Walkman, remember?

Sony Walkman fyller 30 i år. Kommer ni ihåg maskinen som man stoppade i kasettband i? Syrran och jag hade en varsin back in the 80's. Den fullkomligen åt batterier och hade som hobby att trassla kassettbanden till oigenkänlighet... Man fick vända på bandet för att lyssna på resten av låtarna och det tog en evighet att spola om man ville lyssna om. Hörlurarna är ju också ett kapitel för sig. Gärna lite glappa och med orangea skumgummiskydd. Det var tider, det. Kallades i mina trakter dock "Freestyle", vad jag minns.





Grattis Sony Walkman!

Kommunen läser min blogg...

...verkar det som ;) Äntligen har dom målat ut nya vägmarkeringar! Jag har åtminstone sett nya hajtänder och tecken på att fler markeringar är på gång. Tack, Karlstads Kommun =) Keep up the good work!

Det blev stranden idag också, men till skillnad från igår var det ganska behagligt i vattnet. Vid Örsholmsbadet åks det en del motorbåt med vattenskidåkare bakom. Bara väntar på att dom ska vurpa, men än har inget hänt...
Lite senare på eftermiddagen åkte vi ut till Bergvik och kikade lite kort. Sprang på syrran med familj där - vi ses ofta nu. Var inne på systemet och köpte lite rosé som vi tänkte unna oss så här i semestertider. Fick visa leg igen (systemet är överjävliga på det där...). Fast tjejen i kassan skämdes nog lite när hon såg mitt födelsedatum...

Våra semesterplaner börjar ta form. Vi har bokat in några dagar i GBG/Halmstad och ett par dagar i Sthlm. I Halmstad ska vi försöka ta en kväll med pappa o hans familj som har husvagnen där samma vecka. I GBG blir det väl Liseberg och det är en måndag, så kanske, kanske kikar vi på om Lotta är nåt att ha. I Sthlm har vi inte planerat nåt. Kanske en tur med nån båt i skärgården, för det brukar va mysigt.

Kollade på Seinfeldt igår kväll (gött att kunna göra det utan samvetskal nu när man är ledig). Funderar på vad Kramer lider av, egentligen. ADHD??? Eller är det fler bokstavskombinationer? Troligtvis en kombination av kombinationer... Tänk att en serie om ingenting kan va så bra - fortfarande.

Tack o hej från en varm balkong!

En mystisk sak med Jackson

Idag har syrran och jag gjort stan för första gången på läääänge. Kan inte skryta med så där otroligt mycket shopping, men hittade ändå vita tre-kvarts-byxor, en strandklänning och ett par skor (som jag kanske lämnar tillbaka imorgon... kanske...). Det var i alla fall mysigt att få ha syster för mig själv ett tag ;)
På kvällen grillade vi allihop tillsammans på syrrans gård där världens största gårdsgrill finns. Det är ju helt underbart väder fortfarande!

Det är mycket Jackson-spekulationer i media just nu. Det senaste är tydligen att hans fans tror att han fejkat sin död och detta grundar dom på en filmsnutt av helikoptern hans kropp förs bort i. Verkar långsökt, men det finns en grej jag tycker är lite mystisk. Jacksons läkare gör HLR  när Jackson ligger på sängen (enligt samtalet med larmcentralen). Borde han inte lagt honom på golvet (vilket även operatören påpekar)? Det underlättar ju kompressionerna rätt mycket...

När vi åkt runt en del sista dagarna har vi uppmärksammat att många grävlingar nu tydligen rör sig på vägen. Eller, ja... När vi ser dom rör dom sig inte så mycket längre... Dom är nämligen roadkills. Fick mig att tänka på denna bok:


Det är precis vad det ser ut att vara. En kokbok med recept på diverse djur man kan hitta tillplattade efter vägen. På allvar, dessutom. Fast å andra sidan - Gert o Robban grillade grävling när de gick Ystad-Haparanda. Äckligt.

