Varm i ögonen

Börjar känna mig lite hängig. Är varm i ögonen och det brukar jag bli när febern är på gång. Hoppas det inte är nåt... Ska köra naturläkemedel, så får vi se hur det går. Funkade förra gången. Skulle inte förvåna mig om jag lyckas bli sjuk till helgen när jag ska sjunga.

Idag har vi grisat i oss smörgåstårta på jobbet. Chefen bjöd eftersom vi har folk som fyller jämnt =) Dessutom månadsmöte och det var intressant på sitt sätt.

Sitter o fixar med en ny hemsida till församlingen. Trött på den gamla designen och även om jag inte kan göra den så mycket vassare funktionsmässigt (jag är ganska basic på sånt här) så kan ju utseendet bli annorlunda.
Det blir åtminstone en ny header och det är ju alltid nåt. Men allt pyssel med bloggdesignen har ju gett lite. Kunde stolt ändra i koden i FrontPage (ja, ni fattar vilken nivå jag är på...) när det jag ville göra i designläget inte fungerade. Framsteg.

The och skorpor framför Dorsin på TV: "Sveriges nationalrätt: Oxfilépizza med bearnaisesås. Äkta husmanskost: Tacos". Han är rätt kul, den där Dorsin. Hinner göra sig osams med ett flertal samhällsgrupper på relativt kort tid: pingstvännerna, moderaterna, Alf Svensson (kanske ingen samhällsgrupp, men nästan), sverigedemokraterna (vilket är okej med mig) och förstås kommunaltjänstemännen som har PowerPoint som främsta arbetsverktyg.

Slösurfar samtidigt på universitetets hemsida för att hitta nåt att plugga. Måste göra nåt...



Seinfeld bloopers

Märk väl att Kramer alltid håller ihop. Nästan.


Helt i min smak

Skaparstigen som jag brukar nämna här ibland har återigen producerat supergulliga saker =) Giraff, denna gång - helt i min smak. Se den här!

Samma blåbär

Det blev en promenad. Vi gick spåret. Det är guld att ha det så nära, men efter ett tag tröttnar man på att se samma blåbär och samma granar varje gång. Får kanske bli Skutberget nån dag för att få lite förändring.

Glömde visa kortet jag gjorde till 50-åringen:




Hur kan man göra så här?

Sitter o väntar på att sambon ska pallra sig ur soffan o följa med på promenad...
Slösurfar lite så länge.

Hur kan man göra så här? Slå ner och råna en gammal människa i hans egen hem. Vart är världen på väg, egentligen? Jag undrar hur den fege krake som gjort detta känner när han ser bilden på Alfred i tidningen idag. Jag hoppas för hans egen skull att han känner ånger, men jag är tveksam.

Vi åkte på nyfikenhetssafari till Zakrisdal idag. Där har man sålt en massa tomter med massproducerade hus till dyra pengar. Dom har inte kommit så långt med varken tomter eller hus. Det är mest lera och sten. Men läget är det inget fel på. Skulle dock inte betala så mycket för så lite...
Passade på att åka förbi Plantagen och köpa en höstblomma till balkongen (vilket var min plan för några dagar sedan egentligen). En gul bollkryss som får ersätta sommarblommorna bredvid murgrönan.

Nu går jag nog, vilket han följer med eller inte.

Succérally

Mopperallyt blev jättelyckat! Ungefär 25 deltagare kom. Ganska bra för att vara första rallyt och att det blåste bus. Kan nog bli fler gånger! Vår station bestod av en slalombana som deltagarna skulle köra på 30 sekunder. Eller så nära 30 sekunder som möjligt. Tre mopedister körde på nästan precis 30 sekunder och kammade hem full pott. En av dem var pastorn (fast han var utom tävlan). Sambon tror att han fuskade och tog hjälp från ovan. Vi får reda ut det där vid tillfälle...

Några bilder:

     


     


     


Ikväll blir det hemmagjord pizza och mys framför TVn.

Täckmantel

After Worken igår var egentligen ingen after work, utan en täckmantel. En av kollegorna fyller 50 idag, så vi firade honom. Tror visserligen att han hade sina aningar om varför vi skulle ut just i går kväll... Vi är inte alltid så smidiga när vi ska va hemliga på jobbet...
Trevligt hade vi i alla fall - alla var där och vi började med att äta på Alfies. Vi satt "ute" i deras akvarium (markis och inglasat med värme) med regnet ösandes ner utanför. Sen gick vi vidare till Pitchers och snackade skit ett tag. Blev ilurad en Corona med lime och det var faktiskt helt okej. Inte så förtjust i för ljust öl, men limen styrde upp det lite och det var ganska fräscht.

På väg till jobbet igår träffade jag en kompis jag inte sett på länge och det visade sig att hon har flyttat tillbaka till stan igen =) Nu måste vi se snart och prata ikapp!

