Blod

Var på sjukhuset det första jag gjorde idag. Redan kl 8 hade jag tid och det fina med morgontider är ju att dom inte har hunnit bli efter i schemat. Så jag fick komma in kl 8 =) Ungersk läkare fick jag träffa. Väldigt trevlig och duktig, men liiiiite svårt med språket. Tur att man känner igen en del latinska begrepp fortfarande... På lab är det också lugnt på morgonen, så det gick också smidigt. Massor av rör tog dom. Undrar om dom samlar blod till sin Halloweenfest... Tanten som stack mig gjorde dessutom inte det nåt vidare, så det kändes ordentligt efteråt. Trots att jag inte är känslig för sånt där och är van 800 gånger tjockare plasmanål från blodcentralen.

Sen åkte vi till Filipstad och hälsade på svärföräldrarna. Åt en jättegod lunch på Hennikehammars Herrgård eftersom svärfar fyllt år. Det är så himla fint på herrgården, så har ni vägarna förbi så tycker jag ni ska åka upp. På vardagarna består dagens lunch av buffé med massa plock till förrätt, två varmrätter och välja på och dessert (idag chokladmousse). Miljön runt omkring är också värd att åka dit för.

Ikväll är det tacomys framför TV:n som gäller. Har precis pysslat ihop ett kort till min kusin som jag visar så småningom. Det ligger scrapgrejer i hela köket. Får se om vi får plats att laga mat ;)

Reklam

Jag har fått låten till SE:s reklamfilm för Satio på hjärnan...



Visst blir man sugen på studsboll? =)

Ont hela tiden

Onsdagar är halva dagar för mig och just nu är det tur, för jag är inne i en riktigt jävlig nackperiod. Ont hela tiden och ibland ännu oftare... Jag är lite avigt inställd till det där med tabletter också. Har precis för nån vecka sedan ätit värktabletter som en kur (läkaren har sagt att det ger bäst effekt), så jag skulle helst vilja slippa börja igen. Jag ska försöka utan.

Idag kom i alla fall den där tårtan vi suktade efter tidigare i veckan. Satt kvar på jobbet lite extra och tjejsnackade med en kollega när jag slutat. Sen tog jag en snabbis på stan och köpte ytterligare en julklapp (jag ligger rätt okej till med det där löftet!) medans jag väntade på mamma. Vi handlade vinster till en av församlingens försäljnigar, bland annat på IKEA där det var hysteriska köer. Nästan inga kassor hade dom öppna.


Äntligen

Ikväll har jag vaktat sovande barn en stund. Vet inte vem av dom som snarkade mest... Kanske var det nån sorts tävling mot den ena katten?


Vaccin eller ej?

Vi trodde stenhårt på tårta på jobbet idag, men icke...

Sambon är i GBG och jobbar, vilket innebär att det är ensamt hemma. Försöker va lite effektiv - tvätta lite och göra lite jobb som jag inte hunnit med.

Åkte ut till Betania efter jobbet en sväng för att lämna lite grejer och kolla på bygget. Tyvärr var det lite för mörkt för att få bra bilder, men här är några jag tagit förut (men inte visat här, tror jag):

     
Här blir nya kaffesalen

Vi har vaccinationsdiskussioner på jobbet. Om vi ska eller inte ska. Några har bestämt sig och några funderar fortfarande. Jag tror att jag ska vaccinera mig. Inte så mycket för min egen skull, för jag är inte rädd för att bli sjuk, men för omgivningens skull. Det är väl mest det där med biverkningarna som man är tveksam för. Fast å andra sidan - vad gör några dagars feber om man slipper bli riktigt sjuk och slipper vara smittbärare? Nu verkar ju vaccinet vara försenat, så jag kan nog fundera ett tag till... Läsa på lite mer, kanske.

Orangea bölder

Här i Karlstad har kommunen (?) relativt nyss slängt ihop ett par nya rackethallar. Gråa och tråkiga är dom och det insåg även kommunen (?) efter ett tag. Så i början av sommaren nån gång - eller var det tidigare? - löste dom det genom att smycka den gråa plåten med orangea bollar. Ja - orangea bollar.