Från det ena till det andra. Min kusin Karro är en riktig globetrotter och vi vet knappt vart hon håller hus från vecka till vecka, men nu har jag fått spår på hennes blogg. Just nu verkar det vara Yucatan-halvön som gäller. Läs här. Kanske är hon på djungeläventyr eller så, för det var ett tag sedan hon uppdaterade. Ska hålla ett öga på henne i alla fall, så att jag vet vart jag har släkten. Dessutom är hon grym på att skriva!

Sanningen

Igår firade vi att semestern äntligen börjat med att åka ner på stan och hänga på uteserveringar med ett par glas rosé. Vi började på Pitcher's på kroggatan (Kungsg.) och gick sedan ner till inre hamn och Barbros Brygga. Vädret var ju kalas, så inte ens jag frös ;)


En bra början på 4 veckors ledigt

I hamnen var det trubadurhelg. Trubadurerna var av lite varierande kvalité, men det är ju alltid trevligt med livemusik. Tyckte det var relativt lugnt trots vädret och lönehelg, men det kanske berodde på att vi inte är ute så sent att folk har lämnat förfesterna...

Idag tog vi med oss lite fika och åkte till Örsholmsbadet, där syster och kidsen tydligen också var utan att vi sprang på dom), för att avverka första dagen på beachen. Hysteriskt varmt och ganska mycket folk. Tog årets första dopp, trots att det var omänskligt kallt i vattnet. Fattar inte hur alla ungar handlöst kan kasta sig i utan att reagera. Börjar jag bli gammal???
På vägen hem köpte vi med oss jordgubbar och sen åt vi en sen lunch på pannkakor och färska bär - självklart på balkongen!


Jättegott

På jobbet förra veckan satt jag o kollegorna och gnällde på att Karlstad Kommun inte kan få ändan ur vagnen och måla ut lite körfältslinjer, körfältspilar och vägmarkeringar i stort. Allt är slitet och syns knappt och det gör ju inte vår vardag lättare direkt. Vi spånade i om dom inte har råd, om dom har tappat bort den vita färgen, om dom skiter i det, om penslarna är trasiga eller vad det beror på. Nu vet jag sanningen. Det finns ingen färg kvar - dom har hällt den på ICAs parkering:


Jättesnyggt

Tips på vädersajt: yr.no. Mycket bättre än SMHIs risiga prognoser som sällan stämmer.

Brutal väckning



Inget man snoozar, kanske...

Årets...

Spana in årets åkgräsklippare:

http://www.bestofblocket.se/bilder/fullsize.php?v=blocket_817.jpg

En trasig människa och en ikon

Har precis börjat vår semester med ett besök på Orust där sambon spelade golftävling. Datorn fick stanna hemma och därför har uppdateringarna här inte blivit av, men nu sitter jag på balkongen och uppdaterar...
 Vi bodde på ett mysigt vandrarhem i Ellös tillsammans med sambons golfpolare och hans familj. Medans grabbarna spelade golf om dagarna hängde vi andra i solen och på stranden. Vädret har ju varit mer än bra och kvällarna har varit riktigt varma, så vi har spenderat dem på vandrarhemmets altan med god mat och dryck. Västkusten var ju förstås precis lika vackert som det brukar vara =)

           
Ellös

Vi bodde precis vid havet och där fanns ett varv där man gjorde segelbåtar i hysteriska storlekar. Dom berättade att dom brukar ha "Öppet varv" i augusti varje år och då kommer det ca 25.000 besökare på en helg. Skapligt...


Stooora båtar


Hittade en kul skylt utanför vandrarhemmet:


Ovanlig

Sambon tog tillsammans med golfpolaren hem guldet i den ena tävlingen.


Guld

Eftersom vi åkte tråkiga 45:an med alla vägarbeten ner till kusten tog vi småvägar genom Dalsland hem. Stannade till vid Baldersnäs Herrgård eftersom vi var så nära. Har varit där med mc-klubben en gång för många år sedan, men det kunde va kul att kika lite. Det var tydligen mjölkning på gång när vi kom:


Kossor på väg

Det är ju för tillfället Ingvar Oldsberg som äger Baldersnäs och det syns på olika sätt:

     
Lyx?                          Ett Oldsberg-projekt?