Idag blåser det halv storm ute och vi ska ha mopperally i Väse. Sambon o jag ska ha en kontroll vid Bauers klubbstuga.

Påhittiga frågor

Zebrabilen har förföljt mig idag. Jag tror att den vill att jag ska ha den... Volvos C30 "lackad" i zebramönster. Cool. Skulle passa som övningsbil - sticker ju onekligen ut lite. Men jag har ju min gubbgrå Saab 93. Den med drag . Inte i.



Sista teorilektionen för ett tag. Nästan lite trist, för jag gillar det. Den här gruppen har haft väääldigt påhittiga frågor. Såpass påhittiga att jag fick plocka fram författningsboken idag =) Har introduktionskurser närmaste tiden framöver, vilket också är kul, men det är lite tråkigt med sena kvällar.

Älsklingen kom äntligen hem idag (för att vända, känns det som). Det är bra, för det är piss att va hemma själv så länge och så ofta.

Imorgon har vi After Work med jobbet och ALLA ska va med. Helt fantastiskt att vi fått till det så =) Brukar ju bara vara ett par kollegor annars... Ska hinna ha en fixardag innan jag träffar jobbarkompisarna, tänkte jag. Kanske jobba lite med teorin, sy lite (laga kläder), uppdatera hemsidor och plocka undan lite hemma. Är lite sugen på att åka o köpa dom där muggarna också och lite höstblommor till balkongen. Vi får se hur det blir med det. Jag måste sova också. Har inte gjort det så bra den här veckan.

Simon & Thomas på TV. Begagnade avsnitt. Men det funkar.


River...?

Till och med Simon Cowell garvar:



Uppsnappat via nån blogg nånstans, tror jag.

Mamma och jag

Halv dag på jobbet idag - underbart. Slutade vid tolvsnåret och jobbade på min friskvårdstid med att lägga upp riktlinjerna för en ny teorikurs. Ska ha en kurs för elever med lite speciella behov i höst, så jag måste fixa ett material som håller för det.

Mamma och jag hann en sväng på stan tillsammans innan jag åkte till Väse. Åt god kycklingsallad på cafét i Duvanhuset och fikade på Farbror Melkers. Alltid lika mysigt att umgås med mamma!
Hittade fina temuggar på Indiska som jag funderar på att köpa. Är lite trött på Höganäsmuggarna vi har - kan va kul med nåt nytt och enhetligt. Höganäs har jag i alla möjliga färger och det är ju lite charmen  med dom, men jag tror dom ska få vila lite. Köpte ett par bastoppar på H&M och ansiktskräm. Jag är helt värdelös på att köpa krämer i god tid. Blir alltid att jag väntar tills jag måste skrapa ur det sista ur flaskan. Och det fick jag göra i morse...


Gott kaffe - mysigt café

Åkte ut till Väse vid fyra för att träffa planeringsgruppen för 150-års jubileumet. Nu är vi på banan med det mesta av högtidsgudstjänsten i november. Jag ska skriva inbjudan till alla "gamla" pastorer så att vi får iväg dom snart. Kanske lyckas jag fixa det redan ikväll?

Vår lilla höstsemester närmar sig - längtar verkligen. Behöver redan ladda upp batterierna :/ Hoppas vi får tag i nån bra sista-minuten.


Inte ens Runar

Nej, men ärligt talat... Hur kan man va så här ofattbart klantig?

Inte ens Runar skulle väl...?


Byggstart

Älsklingen är borta till torsdag den här veckan och det är jättetomt hemma. Saknar honom redan! Försöker hålla mig sysselsatt och det har jag lyckats med den här veckan. Igår kväll hade jag teori och samma sak gäller på torsdag. Ikväll har jag varit i Betania och hjälpt till att riva i kyrkan och i morgon har vi 150-års kommité. Imorgon ska jag också hinna träffa mamma på eftermiddagen eftersom jag slutar ganska tidigt.

Idag var byggstarten i kyrkan! Dom första träffades redan kl 14 och när jag kom dit efter jobbet var hela köksinredningen redan riven och en del av brädfodringen på baksidan borta. Tycker vi fick ganska mycket gjort och vi var ganska många! Hoppas att det fortsätter dyka upp bra med folk på byggdagarna!


Kennet o Göte går loss på kaklet


Tydligen fanns ett bord för taxar i förrådet

Har burit skräp och brädor så att jag är alldeles trasig på armarna, men det är kul att kunna vara med och göra lite nytta. Är ju ingen snickare direkt, men riva är inte så svårt ;) Vi hade värsta Roomservice-känslan där ett tag när kakelplattorna yrde! Dessutom är det goa människor som är med och jobbar, så det är trevligt också!

