Vett att fylla jämnt

Hämtade sambon i Hällefors (skogen) vid ett-snåret natt till söndag. Nån fest av nåt slag... Hemma halv tre, så söndag förmiddag sov vi bort ;) MEN sen tog vi en promenad ner till stan. Kaffe och kanelbulle på McDonalds och lite spontanshopping (en kofta som jag faktiskt behövde...). Vi hann rensa ur lite i förrådet när vi kom hem också. Nu går det äntligen gå in där utan skyddshjälm och extra försäkring. Skulle behöva ta det i källaren också, men det gäller att sprida ut jobbet så att man inte tar ut sig.

Idag har jag haft tolv 15-åringar på AM-teori på jobbet. Väldigt goa och duktiga är de! Till lunch bjussade chefen på smörgåstårta. Det är tur att folk har vett att fylla jämnt ibland ;) Vi köper alltid smörgåstårta från Café Råtorp som är vassast i stan på det mesta och särskilt på smörgåstårta. En sväng i spåret efter jobbet och idag gick det tungt. Kändes att jag har varit/är lite hängig. Sprang lite saktare förbi Färjestad Travbana och skyllde på att jag ville titta på hästarna...
Har jagat mig blå efter ett sportarmband till mobilen (iPhones passar till min), men överallt är det slut. Irriterande. Finnt på eBay, men då tar det ju nån vecka att få hem. Dagens i-landsproblem, men det är så dåligt med fickor på träningskläder.

Fixade ihop ett kort i helgen till en av dem som var upphov till smörgåstårtan idag. Nu har hon fått det, så nu kan jag visa det. Inget höjdarfoto, men det syns skapligt i alla fall.




Vaken

Igår blev det bara 3 km i spåret. Känner mig lite hängig :/ Får se om det blir en sväng i eftermiddag också. Beror på snuvan. Ska försöka få tiden att gå och, inte minst, hålla mig vaken ikväll. Ska hämta sambon i Hällefors i natt. Kanske får jag städa förrådet?

När man springer 7,5 så är det en ganska varierad slinga med både elljusspår, stigar, broar och tunnlar. Man har till och med valt att varna för det sista:


Känns som på jobbet...

Kanske får jag inspiration att sätta mig med lite pyssel. Skulle vilja ha nånstans där alla scrapgrejer kan stå lite mer lätttillgängliga. Nu står de nerpackade i väskor som måste dras fram och tillbaka, packas upp och ner, varje gång man vill slänga ihop ett kort :/ Då måste man verkligen känna att man är sugen för att det ska bli nåt - det är ju inte bara att sätta sig en stund och se om det händer nåt ;)

Makalös

Ääääntligen är det helg. För min del i alla fall. Jag som är lite klen och inte jobbar riktigt heltid ;)
Sitter i soffan framför Ernst och ser slutet på Hytt-renoveringen. Han är ju helt makalös på att hitta på grejer, den där karln. För att inte tala om att han lyckas sätta ord på det han gör som ingen annan. Ikväll är det ett "argt och farligt skåp i sovrummet".

Skrev aldrig i förra inlägget när invigningen i kyrkan är. Det blir den 28-31 oktober, så det närmar sig med stormsteg. Så, syrran, kyrkan är klart tills nästa dop ;) Jag vet att jag har skrivit det här förut, men: Vilka hjältar det är som har byggt! De är verkligen otroliga som lägger ner så mycket tid och kraft på att få kyrkan så fin =) Dessutom har vi en kille som via arbetsförmedlingen jobbar hos oss och han har verkligen gjort ett stort jobb. Byggledaren är också en riktig klippa! Nu hoppas vi på att färgerna vi väljer blir rätt ;)

Hörni - är inte det här världens sötaste djur (katt borträknat). Min sambos förra kollegas iller har fått magsjuka :(





Hannah: Tack för svaret på mascarafrågan - ska köpa den o testa =)


Vilsen, men skärpt

TV 4 öppnar hösten med riktig kvalitéts-tv... "Fångarna på fortet" och "Timeout". Jajamen. Björn Hellberg förgyllde i och för sig "Timeout" med sin lite vilsna, men samtidigt skärpta, person. Det är också det enda avsnitt jag har sett hittills, så jag kanske ska lugna mig med tankar kring detta...