Nyheten att Michael Jackson är död har ju för övrigt nått världen. En trasig människa som fick ett tragiskt slut. Jag kan väl inte säga att jag har haft någon större musikalisk relation till honom, men man kan ju inte sticka under stol med att han gjort mycket för musiken. Helt klart en ikon inom pop-musiken. Personligen tycker jag bäst om hans tidigare musik. Jackson 5 gjorde ju ett par riktigt sköna låtar och "Thriller" är ju en klassiker.



Idag ska vi åka till tippen med allt vi rensat ur i källaren och sedan handla lite. Annars ska vi inte göra så mycket nyttigt.


En enda stor one-hit-wonder

Premiär för Allsång på Skansen... Vimsig början av Lundin (stackars orkestern hängde inte med...) och sen går dom ut "starkt" med Thomas Ledin, som är en stor one-hit-wonder hela han (eftersom alla låtar är samma samma, så räknas dom som en). Måns Z må vara fjortisidol, men sjunga kan han och Henka Dorsin är rolig som vanligt. Smart av SVT att låta dom andra artisterna göra Ove Thörnqvists nummer ;) Blir inte lika segt då.
Morden i Midsomer ikväll. Utan att veta varför gillar jag den serien. Är det, tillsammans med att man faktiskt kollar på Allsången och dessutom bryr sig lite, ett ålderstecken? I så fall är det okej med mig.

Nu är det äntligen semester =) Har sett fram emot detta som aldrig förr. Åker till Orust ett par dagar till att börja med, men sen ska vi va hemma ganska mycket. Planerar att ta en vecka i höst och försöka åka till nåt varmt land istället. Dom två senaste åren har vi haft lägenhetsprojekt på semestern. Första sommaren tapetserade vi om i sovrummet och förra sommaren la vi golv. Nu tittar vi eventuellt på ny lägenhet istället. Men bara om vi hittar en vi absolut vill ha. Den vi tittade på igår låg på Kvarnberget som är ett mysigt område. Lägenheten var jättefin, men lite mindre rum än vad det såg ut på bilderna och ett vardagsrum som kändes lite svårmöblerat. Vi ska försöka kolla på en på Herrhagen till veckan också. Vi har ju fördelen att bo bra redan nu, så vi har absolut ingen bråska att hitta rätt ställe. Det är bara vänta på att den perfekta lägenheten dyker upp!

Går och tvättar händerna konstant med mangotvålen jag fick av Elin. Den luktar så gott =)

Tävling hos Papper & Sån't



Vinn scrapgodis =) Klicka här eller på bilden för att se hur du kan vara med och tävla!

Slut på hemligheterna?

Igår var en riktig tråk-söndag. Sambon var och spelade golf och jag var ensam hemma heeeela dagen. Dessutom är nacken och ryggen riktigt elaka mot mig just nu, så sovmorgonen jag tänkte ta blev det inte så mycket av. Gick upp och strosade runt i lägenheten en stund innan jag gjorde frukost. Det är ganska mysigt att sitta på balkongen en stund innan folk har börjat vakna till och ta sig ut. Så himla lugnt och stilla. Rätt som det var rullade ambulansen in på gården, men utan att ha jättebråttom så vi får hoppas att den som dom skulle hämta inte var allvarligt sjuk.

Tog i alla fall en promenad ner till stan efter lunch. Kollade runt lite och köpte en munkjacka som jag länge behövt. På Intersports barnavdelning (boost för självkänslan...). Shoppade loss på apoteket också. Alla mediciner gick loss på mer pengar än den där tröjan... Men om det kan hålla ner nackontet så är det värt varenda öre. Tog bussen hem och drack kaffe i solen på balkongen. Den delen av dagen var ganska skön.

Någon som minns inlägget om "The Stig" för ett tag sedan. Nu är han avslöjad. Det var inte den vi trodde/hoppades utan:



Slut på hemligheterna. Eller en luring?

