Marängcup

Ikväll måste jag försöka komma i säng tidigt. Är krasslig i halsen och känner mig hängig. Skit också. Jag är så trött på att va sjuk :/ Har försökt att dricka honungsvatten, men det känns inte som att det gör nån större skillnad. Ett par av mina jobbarkompisar brukar säga att jag ska svepa en whiskey och bädda ner mig. Whiskey är ju ingen favorit, direkt...



Hemglassbilen åkte in på gården tidigare ikväll och jag blev så otroligt sugen på marängcup. Det var nog både min o syrrans favorit när vi var små! Orkade inte gå ner o köpa :( Nästa gång, kanske.

Har haft en lite annorlunda dag på jobbet idag. Började med ett medarbetarsamtal som faktiskt blev ganska bra och väldigt intressant. Sen lite teori och en körlektion och på eftermiddagen Riskettan-kurs. Det sistnämnda är riktigt kul, trots att det sliter på en ganska mycket. Just nu är vi två som har den, vilket dels gör det lättare och dels blir en bättre kurs. Vi ska ju trots allt bedöma och godkänna / underkänna eleverna och då är det viktigt att se alla och ha möjlighet att stötta dem.

Kören ikväll hoppade jag över - behöver va försiktig med rösten fram till påsk, tror jag.
Nu ska jag ägna Houswives all uppmärksamhet!

Trollhår

Det har verkligen varit måndag idag... Nu är den i alla fall snart över och tisdag känns mer överkomligt. Imorgon har jag bara en körlektion på hela dagen. Resten av dagen är full av medarbetarsamtal, teori och risketta. Känns ganska okej. Man behöver såna dagar ibland där man får bryta möstret lite. Min rygg mår ju inte så bra av att sitta hela dagar i en bil där man inte kan ändra stolen mer än framåt o bakåt, typ...

Syster var här förut o hämtade våran gamla plattång/krustång/locktång som vi har haft tillsammans sen vi var typ 10 år. Jag föreslot våfflat trollhår på Leo, men jag vet inte om hon nappade. Hon får väl göra som hon vill med det ;)
Hon har nytt jobb på gång, i alla fall och det är jättekul =) Hoppas verkligen att det blir bra!

Igår hade jag nästan heldag i kyrkan. Gudstjänst kl 11. På kaffet efter försökte jag köra lite info kring 150-års jubiléet och efter det repade vi låtar inför långfredagen. Inte en alldeles lätt dag att sjunga på. Tungt ämne med lite begränsat urval på sånger, men jag tror att vi får ihop det. Kanske kan vi göra ämnet lite mer positivt vinklat? Vi har dragit upp svaga riktlinjer och plockat ut låtarna så på fredag kör vi lite mer fokuserat rep. Det blir bland annat lite musikal, lite LeMarc och lite Jill. Ska nog bli bra.


Scrap och pulkabacke

Ego-dagen igår inskränkte sig till en ansiktsbehandling och ett mobilköp. Promenaden hoppade jag över, men skäms inte över det. Gillar inte att gå i snöstorm. Mobilen köpte jag begagnad av en tös på den där fina ön utanför stan. En G900 som jag inte alls är säker på att jag vill ha, men jag måste prova om SE kan göra en telefon med vettig kalender (detta är en av deras business-varianter) och touch-skärm. Vi får se...

Sen hade vi i alla fall en trevlig kväll på Mongolian med jobbet. Massor av god mat och kul sällskap!
När vi sedan skulle ta bussen hem från torget såg det ut som följer:

Pulkabacke på torget

Idag har jag spenderat heeeela dagen vid scrapbordet med fyra goa tjejer. Vi spred ut alla våra scrapgrejer i ett rum i kyrkan och pysslade loss. Kul att få lite inspiration av andra och låna lite stämplar och sånt av varandra. Vi började förstås med fika =) Sen bröt vi för lunch på anrika (?) Väse Pizzeria och efter eftermiddagskaffet blev det aningens fnittrigt, vilket antingen berodde på att vi var lite trötta eller att vi druckit nån kopp kaffe för mycket. Här är i alla fall ett par av mina kort från dagen:

     


Gert och Robbans promenad genom Sverige fortsätter förstås. Idag hade dom hittat en skylt som ger upphov till funderingar:

Lånad från Robbans blogg

Alltså, hur funkar den? Är det åldersgräns eller inte? Och i så fall vilken? Är det 24 år som är rekommenderat eller är det åldersgränsen i sig? Är en rekommenderad ålder verkligen en gräns? Frågorna hopar sig...