Risketta idag med en relativt liten grupp (märks att skolan har börjat), men det gav ändå en del bra diskussioner. Deltagarna verkade nöjda och då är jag också nöjd =) Satt sedan i telefon med Transportstyrelsen i dryga 25 minuer (varav 18 minuter i kö...). Kul.

Nu är jag nyss hemkommen från spåret. Det blev lite av en "terrängbana" (som vanligtvis fungerar som genväg så att 7,5 blir 6,5) med diverse hinder. Mest vattenhinder, faktiskt. En del lera också.
Eftermiddagens viltspaning:
1 st snok
1 st kopparorm

Var på styrelsemöte i Väse igår och fick höra lite av grovplaneringen för nyinvigningen av kyrkan. Det låter verkligen som en kul helg =) Gruppen som håller i planeringen hade kommit på massor av kul idéer! Ser fram emot det. Till veckan ska vi försöka samlas och kika på färgval kring kyrksal, serveringssal och kök (färg till några väggar, gardiner osv).

Hm... Funderar på om Väse Missionskyrka skulle ha en Facebookgrupp. Eller?



Slut

Helgen försvann i ett rasande tempo, precis som vanligt. Den har i alla fall varit väldigt bra =) Syster var här i fredags på lite fika och jag har hunnit springa några gånger. Sambon o jag tog 7,5 idag och sprang hela vägen (undantaget ca 100 meter för att jag var 1. tvungen att byta spellista på mobilen och 2. inte hade nån ork kvar efter världens brantaste backe). Jag var såååå slut när vi kommit runt. Kunde ha lagt mig ner och dött direkt. Men det var skönt och jag är lite stolt att jag orkade. Vi har lagt upp det så att jag är "hare" i början och sambon på slutet. Funkade bra.

Igår kväll var vi hos goda vänner på lite kräftskiva. Det var jättetrevligt och gott. Massor av kräftor, förstås, men även goda pajer, pastasallad och hembakt bröd som var underbart gott! Gott sällskap var det dessutom =) Önskar att vi hade lite större hemma så att det var lite enklare att ha folk här. Men så småningom kanske!

Efter 7,5 i spåret har vi med gott samvete slappat framför TVn, trots att det finns viktigare saker att göra här hemma. Såg en dokumentär om Thomas Quick på SVT och nu fattar jag vad Leif GW Persson menar när han säger att det är den sämsta polisutredning han någonsin sett. Han har helt rätt och man får ju skämmas ögonen ur sig för både svensk polis och svenskt rättsväsende när man ser detta. Missade ni den kan ni se den på SVT Play här.

Nu är det bara att ladda för en ny arbetsvecka. Hoppas den går fort, fast å andra sidan är nästa helg inte så mycket att stå efter.

Gosiga stickade tröjor

Att inte min hjärna har brunnit den här veckan... Eller så har den det. Väldigt lite har fungerat normalt den här veckan. Att övningsbilen inte ens startade i måndags var bara början... Tur att jag har kul arbetskamrater och goa elever. Nu är det i alla fall helg.

Jag har gett upp sommaren. Bojkottar resten av den och ser istället fram emot hösten. I stort sett hela vår semester har ändå varit som höst vädermässigt, så nu kan den lika gärna komma på riktigt. Bitter? Nej, då... Nu ser vi istället fram emot gosiga stickade tröjor, levande ljus, vackra färger på träden och krispig luft.

Ska snart släpa mig ut i spåret för en runda - det har gått så långt att jag nästan är lite sugen - och sen plocka lite hemma. Hoppas på en fika med syster också när hon sovit klart. Ska bara försöka göra en bra musiklista att lyssna på i spåret först.



Stolt

Jag orkade springa heeeeela slingan ikväll. Shit, vad jag är stolt =) Det är så skönt när man kommer till stället där man började gå förra gången och känner "jag orkar mer". När jag kom tillbaka började jag fundera på varför jag orkade. Följande är mina teorier:

1. Jag har haft en skitjobbig första dag på jobbet efter semestern.
2. Jag tröståt räkmacka till lunch pga teori nr 1 och vill kompensera.
3. Min kompis Elin satt på axeln med eldgaffel och skrek "SPRING!!!"
4. Jag mötte folk hela tiden och man kan inte sluta springa när folk ser en.
5. Jag orkade mer och gav inte upp så lätt.