Som om detta inte vore nog så lyser dom när det är mörkt. Det kom som en obehaglig överraskning nu när hösten och mörkret gjorde entré... Lysande orangea bölder på ett grått plåtbygge. Snyggt.
Bilden är tagen från bilen (passagerarsidan), så den är väl inte världens bästa, men frågan är om någon bild kan göra detta vackert...

Ljug och osanning, helt enkelt

Fortums reklamfilm för elstolpar - har ni sett den?




Jag trodde ganska länge att det där var hitte-på. Ljug och osanning. Inte på riktigt, helt enkelt. Eller, ja. Jag fattade väl att det fanns nån sorts substans i det, men jag trodde inte att skulle va nåt man skulle få se live, liksom. Men nu vet jag bättre:




I Karlstad står det en väldigt grön stolpe på Karolinens parkering. Bredvid står en, om möjligt, ännu grönare bil. Lite häftigt är det väl ändå?


Men det var kul att se

Då ska vi se om vi kan få till en uppdatering här... Det är några dagar sen.

I fredags tog jag en fika på stan med en kompis jag inte sett på jättelänge! Vi gick till vårt stammisställe där vi hängde jämt när det begav sig. Åt god foccacia och pratade så att tiden sprang ifrån oss. Det var så kul att ses igen och prata ikapp. Nu måste vi försöka ses oftare! Efter det åkte jag hem för att städa lite innan jag drog till Väse. Club Enter går inte riktigt så mycket framåt som vi tänkt oss, men vi har bestämt oss för att ses ändå på fredagarna och sjunga. I fredags var vi fyra tjejer och det var jättekul! Vi lärde oss nån ny låt och lekte lite med stämmor. Lät riktigt bra =) Ser fram emot att träffas så i fortsättningen också! Grabbarna är fortfarande i verkstaden o mekar och verkar trivas med det ;)

På lördagen åkte vi ner till stan en sväng. Jag behöver få tag i nya stövlar, för jag har gått sönder mina favoriter. Slarvat med att klacka om och så... Det värsta är att jag får sån beslutsångest när jag ska ge mig på att köpa lite dyrare stövlar. Därför blev det resultatlöst på shoppingfronten :/
På kvällen var vi hos sambons jobbarkompis med familj. En jättetrevlig kväll med god mat och dryck! Grabbarna spelade guitar hero med både gitarr o trummor. Gick väl sådär (sambon tyckte det gick jättebra...). Men det var kul att se ;)

Idag har jag varit och sjungit i Väse. Vi körde lite blandat, som vanligt. Lite Phil Collins, lite Mauro Scocco och lite musikal. Ungefär så. När jag kom hem var maten klar. Lyxigt =) En timma extra idag eftersom det blir vintertid. Det blir lite konstigt.Men det är ju bättre än när vi ställer om till sommartid i alla fall.

Tona bort

Shit vad det är svårt att byta mobilmärke. Är helt lost i Nokian, fortfarande. Fast pekskärmen funkar bra och den har jag vant mig vid förvånansvärt fort. Ska ge den en ärlig chans nu i alla fall =)

Kort dag på jobbet, eftersom jag hade handledarkurs i tisdags. Gick förbi H&M på väg till bussen o köpte hårtoning. Kändes som det var dags att tona bort sommarens ljusa slingor. Egentligen skulle jag ha övat med kören ikväll, men känner att jag inte riktigt orkar med. Jag vet att jag måste skärpa mig med att lyssna på kroppen när den säger ifrån, så därför är jag hemma i soffan. Fina Ingela sjunger lite med mig imorgon istället.

Fick ett fint tack med ros o kort från en av tjejerna som tog körkort i måndags:

     
Tack, snälla!

Skulle så gärna vilja gå på scrapmässa i helgen, men jag vet inte om jag hinner och orkar. Troligtvis inte :/

Nu är den här...

...den lilla rackaren =)



Jag har övergett SonyEricsson för Nokia. Valet landade tillslut på 5800 Xpress Music och jag är ganska nöjd med det. Har inte hunnit testa så mycket än, dock... Två nackdelar hittills; lite större/tyngre och sämre musikspelare rent praktiskt. Men man kanske vänjer sig. Eller så får man börja med iPod igen. Eller vänta på att SE skärper till sig med sin mobilproduktion.

