MC

MC-inspirerade dagar, trots att jag precis sålt min egen. Skulle träffa en kompis på Ankan i torsdags kväll och i väntan på henne så hängde jag på torget bland 300 motorcyklar =) Handelsboden körde kortege med insamling till Mustaschkampen. 112 000 fick de in! Träffade lite kända ansikten från bland annat mc-klubben där.



Sen satt vi en stund på Ankan och snackade. Jättetrevligt =) Hon jobbar i Norge, min kompis, så det gäller att passa på att ses när hon är hemma!

Igår hade jag en ganska produktiv dag. Städade, lämnade plasma och tog en ordentlig promenad. Hann ner på stan en liten sväng och handla också. Sen ägnade vi oss åt samma sak som resten av Sverige - fredagsmys. Lugnt framför TV:n med mat och godis.

Idag är det mer MC på gång. Samma arrangör (Handelsboden), men mer mc-show. Bike-street nästa.

Frän

Jag tror jag umgås för mycket med ungdomar. Kom på mig själv med att tycka Lady Gaga är lite frän. Att jag använder ordet "frän" vittnar i och för sig om motsatsen. Kanske jämnar det ut sig?



Den här låten har satt sig ordentligt, både på gott och ont...


Hästbäbis och djursnyltande

Jag har en riktigt pissig vecka :/ Och det är långt kvar på veckan, dessutom...

MEN jag är glad för min kollegas skull, för han och hans familj har blivit med föl. En liten hästbäbis som kom inatt och som säkert är världens sötaste! Måste försöka åka o kika =) Eftersom jag inte har djur (blomflugor undantaget) så försöker jag snylta på andras så mycket jag kan. Jag kan verkligen sakna djur jättemycket ibland. En kissemiss som kryper upp och lägger sig i knät eller varför inte en kossa som knuffar lite snällt på en. Okej att en ko inte funkar i lägenhet, men känslan! Är ju uppväxt med katten möter en när man kommer hem eller att bara kunna kika in i ladugården och lägga handen mot en varm ko.

Ibland möter grannens katt oss på gården (inte den nakna, för den får bara va ute under kontrollerade former) och ibland är jobbet lite som ett zoo. Jag får min beskärda del. Just nu är mitt störta problem att hitta en ny lur. Min börjar verkligen lägga av.

Vilsen älg

Helgen är till ända och en ny vecka har tagit sin början. Ja, vad säger man?

Som vanligt flög helgen förbi i ett rasande tempo. Söndagen var verkligen en heldag! Konfirmationshögtid för våra konfirmander i Väse. Repade med kören redan 9.30 på förmiddagen för att sedan sjunga på högtiden kl. 11. Kören var jätteduktig och det var konfirmanderna också! De gör alltid en film på konfalägret som funkar som "redovisning" och den blir alltid jättekul - så också i år! Kolla här för att se hur de ser ut - coolaste konfirmandbilden i mellansverige =) En av mina "småkusiner" konfirmerade sig i år och efteråt samlades släkten hos henne. Vi hade en till konfirmand att fira, men han var bara hundra meter bort, så det var väldigt smidigt.

Ikväll har jag suttit och flyttat webbplatser. Har haft vasemissionskyrka.se hos Loopia, men de är ganska dyra så nu har jag lagt den hos one.com istället. Billigt och driftsäkert. Har bauermc.se där och det funkar hur bra som helst. Det egentligen inte så krångligt att flytta, men lite pyssel med att säga upp det gamla. Nu är det i alla fall klart och vasemissionskyrka.se funkar som det ska!

Vi har haft en liten vilsen älg i stan idag. Fjoling som hade irrat sig in i stan - hängt kring busstationen, i Viken och runt sjukhuset. Jag såg honom i morse när jag var och åkte runt sjukhuset. Tyvärr lyckades inte polisen fösa tillbaka honom till skogen och risken var att han skulle springa ut framför nån bil, så de fick skjuta honom :(
Sen gnälls det över en korsning i stan, där det har hänt en olycka igen. Hajtänderna (vägmarkeringarna) i korsningen saknas och detta tycker folk är oerhört farligt. Ursäkta trafiktjatet, men vägmärkena då??? Kan folk inte läsa dem?