Glöm inte släcka!

VIP-tanten

Nån har kommit på en bra idé - Earth Hour. Denna lysande (notera det fyndiga uttrycket...) tanke kom till i Sydney 2007 när drygt 2 miljoner hushåll och företag släckte ljuset en timme för miljöns skull. Bara två år senare är begreppet välkänt och hela världen engagerar sig. Utom Stockholm. Nä, Stockholms Stad tycker inte att det gör så mycket för miljön. Ingen långsiktig lösning, säger man. Nej, kanske inte, men dels är det väl en markering att man VILL göra något och ärligt talat - om flera miljarder (fler?) människor världen över släcker lamporna så borde det väl göra en relativt stor skillnad i energiförbrukning och därmed för miljön. Rent skitsnack från Stockholm, tycker jag. Som tur är har Karlstads kommun sagt att dom är på. Då slipper man skämmas för dom i alla fall...


Klart vi ska släcka!

Idag tryckte vi i oss sista (?) semlan för i år på jobbet. Nu låter det som att vi äter sånt flera gånger i veckan, vilket oftast inte är sant...  Får se om man kan balansera upp det där med sallad eller annan valfri kaninföda under morgondagen.

Kollade på Sthlm-Arlanda på TV 3 ikväll. Handlar om flygplatsen, som alla säkert förstår. Lite kul. Speciellt den där bruden som jobbar på VIP-tjänst, eller vad dom kallar det. Hon tar hand om alla viktiga kändisar som ska flyga nånstans och inte umgås med oss vanliga dödliga eller helt enkelt inte får en chans att göra det då de blir infångade av VIP-tanten och infösta i ett rum med platt-TV och godisskålar. Hon är lite läskig, VIP-tanten. Aningens hysterisk blick och bara liiiite överambitiös. Dessutom verkar hon vimsig, vilket inte kan vara nån stor fördel i jobbet.

Solrosorna tar sig. Nu är dom flera stycken och syns till och med över kanten på krukan. Detta kan ju bli något!

Imorgon ska jag ha en ego-dag. Få ansiktsbehandling, ta en promenad och slappa lite. Sen ska vi ut med jobbet - 15 själar blir vi och det ska bli kul!

Obama hos Jay Leno nu. Intressant.

Janne Josefsson och tecken på liv

Idag har Ostkakans Vänner årsmöte, säger man på SVT:s Aktuellt. Om detta vet jag inget.
Rånarna på "Efterlyst" är ikväll utrustade med reflexvästar (åtminstone en av dom). Annorlunda val, kan man tycka.
Kvällens TV-utbud är oändligt...

Färjestad utkämpar eventuellt sista matchen mot Skellefteå i stadsdelen bredvid och det ser ut att kunna gå hur som helst. Just nu: Sudden. Går det åt skogen är det på sitt sätt bra, för då har vi möjlighet att gå o kika på match imorgon. Våra hysteriskt orangea stadsbussar har små FBK-flaggor på taket. Gulligt.

Älsklingen är äntligen hemma från den stora staden Göteborg där Janne Josefsson tutar ilsket på impulsiva körfältsbytare och vädret som vanligt är grått och småkallt. Det innebär att lägenheten känns som vanligt igen =) Hämtade honom på tågstationen ikväll efter att ha tränat och grejat lite hemma.

Väntar med stor förväntan på I.D Bare Minerals puder som jag beställt på nätet. Ända sen jag upptäckte I.D har jag inte kunnat köpa varken puder, rouge eller concealer från något annat märke. Det är såååå bra! Lite dyrt, men helt klart värt pengarna och dessutom är det drygt. Håller på att prova mig fram till en bra mascara. Vill gärna ha en vattenfast, för så fort det blåser lite eller är lite soligt så blir mina ögon så gråtiga... Använder L'oreal just nu, men den skräpar av sig lite. Har testat Nivea också. Får se vad det blir nästa gång...

Mina blivande solrosor har redan börjat visa tecken på liv! Ska bli intressant att se hur dom blir - om dom blir.