Förutom att leka med min nya lur har jag jobbat halv dag i dag och repat låtar till söndag andra halvan. Gick skapligt, så det hoppas vi att det gör på söndag också!

Strömavbrott i halva stan idag. Från Bergvik till Sjukhuset, ungefär. På Våxnäs var det inte en affär som hade ström. Stängt på McDonalds, stängt på Willys, stängt på Burger King, stängt på ICA...  Det gick inte ens att tanka på OK/Q8 där - jag fick åka till Lorensberg. Tänk vad lite strömavbrott kan ställa till det...

Vilken kille!

Måste dela med mig av ett skönt klipp jag fick av en mc-polare:



Vilken kille! Måste öva på det till sommaren ;)

En hjord elefanter?

Är helt utslagen i soffan efter en lång dag på jobbet. Har haft introduktionskurs ikväll och då blir det ju sent :/ Fick jättefint beröm av deltagarna och det värmer verkligen =) Annars är jag ganska tom i huvudet, så det blir ett kort inlägg...

Var hos min "däck-kille" igår och fick vinterdäck på bilen. Sååå skönt att slippa byta själv och väldigt bekvämt att han förvarar däcken åt oss. Skönt att det är gjort. Passade på att åka förbi pappa för att lämna tillbaka en resväska vi lånad. När jag ringde på dörren hörde jag nåt som lät som en hjord elefanter innanför dörren. Sen hörde jag "Sitt! Sitt! SITT!". Dom försöker lära Doris att sitta innan dom öppnar dörren =) Hon är ju fortfarande ganska valpig, så det är inte perfekt riktigt än. Fast i det stora hela tycker jag att hon lyder riktigt bra.


Doris i somras

Cliffhangern hade inte alls kommit än. Jag hade sett fel på datumet :/ Skit också. Måste vänta till i morgon eller i värsta fall torsdag.


Cliffhanger

Måndagen är gjord och jag har försökt att tänka positivt... Har haft två prov hos VV som båda gick bra, så två nöjda tjejer gick hem med körkort idag =) Trots att man har gjort det här ett tag och sett ett antal glada ansikten är det fortfarande lika roligt! Har dessutom fått beröm av ett par personer idag och det var kul. Behövde lite boost.

I morgon dimper en kul grej ner i min brevlåda. Eller ja - inte i brevlådan direkt. Jag måste hämta den på Pressbyrån och det är trist, för jag jobbar sent i morgon och kanske inte hinner hämta ut den... Eller, hur länge har pressbyrån öppet??? Kanske ändå hinner efter jobbet? Får se. Säger inte vad det är *cliffhanger*, men jag kan avslöja att pappa kommer gilla den.

Minns ni löftet (känns tufft att kalla det löfte så här i efterhand...) om att vara klar med julklappar i november? Dom två första är i hamn! Håller jag det här tempot kommer det inte vara några som helst problem. Har dessutom några idéer på fler. Kör väl fast som vanligt på sambons och pappas klappar som brukar vara svårast...

Förutom högklackat och converse

En riktigt lugn söndag idag. Inget däckbyte - det blir i morgon efter jobbet. Passade bättre. Istället tog vi en långpromenad i skogen, vilket var lite blött. Dessutom får jag skavsår av ALLT förutom högklackat och converse. Inget av dom hade jag på mig i skogen, så ni fattar... Får se hur jag löser det nästa gång. Såg i alla fall rådjur =) Alla djur har tydligen inte blivit bortskrämda av jägare. Pappas jaktlag har fått en kalv och han hade en tjur 40 meter bort, men den fick han inte skjuta för den hade fel horn.

Resten av dagen har vi slappat i soffan. Riktigt skönt att bara sitta under en filt när man varit ute en lång stund. Försöker ladda för veckan som kommer. Jag har fått jobbångest igen. Trodde att jag skulle slippa det, men icke. Tycker jag har haft min beskärda del av jobb-ont-i-magen. Till veckan är det dessutom riktigt påställt. Handledarkurs och ett par musikrep. Får se om jag orkar med det på torsdagen.