Radio

Trevlig och vääääldigt lugn kväll på Harry's igår. Karstad Nya Radio kör after work där på fredag eftermiddag med bland annat Hithunters och Ordjakten. Jag gillar både Kerry o Hithunters och försöker lyssna varje fredag (92,2 brukar stå på övrig tid också). Eftersom vi hade vunnit ordjakten ett par gånger här hemma, så tänkte vi utnyttja vinsten (presentkort på Harry's) och lyssna live på plats. Inte så många andra som tänkte det just denna regniga fredag, så Harry's var oerhört lugnt. Vi tog så klart hem ordjakten (öppet mål...) och fick därmed bra rabatt på notan.
Roligast var ändå att få hänga på Kerry upp o kika i radiostudion som ligger en trappa upp i samma hus. En gammal musikstudio som var ganska skabbig när radion tog över, men där de hade rustat jättefint =) Det var superintressant att få lära sig lite om hur radio funkar och hur avancerade programmen är! Hoppas verkligen att KN Radio fortsätter sända länge framöver, så att man har en kanal med lite variation att lyssna på. Tack för visningen, Kerry, och tack för skjutsen =)

Idag har sambon spelat golftävling, så jag har varit solo. Tog en promenad och fixade lite ärenden på stan, städade och tvättade. Inte så många knop, alltså. Ikväll gör vi lite god mat och slappar framför TV:n. Imorgon är det konfirmationshögtid i Väse och då ska det sjungas. Repar redan 9.30...

Lurad

Sitter o är grinig för att jag har blivit lurad :( På pengar på internet förstås... Skulle använda mig av en betaltjänst på nätet för att göra affären på ett säkert sätt, men han jag skulle göra affären med skickade ut ett "bekräftelsemail" som såg ut att komma från dem, men det gjorde det förstås inte. J**la apa! Så typiskt när man verkligen är försiktig och använder en välkänd betaltjänst för att va säkert...
Har suttit hos polisen och gjort en anmälan och till och med de sa att det inte var så konstigt att jag gått på det, eftersom mailet såg väldigt äkta ut och innehöll uppgifterna som kunde förväntas. Förutom rätt kontonummer då, förstås... Blev väldigt vänligt bemött av polisen som tog emot min anmälan, vilket jag är glad för. Har varit med om annat där förut...

Ja, ja - pengar i sjön. Men ikväll går vi på Harry's! Utnyttjar våra presentkort vi har vunnit där och försöker vinna igen, fast på plats.
Hoppas på bättre väder bara, för nu öser det ner. Hade sambons stora golfparaply när jag var ute förut (under det får det plats en mindre grupp elefanter), men blev ändå blöt. Regnar vågrätt. Nu ska jag sätta bra musik i öronen och pyssla lite. Städa behöver jag nog göra också. Nog.


Fjunig

Vilket härligt åskväder vi har =) Jag gillar åska och kan sitta på balkongen och nästan njuta av det! Har det efter pappa, tror jag... Kollegan blev kvar på jobbet extra länge eftersom åskan pajade hans tåg :/ Han var alltså inte lika förtjust i vädersituationen. Hans blogg "Danne Dynamit" finns här. Nästa Blondinbella?

Vill ha en katt som är ett mellanting mellan nakenkatt och vanlig. Den har lite fjunig päls och fäller inte. Den är lite ful, men vill gärna va innekatt. Kommer inte ihåg vad rasen heter. Syster hånar mig för min kattsmak och idag fick jag denna på mms:


Det är insidan som räknas...

Änglavakt på riktigt

Halv dag på jobbet idag. Riktigt skönt! Syster kom över på fika när jag pallrat mig hem. Underbart väder och jättevarmt, så vi satt förstås på balkongen. Det är så bra att hon bor nära så att vi bara kan knalla över till varandra!

Trodde att jag skulle va helt ledbruten idag efter krypande på altantak och målande i underliga vinklar. Inte ens nacken och ryggen är värre än vardagsont! Känns skönt eftersom jag precis haft en risig tid med nacken. Det är skönt att det börjar bli lite varmare väder, för det hjälper faktiskt lite mot ontet. Eller, jag inbillar mig det i alla fall! Och om det är inbillning eller inte spelar ingen roll - bara jag slipper ha så ont. Har haft en väldigt skum huvudvärk ett tag också, men den börjar släppa =)

Kolla den här killen. Han kan skryta med änglavakt, han. På riktigt. Gillar att han säger "Jag mår bra, men det är lite oväntat" efter den smällen...