Bra början

Är så glad att systers jobbsituation äntligen ser ut att bli ljusare! Hon förtjänar det bästa, min goa syster, så jag hoppas att allt blir som hon vill *kramar om*

Sveriges första såpa

Det är sååå ensamt. Sambon är i GBG och jobbar, men kommer hem i morgon som tur är *längtar*.
Igår gick jag liksom runt på måfå i lägenheten och suckade. Typ. Lyssnade på bok, kollade på Cityakuten, slösurfade och vandrade runt.

Ikväll har jag varit på kören för första gången på länge. Blir lite sporadiska besök där, tyvärr... Men det är väldigt kul när man väl är där! Den där risiga hostan har suttit kvar rätt länge efter sista förkyldningen, så jag försöker va lite försiktig med stämbanden. Dom måste skärpa upp sig till påskhelgen, för på långfredagen ska jag sjunga och på påskdagen ska kören sjunga...

Hittade en ny blogg igår när jag slöade framför datorn - Euroflorist. Fanns en del skötseltips för växter/blommor där som nog kan bli användbara. Mina blommor klarar sig faktiskt rätt bra, men jag undrar om inte det är mest tur... Fast det vet ju inte blommorna.

Så till den nyhet som borde orsaka presstop; Varuhuset släpps på DVD! Ni vet, Sveriges första såpa. Med storheter som Christina Schollin och... eh... en massa annat folk. Vilka var med mer??? Lena Endre, väl? Och Sharon Dyall, tror jag.
Tänk er - en hel DVD med Margaretas glasögon, Pelikanen, Rickard i charken... Nostalgi och på gränsen till underbart. Eller inte.


Kolla:


Våfflor o trasiga glas

Ja, den där städningen av förrådet som jag oaktsamt nog nämnde tidigare blev inte av. Min sambo pajade ryggen
*tycka synd om*. MEN vi har hunnit tvätta en massa. Alltid nåt. Sen finns det ju nåt att göra nästa helg också ;)

Jag är sååå trött på min j*vla nacke. Man vänjer sig ju vid det mesta. Ha ont och bli yr och va trött och så. Men ett problem är min vänsterarm och hand. Ligger ju några nerver ikläm på nåt sätt och det gör att vänster arm och hand ibland domar bort eller gör superont. Det är inte heller alltid jag känner hur hårt jag håller i saker. Idag gick det ett glas igen. Tyvärr inte ett fult... Skulle torka ett av vinglasen och höll tydligen liiiite hårdare än jag trodde så det sprack. Skar mig i handen på ett par ställen. Man vänjer sig väl vid det också kanske, men jag ska försöka hålla mig till dom glasen jag vill bli av med i fortsättningen :/

Grejar fortfarande med min muppdator. Fast nu är det inte själva datorn som är mupp utan programmen och speciellt ett; Frontpage. Jag som är hobby-webbside-skapare använder mig fortfarande nybörjarprogrammet Frontpage och nu har det fått för sig att inte fungera som det ska. Måste får ordning på det... Skulle helst vilja använda Dreamweaver, men jag har inte riktigt tålamod att lära mig det. Skulle behöva gå nån liten komma-igång-kurs eller ha nån som kan coacha mig lite sådär i början (frivilliga får gärna anmäla sig snarast). Sen kan jag gärna greja själv och lura ut fler funktioner. Det är just det där med att orka börja med ett nytt program som tar emot.

På eftermidddagen var vi hos mamma o åt våfflor. Mumsigt! Det var så längesen vi sågs, så det var jättemysigt att träffas.
Hon o syrran hade varit på stan för några dagar sen. På Myrorna hade dom hittat glas som vi hade hemma när vi var små! Tre stycken, så nu har mamma, syrran o jag varsitt. Dom är såååå söta. Jag måste jaga runt på secondhand-affärerna i stan som en galning nu, för jag skulle vilja ha ett helt gäng så att man kan använda dom till vardags.


Suddig nostalgi...

Det där vårvädret vi har haft ett par dagar tog en onödig vändning idag. Snö...

Überflashigt

Idag har det varit en riktigt fin vårdag! Igen, får man väl säga... Vi har varit riktigt våriga idag och fixat i ordning lite på balkongen. Lagt ut mattorna och ställt ut möblerna (som kanske borde oljas oxå...). Planerade solrosfröna också - vi får se vad det blir av dom.