Vi har Glada Bussen i stan. Den trafikerar lite olika linjer och den åker man gratis med hela oktober. Kul initiativ av Värmlandstrafik. Man fick skicka in bidrag på hur bussen skulle se ut och på Värmlandstrafiks hemsida finns alla tävlingsbidrag. En del är riktigt fräna.



Elin: Tyvärr ingen av våra scrappolare som har stämpeln =( Men jag letar febrilt efter den så jag kan köpa!

Redovisning

Tänkte redovisa ett par kort... Ett 60-års och ett till sambon som fyllde 42 för några dagar sedan. Igelkottarna är lånade stämplar som jag så grymt gärna vill ha!

     

Var så extremt sugen på choklad igår och vi hade bara lite, lite dajmchoklad kvar =( Kanske får köpa hem lite till ikväll, så att jag slipper surfa på marabou.se hela kvällen...


Mmmm...

http://www.marabou.se/

Najs... =)

Lite dans blev det också

Det blev en lång kväll i går. Mest för att den började så tidigt. Redan vid fyra på eftermiddagen var vi på Blue Moon och lyssnade på "Hithunters" med Kerry och 92,2. Sedan var det Haaks som körde covers. Vi satt kvar ganska länge och pratade. Väldigt lätt gjort när det är så mycket roligt folk med =) När det började bli tunt med folk på Blue Moon gick vi till Harrys och fortsatte snacka skit. Lite dans blev det också, men det var ingen vidare DJ... Halv tolv gick vi hem.

Åkte inte ut nåt till Väse för att kolla murandet. Vädret var ju inte det allra bästa igår, så det fick va. Ska försöka åka förbi imorgon när vi åker o skiftar däck. Kul att se hur det går. 

Idag åkte vi ner på stan i det fina vädret. Fikade på Royals bakficka och kikade lite i affärer. Det är ju rosa månad nu och det syns öööööverallt. Till och med Ahlgrens Bilar har hakat på med rosa rattar:




Tipsade för ett tag sedan om ansiktsrengöring - Neutrogena som finns på apoteket. Superbra. Nu kör jag hela konceptet: Rengöringslotion, ansiktsvatten och ansiktskräm.



L'oreals ansiktskräm "Happy Derm" kikar fram i kanten på bilden. Den använder jag ofta som dagkräm, speciellt på sommaren eftersom den är väldigt lätt. Luktar lite hallon gör den också =)

Emu-frågan fick ju en lösning också. Det var inga emuer, men det är fortfarande fåglar i skogen.

Synd om

I skogarna runt typ Molkom (Mölnbacka, för att vara precis) har två Emuer gått vilse. Någon har tappat bort dem, men inget vet vem och nu har dom gått där i ett år. Emuer är inga smarta fåglar. Dom är egentligen raka motsatsen till det. Om man lägger en filt över huvudet på dem tror dom att det är natt och somnar. Om dom anfaller (vilket tydligen inte är så vanligt) kan man bara sträcka upp handen i luften (som en polis som gör stopptecken) - då tror dom att man är en mycket större emu och springer därifrån. Det är lite synd om dom i alla fall. Både för att dom är vilse och för att dom har en liten hjärna.

Mailade med pappa förut. Han ska jaga älg imorgon. Säger att han ska skjuta två. Vi får se.

Har haft ovanligt mycket grunder på jobbet idag. Gamla flygfältet flera gånger om med krypkörning, starta/stanna, krypkörning, uppväxling... Seeegt när det blir så många. Blev jätteglad för en lektion cirkulationsplats på eftermiddagen. Vilken lycka...
Nu är i alla fall arbetsveckan slut för min del. Imorgon ska jag ta det lugnt. Kanske åka till Betania och kolla om man kan styra upp murandet nåt. Eller kanske lyckas va i vägen lite. Snarare det sista ;) Sen blir det After Work på Blue Moon med sambons gamla jobbarkompisar.

