Uttröttade

Jihde är brutal ikvällens Idol och går hårt åt både Håkan Hellström och Patric Ekwall. Helt okej med mig. Nåt som inte är helt okej är mitt knä. Skitont :/ Jag går som en skadeskjuten anka just nu. Så nu får spåret vänta ett tag - måste ju orka gå lite på lördag när det är Trampen i Kr-hamn.

Ser ut att kunna bli okej väder i alla fall:



Förlustanmälde körkortet idag, så nu väntar jag på nya grundhandlingar. Det kommer säkert dyka upp igen nån vecka efter att jag fått det nya... Jag kan bara inte fatta var det är! Hur tidigt kan senildemens visa sig? Eller är det så att mina två hjärnceller, som annars alltid har fullt upp med att jaga varandra, har somnat uttröttade i ett hörn (ja, min skalle är lite kantig)?

Lite extra nyfiken

Styrelsemöte i Väse i går. Lång föredragningslista, men relativt effektiv styrelse. Nyinvigningen av Missionskyrkan i Väse närmar sig med stormsteg och det är en del kvar att göra. Önskar att jag kunde hjälpa till mer, bara... Det finns faktiskt en grej som jag är lite extra nyfiken på hur det blir - en grej som är ritad och tillverkad av medlemmar. Lovar att visa när det är klart ;)

Jag har också lyckats tappa bort mitt körkort. Fattar inte hur det har gått till. Brukar ha det tillsammans med mobilen eftersom jag alltid måste ha det med när jag jobbar, men nu hittar jag varken mobilväskan eller lappen. Får förlustanmäla och skaffa nytt (enkelt på korkortsportalen.se). Ska ringa polisen först och höra om någon har hittat det. Känner att jag börjar bli virrig - hoppas det är stressrelaterat...

Läser om att "Ladies Night" har blivit anmäld till DO. Att folk orkar...

Bokat tid hos kiropraktorn på fredag. Hoppas, hoppas han kan trixa till min nacke o rygg lite. Han är två meter lång och duktig, så det blir nog bra.


Kolla vad jag hittade utanför garaget där min övningsbil står:


Sööööta

Tävla om Gotland

På Bloggfamiljen.se kan man just nu tävla om en resa till Gotland! Sista dagen idag och jag är förstås med och slåss om att åka till ön =)

Jag skulle vilja åka med min kära sambo för att han är det bästa jag har! Vi var på Gotland i somras en vecka bland alla turister och lyckades pricka in den regnigaste veckan någonsin. Regn nästan varje dag :/ Därför vore det helt underbart att uppleva ett höstigt och lite mer vardagligt Gotland. Gärna utan regn om det går att ordna ;)



92 medeltida kyrko
r är för övrigt rätt svar på frågan!

Espresso House var ett faktum

Hm... det här med studierna går inte som jag tänkt mig. Två saker ställer till det för mig: jobbet (där jag har massor att göra utanför arbetstid) och nacken (den är inte rolig just nu). Känns skittråkigt eftersom den här kursen verkar bra, men jag får väl skjuta på det...  Vi får se. Kanske är det bara att gilla läget och inse att man inte kommer längre i livet?

I fredags var jag på fortbildning med jobbet (är ju vanligtvis ledig fredagar). Bra dag som gav mycket - inte minst från andra kollegor. Vi höll till på Scandic Klarälven, som är ett alldeles utmärkt konferensställe. Som vanligt så trycker de i en massor av mat och fika (nej, man har inget val...). Var helt slut i både kroppen och huvudet, så vi hängde bara framför TVn på kvällen.

Lördagen försökte jag mig på att få ordning på lite studier, men alla jobbgrejer snurrar så i huvudet och nacken håller inte för att sitta med böcker just nu. Behövde göra lite ärenden på stan, men där sprang vi på vänner så Espresso House var ett faktum =)
På kvällen åkte vi till Väse och firade min kusin som fyllt moppe i veckan. Mycket trevligt med massor av mat, tårta och härligt sällskap.

Idag har vi bara handlat. Jag är lite som en zombie för jag sover så dåligt. Svårt att få ordning på huvudet och då blir det inte så mycket vettigt gjort.


Jag älskar Carina Berg

Carina Berg är tillbaka med "Berg flyttar in". I like =) Jag gillar Carina Berg. Nu. Inte förr. Vet inte varför, men jag hade svårt för henne förut. Eller det är nog snarare så att hon har gått mig förbi på nåt sätt. Men det var innan "Berg flyttar in". Nu älskar jag Carina Berg. Hon kan få människor att bjuda på sig själva och gör intervjuer till samtal. Ikväll är hon hos Gunde Svan och blir lite svettig på överläppen när hon får inbjudan till Vansbrosimmet. Mänskligt.