Jag väntar på paket och jag är sååå otålig :/

Rödfärg

Helgen var fantastiskt bra! Fredag till söndag i Sthlm. Jag hade fått Björn Skifs show i 30-årspresent av min sambo och hotell av vår kompis (som också var med på konserten). Skifs var kanon med bra musiker och välblandat material. Vi bodde första natten på Sjöfartshotellet där det finns en jättemysig takterass/bar med helt otrolig utsikt.



Lördag till söndag bodde vi på Nordic Light vid centralen. Helt otroligt vackert hotell! Foajén ser ut såhär och det måste va hotellet med världens snyggaste nyckelkort!!



På lördagen var det dessutom jättefint väder och mer än tjugo grader varmt, så vi satt på Hötorget med kaffe, glass och jordgubbat. På kvällen åt vi på Koh Phangang som har världens godaste thaimat och den roligaste inredningen man kan tänka sig. Ett måste om man är i Sthlm. Lite, lite shopping och museum hann vi med på söndagen innan tåget gick hem vid femtiden.



Ikväll har vi varit i Väse och lekt hantverkare. Kyrkan har börjat målas så smått både ute och inne. Jag har legat på ett altantak och rödfärgat. Mest väggarna, men även mig själv lite grann. Kul att äntligen kunna hjälpa till med något igen - snickrandet är ju inte riktigt min grej. Det var roligt att vi blev några stycken också! Trevligt att göra sånt där tillsammans =)


Kul

Snott från annan blogg (Åsas - hon har i sin tur också snott), men är rätt kul:

DET HÄR HAR JAG (ÄRLIGT!) LÄRT MIG AV MINA POJKAR:

1. En extra stor vattensäng rymmer nog med vatten för att fylla ett hus på 100 kvadrat till ett djup på tio centimeter.

2. Om du sprutar hårspray på dammråttor och kör över dem med rullskridskor kan de självantända.

3. En treårig pojkes röst kan på något magiskt sätt överrösta 200 vuxna i en full restaurang.

4. Om du hakar ett hundkoppel över en takfläkt är motorn inte stark nog för att rotera en pojke på 20 kilo iförd Batmankalsongeroch mantel. Däremot är den stark nog att, ifall det hänger en färgburk från den, att spruta färg över alla väggarna i ettvardagsrum på 36 kvadrat.

5. Det är inte bra att kasta upp tennisbollar mot en roterande takfläkt. När du använder takfläkten som slagträ måste du kastanågra gånger innan du träffar. En takfläkt kan slå en tennisboll ganska långt.

6. Glaset i fönster (även om det är dubbla rutor) stoppar inte en tennisboll som slagits av en takfläkt.

7. När du hör toaletten spola tillsammans med orden "Hoppsan" är det redan för sent.

8. Bromsvätska blandat med klor bildar rök. Mycket rök.

9. En sexårig pojke kan göra upp eld med en flintasten även om en 36-årig man säger att det bara går i filmer.

10. Vissa legobitar passerar lättare än andra genom en fyraårig pojkes matsmältningskanal.

11. Trolldeg och mikrovågsugn bör inte användas i samma mening.

12. Superlim heter så av en anledning.

13. Det spelar ingen roll hur mycket gelatinpulver man häller i simbassängen, man kan ändå inte gå på vattnet.

14. Bassängfilter tycker inte om gelatinpulver.

15. Sopsäckar är inte bra fallskärmar.

16. Stenkulor i bensintanken låter väldigt mycket medan man kör.

17. Du vill INTE veta vad det är som luktar.

18. Titta alltid i ugnen innan du startar den; plastleksaker tycker inte om ugnar.

19. Brandkåren har en responstid på fem minuter.

20. Centrifugen på tvättmaskinen gör inte daggmaskar yra.

21. Däremot gör den katter yra.

22. Yra katter spyr upp dubbelt så mycket som de väger.

23. 80% av de män som läser detta kommer att försöka blanda klor och bromsvätska.

24. 100% av kvinnorna som läser det här skickar det vidare till alla sina vänner, med eller utan barn.