Jag hoppas att det är det sista, men det kan vara kombinerat med nr. 3. Elin är inte bara en skön tjej och god vän, utan också tokig i att träna / springa, och är min portabla tränare som finns i mitt huvud när jag springer. Tack Elin för att du pushar mig ;)

Nu ska jag äta =)


Ps. Längden på slingan redovisas inte. Vill inte skylta med den klena sträckan när jag har kompisar som springer halvmaror och stadslopp flera gånger i veckan ;)

Bröllop

Igår fick äntligen min kära vän Elin sin Calle! Vilket brudpar och vilken fest!
Jag hade äran att få sjunga två sånger under vigseln. Elin hade valt "Du är allt" (Sonja Aldén) och "Kärleksvisa" (Sarah Dawn Finer), som båda är jättevackra sånger. Upptäckte att jag har gått och blivit lättrörd på äldre dar. Känslorna (tillsammans med några dagars halsont innan) satte sig på rösten, men det funkade okej ändå. Är så glad att jag fick vara med om deras fina dag!

Efter vigseln följde en jättetrevlig bröllopsfest med otroligt fina tal. Brudgummen och brudens far gjorde en strålande insats! Det serverades massor av god mat och dryck och mingel med massor av sköna människor. Dansade gjorde vi långt över midnatt och tillslut låg alla högklackade skor i en hög bredvid dansgolvet ;)
Självklart lyckades vi glömma kameran hemma, så min Wildfire fick stå för halvbra foton. Får försöka tigga lite foton av nån kompis sen... Här på bloggen får ni inga foton av brudparet, men jag smyger ut en bild på brudens vackra bukett:


Vackert

Vi önskar brudparet ett långt och lyckligt liv tillsammans!

Ett kort inlägg

Kolla på den här sidan. Kommentarer överflödiga =)

Här kommer mitt mest onödiga inlägg hittills

Jag har länge funderat över en äldre snubbe som alltid sitter i publiken på diverse tv-program. Och jag menar alltid, utan undantag. Han gör mig tokig, för han är alltid där. Tänkte att jag chansar och googlar på "alltid i publiken" och får, tro't eller ej, upp en tråd om denna kille längst upp i sökresultatet.


Ni har väl sett honom?

Bertil Monegrim, heter han tydligen, och kallar sig "Glädjespridaren". Han har ett antal telefonnummer, som det verkar, och ringer man honom och han inte är hemma så talar han om på sin telefonsvarare vilket program han är med i och vad han har för färg på tröjan. Om nån provar att ringa honom kan ni ju återkomma med resultat ;)

Jo, man måste ju fylla livet med mening.


Tolv timmar möhippa

Igår var jag på möhippa för min kära kompis som ska gifta sig nästa helg. Började halv ett på dagen och var hemma ganska exakt tolv timmar senare. Och jag gick inte hem sist, kan jag säga ;) Det var i alla fall superkul hela vägen! Får se om jag kan skaka fram nån bild så småningom. Ser fram emot bröllopet på lördag. Ska sjunga två sånger på vigseln och har just nu inte speciellt mycket ångest för det utan snarare för vad jag ska ta för klänning...

Hela 26 grader stod det på termometern idag - det är nog varmaste dagen på vår semester (och enda över 20???). Imorgon är det tillbaka till det vanliga igen. Regn. Men vi åker till Grythyttan och plockar mat- och kulturpoäng.

Jag shoppar loss på eBay. Funkar kanon. Extremt billigt och betalningar med Paypal har funkat klockrent. Köpte minneskort till mobilen på 16 GB för 260 kr inkl. frakt från England. Skal och displayskydd för 50 pengar. Det får man väl säga är prisvärt?

Fick mail i fredags om att jag kommit in på en distanskurs på GBG Universitet. Den är rätt kort och intensiv, men jag tror att jag ska försöka. Hoppas jag orkar... Måste försöka komma någonstans här i livet, ju!