Favorit i repris

Sambon är i GBG på jobb och jag försöker komma igång med lite plugg. Nu ska det skrivas essäer och lämnas in tentor. Väldigt ovant. Tog en sväng i spåret först och nu har jag ap-ont i höger knä :/ Men jag går nog över snart. Ska till kiropraktorn snart, så jag ska fråga honom om han vet varför. Har han koll på skelettet i ryggen så kanske han kan klura på ett knä också. Annars får jag ta en vända till sjukgymnast eller nåt.

Imorgon är det jobb hela dagen och sedan ska jag iväg till Kr-hamn på möte. Mycket möten där just nu, men det är trevligt.

Just nu väntar Sverige på Värmlands röster. Ser ut att bli tufft med egen majoritet för Alliansen. Det här kan gå hur som helst. Inte bara rösträkningen...

Oj då...

Det blir många inlägg ikväll. Youtube i alla, dessutom.

Ni minns SD:s valvaka och skrålandet från deltagarna där. Det cirkulerar ett klipp på nätet där man sätter denna "sång" i samband med en annan situation:



Det roliga i det här är följande: Originalsången är en barnvisa från Jamaica som heter "Brown girl in the ring". Här med Boney M:



Oj, då. Känns inte som SD hade tänkt på detta innan de började sjunga...

Lillgammal och söt

Jag fortsätter på inslagen Youtube-bana. Är den här killen aningens lillgammal, eller?



Men lite söt är han allt =)

SD - eh...?

Att SD kom in i riksdagen är djupt tragiskt. Man undrar vad som händer med Sverige och demokratin... Min kusin hade en idé om att skänka tillbaka Skåne till Danmark och därmed lösa en del av problemet (SD är ju populära just där och i Blekinge). Kanske vore något ;)
Hur som helst - värst skärpta verkar de inte va i alla fall (SD alltså):



Nä, det här är absolut inte den vassaste kniven i lådan...

Grym rabarberpaj också

Läser om orkanen Karl som drar in över Mexico och blir genast lite orolig för min kusin som hänger i regnskogen där. Hon bor i Palenque och när man kikar på kartan känns det som att orkanen är så nära. Men å andra sidan - är det någon som kan ta vara på sig så är det Karro. Född med äventyr och reslust i blodet. Tuff tjej =)

Idag har vi varit i Borgvik och besökt Sliperiet! Oskar, som har startat igång detta kulturhus, har verkligen gjort ett stort jobb med att rusta upp den gamla byggnaden till ett ställe med både konstutställning, café och en liten butik. Just nu är det bland annat en fotoutställning där som är väl värd att åka och kika på. Och om man inte är konst-/fotointresserad så kan man åka dit bara för miljöns skull. Men gör det snart i så fall - nästa helg är sista chansen innan det stänger för vintern. Öppet 12-15 fredag till söndag. Det finns grym rabarberpaj också!

Annars knatar det på i makligt tempo idag. Vi håller oss hemma framför TV:n ikväll med lite god mat och diverse onyttigheter. Jag sitter framför datorn och tycker inte jag gör annat än installationer. Snart ska jag försöka mig på skrivaren också. Det blir spännande... Syrrans sambo får supporta om det inte går som jag tänkt ;)

Imorgon är det val, men det har vi redan löst i det här hushållet. Väldigt fiffigt det där med att förtidsrösta! Extra viktigt att folk får ändan ur vagnen och röstar i år så att Sverigedemokraterna kan motas bort!

Strul

Arbetsveckan är äntligen slut och det är jag också... Det är tufft nu. Måste boka in en tid hos kiropraktorn snart igen, tror jag. Och lite massage. Kanske lättar det lite då.

Blev det korta spåret idag i alla fall. Hade inte samvete att hoppa över - måste försöka hålla igång, annars är risken att man lägger av helt. Hade tur, för precis när vi kom tillbaka började det regna så smått.

Är snart färdig med GW:s senaste bok "Den döende detektiven". En annorlunda men bra bok. Sambon avslöjade just hur den slutar, men ändå ;) Nu måste jag hitta nåt nytt att plöja. Kanske en Anna Jansson till. Har hört att Hans Rosenfeldt har skrivit en deckarroman. Det kan ju helt klart vara läsvärt!
Läste när jag googlade på honom att han har en roll i den gamla 80-talsrullen "Strul" (med Björn Skifs). Nån som vet vad han spelar? Kan för mitt liv inte komma på...

