Nån jävel vet alltid.

Det säger han, Leif GW Persson. Lösa ouppklarade mord tänker han sysselsätta sig med den närmaste framtiden. Bra att polisen får lite hjälp. Blir intressant att se hur det går (jag tror på bättre än för de som försökte första gången). Jag gillar ju som bekant GW. Han sitter på massor av kunskap, brinner verkligen för det han gör och är skönt vilsen i tv-sammanhang. Ser fram emot hans nya program i SVT (?) framöver. Trist att han ger sig med "Efterlyst" (om han nu gör det). Ingen gör sms-puffar som han...

"Nån jävel vet alltid"

Har haft Risketta och ett par körlektioner idag. Slutade relativt tidigt. Känner mig som en zombie. Tror jag i alla fall, för jag är ju inte riktigt säker på hur de känner sig egentligen. Men jag känner mig i alla fall som de ser ut. Sov bara ett par timmar i natt. Vete katten vad det är... Stress säkert. Ordnar nog upp sig när jag får det lite lugnare.
Åkte och hälsade på farmor efter jobbet. Hon var mycket piggare än sist vi sågs och det känns bra! Åker dit på fredag igen tillsammans med faster och tar med henne på en tur i Stadsträdgården.



Kolla förresten vilka påhittiga grabbar det finns i Väse:


D&G



Hålla ut

Jag är så trött så jag tror jag går av... Introduktionskurs ikväll som jag egentligen inte skulle ha haft och meckandet med att få ihop planeringen som gick åt skogen tog på krafterna. Dessutom var jag sliten redan från början och att jobba åtta till åtta gjorde inte saken bättre. Hade en jättegullig grupp handledare/körkortsaspiranter som var roliga och gav mig fint beröm.
Nu är det bara att försöka hålla ut till semestern. Måste verkligen anstränga mig för att orka - behöver viiiiila!!!!

När jag kom hem ikväll stod det här på köksbänken:



Min älskling är bäst =) Känns redan bättre när jag får komma hem till honom och jordgubbar!


Twin Peaks börjar imorgon på 9:an. Mer kult kan det inte bli ;)

Cykelpremiär

Söndag kväll är här och den där osköna magkänslan inför veckan som kommer har infunnit sig. Inge bra :/

Midsommarhelgen har varit lugn och tillbringats hemmavid. Enklast och skönast för tillfället. Cyklarna har gjort sina premiärturer för säsongen. Igår cyklade vi ner på stan och åt god middag på Ankan. Tyvärr var det inte öppet i hamnen, så kroggatan i stan fick duga.
Idag har det varit helt underbart väder, så vi cyklade ner till Mariebergsskogen. Vi tog med oss lite fika och gick runt lite i parken. Åkte till Plantagen i eftermiddag och fixade lite blommor till balkonglådan också - jag har ju dragit på det lite. Fick bli enkelt i år:


Dagen innan

Sitter o väntar på solen... Tror den börjar komma fram. Kanske kan det bli en midsommar MED sol i år. Vackert =)

Vi tog det säkra före det osäkra och firade redan igår. Mamma jobbar idag, så vi var hos henne igår istället och grillade lite. God mat och trevligt sällskap. Spelade Memory med barnen. Gick rätt bra med Djur-memory, men när Bamse-memory kom fram så var det ingen som hade en chans mot Kevin.
Kanske ska man fortsätta fira midsommar dagen innan - verkar va bästa knepet för att få bra väder!

Idag ska vi bara glida runt och njuta av ledigheten och kanske vädret. Antingen gå ut och äta eller laga lite god mat här hemma. Får se om man hittar lite jordgubbar ;)

Klickade hem en ny lur igår. Men den kommer inte förrän nästa vecka... Sännande ;)

Ett tragiskt inlägg

Nu är en av årets svartaste trafikhelger här. Midsommar. Och det beror till väldigt stor del på att folk inte är nyktra på vägarna. Vi har ca 15.000 rattfyllerikörningar varje dag i Sverige. Ca 800 i Värmland varje dag - alltså, 800 resor med onykter förare. Många dör och skadas svårt varje år på grund av alkohol i trafiken.

