Traditionellt

Man blir snabbt bortskämd när det är vackert väder. Sitter på balkongen och småsvär över att det är moln på himlen, trots att solen är framme ofta och det fortfarande är en väldigt behaglig temperatur. Ja, ja... Det gäller att passa på att njuta nu, för imorgon och början av nästa vecka ska tydligen bli sämre.

Idag fick jag sambon med mig på joggingrunda! Kul :) Mycket bättre än att dra iväg själv. Vi springer inte så mycket tillsammans utan tar varsitt håll och möts nånstans på mitten. Både han och jag trivs bäst att springa i eget tempo. Men det är skönt att ha nån med sig ändå!

Snart drar vi iväg till Väse och traditionellt Valborgsfirande. Konsert med Oxygen först och sen allt det vanliga: brasa, vårsång, vårtal... Och ett av Värmlands vassaste fyrverkerier. Precis som vanligt. Trevlig Valborg!

Tassarna borta

Haha! Kolla vad jag har fått:



Jag tycker den är sååå kul :) Borde ha den på jobbet egentligen, men för det första tror jag inte att den får plats i kaffeautomaten och för det andra är det tveksamt om mina trafiklärarkompisar kan hålla tassarna borta från en rosa mugg med bilar på.

AM-teorin fortsatte idag och jag satte mina goa 15-åringar på stenhårda vägmärkestester. De klarade sig oförskämt bra, tycker jag! Får se om jag kan hitta på nåt riktigt svårt till imorgon...

Farligt söta

Påskhelgen har verkligen varit perfekt! Vackert väder och massor av mat och godis. Nu gäller det att komma tillbaka till vardagen igen. Har lyckats hålla igång joggandet även under helgen, fast igår gick det faktiskt lite tungt.  Fixade till våra cyklar också, så nu är det bara att börja cykla till jobbet - premiär imorgon. Hoppas inte regnet som börjat håller i sig för länge, bara.


Ägg till barnen

Har kickat igång en ny AM-kurs på jobbet idag. Finfina 15-åringar som ska hänga med mig i två dagar till :) Det är nästan bara teori på jobbet denna vecka, men idag hann jag åka lite övningsbil också.

Vet inte om jag nämnt det, men en av mina kollegor fick Goldenvalpar för fyra veckor sedan. Ni måste gå in på Guldstrimmans Kennel och kika på dem. Farligt söta är de! Vi måste försöka komma iväg och titta på dem live innan de blir för stora. Kanske till helgen.


Långfredagstur

Påskhelgen har verkligen börjat kanon :) Rena sommarvädret och förkylningen jag befarade skulle bryta ut lagom till ledigheten har gått och gömt sig igen.

Igår var vi till svärföräldrarna i Filipstad. Passade förstås på att kika på alla motorcyklarna! Det måste ha varit rekordmånga deltagare i Långfredagsturen i år. Jag har aldrig varit i och kollat på dem i Filipstad förut (bara åkt turen själv och varit åskådare i Kristinehamn), så det var riktigt kul. Lyckades faktiskt träffa på lite kända folk också. God mat och kaffe i solen fick avsluta besöket i Filipstad.


Tvåhjulingar på rad

Åkte tjälskadad väg över skogen till pappa på vägen hem för att hämta upp lite ved. Tänkte att vi skulle ta med lite grillkorv ut till Skutberget eller nåt när det är så fint väder. Får se när det blir av - helgen är lång :) Tog vägen förbi mamma o J på vägen efter det och säckade ihop i soffan när vi kom hem. En hel dag i solen sliter på huvudet...

Började denna dag med en joggingtur i spåret. Nu börjar det faktiskt bli skönt att springa! Nu är det solen på balkongen som gäller och sen en sväng ner till stan för att hitta nån uteservering och lite mat. Sämre kan man ha det!

Inte allergisk

Förkylningen är mig i hasorna... Försöker skylla på pollen, men det är svårt när man inte är allergisk. Tänkte attackera spåret efter jobbet, men är lite rädd att förkylningen ska bryta ut, så jag väntar till imorgon och känner efter.

Träffade en av mina fina fastrar på stan när jag var på väg hem och vi blev stånas och prata en bra stund i vårvärmen. Trevligt :) Gillar att springa på folk på stan sådär - speciellt när man inte har setts på ett tag och har gott om tid att bara stå och chitt-chatta!

Nu är det bara två dagar kvar till lite långledigt! Ska bli skönt. Ska försöka få ordning på min skräpiga cykel under helgen så att vi kan börja cykla till jobbet istället. Tar inte så mycket längre tid än att ta bussen och så får man lite gratismotion :)

Imorgon måste vi försöka skapa lite påskstämning på jobbet. I går fanns det påskgodis, men det gör det inte längre så nu får vi hitta på nåt nytt. Kanske får bidra med en av mina minikycklingar eller så...