Har precis tittat på SOS Gute på femman. Ambulansen hämtade en äldre man som pratade riktig gotländska (sådär så att man knappt hör vad han säger) och han lät precis som min farfar gjorde! Farfar är tyvärr död sedan många år, men jag kommer ihåg honom så himla väl. Vi var hos farmor och farfar väldigt mycket när vi var små eftersom dom bodde bara 100 meter bort och det var alltid så mysigt hos dom. Farmor lever fortfarande och hon är världens bästa! Vi funderar på att åka till Gotland till sommaren. Längesen jag var där och det vore kul att träffa släkten som bor där igen. Det gäller bara att undvika stockholmsveckan...


Däck

Nu är det däckbytardags. Ska försöka åka ut till Väse och vår däckkille (som för övrigt är en kompis som jag känt så länge jag kan minnas) imorgon. Det är så bekvämt att låta honom skifta däck och förvara däcken vi inte använder. Han är väldans duktig på det där med däck, så man vet dessutom att man får bra grejer när man behöver köpa nytt.

Varenda år är det ju också en evig diskussion kring det där med vinterdäck och dubb eller inte. Har haft en på jobbet idag... Jag kör friktionsdäck (utan dubb, alltså) hemma och dubb på jobbet. Ser egentligen inga större fördelar med dubbdäck där vi bor och åker. Dubb är bättre än friktion på hårt packad snö och på is, men annars är friktionsdäcken minst lika bra (och ibland lite till). På barmark kan man till och med få längre bromssträcka med dubb. Dessutom river de upp massor av cancerframkallande partiklar från vägbanan och för ett väldans oväsen. Förstår däremot dom som åker mycket på riktiga vintervägar - då känns dubb vettigt. Ja, ja... Det viktiga är i alla fall att skiftar däck vinter/sommar. Gummiblandningen i sommar- och vinterdäck är olika för att passa till temperaturen - mjukare gummi i vinterdäck och hårdare i sommardäck. Ett vinterdäck bli alltså för mjukt på sommaren och ett sommardäck blir stenhårt på vintern  - i båda fallen ger det kasst väggrepp. Ni får fundera själva på hur man skulle få till ett gummi som funkar året runt... Finns några stackare som fått för sig att åka på dubbfria vinterdäck (friktionsdäck) året runt bara för att man får. Tokidiotiskt.


Söt, rund kille

Säga nej

Min sambo fyllde år igår, så mamma, pappa, syrran o kidsen var här på tårta. Chokladtårta från Café Råtorp =) Leo åt tårta med hela ansiktet...

Känner verkligen att jag måste varva ner lite. Är helt slut i hela kroppen och i huvudet också. Dessutom åker jag på att jobba mer än vanligt i november. Får se hur länge det håller. Bestämde för ett tag sedan att jag skulle bli bättre på att säga nej. Gjorde faktiskt det idag när jag fick förfrågan att sjunga senare i höst/vinter. Det tar emot ganska mycket att säga nej till sånt. Jag är så tacksam för att dom frågar och det är ju så kul!

Styrelsemöte i kyrkan ikväll som blev ganska långt, men det är ganska mycket viktiga frågor just nu med bygget o allt. Känner att jag inte hinner med att göra så mycket som jag skulle vilja där heller... Vi har ju 150-årsjubileumet snart också. På torsdag/fredag ska vi i alla fall börja mura grunden. Vet inte hur mycket jag kan göra då, men jag ska försöka åka förbi och fota lite. MariAnne hade med jättegott fika till oss ikväll. Hembakt äppelkaka med "hemmaäpplen" - supergott =)

Nu ska jag sova, om jag kan.

Första julskivan

Halvdag scrap i Väse idag med en massa sköna tjejer! Fick ett och ett halvt kort gjort, men har inte fotat dom än. Ska visa dom här när jag gjort det. Konstigt det där att vi inte får så mycket gjort. Vi har fullt upp med att kolla på varandras stämplar, utbyta tips och snacka. Men kul har vi!

Innan det var vi på snabbshopping. Det var sambon som skulle handla - därav snabbheten. Han köpte precis det han hade tänkt - vinterjacka.