Ikväll är det Top Gear på kanal 9. Brittiskt bilprogram med humor. Förra programet åkte dom till USA för att provköra kärror, men dom fick bara komma in i landet och dom lovade att inte vara underhållande. Dom hade bara visum för att göra faktaprogram... Endast USA kan avkräva ett sådant löfte.
Det måste ändå vara ett av världens roligaste jobb - provköra bilar och busköra på bana (med The Stig som övervakare).


Jag har placerat min blogg i Karlstadbloggkartan.se!


Nya skor

Nu ska jag försöka va nöjd med bloggdesignen ett tag. Samtidigt är det kul att leka med PhotoShop, så jag ska se om jag kan få till nån ny header till församlingens hemsida eller så.

Idag har vi varit ganska duktiga och städat undan i lägenheten. Skönt att få lite ordning. Nu är det bara en massa grejer som vi städat ur förrådet som ska till återvinningen, men det får vi ta nästa helg. Det är inte så bråttom - dom kommer nog stå kvar på vardagsrumsgolvet...

Vi tog även en promenad ner till stan och jag, som i förra inlägget skröt över min förmåga att spara den här månaden, köpte två par skor. Till mitt försvar vill jag säga att det var på Skopunkten och att ett par var på rea och bara kostade 99 kr.


99 kr


Inte 99 kr

Det andra paret (stövlarna) har konstiga metallringar som jag inte gillar, men det löser jag med avbitartången =) Man måste va kreativ. Sen tog vi bussen hem och lagade spagetti och köttfärssås (underskattad måltid). Toppade med kaffe och glass som eftermiddagsfika.

Magnus Uggla hade en skön teori om motion och mat/godis:

"Jag äter nog dubbla portioner till middag. Men det gör ingenting eftersom jag springer.
Sedan, efter middagen, när jag hänger framför tv:n, bullar jag upp med en massa godis. Det är choklad och sura remmar, och bilar. Jag äter jättemycket. Men det gör inget. Jag får äta godis. Eftersom jag springer."
magusuggla.nu

Jag springer inte, men den filosofin måste ju fungera på promenader också.

Naglar fixade

Igår var jag äntligen iväg till Angelica på Skönhetscenter och fick mina naglar fixade. Vi bestämde oss för Extreme, som är en färglös förstärkning. Det innebär att det inte går att få permanent fransk manikyr, men det gör inte så mycket eftersom jag kan greja det själv med lack. Fördelen med att ha en förstärkning på naglarna är att lacket håller bättre och det är ju lite det jag är ute efter. Att slippa fixa med naglarna hela tiden. Jag bad henne korta ner naglarna lite också så att de inte är så himla långa. En del var lite slitna, så det kändes som att det behövdes.
Angelica är superbra (jag har varit på massage och så hos henne förut också), så jag rekommenderar verkligen att gå till henne på behandlingar. Hon gav mig lite tips på vad jag kan göra hemma för att hålla materialet och lacket fräscht. Ska helt klart investera i lite dyrare lack också - för nu fattar jag vad skillnaden är ;)


"Nya" naglar

Sambon hämtade upp mig på Bergvik och sen kikade vi runt lite på Mio och EM-möbler. Mest för skoj skull. Syster har köpt ny soffa och då blir man ju lite sugen... Vi har funderat på det ett tag, men vi avvaktar fortfarande för i fall att vi springer på en lägenhet vi vill ha. Men titta kan man!

Åt en snabblunch på "Klaraviksgillen" på Strand. Där brukade vi äta när vi var små och mamma eller pappa var till frisören som ligger tvärs över gatan (Christers Salong som fortfarande ligger där). Samma foton på FBK hängde kvar på väggen inne på grillen - dock aningens blekare...
Tog en promenad i spåret och förbi affären innan vi lagade tacos till kvällen. Vi har faktiskt varit rätt duktiga med att komma igång med promenader igen.

Idag finns inga planer. Promenad om vädret håller i sig och att ha barnen en stund ikväll är väl det enda. Annars är dagen helt öppen!

Limousinflodhäst

Idag har jag flängt. Lämnat plasma på förmiddagen och sen repat låtar. Blir lite LeMarc (som jag trodde), Sting (med svensk text), Mauro Scocco m.m.

I eftermiddag/kväll hade vi första Club Enter i Väse. Körde GuitarHero, Introtävling (min gren...), pilkastning och grillade burgare. Tyvärr tvärregnade det hela tiden så vi fick va inne och grillen fick vi ha på (senare strax bredvid) altanen på kyrkan. Sköna människor med på Enter på fredagar =) Inte så många - men sköna. Stålis och jag fick psykbryt på mjukisdjuren från Ikea som ska bo i barnrummet i kyrkan. Bland annat en limousinflodhäst i piffiga färger...

Kollar på "Catch me if you can" med ett halvt öga. Superfilm med Leo DiCaprio som bygger på sann historia. Se den om ni inte har gjort det - en helt otrolig historia. Abagnale är en kille med fantasi.