Hoppas på gula blommor


Sen tog vi en promenad ner till Kasernhöjden där det var visning på lägenheter. Eller ja, dom har ju en überflashig lägenhet på en massa rum o kök i två (eller tre, beroende på hur man ser det) våningar som dom använder som visningsobjekt. Just nu bygger dom om den tredje kasernen till lägenheter som kommer vara inflyttningsfärdiga om ett år. Inte för att vi har bestämt oss för att köpa nåt just där, men lite funderar vi på bostadsrätt och lägenheterna där är ju onekligen fina.


Dom obligatoriska snygga skoskydden


Ikväll börjar "Babben & Co" på SVT. Gött för oss gamlingar som inte orkar springa på krogen på helgerna ;) Samtidigt börjar Magnus Ugglas program "Var fan är min revy?". Gillade hans förra projekt "Var fan är mitt band?" och tycker han är rätt kul. Hoppas det här blir lika bra.

Just nu spöar Färjestad Skellefteå hemma. 6-0 står det och en minut kvar. Tufft att komma ikapp...

Grönt klet

Lämnade plasma på förmiddagen idag. Skönt att ligga still och lyssna på bok i 40 minuter utan att kunna göra annat. När jag tog en kaffe efteråt kom det fram en pappa som hade varit på min Introduktionskurs för ett tag sen och sa att han tyckte det var jättebra! Skoj =)
Åkte ut en kortis till Bergvik. Köpte årets första tulpaner för att förstärka vårkänslan. Sen hem och städa. Skulle behöva putsa fönstren också, men det får vänta tills min nacke är på lite bättre humör. Vi ska försöka hinna med att städa lite i källarförrådet i helgen i alla fall.

På Enter ikväll har vi haft Spa. Massage, nagelfix, ansiktsmasker och skumtomtar (!). Fick jätteskön nackmassage av Elin. Bra att få igång cirkulationen i musklerna kring där jag har ont. Borde egentligen göra sånt oftare. Fxade lite naglar och gjorde ansiktsmask av avokado. Kletigt, men skönt. En av tjejerna hade lyckats fått tag i en hel burk med skumtomtar, så vi tryckte i oss några såna också. Farligt att ställa fram en sån där burk...


Grönt klet

Kolla in den coola fotöljen på Hannah Graafs blogg:
http://www.mama.nu/blogg/hannahs-blogg/2009/03/19/en-fatolj/index.xml#comments

Drivor

Nu känns det som att våren är här! Det har ju faktiskt varit riktigt varmt några dagar och snön börjar försvinna - åtminstone nere i stan. Här uppe hos oss är det som vanligt drivor kvar. Läääängtar efter att få hänga undan vinterjackan och sitta i solen på balkongen.

Fick just en jordnöt av min samob - EN!

Har suttit en lång stund o fifflat med datorn. Bytt från Explorer till Firefox. Tycker Explorer 7 krånglar för mycket... Får se om det här blir bättre. Sen är det ju en massa program o sånt man kommer på efter hand att man ska installera igen, även om jag grejade det mesta igår. La upp lite bilder från Oxygens konsert på www.vasemissionskyrka.se också. Kolla där! Ett par av tjejerna som är med på Enter ibland hade skrivit en egen låt som dom gjorde jättebra på konserten.

Köpte solrosfrön idag. Ska försöka odla mina egna i år igen. Gjorde det för några år sedan, men nu har det inte blivit av eftersom jag inte har någon bra plats att driva upp plantor på. Skulle vilja sätta tomatfrön också, men jag köper nog plantor sen istället.

Nu ska jag kasta mig över jordnötsskålen...

Som jag har längtat!

Nu är datorn äntligen hemma igen. Som jag har längtat! Det blir oerhört tydligt hur datorberoende vi har blivit när man blir utan ett tag. Två veckor, för att vara mer eller mindre exakt.
Hela kvällen har jag suttit och pysslat ihop min lilla vita. Alla program som ska installeras och alla hemsidor som ligger efter i uppdateringarna... Är inte riktigt klar med allt, men jag får fortsätta imorgon.

Förkyldningen vill inte riktigt släppa heller. Det är väldigt hostigt fortfarande och det är svårt att vila rösten (som man egentligen skulle behöva göra) med det jobbet man har. Dessutom är det en massa teori den här veckan. Två vanliga teorikvällar och igår gjorde jag o kollegan riskettan-premiär. Det blev en riktigt bra kurs och jag tror att vi nådde fram till alla - kändes så i alla fall. Det är en riktigt tuff utbildning mentalt, så vi var ganska slitna efter. Skönt att vi hade en bra grupp första gången i alla fall.