Bågar

Spåret har äntligen torkat upp, så nu kan jag ta mina små joggingrundor där :) Sprang en sväng igår kväll och orkade lite mer än förra gången - känns bra! Så skönt att springa i skogen nu när det äntligen är vår på riktigt. Det fina ljuset och alla dofter gör att man blir glad! En liten näbbmus höll på att springa ikull mig, men djur är ju trevligt, så det fick passera.

Satt en god stund i solen på balkongen igår också. Helt vansinnigt varmt var det ett tag! Hann med att olja balkongmöblerna och plantera lite blommor. Ser fram emot att försöka ha lite kryddor på balkongen i sommar. En av mina jobbarkompisar är duktig på växter så hon ska få tipsa mig om vad som är lättskött.


En liten hörna och en balkonglåda


Saknade min motorcykel grymt idag - blev förbiåkt av ett par stycken på väg till bussen i eftermiddag :( Dessutom står både kollegans och jobbets bågar utanför dörren varje morgon jag kommer till jobbet. Vi planerar att åka en sväng med några kompisar en helg i slutet av maj, så jag får jobba på att fixa hoj tills dess!

Slänger in en suddig bild på mitt hittills enda påskpynt också.


Bra början

Tiger

SM-guld igen :) Finfint! Senast (2009) lyckades vi pricka den avgörande matchen och det var fantastiskt. Nu fick vi gå på match i lördags och det var inte fy skam heller.

Idag blev det äntligen en tigerkaka gjord! Tänkte göra en igår, men hade inget smör hemma. Den blev nog i och för sig mer leopardfläckig än randig (nästa gång blir det gaffeltricket), men fullt ätbar. Knallade över till syster med den på eftermiddagen. Fick en skön stund med systerprat och lite bebisgos. Såg en skymt av pojkarna, som lekte ute med kompisar, också. De blev ju fikasugna tillslut, det också ;) När jag gick hem igen var det riktigt vårvarmt - nästa gång blir det utefika! Dessutom gick jag förbi minst två gårdar med grillar på hemvägen. Det gäller att göra säsongen så lång som möjligt!

Åkte ut till Maxi och handlade lite. Slog till på några små kycklingar till påskriset. Brukar inte påskpynta alls, men i år kör vi lite lightpynt. Kanske dyker det upp påskkärringar eller gubbar med påskbrev - häftigare än så blir det dock inte.


Kycklingar i plast


Sitter och väntar på att köttfärspajen i ugnen ska bli klar och kikar lite på Dragon's Den (just nu sågar drakarna en kille rejält...). Hoppas svenska Draknästet snart kommer tillbaka!

Edit: Just det, Susanne! Glömde skriva att det är superenkelt att beställa från ELF. De har en svensk sida med svenska priser och ibland även fraktfritt :) Precis som att beställa från vilken webbshop som helst! Billigt smink som är riktigt bra! Det tar lite drygt en vecka för grejerna att komma fram, men det är ju inte hela världen.

Maria Montazami-färg

Ingenting händer...

Nä, det är bara samma, samma. Jobb och styrelsemöte igår. Var hemma redan vid halv tio-tiden och då hann vi med fika, så det var nog nåt sorts rekord i effektivitet. Slappade ensam i soffan framför TVn eftersom sambon var i Skövde med jobbet. Messade lite med syster som var på sjukhuset med lillstrumpan som hade feber. Nu är de hemma igen och det verkar som allt är som vanligt. Skönt :)
Glömde bort "Pluras kök" igår (min hjärna har tagit en paus från verkligheten denna vecka...), så nu måste jag hålla utkik efter reprisen. Min favvosångerska Jill var med, så det måste jag se!

Fick nytt smink från ELF igår också. Enda nackdelen med att beställa från dem är att det kan vara lite svårt att se färger. Beställde ett läppstift som visade sig vara jätteljust (typ Maria Montazami-färg) och det var inte riktigt min grej. Vet inte hur jag tänkte där... Får väl ligga och skräpa i sminklådan ett tag eller så får jag skicka det till Hollywood. I övrigt kom det ett par lipgloss och en concealer.



Make it work

Ny vecka, nya utmaningar.

Helgen som gick var mycket trevlig med finfint sällskap och spännande hockey i LLA. Vi började lördagen med pastalunch hemma och tog sen med vår Örebrokompis ner på stan för att möta upp resten av sällskapet på Pitchers för en öl. Riktigt vårväder var det, så hade inte uteserveringen varit fullsatt hade vi tagit plats där!
Sen tog vi Hockeybussen ut till LLA och en mestadels riktigt, riktigt bra match. Otrolig stämning i hallen och i slutet av tredje perioden står hela arenan upp. Känsla :) Hockeybuss (utan syre) tillbaka till stan och middag på Harry's.
Testade förresten en ny xider. Jungle. Tyckte det lät roligt. Smakade passionsfrukt och var helt okej.