Har börjat på Mons Kallentofts andra bok. Knasigt namn, men bra författare. Hans böcker är helt klart läsvärda. Snart är biosäsongen här. Inte för att vi går på speciellt mycket bio, men sådär på hösten/vintern är det ganska mysigt att sätta sig i en biosalong. Vi tänkte försöka se andra Stieg Larsson-filmen och Tarantinos "Inglorious bastards". Tarantinos filmer kan ju vara lite knasiga, men har nästan alltid en bra dialog. Den här har fått bra kritik av film-Ronny på TV4 och honom litar jag på ;)

Undrar om man kan chartra ett tåg... En tanke bara.

Leverpastejfärg?

Bolt springer som en gasell och Simon & Tomas målar väggarna i "en lilaaktig leverpastejfärg" (Simons ordval, naturligtvis). Liknar lite färgen på våra sovrumsväggar. Inget stort utbud i tv-rutan, men det gör inget för jag har musik i öronen. Har skrivit ner ackord på några låtar - som jag tror att dom ska va. Kommer antagligen inte va så många rätt när jag sätter mig vid pianot imorgon ;) Nån gång när vi får mycket plats ska vi skaffa ett piano.

Heaven help us all

Sitter o lurar på låtar till nästa tillfälle jag ska sjunga. Kanske blir det nån LeMarc, kanske nån Sonja Aldén. Stevie Wonder är en av mina husgudar (jag har några...) och den här låten är en av mina favoriter:



Har sjungit den ett par gånger, fast i ett lite annorlunda arrangemang.

...men gosig



från Best of Blocket, förstås.

Katt eller kottar?

Japp - jag visade filmen (se föregående inlägg) och det var succé. Om man nu kan uttrycka sig så i ett sånt sammanhang. Den berörde eleverna och fick dom att tänka till. Så mycket att dom till och med sa det själva. Hoppas den släpps "på riktigt" snart.
Fick en förfrågan om att komma och ha en liten föreläsning om mitt jobb med elever med dyslexi. Hoppas att det går att styra upp, för det vore kul =)

Åkte till Angelica på Skönhetscenter efter jobbet o pratade naglar. Det blir nog en extreme-förstärkning (kanske glasfiber), vilket gör att det vanliga nagellacket sitter bättre sen. Hon tyckte det var synd att lägga på gelé/akryl eftersom dom är rätt okej redan. Ska bli intressant att se hur det blir! Får se på lördag.

Tog en promenad nu i eftermiddag och sprang på syster med barn på vägen. Imorgon börjar Kevin "nollan", men han verkade inte så bekymrad för det. Tycker nog mest att det blir kul.

I morse i NWT fanns väldens sötaste bild med tillhörande artikel om afrikanska pygméigelkottar:


Bild från nwt.se

Kanske ska jag be sambon välja - katt eller pygmékottar ;)

Skrämseltaktik?

Slutade lite tidigare idag eftersom jag har teori denna månad. Skönt att ha sådana dagar. Problemet är bara att jag ganska ofta hänger kvar på jobbet. Problem och problem... Det är ju mest att man snackar skit o dricker kaffe med dom själar som för tillfället är där och det är ju himla trevligt, men man får ju inte så mycket gjort i övrigt som man tänkt. Idag fanns det gott om fikabröd så självklart blev jag kvar ett tag...

Lite nagelfix och en promenad med sambon såhär på kvällskvisten. Jag är fortfarande inne på nån sorts förstärkning av mina naglar för att slippa nagelfix ett tag. Vi får se. Ska åka ut till Angelica på Skönhetscenter o rådfråga lite imorgon.

Kanske, kanske kan hösten ändå bli lite fin. Dom närmaste dagarna verkar ju lovande (förutom fredag då, när jag är ledig...).



Risketta imorgon och jag har ett dilemma. Polisen i Wales har gjort en läskig film om att SMS:a medans man kör. Den är ganska våldsam (du kan se den här på Expressen.se - varning för otäcka bilder) och jag är generellt emot skrämseltaktik när det gäller risker i trafiken. MEN ibland kan det faktiskt fungera också. Kanske provar att visa den imorgon och kollar med deltagarna vad dom tycker om den. Kursen är ju till för att påverka människor och få dem att tänka till och det måste man göra på olika sätt eftersom de som är där är olika människor.

En av tjejerna på jobbet frågade om jag ville ha en katt. En Birma som behöver nytt hem och absolut vill va innekatt. Tar emot att säga nej, men sambon har inte riktigt lika stor kattlängtan som jag... Kanske kan jag ha den utan att han märker? Gömma den innanför tröjan, under mattan, i skorna? Eller inte...

Förresten - googlebilen var i stan idag!