Idag tog jag fram fösta julskivan. Jills julskiva. Vi funderar på att köra nån julkonsert i december, så jag har börjat lyssna på låtförslag. Sen gäller det bara att rådda ihop folk och få det att funka. Det har vi inte löst än, så vi får se vad det blir av det.
När vi ändå är inne på julen så har jag bestämt att jag ska försöka (i år igen...) handla klart alla julklappar redan i november. Tänk va skön att slippa tänka på sånt hela december! Vore bra om folk kunde önska sig lite grejer också ;)


Gubbigt

Livet lever väldigt försiktigt just nu. Det har varit några tuffa dagar, så det är det enda sättet att leva. Lördag kväll hemma i soffan framför "Här är ditt liv" blandat med den där fotbollsmatchen som är så viktig. Oldsberg har Sven Wollter som gäst (tvärblåst vid kidnappningen...) och konjaksglaset (?) nära. Stor skådespelare med stora roller bakom sig - och framför sig. Kan bli ett bra program. Hade dock förväntat mig en kvinnlig gäst med tanke på all skit SVT fått för att det varit "gubbigt". Nu blir det, vad som än händer, fler manliga än kvinnliga gäster (eftersom detta är program 5 av 6) och det kommer väl resultera i ett jäkla väsen från diverse feminister.
Vad gäller fotbollen har Sverige varit kaxiga så det räcker och blir över dom senaste dagarna. Undrar hur bra det egentligen är... Sambon svär i alla fall lätt med jämna mellanrum framför TVn i sovrummet (det är där fotbollen visas...) och det tolkar jag som mindre bra.


Det bästa med hösten

Idag har svärföräldrarna varit här och vi har gjort både IKEA och stan. Åt god lunch i Mitt i City och drack kaffe med chokladkakor från Lundbergs hemma hos oss. Vi gick förbi Boulevard och kikade på soffa. Nu vet vi precis vad vi vill ha ;)

Var i Väse igår och träffade alla fina människor på Club Enter. Stålis hade tema "Friskt kopplat, hälften brunnit" och skulle lära oss koppla elgrejer. Gick skapligt och jag kände faktiskt igen liiiite av kopplingsscheman och symboler från tekniklektionerna i skolan. Vi fick dock inget att brinna :( Det rök lite om nåt, men det var allt.

     
Kollar man riktigt noga kan man se rök...

I Betania har alla flitiga jobbare kommit en bra bit. På baksidan (där vi ska bygga ut) var plattan gjuten, så nu börjar man verkligen se framsteg!


Framtid!

En superlänk

En riktigt bra länk, för att inte säga klockren...

klockren.nu

Viktigt!

Glöm nu inte bort Rosa Bandet!



Klicka på bilden ovan för att skänka pengar, eller följ instruktionerna nedan =)


BESEGRA 1808 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 1808 Johan Ek

Suktar

Trots att jag har jobbat halv dag i dag är jag helt slut. Beror nog på yrseln - även om den nästan helt har gått tillbaka. Hoppas, hoppas det håller imorgon också!
Risketta idag med ett gäng goa kids. Kändes ganska skönt att inte behöva sitta i bilen när man inte känner sig helt okej. I mitt jobb kan det ju faktiskt bli ganska farligt om man inte hinner med... Tog faktiskt bussen till jobbet idag ifall att jag skulle bli sämre (då är det ju dumt att sätta sig i bilen). Tog en kort sväng på stan efter jobbet för att köpa present till min sambo som fyller år snart. Svårt - han önskar ju sig inget.

Själv sitter jag o suktar efter en Nokia. Har ju varit väldigt inne på N85, men börjar lite smått fundera på 5800 Xpress Music. Har hört många som är väldigt nöjda med den. Ska matcha iPhone ganska bra, säger expreterna. Fast inte så mycket "onödiga" funktioner (nu kommer syster slå mig...). Vi får se...

Sitter framför "Halv åtta hos mig" på TV4. Rätt mysigt program och Helge Skoog har roliga kommentarer =)

Jag pysslar ju en hel massa med mina naglar och eftersom det där med akryl inte verkar funka på mina så får jag fortsätta greja. Tänkte ge mig på Sally Hansens nagellack "Hard as Nails" som tydligen ska vara riktigt hållbart. Köpte en flaska på Tradera till bra pris för att testa. Aningens hysterisk rosa-röd färg, kanske, men det får funka som prov.