The arrival

Nu är den äntligen här, min nya HP! Har tillbringat kvällen med diverse installationer. Klickat och väntat, med andra ord. Den är tråkigt grå, men det är insidan som räknas ;)



Hade en överläggning med mig själv på väg hem från jobbet idag: Springa eller inte. Springa eller inte. Två saker avgjorde:
1. Datorn hade kommit
2. Världens regnskur

Visst är det skönt när livet är enkelt? Ingen träning idag. Imorgon kanske.

Smög runt på Biblioteket efter jobbet idag. Bara en av böckerna jag behöver till kursen i Massmediekunskap fanns att låna, så nu har jag gjort en svindyr beställning på adlibris.se. Biblioteket var en intressant upplevelse, eftersom jag inte varit där sen gymnasiet (bortsett från igår när vi var där och förtidsröstade). Världens hightech-utlånings-grej som var supersmidig att använda när man väl fattade hur det fungerade och ett ganska så uppdaterat söksystem. Lite mysigt var det också. Ska försöka sitta där lite med mitt pluggande, tror jag. Bättre chans till koncentration...

Min farbror ringde ikväll och meddelade datum för möte inför Värmlandstrampen. Ska vara med i år och hjälpa till eftersom den är i Kristinehamn och Väse ska ha ansvar för en del av den. Ser verkligen fram emot det - det var längesen jag var på tramp och det är alltid så roligt folk med på såna här grejer. Dessutom får man va ute i skogen en hel dag och det är inte heller att förakta!

Inget fancy

Tog "the easy way out" med en lösenordsskyddad sida till församlingens hemsida - en blogg med lösenord. Får funka så länge! Är fortfarande brutalt fast på menyerna jag försöker göra om i Dreamweaver, men det får vänta.

Sitter just nu och gör backup på min dator, för nu är det en ny HP på väg. Inget fancy, men förhoppningsvis nåt som funkar hundra gånger bättre än min Dell. Sköter ju ett par hemsidor och använder min egen dator en hel del i jobbet, så det måste fungera ordentligt. Ska ju dessutom försöka plugga lite till i höst och då är det också skönt om det är felfritt på tekniksidan.

Nu är bibliotekskortet uthämtat och en bok på litteraturlistan reserverad. Alltid nåt. Tänkte rösta när jag ändå var på Bibblan, men hade förstås glömt röstkortet. Det blir alltså en vända till dit i veckan. Eller till Bergvik. Eller till CSK. Eller nåt av alla andra ställen man kan rösta på. Ska genast lägga röstkortet i väskan!

Var och repade med Tonika ikväll. Märks direkt när man inte använt rösten på ett tag... Borde åka ut till kyrkan och sitta lite vid pianot. Minns knappt när jag gjorde det sist! Säkert nåt år sen jag ens tog i ett piano :/





Favoritnagellack (japp - ett väldigt ytligt inlägg...)

Ny header. Är i pysseltagen med Photoshop, så vi får se hur länge den får finnas innan den byts ut ;)

Spåret idag och sen stan en sväng. Hittade ett nytt favoritnagellack på Make Up Store. "Elina" heter det. Make Up Store är inte jättebilliga på sina lack, men de är rätt bra. Håller länge i flaskan utan att torka ihop och sitter bra på nageln. Sen skulle jag behöva bli lite bättre på att använda överlack, men jag är för lat för det :/


Elina med lila små stenar

Lovade ju återkomma med betyg på E.L.F (sminket). Ett helt okej mineralsmink - speciellt med tanke på priset. Lipglossen tycker jag är jättebra, likaså ögonskuggorna och blushen. Mineral Booster är väl det som jag inte kommer köpa igen. Inte för att det är direkt dåligt, utan för att jag trivs så mycket bättre med I.D:s Mineral Viel. Nagellacket från E.L.F var ungefär som vilket nagellack som helst från typ Isadora eller Depend, men billigare förstås. Satt lite sådär, men det gör ju t ex depend också.

Nu: TV-soffan.

Gör inte det

Har ni tänkt att se "The American"? Gör inte det. Eller vänta tills den kommer på DVD i alla fall. Var nog sämsta Clooney-filmen jag sett.

Resten av kvällen ägnas åt inspelat Idol och lite snacks (tror jag har levt på det idag. Snacks och fika...). Från Karlstad ikväll om jag inte minns fel.
På tal om snacks - det här är ju snudd på katastrof. Hoppas ostbågarna klarade sig (föraren gjorde det i alla fall).


Bild från nwt.se

Ljust

Glada nyheter idag =) Allt blev genast ljust (trots grått väder) när syster ringde!