Kryllar av poliser

Sitter o äter rädisor med salt. Godis =)

Tog en promenad runt Rud ikväll. Gick förbi syrrans nya hus/lägenhet. Riktigt mysigt område som kommer passa dom perfekt. Tänkte försöka komma igång med promenaderna igen. La ju ner träningen för att jag bara fick ont nu på slutet. Dessutom har jag gjort om min friskvård på jobbet till jobb eftersom jag måste hålla ordning på material till teori, handledarkurs, risketta och dyslexiteorin. Har ingen lust att göra allt på fritiden.

Försökte på med sambon ut, men han orkade inte och drog till med "jag har ju druckit vatten till maten idag".

Den här veckan har polisen utökade kontroller i hela Sverige. Främst hastighet och främst utanför skolor. Enligt en undersökning kör väldigt många för fort där och enligt samma undersökning är det föräldrarna till skolbarnen som gör det. Idag har det kryllat av polisbilar och polishelikoptrar (eller ja, det var väl bara en) i stan. Det är bra att dom visar sig. Det är även bra att dom gör kontroller, förstås, men just att man ser dom i trafiken gör att folk skärper upp sig lite.

Zappade förbi ett program på tv igår där en trollkarl/magiker/illusionist (whatever...) avslöjade trick. Typ hur dom tjusiga damerna sågas isär, hur dollarsedlar svävar fritt och sånt. Undrar hur mycket trollkarlen/magikern/illusionisten (whatever...) fått betalt för detta... Måste vara stora pengar med tanke på att om han skulle bli avslöjad har han alla sina trollerikompisar efter sig med sågar och svärd och korlekar i högsta hugg. Dessutom måste han ju ha nåt att leva på i framtiden eftersom han inte direkt bidrar till en ökad publik i sin egen bransch. Eller så är det just det han gör.
Är inte så förtjust i sånt där - om det inte är riktig fingerfärdighet det handlar om (typ Charlie Caper eller vad han från Talang 2009 heter). "Trolleri" där man lurar folk med tekniska hjälpmedel, ihåliga grejer osv tycker jag är rätt värdelöst. Därför har jag inga problem med de få avslöjanden jag råkade se. Dessutom uppenbart att en man skrivit manuset till speakern. Så uppenbart att jag slutade titta.

Inte hemma

Är fortfarande inte riktigt hemma med designen på bloggen, känner jag. Sitter o knåpar för fullt med PS... Är rätt sugen på att ändra utseende på församlingens hemsida, men jag har inte kommit på hur det ska se ut än, så det får vänta.

Idag har jag varit i kyrkan. Halvårsmöte, så jag var inte hemma förrän på eftermiddagen. Sen har jag sysselsatt mig med att skriva sponsringsbrev (för kyrkbyggets räkning), uppdaterat hemsidor, skrivit diverse mail till media som ska skickas längre fram och sen fastnade jag ju lite i PS också...



Världens sötaste pingvin med våtdräkt finns här!

Svåra val

Den här dagen har vi hjälpt sambons föräldrar att köpa o installera TV. Eller ja, installera och installera... Det är ju mer eller mindre plug-and-play på TV numer. Pratade med säljaren på ONOFF om mobiltelefoner också. Nu är jag ännu mer övertygad om att Nokia kan bli nästa köp. Det är bara det där med walkman-funktionen som oroar mig. Är oerhört nöjd med walkmanen i SE. Fast han sa också att han hade sett en av SEs nya modeller halvfärdig och det såg tydligen lovande ut. Livet är fyllt av svåra val ;)

När vi kom tillbaka till stan åkte vi till IKEA för att lämna tillbaka lite grejer som blivit över efter garderobsmontering. Passade på att köpa Molger-kuben som utgår. Fanns bara kvar som visnings-ex, så vi fick köpa den till extremt bra pris (det är bra att ha gamla elever som jobbar på möbelvaruhus).
Nu öser regnet ner utanför, så det får bli hemmakväll ikväll också. Får rota fram nån gammal film eller nåt...

Har suttit o gjort lite småjusteringar i bloggdesignen och är skitstolt över att jag faktiskt kan leta upp rätt koder och ändra själv ibland =)

Såg för övrigt mig förra övningsbil i F-stad idag. Det är väl nån stackars Filipstadsbo som blivit pålurad den.



Gratis shopping

Nästan i alla fall. Har nämligen fått mitt första presentkort från Gratisbio.se. 250 kr att shoppa för, bara genom några hemsidebesök och några marknadsundersökningar (100 gånger bättre att delta i såna på nätet än att besväras av dom på telefon...). Så shoppingen igår blev ganska billig.



Om man vill kan man även välja biobiljetter.
Klicka här om du också vill testa GratisBio.se och får gratis presentkort!

Skapande

Nu är skapandet igång igen...

Ändrar lite på bloggen, vilket är ganska kul för jag lär mig lite om kodning. Är ju inte så vass på det (kan inte alls) utan har fuskat med FrontPage som egentligen är ett rätt simpelt och begränsat program.
Har tagit en del hjälp från DesignaDinBlogg som är en guldgruva, men nu börjar jag få lite häng på en del grejer själv!