Imorgon är sista dagen på jobbet innan semestern. Såååå skönt =) Passade på att be chefen om en  vecka i höst också.

Ett säkert tecken på att sommaren är här är ju att Ernst dyker upp i TV. Det är ett så bombsäkert tecken att det troligvis går att läsa i bondepraktikan eller nåt sånt. Taxi-Sten (från Filip och Fredrik) misstänker att Ernst Kirchsteiger egentligen heter Stardust i efternamn.


Sommar...

...pyntning av bloggen pågår. Ni får stå ut med diverse förändringar och eventuell mystisk layout ett tag. Kanske blir det bra, kanske blir det bättre ;)

Insidan på en lingonkorg

Firade midsommarafton hos mamma med god mat och gott sällskap. 350-årssviten tog en kort paus och vi kunde till och med sitta ute på mammas altan och äta. Jättetrevlig kväll =)  Innan det hann vi med att tvätta (!) och handla.
Grannarna (dom som bor på balkongen) har midsommarpyntat sin balkong med traditionella björklöv som tittade över till oss:


Löv från grannen

Sov ganska länge i morse och åt frukost till Nyhetsmorgon på TV4. Studion ser ut som insidan på en lingonkorg. Igår dessutom utsmyckad med små svenska flaggor instuckna i väggen. Återigen undrar jag vem som är ansvarig...

Resten av dagen har vi varit relativt nyttiga och städat lite. Rensat ur bilen lite inför semestern (som är till veckan!) och äntligen tagit tag i källarförrådet som vi skulle ha städat ur för länge sen... Nu är det bara kvar två kartonger där nere med grejer vi ska spara. På måndag hivar vi resten. Sen får vi se hur lång tid det tar att fylla upp med nytt skräp igen. Skönt att få det gjort och idag har det ju ändå hällregnat i perioder, så man kan lika gärna fixa o trixa inne.

   
Ovan jord...                      ...under jord

125 liv

Shit vad det har regnat idag... Har hängt på Vägverket en del under dagen och sett "mina ungar" få körkort. Lika kul varje gång =) Det har dock lett till en del spring ute och tillslut var jag som en dränkt katt...



Var till min goa frisör Therese på Klippoteket efter jobbet. Behövde definitivt fräscha upp mitt slitna hår. Passade även på att dra lite slingor. Jag är fruktansvärt dålig på att ta hand om mitt hår. Varje gång jag klipper mig lovar jag frisören att göra inpackningar oftare osv. Varje gång jag kommer dit igen får jag skämmas... Känns bra att va tillbaka till min vanliga frisör igen i alla fall. Fick ju nåt bryt förra gången och bytte, men det var inge bra. Dom är så gulliga allihop på Klippoteket. När jag skulle gå kom världens åskskur och han som äger salongen tyckte absolut inte att jag kunde gå mina 100 meter till bilen i det vädret. Han lånade mig ett stooort paraply och sa att jag bara kunde stanna till utanför dörren på salongen när jag åkte så kom han ut och plockade upp det. Det är service, det!

Igår var några vänner här på lite fika. Lilltösen som var med har växt till sig ordentligt och har börjat ta sig fram på egen hand. Lämnade dessutom på ett annorlunda sätt delar av sin burkmat till grannarna. Hysteriskt kul =)
Vi bestämde en scrapdag i sommar. Ska bli kul, för just nu så har jag inte ork att plocka fram alla mina grejer på köksbordet. Det är ju alltid roligare att va fler och inspireras av varandra!

Vi spanar ju som jag nämnt efter lägenhet. En bostadsrätt, eftersom vi bestämt oss för att bo kvar i stan ett tag. Ska försöka kika på en på Kvarnberget till veckan. Får se om det är nåt att ha.

Imorgon är det midsommarafton. Lite överskattat. Alla har stora planer som nästan alltid bygger på vackert väder. Jag finner detta väldigt underligt, då vi de senaste 350 åren har haft regn på just denna dag... Vi åker ut till mamma på eftermiddagen/kvällen och äter lite gott och bara umgås. Ska bli trevligt!