Bakade muffins på förmiddagen idag för att ta med till farmor. Nytt recept som blev riktigt bra. Hann plocka lite hemma också. Skönt att få undan en massa tvätt och sånt. Innan jag åkte till farmor tog jag en sväng förbi kyrkan och fotade lite. Vår alltiallo (som gör ett fantastiskt jobb) var där och målade verandan som i stort sett såg färdigsnickrad ut. Blev superbra - lite större än den förra!


Nytt och fräscht!

Farmor var pigg och vi satt länge och fikade och pratade om allt mellan himlen och jord. Nu väntar bio "The American".

Bråk i direktsändning...

Efterlyst börjar ikväll, men det känns tomt utan GW. Ser fram emot hans eget program på SVT.
Detta klipp kan man inte se för många gånger:


GW säger vad han tycker. Hasse också.

Vilken brud!

Idol är tillbaka i rutan och världsordningen är återställd. Deltagarna var varit oförskämt bra i början. Nästan så att det känns lite konstigt... Men sen blandades det upp med det vanliga gardet.
Jag tror stenhårt på Malin Brännlund. Vilken brud! Bara att stämma om gitarren till ett ackord och sen lira efter det är ju skitvasst. Låten var kul och hon var verkligen super =)
Gillade han den lille killen i rutig skjorta också. Anton hette han, tror jag.



Har suttit med Dreamweaver och försökt sno ihop en lite smartare version av vasemissionskyrka.se, men jag blir inte klok på nåt! Fick till et dropdown-meny som jag gillade, men när jag provkörde den i skarpt läge såg den helt mupp ut plus att jag inte kunde lura ut hur jag skulle flytta alltihop till mitten. Provade alla koder jag kunde komma på. Inget. Nothing. Nada.

Snyggade till tiden på 3 km med en minut idag =) Får bli lite kortare rundor i veckan och så satsar vi på 7,5 på helgerna. Man får inte gå ut för hårt ;)


Här är hon med - Malin. Och Bagge - kungen.

Oxhälja och vinterförberedd

Vi tog en sväng till Filipstad igår. I första hand för att hälsa på sambons föräldrar, men det blev ju en liten tur på Oxhälja också. Såg ut precis som vanligt, men med finare väder. Inga stora inköp - bara prickiga muffinsformar. Lyckades springa på syster med familj, vilket är rätt bra gjort med tanke på allt folk. Ett plus är att vi inte behöver leta parkering då svärföräldrarna bor "centralt" (om man kan använda det uttrycket om Filipstad).

Idag åkte vi till Bergvik efter att spåret var avklarat. Köpte vinterjacka, så nu är snön välkommen. Eller, nä, inte än. Men jag är i alla fall förberedd. Blev en lite längre Didrikson som är vind och vattentät. Kan behövas om man ska gå mellan övningsbil och jobb tretton gånger om dagen och stå i snöstorm och göra säkerhetskontroller.


Förberedd

Har suttit och knåpat på ny header till bloggen. Är inte nöjd än, men kanske nåt på spåren. Vi får se.

Fika flera timmar

Oj, det blev visst ett litet blogguppehåll här. Det var verkligen inte meningen...

Har varit med mamma i Kristinehamn idag. Ganska mysigt att åka dit ibland och speciellt med mamma! Hann klippa mig lite också (inte så slitet hår som jag brukar ha - har tydligen blivit vassare på inpackningar...). Hittade jeans på JC och ääääntligen ett doftljus som heter "Fresch cotton" och inte kostar dryga 300 kr. Ett litet för 55 kr på nån ny (åtminstone för mig) inredningsbutik i Lyran.

Vi åt lunch i gamla Tingshuset där det finns både café och SPA. Har inte varit inne där sen man lade ner verksamheten i huset och det var verkligen jättefint! De hade behållt känslan av Tingshus men samtidigt fått en fräsch känsla. God Västerbottenpaj hade de också. Det var ett sånt där café där man kan sitta o fika flera timmar en kall vinterdag.


Mys

Jag har åkt runt och irriterat mig trött på att Karlstads Kommun inte kan få arlset ur vagnen (ursäkta kraftuttrycket...) och måla ut lite linjer på vägarna. Nu har de ju avsatt en massa slantar till ny beläggning och därmed verkar de vita markeringarna också komma tillbaka. Gött. Mitt jobb blir roligare då ;)
De här killarna är mina hjältar denna vecka:


Kör försiktigt förbi!



Ikväll åker vi ner till stan med goda vänner och äter på "Lilla Sicilien". Trevligt =)

RSS 2.0