Ekostil

Idag kom mina scrapgrejer =) Cardstock till kort och ProMarkers. Har verkligen längtat efter papper till kortbas, för jag har bara en massa udda färger kvar. Typ extremrosa, jätteorange och på-gränsen-till-hysteriskt-blå.

Var en sväng på jobbet och fixade ett par rapporter till Transportstyrelsen idag eftersom deras webbsida låg nere igår. Sen tog jag en kort sväng på stan och shoppade lite förnödenheter. Mascara, kalender och väska ;) Köpte kalendern på Herman Andersson - en återvunnen i A5-format. Har haft den förut o gillar ekostilen. Det är dessutom gott om plats att skriva...


Rymlig väska behövs...


...om man ska ha en stor kalender

Åkte hem och gjorde en lätt lunch på varma mackor och en sallad. Skönt att fortfarande kunna äta på balkongen! Sen satt jag en stund i solen. Grannarna lagade lurig mat och lyssnade på turkisk musik, så det kändes som utomlands...


Lättlunch

Sen har jag städat o fixat resten av eftermiddagen och ikväll blir det lugn hemmakväll med god mat.

Vardagslyx

Bylund var kul som vanligt. Han tyckte att vi ska bygga en bro över Grums så man slipper se det. Man kan ju inte göra annat än att hålla med fullständigt...

Idag hade vi besök från Transportstyrelsen (som är våran tillsynsmyndighet) på jobbet. Ingen tillsyn, utan bara ett besök för att hälsa på och kolla att alla uppgifter o så stämmer. Han som var där var inspektör på VV när jag gick trafiklärarutbildningen i Örebro och hjälpte oss en del med vårt projektarbete, så det var kul att träffa honom och sitta o tjata lite.

Kvällsmaten ikväll är riktig vardagslyx. Tunnbröd och filbunke =) Fast ingen gör så god filbunke som min farmor. Det stod alltid glasskålar med filbunkeblandning som väntade på att bli färdig i hennes köksskåp när vi var små.


Med smör o ost


Förlåt pappa - dom hade inte Milko


Definition
Bananer - racerbanan, skridskobanan, linbanan, cykelbanan, tunnelbanan, dansbanan, kabinbanan, malmbanan och skjutbanan.


Till nån varm strand

Norra Europas hittills längsta styrelsemöte i går kväll. Men vilket bra styrelsemöte! Nu äntligen ska vi börja bygga ut kyrkan =) Det ska verkligen bli kul! Har lagt upp ritningarna på vasemissionskyrka.se idag, så där kan ni kika om ni vill se hur det blir. Ska försöka hålla lite uppdaterat med bilder allt eftersom också.

Idag har jag inte åkt en meter övningsbil. Skönt för nacken att få vila från bilen lite. Risketta på förmiddagen med en riktigt vass grupp. Blev en del intressanta diskussioner! Nu på eftermiddagen har jag fortsatt min oändliga teoriplanering. Har gjort om introduktionskursen, så nu ska mina kollegor få vara försökskaniner.

Trots att det inte har varit nån höjdarsommar kan jag inte hjälpa att jag längtar lite till hösten - mest den tidigare hösten. När löven börjar ändra färg och det är så där krispigt i luften på morgonen. Hoppas verkligen att vi får en fin höst med soliga höstdagar. Sen har vi tänkt att bryta av hösten med en restresa till nån varm strand. Tänkte först på Mallorca (som duger bra för sol och bad). När dom bombade första gången där så tänkte vi att "ja, men då är ju det gjort - hur stor risk är det att dom gör det igen". Sen gjorde dom det igen, så nu känns det tveksamt... Dumt att utmana ödet - svårt att veta hur man ligger till hos ödet. Kanske blir Grekland istället.

Ikväll åker vi o kollar Janne Bylund i Skoghallsparken.

Hysteriskt kul - kolla!

Kolla det här! Hysteriskt kul =)


När mörkret faller

Igår var det 4-årskalas. Precis som vanligt var det jättetrevligt (som det brukar va hos syster) och som vanligt hade hon gjort mumsiga tårtor. Leo fick kratta, spade och arbetshandskar av oss (passar bra när de får lite trädgård sen) och det verkade gå hem. Kortet med Pokemoninspiration blev så här:



Upptäckte att jag inte hade så mycket "barn-papper", så det får jag nog köpa på mig lite...


Leo spanar in sina nya handskar. Den galna katten tittar fram i hörnet...