Tyvärr är detta en av de svartaste helgerna i trafiken på hela året. En stor orsak till detta är rattfylleri. Vi skulle kunna spara minst 125 liv om året om ingen blandade alkohol med trafik. Man räknar med minst 12 000 rattfyllerikörningar varje dag i Sverige. 800 varje dag, bara i Värmland. Ta det lugnt och ha gott om tid om du ska ta bilen någonstans i helgen. Och framför allt: var nykter, utvilad och uppmärksam i trafiken!

Djingis Khan

Expressen meddelar att Saab ska bli ett mer exklusivt märke. Ja, inte kan det bli tvärtom i alla fall... 

Kollade runt på YouTube för att rensa hjärnan. Nåt man i alla fall kan lita på är att Chrille Sjögren alltid väljer dom bästa låtarna... Som denna stora succé, till exempel:




Ska man skratta eller gråta???

Frigående... eh... vaddå?

Vi har haft en supertrevlig helg i Stockholm. Allt har varit jättebra, förutom vädret. Regn. Hela tiden. Åkte i fredags vid lunch ungefär för att hälsa på sambons bror och hans familj. Det började redan då. Tror det var uppehåll max en halvtimme på resan dit. Sen slutade det inte regna förrän vi kom hem och var ca en timme från Karlstad... Okej, då. Det var lite uppehåll (och med det menar jag att det bara duggade) på lördag förmiddag när vi var på stan en sväng.
Var nere i Hötorgshallen o kikade. Har faktiskt inte varit nere där förut.

     
Mys-shopping                      Ägg

Hittade frigående ägg. Hm... Jag som alltid trott att det är hönsen som är frigående...

Bodde i Solna på hotellet som ligger mitt i köpcentret. Jättebra hotell som vi bott på förut och det gör inte saken så himla mycket sämre då det är omgivet av shopping. Mystiska badrumsdörrar, dock:


Alien-dörr

På lördag kväll var vi och åt "släktmiddag" på Källaren Movitz i Gamla Stan. Jättegod mat och underbar miljö med valv - riktig källarkänsla. Tog tunnelbanan för att slippa krångla med parkering. Hur många gånger man än åkt tunnelbana i Stockholm slutar man ändå inte att förvånas över hur långt under marken man faktiskt är.


Stairway to heaven?

Ja, det regnade ju som sagt hela helgen... Söndag åkte vi till Täby där sambons brorsa bor - fikade hos dom och kikade lite i Täby centrum. Där finns min favvoaffär från London, Accessorize, men tyvärr var den ganska liten och hade långt ifrån londonutbudet. Finns en till inne i Stockholm, så jag får kika där när vi åker nästa gång. I Täby har delar av invånarna en annan syn på parkering än här. Om jag får gissa så är det väl en man mellan 18 och 24 år. Se nedan:


Parkering i Täby

På vägen hem mötte vi en mopedist i knallorange hjälm. Miljöskadade som vi är började vi spåna i att det skulle va guld om alla motorcyklister hade fluorescerande gul hjälm. Då skulle vi synas bra och slippa bilister som åker ut mitt framför oss i korsningar osv. Eventuellt skulle en sådan bestämmelse få ett svalt mottagande av klubbar som HA och Bandidos. Inte deras stil, liksom.

Idag när jag kom till jobbet var vi lite kort på bilar. Min kärra står nämligen på verkstaden eftersom den blev påsprungen av ett rådjur i fredags. Rakt i sidan. Tur att en av lärarna har mc-lektioner så jag kan ha hans bil. Förhoppningsvis är min bil tillbaka på onsdag/torsdag med ny framskärm och kofångare. Rådjuret är i rådjurshimlen :(

Vill förresten tillägga att min sambo shoppade mer än vad jag gjorde i storstan. Han tycker inte jag ska skriva det med motiveringen att ingen kommer att tro på mig. Men det är sant.

Jesus och Fylking i EU?