Hysteriskt

Ringde till sjukhuset idag för att ändra min tid och det gick alldeles utmärkt (efter 20 minuters telefonkö). Blir i slutet av oktober istället, men det är inte hela världen. Skönt att slippa gå dit på arbetstid i alla fall. Dessutom fick jag tid kl. 8 på morgonen och det är bra. Då får man troligtvis komma in på utsatt tid eftersom dom inte hunnit med att bli försenade än =)

Läs gärna artikeln, men skit i att titta på bilderna

Min yrsel kom tillbaka i morse. Har vid några tillfällen blivit helt otroligt yr och knappt kunnat ta mig ur sängen. Första gången med illamående och ambulans till sjukhuset där man röntgade hjärnan (några år sedan). Hittade inget. Eller, ja, nåt fanns det säkert, men inget som inte skulle va där.
Sen har det där hänt några gånger och man vet inte riktigt varför. Skulle kunna vara från min nacke. Kanske stress. I morse hände det igen. Självklart måste det dessutom hända när sambon är i GBG på jobb och jag är ensam. Höll på att rasa i golvet i badrummet när jag skulle torka håret. Släpade mig ner till jobbet i alla fall - mest för att jag tycker att det är jobbigt att ringa mig sjuk (drar med sig så mycket skit) och lite för att jag inte ville vara ensam. Blev lite bättre, så jag bestämde mig för att ta dagen lektion för lektion och se om det höll. Dock tog snälla Åke hand om min introduktionskurs ikväll. Kändes dumt att ha tre timmars utbildning med 20 pers om man inte vet ifall man håller ihop riktigt. Nu är jag mest lite ostadig och den värsta yrseln har gett med sig. Hoppas verkligen att jag kan gå till jobbet imorgon också.

Idag körde NWT artikeln om körkort på moped klass I. Själva artikeln blev rätt bra (tack alla som hört av sig med positiv feedback!), men dom lyckades tyvärr få med TVÅ bilder... Åtminstone på nätet. Tror det bara var en i tidningen. Gillar inte att bli fotad och kände mig inte speciellt pigg den dagen heller... Läs gärna artikeln här, men skit i att titta på bilderna. Bra reklam för skolan var det tydligen, för många har hört av sig med frågor. Hoppas vi kan dra igång själva utbildingen snart bara!

Jag försöker ju fortfarande hitta en lösning på mitt behov av katt. Kanske tecknad kan funka?


Snott all uppmärksamhet

Ibland tror jag att jag är blond. Inuti huvudet, liksom... Ja, ja.

Har fått kallelsen till sjukhuset för att kolla varför jag får luriga allergiska reaktioner ibland (nässelutslag, svullen hals, lite kass andning och så). Torsdag till veckan vill dom att jag ska komma. Ska se om jag kan ändra så att det inte blir på arbetstid, men med tanke på att det tog ca fyra månader att få tiden så är det väl inte speciellt stor chans.

Idag har det varit en trött dag. Vet inte varför. Har bestämt mig för att förlänga Kanelbullens Dag till idag. Kan väl inte göra nåt? Man måste ju ha egna idéer. Fick höra på jobbet idag att Kanelbullens Dag har hamnat på Djurens Dag och snott all uppmärksamhet. Kasst. Just nu funderar jag på om sambon ska få en av bullarna eller om jag ska äta båda själv... Han har nämligen redan på förmiddagen tryckt i sig delar av innehållet i bullpåsen och det är inte direkt till hans fördel.


Nej, jag har inte bakat - gammal bild...

Nån har förresten snott ytterspegeln på min övningsbil (inte den stora då, utan den lilla ovanpå - alla trafiklärare fattar vad jag menar...). I garaget! I morse trodde jag nån snott resten av bilen också, men det visade sig att en kollega lånat den till prov på VV.