Ovan en supergod tårta med mango och passionsfrukt toppad med choklad. Tittar man noga så ser man att syrran börjar bli darrig på handen ;)
Hon har gått och blivit med iPhone också. Jag har varit väääldigt anti iPhone, men när jag fick leka lite med hennes fina vita igår blev jag ändå lite sugen. Nackdelen är att den är lite stor och tung, jämfört med en "vanlig" lur. Ja, ja - jag ska ändå inte köpa nån. Än.
Kunde dock inte låta bli att spana runt på sonyericson.se och nokia.se för att se vad dom har på gång. SE verkar komma med nåt sorts försök till motsvarighet till iPhone. Det kan ju bli intressant. Funderar faktiskt på att frångå mina principer och testa nåt annat än SE nästa gång jag ska köpa lur (vilket absolut inte är snart...)

Lånade en läskig film av syrran som vi såg i går kväll - "När mörkret faller". Handlade om hedersmord och kvinnomisshandel. Oerhört otäck, men sevärd och med många bra skådisar - även i små roller. Trodde jag skulle ha mardrömmar i natt, men det gick bra.


Ny header...

Grejar lite med layouten på bloggen, så ni får stå ut med förändringar ett tag.

Än så länge ny header - vad tycker ni?


Tidernas skönaste mellanakt

Det här måste vara tidernas skönaste mellanakt i melodifestivalen. Makalöst bra arrangemang av både bra o roliga melodifestivallåtar. Märk väl att Körberg/Skifs/Berghagen inte direkt är födda att dansa till "Diggilo..."

Delad i två, tyvärr.




Förföljd

Hörde den här låten på radio idag igen. Den har förföljt mig ett par veckor via just radio. Trots att jag inte lyssnar på P4...



Klämmigt. Fast Hasse är en trevlig själ. Träffade honom ett par gånger när jag spelade teater (genom hans fru som jobbade ihop med en av mina "teaterkollegor").

Ankdammen

Sitter på balkongen med min lilla vita dator (som för tillfället fungerar relativt bra) och surfar på scrapsajter... Har precis klickat hem ett par ProMarkers och lite cardstock från Scraplyckan som jag tycker är den mest prisvärda scrapbutiken på nätet. Har inte hittat något annat ställe med billigare ProMarkers (bara 24 kr/st!) och papper är det också jättebra priser på. Ska göra ett kort till syrrans nyblivne 4-åring. Han har snöat in på Pokemon, så det får bli nåt med inspiration därifrån.

Igår kväll var vi i hamnen på Ankdammen och åt. Perfekt att sitta i solen precis vid vattnet och titta på båtarna. Vid bordet snett ovanför oss satt från början fyra-fem tjejer vid ett "fyra-bord". När vi gick var de åtta. Men allt går om man vill och dricker mycket rosé ;)


Jag på Ankdammen

Efter Ankdammen gick vi till Koriander och lyssnade på ett jazzband. Hedrade mina kollegor på jobbet med Mariestad.
På Koriander fanns även Robyns frisyr...


Jazzband

     
Mariestad i Heinekenglas och en kändisfrisyr

Idag har vi varit på stan en sväng och köpt present till 4-åringen. Även det stora möbelvaruhuset fick ett besök för att komplettera svärföräldrarnas garderober med fler gångjärn. Sen har vi hängt i solen på balkongen, där vi fortfarande sitter... Kvällens middag består av pepparstek och potatisgratäng med Jensens Pepparsås. Den måste ni prova om ni inte gjort det. Samma som serveras på Jensen Bøfhus, förstås. Blandas med grädde och är jättegod. Perfekt om man inte orkar göra egen sås.


Dålig bild - god sås


Snart börjar skolorna. Ett par definitioner på det:

Skola: byggnad med fyra väggar och framtiden inuti.

Skolbusschaufför: en man som trodde att han tyckte om barn.

Svart övningskörning och magnum

I DN kan man läsa om att svart övningskörning är satt i system i störret städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Det står samtidigt att det förekommer i mindre städer. I Karlstad finns det helt klart...
Nu utreder man detta för att se om man kan begränsa antalet handledartillstånd per person. Äntligen!

Tror det vore bra om man även gjorde något åt det faktum att en del föräldrar få gå introduktionskursen en himla massa gånger eftersom de har många barn. Frågan är vad...

Dagen har varit låååång. Det är inte så rockigt att sitta i en slö Saab när det är 30 grader varmt o sol utanför och att sedan byta bilen mot en varm teorisal. På eftermiddagen hamnade vi i glassträsket och grisade i oss magnum i solen. Imorgon ska jag INTE jobba.

Ikväll ska jag till syster och kolla så att dom små barnen sover när hon jobbar.


Dagens definition:  Antiloop -  Äventyrlig flygmanöver, fast åt andra hållet.


Skifs goes Ulvaeus

Jobbade egentligen halv dag idag eftersom jag har teorikurs denna månad. Självklart slutar det med att jag jobbar ett par timmar på eftermiddagen ändå... Ja, ja. Vad gör man inte för kidsen... Jag hann sitta en liten stund i solen på balkongen i alla fall! Äntligen är vädret fint igen. Fast egentligen så är ju vackert väder inget väder i vädervärlden.