Av någon anledning kom jag precis att tänka på Svingelskogen. Nån som minns? Julle Mullvad, Smartur Räv, Älgen och förstås Gnutte Grävling (som spelades av Väses stolthet Bertil Engh). Det var barnunderhållning, det! Googlade lite och hittade Svingelskogens egen sajt... Fräckt.

Idag har det varit extremkaos (=student) i Karlstad. Det innebär att det är skitsvårt att jobba. Vart man än åker så hamnar man bakom nån lastbil med hysteriska ungar på flaket eller nån cab med studsande, halvfulla brudar. Har försökt att hålla mig i utkanterna av stan på alla lektioner och till och med i en annan kommun (Skoghall), men lik förbannat hamnar man i kö... Ska ta ledigt nästa års studentdag.

Annars är det förstås kul med studenten. Glada människor, kammade ungdomar (kände knappt igen mina elever idag, för dom va så stajlade...) och uppklädda släktingar. Till och med våra orangea stadsbussar hade flaggor idag =) När studenterna på flaken upptäcker att dom har en övningsbil bakom sig / bredvid sig tycker dom det är helt fantastiskt kul och börjar skrika och vinka allt dom förmår. Vi vinkar artigt tillbaka... Hoppas alla ungdomar har roligt ikväll och är rädda om sig själva och andra.

    
Orange buss...                   ... med matchande lastbil

På Mix Megapol rapporterade dom idag att Jesus fick fyra personröster i EU-valet. Gert Fylking fick en. Jan Bylund, som är omvärldsanalytiker på Rix Morgonzoo, sa att han kände sig lite förvirrad av alla valaffischer på stan. Han var rädd att han hade röstat på Gina Tricot.

Imorgon bär det av till Stockholm för att hälsa på sambons brorsa och hans familj. Ska bli kul =) Nackdelen är att jag inte kan spana in Elin som ska springa stadsloppet... Det gnager mig. Jag har förstått att Elin inte tar det så hårt, så jag ska försöka släppa det. Lycka till i alla fall, vännen!

10 orglar

Äntligen är datorn på banan igen. Min älskling har kommit hem! Den andra älsklingen är i GBG på jobb, så det är sådär tomt och tråkigt här hemma igen. Därför är datorn extra välkommen tillbaka.


Äntligen hemma

Nu återstår jobbet med att lägga in alla program och uppdatera allt jag ligger efter med (hemsidor, affischer, osv, osv). Det får bli imorgon, för nu är jag helt tom i huvudet. Jobbig dag.

Hämtade Replay-jeansen jag köpt på Tradera idag efter jobbet. Jättesköna =) Gillar verkligen Replays jeans, men det var längesen jag ägde ett par. Dom kunde ha varit aningens längre, dock. Jag trivs bäst i jeans som näääästan är för långa, typ. Men det funkar.

Ikväll var jag på församlingens styrelsemöte. Det här med att sälja missionshus drar med sig en del pyssel. Alla saker som finns i kyrkan måste till exempel ta vägen nånstans och då börjar man ju prata om vad som finns och så. Vi kom efter ett snabbt överslag fram till att vi har närmare 10 orglar i våra fyra missionshus. 10 stycken. Orglar. Jag kan även tillägga att ingen av dem (eller på sin höjd en av dem en gång om året) används.
Sen behöver vi bli av med ett piano och X antal kyrkbänkar, modell obekväm. Snudd på omöjligt. Åtminstone vad gäller pianot, för pianon tar ju inte folk emot ens om dom får betalt  nu för tiden... Får många på marknaden, helt enkelt. Men den som är sugen på en kyrkbänk eller två till vardagsrummet eller kanske ett piano till sommarstugan (kan nästan lova en orgel på köpet...) är väkommen att höra av sig.

Spana in Orkidén i våran hall (var tvungen att fota medans den ser ut så här - det kanske inte håller i sig så länge..):


Kyrkan blir bostad

Igår hade vi sista gudstjänsten i Hedetångens Missionshus. Det blev en jättebra gudstjänst med mycket folk som avslutades med kaffe och tårta. Pastorn (som är från Danmark) började gudstjänsten med att säga "Jag lovade min fru att inte nämna fotbollsmatchen igår... Så det gör jag inte."  Ja, ja...