Halkade igår in på ett minst sagt knepigt program på kanal 5 (tror jag). "Den rätte för Rosing". Om jag förstår det hela rätt så går detta ut på att Linda Rosing ska hitta en man. Konceptet känns närmast högst tvivelaktigt och aningens desperat. Huvudpersonen är kanske ingen jag vanligtvis väljer att engagera mig i, MEN jag kan inte undvika att förundras över hennets ansikte. Hennes överläpp rör sig inte - inte ens när hon pratar! Jag anstränger mig verkligen för att upptäcka minsta tecken på rörelse under den korta tid jag ser programet, men icke. Ingenting. Vad det beror på kan man säkert diskutera, men det ser väldigt kul ut =) Läpparna har liksom drag av anknäbb.


Tänderna avvaktar

Helgen är slut innan den ens har börjat, känns det som... Har haft med mig jobbdatorn hem i helgen så att jag kunnat jobba lite med div. teori och informationsfoldrar. Passar på att blogga lite för att bli av med den mest akuta abstinensen ;)
Tänderna avvaktar, verkar det som. Gör inte ont längre i alla fall. Det ska bli intressant o se hur detta utvecklar sig.

Igår kväll hade min jobbarkompis 40-årsfest långt ute i ingenstans (Högboda). Hämtade upp en av mina andra jobbarkompisar på vägen dit - också mitt i ingenstans. Jättetrevlig fest och massor med god mat! Supermysigt.
Hann ut till Bergvik innan festen och köpte jeans och pyjamasbyxor. Båda på H&M. Har upptäckt att dom har rätt okej jeans. Jag har varit lite petig på det där med jeans förut. Helst Lee och Levi's, möjligen Vero Modas jeans. Men H&Ms modeller "Star" och "Squin" (stavn.?) är faktiskt lika bekväma och snygga. Att dom är billigare (ganska mycket) är ingen nackdel...

Ikväll var det konsert i Väse. Oxygen heter kören och är från Kristinehamn. Det är våran medarbetare i församlingen som har den och dom är sååå duktiga =) Massor av folk var det också och det är ju alltid roligt. Speciellt när det är folk som inte vanligtvis kommer till kyrkan.

Gert Fylking och Robban Aschberg är ute på nya äventyr. Promenad från Ystad till Haparanda. Få som skulle komma på den idéen, men att just dom pojkarna gör det är ingen stor överraskning. Dom gör det för en god sak, dessutom. Samlar in pengar till forskning kring prostatacancer. Självklart kan man följa "resan" på grabbarnas bloggar:
Robbans
Gerts
Tror att dom har kommit till Ronneby nu. Sen är det bara resten kvar. Med sig har dom multihusvagn på 11 meter och lite olika gäster.

Tänder

Fredag - äntligen! Det har varit en hård vecka...

Idag har vi varit i Filipstad / Hällefors och firat min sambos föräldrars 50-åriga bröllopsdag (som egentligen är imorgon). Vi åt lunch på Hennickehammars Herrgård i Filipstad. Supergod mat - buffé med bland annat sotad lax, fläskytterfilé, ugnsbakad mandelpotatis och rotfruktsgratäng. OCH chokladmousse =) 
Hennickehammars Herrgård brukar normalt vara ett bra ställe att kändisspotta på. Har ju jobbat i F-stad och vägen upp till herrgården är en klassisk vänstersväng-på-landsväg, så där har jag varit uppe och vänt ett otal gånger med diverse känt folk springande på parkeringen. Kändisar av alla kategorier åker tydligen dit för att det är lugnt och dom får va i fred. Men idag var det inte ett enda känt ansikte där...  Har ätit där några gånger tidigare också och det har alltid varit väldigt god mat, så jag rekommenderar verkligen folk att åka dit nån gång.
Sen åkte vi "hem" till Hällefors och åt tårta och läste gamla bröllopstelegram med alla möjliga fyndiga texter. Jättemysigt =)

Jag har ont i munnen - tror att jag håller på att få tänder. Visdomständer... Normalt får man dom mellan typ 18 och 25, men jag är tydligen aningens sen... Jag tror att jag känner en tand, till och med. Hoppas, hoppas att dom får plats om dom dyker upp. Jag VILL INTE dra ut dom. Är inte så bekväm hos tandläkeren och jag har haft ganska skönt flyt hittills eftersom jag inte har haft något hål. Gjorde en liten del av min praktik hos den tandläkare jag nu går hos, så jag har varit med och gjort rätt mycket läskiga grejer. Men jag är glad om han inte behöver göra nåt i min mun. Jag tycker det är lagom att gå till tandhyginisten vartannat år och kolla läget.