Skräckblandad förtjusning

Festen i Säffle igår var trevlig. Började redan kl 18 och vi var relativt tidiga hem. Tror vi var hemma strax efter tolv. När vi åkte hade folk precis börjat dansa. Innan det var det trerätters middag som blandades med diverse tävlingar, allsånger och tal. Chefens dotter höll gulligaste talet.

Idag är det kanelbullens dag, så vi köpte med oss kanelbullar från Hanna Larsson (bästa konditoriet/bageriet i stan) och åkte till syrran. Dom har ju precis flyttat och börjar så smått klura ut vart alla grejer ska va. Tror att dom kommer trivas jättebra i nya lägenheten. Både barnen och katterna verkar ha gjort sig hemmastadda. Barnen ska absolut bli jagade varje gång vi ses. Detta sker under skräckblandad förtjusning från deras sida. Från min sida sker det utan större ansträngning eftersom de hela tiden håller sig så nära att de med stor säkerhet vet att jag ska få tag i dom.

Sen åkte vi till IKEA och köpte lampan som äntligen fanns. Vi har inte haft lampa över köksbordet på ett tag och i sommar har det ju inte riktigt behövts någon. Passade på att köpa lite stearinljus också. Det fina med hösten är ju just att få krypa ihop i soffan och tända ljus. Har känt mig lite trasig i halsen några dagar - inte förkyld eller så, utan ungefär som när man har använt rösten mycket och fel. Det är kanske den där hösten som ställer till det. Jag blir så ibland när vädret blir kallare.

Nu ska jag sätta lurarna i öronen och lyssna på "Pepparkakshuset" av Carin Gerhardsen. Ska försöka plocka undan lite här hemma också.


Bröstcancerfonden får mina pengar

Jag får ibland för mig att skänka pengar till välgörenhet. Ofta kommer man ju på det när det händer nån större katastrof eller när det är nån sån där gala på TV. Skänkte till exempel några hundralappar när Tsunamin inträffade för några år sedan och för inte så längesen hade Röda Korset en "Rädda mammorna"-kampanj.

Nu ska jag införa ett nytt system. Varje månad ska jag ge lite pengar till någon hjälporganisation/forskning. Hur mycket och till vilken kommer säkert variera. Till de allra flesta organisationer/fonder kan man ju bara skicka ett sms för att ge pengar, så det är ju hur enkelt som helst! Ska försöka redovisa på bloggen vem pengarna går till.

Denna månad får självklart Bröstcancerfonden mina pengar!



SMS:a ROSA till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: ROSA Johan Ek

SMS:a så många gånger du vill ;)

Här är ett av mina sms-bidrag:


Där jag aldrig hittar något annars

Idag är det vekligen höstväder. Tvärregnar och tokblåser. Vi åkte ner en sväng på stan för att handla - i första hand strumpor. Jag glömde förstås köpa strumpor... Köpte dock en höst/vinterkappa:



Köpte den på Kapp Ahl, där jag aldrig, aldrig hittar något annars. Passade på att köpa fingervantar också. Men inga strumpor.

Ikväll har chefens 60-års fest i rockiga Säffle... Får se om jag blir själv dit eller om sambon följer med. Tyvärr blir vi inte så himla många från jobbet. Återkommer om detta.

Måste försöka komma iväg till kiropraktorn snart igen. Har fått nån ischias-variant, tror jag. Fast inte den äkta (det finns ju två varianter). Gör djävulskt ont längst ner i ryggen och vänster ben när jag sitter och ligger. Att stå upp går bättre och oftast går det ganska bra att gå också. Känner inte så mycket när jag har gått promenader. Men det ställer ju till det lite när jag sitter i bilen hela dagarna på jobbet, plus att det är ganska svårt att sova. Har ju gått hos kiropraktor då och då för nacken, men jag ska kolla om det här är nåt dom kan göra nåt åt också. Gissar väl på nån nerv som kommer ikläm i alla fall (ischias eller inte). 


Bra, förstås - som förväntat

Såg "Flickan som lekte med elden" på bio ikväll. Bra, förstås - som förväntat. Men första var nog lite bättre. Paolo Roberto var med och gjorde världshistoriens sämsta skådespelarinsats. Trots att han spelade sig själv.


RSS 2.0