Att sälja Hedetångens Missionshus känns jättebra, men självklart är det lite konstigt också - det är ju Hedetången som har varit "min" kyrka av de fyra vi har har. Den som är närmast mitt barndomshem.  Dom som har köpt missionshuset var med på gudstjänsten och verkar jättetrevliga. Det är häftigt att det blir bostad och det lät som om dom har riktigt fina planer för huset! Känns kul att det faktiskt kommer lysa i fönstren där när man åker förbi framöver =)

Jag läääängtar verkligen efter semester (kanske har nämnt det förut...). Det är så välbehövligt! Vi har inga stora planer för semestern i år. Börjar med att åka till Orust ett par dagar eftersom sambon spelar golftävling där och sen har vi väl tänkt att ta ett par småturer. Kanske neråt Helsingborg där pappa och hans familj ska tillbringa en del av sin semester. Vi får se...

Kollar på en fantastisk dokumentär om autistiska tvillingar på 5:an. Dom är som Rainman, båda två. Helsköna och med ett helt otroligt minne. Dom har snöat in lite på Dick Clark, men en idol måste man ju få ha ;)

Party Animals

Igår hade mamma och jag shoppingdag på Bergvik/Ikea. Blev inte så mycket shoppat, men det är mysigt att bara gå och kika. Köpte en tunika på nya Vila-butiken på Bergvik i alla fall. Tänkte äta tårta på Ikea, men den var naturligtvis slut. Blev kaffe o chokladboll och det är ju nästan lika bra. Insåg när jag gick runt på Skopunkten att modet är sådant att till och med farmor är modern:


Moderna skor?

På eftermiddagen hade vi sista Club Enter. Killarna körde fåtölj borta vid verkstaden och tjejerna lagade mat. Vi grillade fläskfilé och korv och Elin hade gjort en supergod potatissallad. Åt så jag höll på att spricka...
Vi pratade lite löst om att träffas och sjunga ihop lite på kul. Det vore kul! Har inte möjlighet att va med i kören så mycket eftersom jag har diverse teori på kvällarna plus att jag inte riktigt orkar. Just nu är det inte så mycket sologrejer heller, så det är bara kul att få lira lite musik =)


Komplett med gitarr och allt

Efter Enter hämtade min sambo upp mig och sen vi mötte upp hans gamla kollegor på stan. Vi gick till Harry's och dansade loss. Riktiga Party Animals var vi och hängde kvar nästan till dom stängde. Det är så sällan vi går ut, så det var superkul! Jättetrevlig kväll med ett mysigt gäng.
En av dom har bytt jobb och ska utreda olyckor. Tankarna går osökt till följande figur:


Kommer ni ihåg honom?

Idag har det varit ganska lugnt. Åkte ut till Ikea för att kika efter förvaringskorgar till badrummet, men hittade inga rikigt bra. Det fanns dock små tårtor där idag, så vi tog kaffe där.



Handlade och lagade lite god mat här hemma ikväll. Nu hänger jag i soffan framför "Sprängaren" som en av tv4-kanalerna visar för hundrade gången (är snart ikapp Beck-filmerna). Får väl se om det dyker upp nåt vettigt att se.

Terminator = Silvia

Igår fick motorcykeln äntligen sitt nya batteri. Min goa pappa hjälpte till att fixa bort det gamla och dit det nya. Nu spinner den som en katt, vilket i och för sig inte är nåt att stå efter. Efter besiktningen blir det dock annat avgassystem med lite mer tryck i.
Doris, hunden, fick nåt sorts frispel när jag var där och studsade runt som en boll runt benen. Jag fick en rejäl puss också...