Djunglig

Idag har det varit en helt vanlig dag på jobbet. Lite övningsbil, lite trafikverket, lite datapyssel. Har även hunnit repa med kören ikväll. Imorgon är det tvärfullt med teori på jobbet och sen styrelsemöte i Väse. Make it work!

Hittade förresten ett gott te:


Gott

Kung

Den här är också tillbaka. Björn Starrin är kung. Kung!



Jag o grabbarna

Jag fattar inte att man kan lyckas ha motvind hela joggingrundan. Jag springer ju ändå i cirkel, liksom... Inte bara motvind, förresten, utan motvind med orkanstyrka. Kunde lätt ha blåst bort där ett tag. Men jag känner mig aningens starkare i alla fall, trots att jag inte hunnit springa många gånger. Hoppas att det torkar upp i spåret snart, för det är ingen fördel för min rygg att springa på asfalt.

Helt tom i huvudet är jag, så det är skönt att min arbetsvecka är slut. Nu väntar helgen med diverse roligheter. Hockey och middag med goda vänner på lördag. Blir en heldag. Jag o grabbarna i LLA, men sen får jag tjejsällskap när vi käkar på Harry's. Ska bli jättekul! Hoppas på en vass match också.

Den här VW-reklamen har börjat gå på tv igen. Äääälskar reaktionen på ungen i slutet :)


I båset

Är väldigt ensam hemma. Sambon är i Borlänge på jobb. Sitter säkert framför nån storbilds-tv med kollegor och något drickbart i detta nu. Jag sitter framför mindre tv, utan kollegor och drickbart, men vi ser säkert på samma kanal :) Just nu spöar FBK skiten ur SAIK (på två sätt). Lite grinigt emellanåt, men 3-1 i alla fall. Och Dalton skäller i båset...

Tog en promenad förut. Tänkte springa, men kombinationen regn och rygg var fel, så jag drog på mig regnstället och tog det lugnt. Ganska skönt att promenera när det regnar.

Just nu ligger ostbågarna som blivit över efter helgen lite risigt till. Skulle sitta perfekt till Desperate Houswives ;)



Förresten - tack Skaparstigen för tipset :)




Spa för själen

Slänten mellan Hagaleden och Gamla Fängelset-parkeringen är full av krokusar i varierande storlekar. Äntligen vår :) Klev ur övningsbilen vid lunch och solen värmde så att jag inte ens behövde ta på mig jackan på tillbakavägen. Näääästan så man kan hissa ner rutan när man cruisar runt på Norrstrand och övar placering... Kanske imorgon ;)

I helgen har jag mest varit i kyrkan, tror jag... Musikcafé på lördagen och det var både fullsatt och jättebra! Fler såna kvällar kommer det absolut bli framöver. Söndag förmiddag hade vi "SPA för själen" och det var lika mycket succé som caféet. Ta tid för sig själv är verkligen något som vi måste göra oftare och träna på. Hoppas att även det blir ett återkommande inslag i vårt program!


För själen

I fredags var jag och en kompis på en tidig After Work på Harry's. Tog ett glas vin och en bit mat och tjej-snackade. Jättetrevligt! Skönt att gå ut ganska tidigt så att kvällen inte behöver bli så sen (ja, jag börjar bli gammal...).

En riktigt vass kille

Äntligen är det fredag! Veckan har varit tuff, men nu är det helg. Den är i och för sig också hysteriskt uppbokad - får se om jag orkar med allt.

Idag ska jag i alla fall tomta runt hemma och städa undan lite. Kanske en liten springtur, men min nacke/rygg är verkligen inte på min sida idag, så vi får se. Får nog nöja mig med promenad. Vet inte varför jag haft så mycket ont på sista tiden. Kanske är det stress som påverkar lite. Är van att ha ont jämt, men jag är tacksam om perioderna med jätteont håller sig korta. Nu har det hållt i sig ett tag och det sliter så på både kropp och själ.

Ska åka ner till stan och träffa en kompis i eftermiddag och det ska bli jättetrevligt! Lite mat och ett glas vin, kanske. Sambon ska på After Work med jobbet, så resten av kvällen är jag nog solo hemma i tv-soffan. Såg att Talang börjar ikväll och att Henrik Fexeus ska va med i juryn, så jag måste försöka se ett par avsnitt av det under våren. Det är en riktigt vass kille! Han är fantastisk på att "läsa" människor med hjälp av bland annat kroppsspråket och han gör det med stor respekt och ödmjukhet. Använder en av hans "tankenötter", eller vad man ska kalla det, i filmformat på handledarkursen på jobbet och den funkar alltid klockrent! Ett utmärkt sätt att visa att hjärnan är både komplicerad och oerhört enkelspårig ;)

Nu ska jag skrämma fram dammsugaren.

RSS 2.0