Nu är det "Så ska det låta" och jag ska spöa skiten ur min sambo i intro-tävlingen.

Spännande relation

Den har veckan är det mycket. Teori på jobbet måndag, torsdag. Styrelsemöte igår. På fredag ska vi till Hällefors o fira sambons föräldrar som har bröllopsdag och på söndag är det konsert i Väse. Dessutom surfar jag fortfarande på nåt sorts halvfabrikat till nät via mobilen... Hörde nåt lustigt på ryktes vägar (läs: kvällstidningar): Carola o Kicken ska tydligen va ihop. Fruktansvärt spännande relation, om det nu är sant. Det var ett sidospår... Ett ganska kul sådant.

Från mobilen

Nu när jag är utan dator (när jag som mest behöver den...) tar kreativiteten ett kliv fram och mobilen tjänar som ställföreträdande burk. Upptäckte i samband med det att det går alldeles utmärkt att kolla mailen på detta sätt. Fick då ett infall att kolla bloggen utifall att. Och visst - det gick oxå bra! Så jag gör ett litet inlägg mest för att se hur det blir. Var hos pappa en stund på eftermiddagen. Syrran o barnen var oxå där. Hela dagen har det förstås snöat. Hoppas det ger sig snart för det vore skönt om det vände o blev vår nu. Nä, det är nog dags att koppla ner mobilen o slappa i soffan en stund. Vi hörs!

Hos syrran

Sitter hos min syster o surfar av mig lite. Är helt lost utan dator... Det är bara ett par dagar sedan dom hämtade den, men det är redan kaos. Hos syster finns gosiga, busiga barn och nybadade katter.

Idag har sambons föräldrar varit här och vi var en sväng på stan. Åt god mat på Fontana Di Trevi. Annars är det väldigt lugnt, för jag känner mig lite krasslig.
Igår bowlade vi med Enter, men min nacke var inte på humör så jag stod över bowlandet och supportade från cafédelen.

Nu ska jag snart gå hem och vara datorfri. Uppdateringen här blir med andra ord lite begränsad dom närmaste dagarna...

Tomheten

Sitter o kopierar över allt från mina dator till den bärbara hårddisken. Man vet aldrig vad datordoktorerna på Dell hittar på... Oftast brukar dom ju se till att flytta över allt till den nya hårddisken när dom gör sånt där, men riktigt säker kan man aldrig va.

Ganska soft eftermiddag. Körde in mig på EcoDriving-sträckan jag ska ha på måndag. Den var sådär på eftermiddagen, men jag ska köra på förmiddagen då, så det är lugnt. Sen var jag o tränade. Körde lite lätt, för jag börjar känna mig krasslig. Hoppas verkligen att jag inte blir sjuk nu. Hinner inte det. Shoppade bort lite pengar på Panduro och köpte jeans på H&M innan jag hämtade sambon på jobbet.

Volvo har tagit tillbaka lönehöjningen för sina chefer. Jag kan inte ens säga "bra gjort!" om det, för det är så ofattbart korkat att ens föreslå höjningen från början.

Det är scrapgrejor över heeeela köket. Är inne i en skaparperiod, men den går trögt. Så är det nästan alltid när jag ska göra något. Sen när jag väl kommit igång med först kortet så flyter det på ganska bra. Ska sätta lurar i öronen och försöka fixa ihop ett par stycken. Lyssnar på GW-böckerna igen. Just nu "Mellan sommarens längtan och vinterns köld". Den kräver liksom aktiv lyssning, så jag måste lyssna om ett par spår. Tankarna vandrade iväg förut.


Scrapgrejer - det är till och med värre än det ser ut...


Imorgon hämtar dom datorn. Tomheten har redan börjat krypa på mig...

Sammanfattning: Desperat uppmaning...