Nordeuropas dammigaste båge

Idag efter jobbet åkte vi till vår "nya" mataffär Willy's och handlade. Dom har sån där snurrdörr som så många andra affärer. Jag fattar inte riktigt grejen med dom. Eller ja, det gör jag väl egentligen - de gör att mindre värme kommer ut från byggnaden och så. Men dom är sååå irriterande. Går oftast sakta och folk ska absolut kasta sig in mellan "väggarna" i sista stund, vilket gör att dörren stannar upp och piper och har sig. Dagens i-landsproblem, jag vet, men jag gillar dom inte.

Såg Jay Leno härom kvällen och Arnold Schwarzenegger var gäst för 25:e gången ungefär. Hans brytning är ju helt fantastisk. Pojken har ju bott i USA hur länge som helst, men kan fortfarande inte prata rent. En image, förstås. Ett varumärke och säkert är väl genomtänkt. För ju tankarna till vår motsvarighet i Sverige: Silvia. Har bott här i evighet och har samma "problem". Där slutar visserligen likheterna...

Skulle ha hämtat in motorcykeln till stan ikväll, men vädret är ju sämre än sämst, så det får vänta.


Där borta regnar det...

The Stig

Lång dag på jobbet som började med prov på VV (som för övrigt gick bra) och slutade med en rockig introduktionskurs. Är lite slirig i huvet nu och har inte orkat göra så mycket annat än slappa i soffan ikväll.
Fick iväg lite ansökningar till Vägverket, så nåt nyttigt fick jag gjort när jag kom hem.

Ny bok, förresten: "Brott" av Karin Fossum. Hon är norska och skriver om polisen Konrad Sejer. Har bara kommit en liten bit på boken, men den verkar vara skriven lite annorlunda än de andra jag läst av henne. Blir intressant.

Har så här på kvällskvisten hamnat framför Top Gear på kanal 9. Just nu provas Datsun på bana. Facinerande... Man testar även att fylla en bil med vatten för att se hur köregenskaperna blir. Dörrar och fönster är förstås silvertejpade för bästa effekt... Ett intressant inslag i detta motorprogram är "The Stig". Ingen vet riktigt vem han är. Bara att han är sanslöst vass på att köra bil och sysslar med just detta i programmet. Han har alltid hjälm. Är eventuellt en passning till vår egen Stig Blomkvist?

All we know is, he's called The Stig.

Tea Party

Konfirmationsgudstjänsten igår var sååå bra. Ingela och Arvid gjorde ett superjobb och kören höll ihop skitbra! Sommarvärmen har ju varit med flera dagar nu. Så även på söndagen och vi körde lite picknick utanför kyrkan när vi hade en timme att slå ihjäl innan gudstjänsten kl. 11 (kören repade 9.00-10.00). Elin kom som förväntat dit med pepparkakston och genast blev man blek...

När jag kom hem från kyrkan knallade vi ner till restaurang Vedugnen på Norrstrand och åt deras goda pasta. Sen tog vi kaffe o glass hemma på balkongen. Slappade i soffan på källen framför "Recount" som handlar om valet i USA där Al Gore borde ha spöat George W Bush. Vansinnigt system i det där landet... Riktigt bra film. Se den.

Nåt annat som är vansinnigt är KBABs layout-människor. KBAB och deras bovärdar är jättetrevliga och det hittas på en massa grejer som säkert också är jättetrevliga (typ grillkväll, café, ungdomsträffar, brännboll och sånt). Men dom MÅSTE lugna ner sig med clipart... Kanske borde KBAB också kosta på dom en liten kurs i Publisher eller så.


Clipart...

På TV just nu: Boston Tea Party med Filip och Fredrik (som för övrigt har blivit lite större, kändare och mer uppmärksammade än vad som är hälsosamt för dom). Just Tea Party är rätt okej eftersom panelen är lite kul. Speciellt fysikern Patrik Norqvist. Hysteriskt kul. Ikväll tycker jag att dom går lite för långt när dom ger sig ut och kör bil med ögonbindel. Vet inte om jag är skadad av mitt yrke, men jag blir lite förbannad när dom utsätter andra för onödiga risker.

RSS 2.0