes ju inte. Lillstrumpan kom ju "redan" igår. 18 dagar sen, dock. Hon stressar inte, direkt... Både mamma och barn mår jättebra och grabbarna verkar vara glada att lillasyster är hemma.
Idag har jag och mamma varit och hälsat på underverket. Hon har massor med hår och är så fin att man nästan går sönder.


Ett dygn gammal



Hon är här nu!

Min lilla och ganska försenade systerdotter är äntligen här =) En liten tös som kom till världen strax före tre i eftermiddag efter en olidligt lång väntan! Jag är så stolt över min fina syster och hennes familj. Ser fram emot att träffa den lilla sötnosen imorgon!


Old school melodifestival

Det här var tider, det:


Lite ljudproblem

Är i pysseltagen... Gjorde ett kort igår till min lilla kusin som fyllt år och sen lät jag grejerna va framme. Blev två kort till. Ett med mottagare och ett som får ligga och vänta. Alla blev ganska enkla eftersom jag har snöat in på "less is more" just nu. Måste dessutom ge mig ut på shoppingrunda för jag börjar få dåligt med material. Har ju en bra pysselbutik ett kvarter från jobbet, så det är bara att ta sig i kragen och komma iväg.




Var i Väse och sjöng idag. Lite ljudproblem hade vi, men annars gick det bra. Dels är jag typ döv på höger öra (nån inflammation på gång, tror jag), så det var svårt att höra sig själv (märkte av det mest i början av fösta låten) och sen la det "riktiga" ljudet (alltså mikrofon, piano osv) av precis i början. Fick ordning på det tekniska i alla fall och sen var det riktigt skön stämning.

Annars har helgen varit precis lagom. Lyckades få en tid hos frisören i fredags och sen behövde jag lite mamma-tid, så jag köpte med semla från Ejes Konditori i Kristinehamn och åkte till mamma på fika =)

Skeptisk

Jag är mycket skeptiskt mot nätannonser som börjar "Det här är inget skämt!"...








Idag ska jag dra till Väse och ta tag i musik igen. Förhoppningsvis är jag piggare i huvudet den här gången! Tänkte eventuellt hinna till frisören också. Vi får se...

Kommersiellt dravel

Vi satt på jobbet i måndags och raljerade om att "det här med Alla Hjärtans Dag, det bryr vi oss inte om. Det är bara kommersiellt dravel och vi struntar i om vi får blommor eller presenter eller så...". Men hur glad blir jag inte när jag kommer hem och det står en vacker bukett med röda rosor på bordet?!


Tack älskling!

Var till Väse och repade inför söndag igår kväll. Övertrött och seg i huvudet var jag, så det kunde väl ha gått bättre men det är långt till söndag och ett rep till hinner vi med. Ikväll är det styrelsemöte som gäller och sen är det bara en dag till på jobbet innan helg.

Har förresten köpt mina första Ecco-stövlar. Vuxenpoäng på det, va? GoreTex-stövlar så att jag slipper va blöt om fötterna när jag ränner fram och tillbaka till övningsbilen i vår!


Vattentätt

Massor med tur

Har precis varit ute och gått en ordentlig promenad. Det var riktigt skönt, trots att det är ganska kallt. Vädret är ju så vackert!


Vackert och kallt

Tog en promenad igår också, men en lite kortare för ryggen var riktigt mosad efter fredagens bowling... Visste ju redan innan att min nacke/rygg inte grejar att bowla - jag får jätteont dagen efter - men ibland måste man offra sig lite för nöjets skull. Det är bara att hacka i sig ett par dåliga dagar efteråt. Bowlingen i sig gick däremot skitbra! Har nog aldrig varit så vass som i fredags. Massor med tur den dagen, alltså ;)


Mycket nöjd med val av skor...

Innan bowlingen var jag på ett väldigt intressant möte hos Unionen. De har "Karriärscoacher" man kan snacka med om man vill. Kändes lite luddigt, men tänkte att jag ger det en chans och det var tur att jag gjorde. Det var väldigt skönt att få en liten självförtroendeboost och kanske en liten knuff i rätt riktining. Ett kvitto på att man tänker rätt och faktiskt har potential att göra det man vill. Sen vet man aldrig om det blir som man tänkt, men det var ett bra möte som fick mig att tro lite mer på mina kunskaper! Det kanske kan bli nåt av mig i alla fall ;)

Läste i kvällstidningarna att SVT skulle skärpa upp Melodifestivalen. Märkte inte så mycket av det igår... Höjdpunkten var väl Christer Sjögren ;) Fast jag gillade Beatlesinspirerade "Oh my God" lite grann i alla fall.