Viktigt

Ett par födelsedagsfiranden senaste dagarna: Svärmor o syster. Mycket trevligt och många godsaker! Tycker det är så kul att farmor, snart 87, fortfarande orkar med varenda gång släkten träffas. Hon är så go! Hoppas jag blir som henne när jag blir gammal =)
Syster har för övrigt igelkottar hemma på gården och katterna har utegångsförbud efter 22. Det blir sånt kottjagande annars...


Födelsedagskort

Försökte jaga rätt på Robban & Gert idag, för dom är ju i Karlstad med omnejd, men vi såg bara Musse & Andreas. Köpte en snygg mustasch.


Viktig

Tycker det är viktigt att både uppmärksamma och stödja forskningen kring en av de absolut vanligaste cancerformerna - prostatacancer. Jag hittade min mustasch på ICA och den finns säkert på andra ställen också. Kostar ynka 25 kr. Sen kan man stödja mustaschkampen på en massa andra sätt också! Leta upp Robban & Gert, till exempel. Eller stöd min insamling här till höger.

Nu väntar helgens roligheter =)

På tvären

Ang. förra inlägget - jag hoppas verkligen att den där igelkotten växer i sina öron...

Lång dag idag. Jobbat och haft teorikurs (=8-18). Efter det åkte jag direkt till Väse för styrelsemöte. Är rätt mosig i skallen och dessutom har nacken och ryggen satt sig lite på tvären. Skit när det är långhelg och en massa kul grejer på gång. Förhoppningsvis så släpper det (är nog lite stressrelaterat också) så att man kan njuta lite av ledigheten. Annars finns det medicin. Ordnar sig alltid, med andra ord.

Kolla dom här grabbarna, förresten:



Dom är riktigt vassa =) En av dom är Pinglans pojk!

Söt så man dör

Hittat på nätet:



Söt så man dör!!!

Skaplig blandning

Det var varit en lätt hektisk och lite förvirrad helg...

Igår hade vi "Moppeloppe" i Väse. Vi slog deltagarantalen från förra året (35), trots att vädret var sådär. En rejäl slinga både grus och asfalt fick de åka och efter vägen fanns diverse kontroller. Jag o sambon stod vid Bauers klubbstuga med vår krypövning. Jättetrevligt! Framåt kvällen begav vi oss ner till Glada Ankan och åt en god middag. De har väldigt bra mat där. Pasta blev det igår och ett gott rött till det. Vi tog ett snabbesök på Harry's också, innan vi åkte hem till förorten igen.

Idag har jag varit i Väse och sjungit. Vi lyckades hitta en skaplig blandning av bland annat Mauro Scocco, REM och gamla klassiker som blev rätt bra. Efteråt var det viktigt församlingsmöte med viktiga beslut. Gick relativt snabbt, ändå. Ska bli intressant att se hur besluten utvecklar sig - kyrkomöte i Örebro till helgen.

Jag är jättenära att köpa AjFån... Sambon har köpt ny mobil (Vivaz) och jag skäms lite att jag ligger efter. Därför måste jag ha nåt häftigare. För att kompensera... ;)

Bäst

En av de bästa reklamfilmer som någonsin gjorts:


Ursäkta ett kort...

...trafikrelaterat inlägg, men hur har detta gått till???

http://nwt.se/karlstad/article703528.ece

Måste gått fort...

Nu är det tvätt och städ som gäller. Inte så upplyftande, men behövligt och det känns ju gött när det är klart. Har haft teori ikväll så jag är lite trött i hjärnan - kanske passar bra att sätta musik i öronen och kicka igång dammsugaren. Det är en kul grupp elever =)

Silver

En ganska soft dag även om den började i kaos. Ibland får man improvisera sönder sig, men det går oftast det med. Efter en lite annorlunda Risketta fick jag lämna jobbet bakom mig och träffade mamma på stan. Vi käkade lunch, fikade och kikade runt på stan. Mysigt! Köpte ett halsband från "Pearls for girls" som jag tycker gör fina smycken. Har fastnat lite i silver nu. Har mest haft guldsmycken förut, men silver känns fräscht =)


Star

Sprang på en av mina små-kusiner på stan. Hon är inte så liten längre, men hon och hennes syster kommer alltid vara mina småkusiner =P

Har precis pratat med en annan av mina kusiner som är världens globetrotter. Just nu är hon i Mexicos djungel, som verkar ha blivit minst lika mycket "hem" som Sverige. Ibland önskar jag att jag hade lite av hennes äventyrlighet och mod. Tänk vad mycket erfarenheter och upplevelser hon har med sig! Hon är duktig på att skriva också - läs gärna hennes blogg.