Igår åkte vi en sväng med båtbussen tillsammans med mamma o Johnny. Rundtursbåten var ju förstås full, eftersom man numer kan förboka, så vi åkte från Mariebergsskogen till Residenset istället. Jättefin tur på ungefär en timme. Karlstad är verkligen fint från vattnet (också)!

     
Båt modell större             Slussvaktarstugan

     
Slussen                           Stadshotellet

Vi tog kaffe hemma hos oss och hann kika på lite av Allsången också. Ganska lam avslutning. Kändes som dom borde ha kunnat fått dit lite större namn. Björn Skifs var väl den enda som var nåt att ha. Honom kan man alltid lita på. Funderar allvarligt på att gå på hans show på Cirkus i början av nästa år. Kan bli riktigt bra! Cirkus är ju en bra konsertställe också. Lagom stort, plus att man ser bra i stort sett överallt.
Vi hade i alla fall en jättetrevlig kväll!

Skifs goes Ulvaeus:


Dorsin som Uggla

Snappade upp detta klipp från Magnus Ugglas blogg:



Visst har han fångat Uggla-känslan?

Fånga blomflugor

Har kommit på ett vasst sätt att fånga blomflugor (även kända som bananflugor) på. Vin. En liten skvätt i ett glas. Helst glas på fot, då våra blomflugor verkar petiga med det, men fungerar även i ett vanligt dricksglas. Vitt eller rött verkar vara oviktigt. Det jag inte har lyckats lista ut är om dom drunknar eller dör av leverskador. Kanske får jag aldrig veta...

Idag har jag dragit igång ny teorikurs på jobbet. Dom verkar goa, kidsen, och dom vågar fråga och prata lite. Det är bra. Annars blir det bara jag som pratar och det kan ju bli tradigt... Fast det där brukar lossna efter ett tag i alla fall. Nu ska jag köra hårt med dom hela augusti =)

Tänkte på detta med nyhetsmedia i allmänhet och tidningar i synnerhet. Vi vet ju att kvällstidningarna brukar vara aningens osäkra när det gäller fakta i olika former. Detta gäller ju förstås övriga tidningar också och i dag visar värmländsk media prov på detta.
Olycka på E18 i eftermiddags och i NWT och VF får man minst sagt lite olika uppgifter om vad som hänt. I NWT stod det att en ung kvinna voltat och hamnat på taket och att man misstänker att hon varit alkoholpåverkad. I VF står det att föraren var en kvinna i 80-års åldern. Tänk vad olika man uppfattar det där med ålder ;) NWT ändrade senare under eftermiddagen sina uppgifter till "79-årig kvinna". Idag hade alltså VF rätt. Kanske.
Tyvärr verkar misstanken om rattfylla kvarstå. Damen verkar i alla fall ha klarat sig med lindrigare skador. Tror man.

Skåp

Ännu en dag som gått åt till flytt och städ. Den här gången drog vi igång projekt förråd/sovrum. Äntligen är förrådet urstädat så att man slipper bli anfallen av ilskna saker när man går in där. Jag påbörjade ju detta för någon vecka sedan, men nu har vi verkligen slängt och skänkt bort massor av grejer. Känns skönt!

Vi passade även på att åka upp till Hällefors och hämta ett skåp som vi fått av sambons föräldrar. Jättefint gammalt skåp som är målat vitt och passar perfekt i vårt sovrum. Så nu har vi:
1. Ett förråd som man kan gå in i igen
2. Vackert vitt skåp i sovrummet
3. Mer förvaring


Så småningom utan tv, hoppas jag


Flyttdag

Igår hade vi heldag i Bergslagen =) Sambons föräldrar håller på att flytta, så vi hjälptes åt tillsammans med "Stockholmarna" att köra det mesta av flyttlasset till nya lägenheten. Dom flyttar till ett hus som har varit hotell och nu kommer inrymma fyra lägenheter som är helt nybyggda. Tyvärr var det inte lika färdigt som det skulle vara, men lägenheten kommer bli superfin när den är färdig (vilket den skulle ha varit nu, men istället blir till veckan).

När vi flyttat färdigt för dagen blev det grillat i familjens sommarstuga (snarare hus...) med alla möjliga sorters korv, sallader, röror och annat gott. Roy hade dessutom med sig färsk lax som han enrisrökte. Helt otroligt gott!
Framåt kvällen blir det en del mygg vid sommarhuset, så idag har jag säkert två liter myggbett på benen ;)

   
I väntan på mat...


Grillmästaren i motljus


Nu kan jag visa födelsedagskortet utan risk:



I morse hade vi en liten fjäril i sovrummet. Försökte locka ut honom genom fönstret, för jag har hört att man inte får röra vingarna. Tillslut hade jag lite tur och fjärilen landade på mitt finger, så jag kunde släppa ut honom.


Betyder inte fjärilar tur eller nåt?


RSS 2.0