Kul =)


När det begav sig

Det är melodifestivaltider. Första deltävlingen var ju total flopp i mitt tycke. Det är helt enkelt bara att konstatera att det var bättre förr. Har min melodifestival-spotify-lista i öronen och kan bara säga: ANDERS BERGLUND - KOM TILLBAKA!!!

En av de bästa festivallåtarna måste helt klart var Tommy Nilssons "En Dag". Riktigt vass låt och klockrent kör-arr. Tommy Ekman, Jean-Paul Wall, Jerry Williams, Vicki Benckert och Anki Bagger körar och bara det är ju coolt. Ekman och Bagger var ju riktigt stora artister när det begav sig! Jerka är ju fortfarande stor.





Minns att jag trackade syrran för att hon gillade den här låten. Hon fattade långt före mig ;)


Plura och GW

Det är onsdag och på TV blir Anders Kraft biten av diverse kräldjur. Det är dramatiskt att jobba på Nyhetsmorgon



"Hämta en trädgårdssax."


Läser att Leif GW Persson ska va med i "Pluras kök". Kan bli ovanligt bra, faktiskt. Gillade "Mauro och Pluras kök" när det gick och det här blir nog ganska lika (men minus Mauro då, tyvärr). Plura fick man en lite annan bild av både under matprogrammet och "Så mycket bättre". Han verkar som en omtänksam och snäll människa med mycket funderingar och är väldigt mycket mer än Eldkvarn och mystiska substanser. Mauro Scocco är också en skoj kille. Gör sköna imitationer och lever runt.





Har upptäckt att FB har världens sämsta Hjälp-sida samt obefintlig support. Inte heller har de några kontaktuppgifter. Mycket seriöst...

Party

Sitter och knåpar hemsida på beställning, men måste ta en liten paus. Klantade till en tabell som jag hade fått till så himla bra, så fortsätter jag nu är risken att datorn får spö. Jag får helt enkelt göra om den från början. Orkar inte lära mig Dreamweaver, så jag är kvar på hemsidevärldens 90-tal (Frontpage). Men det räcker för det jag ska göra.

Den här helgen har verkligen varit fullspäckad. I fredags hade vi goda vänner här på middag. Riktigt party, tyckte vi allt. Italienskt tema med minipizzor till förrätt, pasta med oxfilé till huvudrätt och små Baci med glass till efterrätt. Men vårat party var inget mot grannarnas... Kanske inte var så konstigt eftersom medelåldern på deras fest verkade va ungefär 16,5. Jag tror ändå att vi hade roligast =)


Vackert vårigt
från gästerna


Lördag kväll hade vi årsmöte i kyrkan och idag har vi haft årshögtid. Kören gjorde ett sjukt bra jobb idag! Vilken insats =) Man blir riktigt stolt över att få sjunga med så sköna människor!

Spelade in melodifestivalen igår för att kunna snabbkolla igenom. Det blev verkligen en snabbkoll, för lördagens program måste ha varit nåt sorts lågvattenmärke. Sedan 2008 eller 2009 så får man tydligen ha ganska mycket sång inspelat (vilket man inte får i Eurovision, så det där kan ju bli spännande). Och DET märktes. Allt kändes playback. Ja, förutom han i solstolen förstås - han som borde ha kört playback... Inte var det speciellt bra i övrigt heller med programledare, mellanakter och sånt. Skärpning.

Nu väntar vi på bebisen som inte ville komma på utsatt datum...

Äntligen uppe

Nu är väggtexten äntligen uppe i kyrkans entré, tack vare hjälpande händer från min fina vän som är byggnadsingengör (jag lovar att jag behövde hennes kompetens!) och några till =) Blev riktigt fint! Nu hoppas vi bara på att den sitter kvar nästa gång vi kommer dit ;) Vore trist med bokstäver som hänger från väggen... Fick inte till nåt snyggt foto, så ni får helt enkelt åka dit och kolla på den.

Var sugen på en Innocent-smoothie när jag handlade sist, men det fanns ingen smak jag ville ha så jag köpte Chiquita med mango och passionsfrukt istället. Supergod, den också!


Innocent-stand in

Nu sitter jag med Jill i lurarna och försöker hitta en bra italiensk efterrätt till fredagens middag. Vill helst köra på nåt annat än de allra vanligaste; Tiramisu och Panna Cotta.

Ni måste förresten spana in Skaparstigens blogg. Virkat iPod-fodral - kaxigt!


RSS 2.0