Inte springa i nedförsbackar

Kolla här: Det här tror jag på! Jag har i alla fall världens bästa =)

Vi har kommit igång nåt så vansinnigt med nån sorts träning här hemma. Intervall, kallar jag det. Består av att springa ibland och gå ibland. Är inte säker på att det är just det som är intervallträning ;) Är lite rädd att jag ska paja mitt knä som jag haft lite bekymmer med, så jag försöker ta det lugnt - varva med att gå och inte springa i nedförsbackarna. Fast det sistnämnda tar verkligen emot...
Vi springer inte ihop, sambon och jag, men vi springer samtidigt. Jag sinkar honom, så jag kör min egen runda ;)

Igår kväll tänkte vi dra ner till stan och äta en bit mat, men himlen öppnade sig med allt regn man kunde tänka sig, så det blev onlinepizza.se istället. Ett farligt påfund. Kanske blir det stan en sväng ikväll istället. Just nu firar vi fredagkvällen med ett glas rosé. Bra början.

Måste visa min fina present från syster igen. De var till Ullared för ett tag sedan och hon köpte Ullared-Kjells solbrillor till mig. Skitsnygga ;) Känner mig mycket vass i dem! Jag har nån sorts hang-up på solisar. Haft sedan jag var 15, tror jag...


Vass

eBay

Syrrans yngsta fyllde fem igår, så vi var där på kalas på kvällen. Han har snöat in på rosa och Hello Kitty, den lille mannen, så jag gjorde ett kort i den stilen. Av oss fick han StarWars-skjorta och lego också. Syster hade gjort jättegod mat och som vanligt mumsiga tårtor=)


En rosa period

Idag landade mitt första eBay-köp i brevlådan. Köpte SonyEricsson-lurar från England för ca 70 kr inkl. frakt. SE gör lurar med väldigt bra ljud och de passar alldeles utmärkt till min HTC (till vilken det för övrigt följer ganska usla headsets). Det går att göra riktigt bra affärer på Tradera, men speciellt på eBay och använder man sig av PayPal så gör man säkra affärer också. Köper man från länder inom EU så är det varken tull eller skatt på grejerna heller. Bara frakt.

Har kollat lite till och från på Internetgirot hemsida efter att jag blev lurad på den där iPhonen. Det har varit ganska dåligt med info på den jämfört med Paypal nu när jag har kikat i efterhand. Det jag dock märkt efter artikeln i NWT är att de blivit tydligare med en sak, nämligen det jag var ouppmärksam på när jag fick det falska mailet.


Skärmdump från internetgirot.se

När jag insåg att mailet var falskt kikade jag på hemsidan för att jämföra konton och då fick jag leta lite för att hitta deras BG-nummer. Nu står det på förstasidan. Nått bra förde det i alla fall med sig!

Fick även mitt nya smink från e.l.f idag. Ska bli kul att testa! Köpte blush, concealer, ögonskugga, gloss och nagellack.


Nytt

Nytt smink

Satt igår och klickade hem nytt mineralsmink. Jag fick smink för flera hundra dränkt i kaffe för ett par veckor sedan och det är ju så att hur bra I.D än är så fixar det inte att kombineras med kaffe :/
Tänkte testa ett (för mig) nytt märke på några produkter (ögonmake, framför allt): e.l.f. Dom gör både "vanligt" smink och mineralsmink och är otroligt billiga. Det gäller att kolla ordentligt på det som kallas mineralsmink, för det är inte säkert att det är så bra som man tror. Jag använder bara I.D till det som är "på ansiktet" eller vad man ska säga - typ concealer och puder och sånt. I.D innehåller inga konserveringsämnen, inget talk, olja eller vax och ingen parfym eller tillsatser. Återkommer när jag fått e.l.f och testat det!

Våldgästade pappa i stugan igår. Syrran och barnen skulle dit, så vi hängde på. Där var även pappas familj, förstås, och mina småkusiner. Vi åkte båt och grillade korv. Jättemysigt. Provkörde pappas nya kärra (Citroën C5). Skönaste dieselbil jag kört, tror jag. Skulle jag lätt kunna tänka mig ha själv om man behövde en stor bil.


Barnen hittade både svamp och grodor



Trots att det blåste var det inte så kallt på sjön


Doriz har en lite egen liggstil och kan
faktiskt några trick...


Idag gör vi inte många knop. Har varit till kyrkan på förmiddagen och nu försöker jag sortera upp lite foton. Hårddisken på datorn börjar bli full :/

RSS 2.0