Vi pratar för lite om det här! Och det vi pratar minst om är dagen efter. Dels kan man ha promille kvar i blodet dagen efter om man partajat lite ordentligt, men även om promillehalten är 0 så är man ingen bra bilförare. Samma saker som är påverkade när vi är berusade är påverkade när vi är bakfulla (omdömet, uppmärksamhet, reaktion, koordination osv osv).

Normalt har vi ca 1 sekunds reaktionstid. På en sekund i 90 km/h rullar bilen ca 27 meter. 27 meter innan vi ens hinner bromsa. Om vi druckit - vad är reaktionstiden då? Två sekunder? Tre? Två veckor? Reagerar vi alls? Och hur långt rullar bilen då? Och vad finns i vägen när vi inte hinner bromsa?
Och återigen - dagen efter. Vi är inte så vassa i reaktionen när vi är bakfulla...


Antal döda i midsommartrafiken:
  • 2003 Tolv människor
  • 2004 Åtta människor
  • 2005 Elva människor
  • 2006 Sju människor
  • 2007 Åtta människor
  • 2008 Sju människor
  • 2009 Åtta människor
  • 2010 ? Men den första dödsolyckan har redan inträffat...
Källa: NTF


Att vi inte kan hålla isär alkohol och trafik. Tragiskt.



Läs mer här!



Det är ju så att man skäms...

...för svensk polis. Läs här och här. Jag tycker Jonny gjorde rätt - att döma av det som stått i tidningarna i alla fall (man vet ju aldrig hela sanningen, förstås). Jag har gjort samma sak själv ett par gånger.
Trist att Aftonbladet tar en advokat till sin chatt som inte har en susning om trafik och trafikbrott. Ett helt koppel sakfel i den chatten.
Jag tror i alla fall på att överklagan hos Transportstyrelsen går igenom. Skulle blir vansinnigt förvånad annars.

Go, Jonny, go!


Edit: Jo, det fanns ju en del korsningar där han kunde ha svängt av vägen, precis som polisen påpekar i SVTs Värmlandsnytt. Men jag tycker fortfarande att det är lite väl hårt att dra körkortet. Här hemma är vi överens om att det hade varit vettigare att stanna Jonny och påtalat möjligheterna att svänga av. Kanske skrivit ner hastigheten så att det blev böter, men inte körkortsåterkallelse. Alla som haft en ambulans som kör prio 1 bakom sig vet att man blir aningens stresssad. Tror ett snack med Jonny från polisens sida hade räckt gott.

Repris

Vet inte om ni har sett reklamen för en smoothie som heter "Innocent". Det har jag. Och jag har letat mig blå efter dom, för jag vill så gärna prova! Efter flera veckors sökande får jag för mig att googla - det finns väl en webbsida? Ja, det gör det. Och där står det att den bara säljs i Sthlm, GBG och Malmö :/ Men deras hemsida är lite kul och de har en annorlunda bil. Läs FAQ.

Får väl försöka leta upp en smoothie när jag är i Sthlm nästa gång. Ska nån dit så köp med en till mig ;) Jag är nyfiken!

Känner mig lite hängig och skulle vilja hänga framför TV:n, men där finns det INGET att se. Har kollat Fula Betty, men nu är det bara repris på Ullared, typ. Är så himla trött och blev ännu tröttare idag när jag tittade på schemat och såg att det är fyra (4) veckor kvar till semestern. Hoppas jag orkar ända fram.



Och vad är det med den här grabben då? Får psykbryt och slår ihjäl sin fiol...



Tyst sport

Vi har grannar som envisas med att spela badminton på gården när det blåser som värst. Varför göra det så svårt för sig??? Fast badminton är en ganska tyst sport och det är ju bra =)

Har lekt med Photoshop en del ikväll. Designat ihop lite olika headers och försökt få till bra färger i några bilder. Planerar en vägg i hallen med lite olika foton på bland annat syskonbarn. Just mina syskonbarn är svåra att få på bild. Speciellt samtidigt.

Kollade yr.no. Är det här verkligen sant?


Vara eller icke vara

Då är det där bröllpet över - ganska skönt =) Måste erkänna att jag kollade lite, lite igår. Var ju lite kul att se brudklänningen, förstås. Och visst är det vackert med bröllop! Det är ju trots allt två människor som vill leva tillsammans resten av sina liv.