Gem

Största glädjeämnet idag: ny backspegel till övningsbilen. Ja, ni hajar ju vilken rockig dag jag har haft... Men en och annan ljusglimt fanns. Motorcykeln gick som en oljad blixt genom besiktningen (hade inte förväntat mig annat) och ut till sitt nya riskfyllda liv. Kollegan fick vika ihop sig som ett gem när han skulle köra ut cykeln till förvaringen =)

Har tappat bort min mobil idag. I värsta fall ligger den i bilen ;) I vilket fall så fortsätter den ha sina små psykbryt och det, ihop med ett visst sug efter ny teknik, gör att jag funderar på följande alternativ: X10, Vivaz, HTC Desire eller iPhone. Nackdelen med iPhone är att skärmen är kapacitiv (alltså går det bara använda hud, inte t ex naglar, när man pekar) och ganska dyr. Desire verkar va vassaste alternativet, men samtidigt är SE:s musikspelare ett säkert kort. Vivaz stora nackdel är Symbian och sms-funktionerna. Hjälp?


Vårigt

Det blev en liten kort tur till Alsters Herrgård och vårmarknaden där, men det var inte så mycket som jag trodde. Vi fick i alla fall med oss marknadskarameller hem och det är viktigt ;)
Åkte förbi blomsterlandet och köpte lite blommor till balkongen så att det känns lite mer vårigt där.



Har gjort klart, lämnat in och blivit godkänd på ytterligare en uppgift på kursen. Nu är det bara ett par kvar (varav en stor) plus nåt prov.
Sålt motorcykeln har jag gjort också. Blev en sådär affär för mig, men ändå bra att få det gjort. Jag får riktigt dåligt samvete när den står i garaget och dammar igen. Kanske blir det nåt lite vassare nån gång i framtiden när kroppen mår bättre. Man kan alltid hoppas!

Brutal

Jag har för första gången i mitt liv (tror jag) varit hemma på Valborg. Kändes annorlunda, men nödvändigt. Det har varit mycket ett tag och jag är ganska sliten :/ Hoppas att vårsolen kan pigga upp mig lite!
Så fredagen spenderades hemma i lugn och ro med lite god mat. Hann en sväng på stan och få tag i skor först. Insåg ju, till min förskräckelse, att jag inte hade några vårskor kvar sedan min garderobsrensning i höstas... Hittade enkla ballerinaskor och dom här:



Från att jag var typ 16 har jag nästan alltid gått i klack. Ofta hög. Men sen blev jag för några år sedan gammal och klen och fick ont i benhinnorna. Dom senaste åren har jag trivts bra i låga skor och skor med max 7 cm klack, typ. Men nu hittade jag dom här och dom var faktiskt rätt bekväma. Billiga var dom också, så man kan ju testa =)

Efter skoshoppingen var jag till syster och fikade. Mysigt =) Kevin kom hem från skolan med tappad framtand. Tanden var mystiskt försvunnen, men det var glassätande inblandat i tandtappandet, så vi gissade på att den fanns i magen. Nu är det stor glugg och nya tänder på gång!

Igår var vi rastlösa och åkt på vindkraftverk-spotting. Vi ser vindkraftverken utanför Hammarö hur bra som helst från vår balkong, men vi tog en sväng ut till ön för att se hur långt ut dom verkligen står. Det är mäktiga pinnar som står i sjön. 150 meter höga, ungefär.
Sen hyrde vi "Inglorious Basterds". Brutal film, men samtidigt lite rolig emellanåt. Tarantino, så man vet ju vad man har att vänta. Bra skådespelarinsatser, bra dialog, men mycket våld.

Har hunnit pyssla ihop lite kort också och suttit en del med Photoshop. Idag kanske det blir en liten tur till Alsters vårmarknad. Kanske.


RSS 2.0