Säsongstart av Desperate Housewives! *weeee*
En av de få serier jag verkligen följer fortfarande. Har en tendens att tröttna fort på serier, men denna och CSI (originalet med Grissom, förstås) har jag hängt kvar i. OCH "Simon & Thomas", förstås, men det räknas inte som serie på samma sätt... Spelade in gårdagens avsnitt på vår fina, fina box med hårddisk och kikade på det ikväll. Var ganska överens med resultatet den här gången, vilket jag långt ifrån är alla gånger. Men det är inte bara designen som är kul med det programet utan hela grejen - den genomengelske Simon, den rågblonde Thomas, dom muppiga och fruktansvärt söta hundarna och, självklart, dialogen.

Tänkte hänga på Designadinblogg.se och uppmana dom där superbloggarna till att dra sitt strå till stacken:




"Thomas is such a surmupp."
Simon Davies


Katastrof

Katastrof - jag kommer att bli utan dator i två veckor! Min lilla vita har blivit sjuk och Dell ska hämta den och göra den frisk igen. Eller som dom själva väljer att uttrycka det: byta hårddisk, minnen och moderkort. Jag skiter egentligen i vad dom gör - bara den fungerar som den ska igen när jag får den tillbaka. TVÅ VECKOR! Shit... Måste ringa pappa o höra om han har någon laptop som jag kan låna. Han brukar ha ett par datorer åt gången... Minst.

Annars har det varit en relativt lugn start på veckan. Normalt mycket att göra på jobbet och månadsmöte idag. Kollegan som drog till Thailand mailade igår och talade om att det inte alls var speciellt jobbigt att ligga på stranden, typ. Tack, tack.

Igår kväll hade jag teori för mina kompisar i klubbstugan. Jättekul! Hoppas dom tyckte att det var nåt att ha ;) Det var väl ett gäng på drygt 10 stycken. Det blir ju lite annorlunda att stå och prata jobb inför folk man känner, men det var riktigt roligt och blev en del bra diskussioner.

Det är fortfarande mycket Carl-Jan G i media, trots att han åkt ur Let's Dance. Hela Grythyttan hade tydligen haft Let's Dance-kvällar läste jag i NWT. Samlats en massa folk och kollat på storbild och tokröstat. Snacka om support. Carl-Jan hade dessutom chattat med nån av kvällstidningarnas läsare och sagt att han dricker champange varje dag och att "Life is too short to be travelling second class". Kanske en sund inställning. På frågan om han är bisexuell svarar han: "Jag har slutat med att etikettera relationer. Jag tycker inte om dig för den du är utan för den jag är när jag är med dig". Det är tänkvärt - för alla i alla relationer.

Förresten skriver NWT om mitt jobb (av samma anledning som VF):  http://www.nwt.se/mera/motor/article486935.ece

Gå och se den på studs!

"Män som hatar kvinnor" var precis som jag trodde att den skulle vara. Riktigt bra! Jag kan va lite halvkänslig mot filmer som baseras på böcker som jag läst (fast jag vet att man måste hålla isär film o bok), men det kändes som att filmen var gjord för oss som läst böckerna. Alla karaktärer hade fått precis dom skådisarna som passade. Noomi Rapace var grym som Lisbeth Salander och Micke Nyqvist är ju alltid bra. Peter Andersson var helt rätt som Bjurman och trots att Peter Haber knappt kan kopplas till något annat än Beck och Sunes pappa, så blev hans roll som Martin Vanger också väldigt trovärdig. Gå och se den på studs, alla! Dock inte i Filmstadens salong "Royal" i Karlstad, för biostolarna där är superdåliga...



Innan bion var vi och åt på Restaurang Alfie tillsammans med syrran o hennes sambo (som för övrigt var med på bion också). Jättemysigt! Det lär vi ju göra fler gånger =)

Idag är det slappsöndag, som så många andra söndagar. Var ute och vände hos pappa för att låna hans projektor till imorgon när jag ska ha lite teorilektion med mc-klubben. Vi hann ta en kortfika innan han skulle ut o ta hand om kossorna. Pappas frus barn hade byggt snögubbar på tomten. Jag gillade den här, för den syns så bra:


Tydlig snögubbe

Nu ska jag slipa det sista på PowerPointen till imorgon och kanske jobba lite. Orkar jag så ska jag snabbspola igenom Melodifestivalen som vi spelat in. Har hört att ett av bidragen ska va snudd på snott. Åtminstone i refrängen.

RSS 2.0