All den här uppståndelsen kring Victoria och Daniel har ju dragit med sig en diskussion om Kungahusets vara eller icke vara. Folk säger att det kostar så mycket pengar... Om detta vet jag lika lite som alla andra svenssons i det här landet. Men frågan är... Bidrar de inte med nåt bra också? Jag tror att de gör ett rätt okej jobb med PR för vårt kära land. Och de drar ju, enligt experter, en del turister till Sverige. Kungafamiljen gör ju en del annat bra också. Tänkte i första hand på Drottningens "Childhood" som hjälper utsatta barn och Kronprinsessans fond som samlar in pengar till barn med funktionshinder och kroniska sjukdomar.
Vi har en demoktrati och väljer själva vilka som ska styra vårt land - det är det absolut viktigaste. Det väsentliga är att vi faktiskt gör det - väljer. Att makten inte går i arv. Kungahuset har jag inget emot. De gör mer nytta än skada ;) Ja, ja - nog om detta...

Igår kväll var vi på min arbetskompis 50-årsfest. Han med alla djuren... Det var jättetrevligt med god mat och dryck och väldigt mumsiga tårtor! Skön fest, helt enkelt =) Tack så mycket, Dan o Pia! Fick äntligen möjlighet att se Dans tavlor live också - han är otroligt duktig på att måla!


Till djurmannen

Lite bilder från igår (företrädesvis djur...):


Felix The Cat börjar bli till åren. Jagar tydligen sämre ;)


Lillhästen börjar bli modig! Tillät sig klappas =)


Dans brorsa önskar bli bloggkändis

Hade en HTC Desire på G i Örebro idag, men tyvärr hörde säljaren inte av sig så det blev inget. Nu har jag spår på en iPhone igen istället... Slits som en åsna mellan två telefoner ;)
Desire är ju klart överlägsen i mycket, men i iPhone finns en musikspelare som jag vet är bra. Dessutom kommer OS4 imorgon och det ska tydligen va en rackarns bra uppdatering av iPhones plattform.
Har sneglar lite på HTC Wildfire som kommer snart också. Mindre både på ut- och insidan. Det är utsidans format som tilltalar mig där.

I lurarna just nu:




Lätt och bra

Jag är såååå ensam hemma idag. Sambon jobbar ju förstås, men jobbet övergår senare i någon typ av fest...
Lyckades få en klipptid idag och det var verkligen på tiden. Är kass på att komma iväg på sånt. När håret börjar bli lite långt så har jag det uppsatt mycket och då märks det inte hur mycket det växer. Tog rätt mycket på längden och tunnade ut en del också. Känns mycket bättre - lätt och bra =)

Har varit på hälsa-på-besök på sjukhuset nu på eftermiddagen också. Där hade man skyltat om:


Omledning

Jag vet att det bara är jag som tycker det där är kul...

Tror jag ska plocka fram pysselgrejerna och scrappa lite. Återkommer med eventuellt resultat. Kanske kolla lite Gotlandsresmål också. Sommarens semester är äntligen bokad dit. Det finns så mycket att göra där och det var så länge sen jag var där! Fårö skulle jag aboslut vilja åka till. Släkten måste vi också försöka hälsa på.

Jo, förresten. Jag har läst en rätt kul grej. Snubblade in på Laila Bagges blogg via nånstans igår kväll. Läs det här inlägget. Hon har en ganska kreativ son ;)

Mest onödigt

Av mopedeleverna på jobbet får jag frågor som jag inte får av bileleverna... Det är kul och inte så konstigt - är man 15 har man inte så mycket trafikerfarenhet. Fick en kul fråga idag: Vilket vägmärke tycker du är mest onödigt?
Eh... Fick fundera länge på det, men tillslut kom jag på en (och ja, den finns faktiskt i Vägmärkesförordningen):


Har inte jämställdheten gått för långt här?

Idag var vi och kikade på kakel till kyrkans nya kök. Det finns så mycket att välja mellan så man vet knappt vart man ska börja... Men som tur är så har vi bestämt från början att vi ska ha enkelt vitt med inslag av någon färg. Skönt att det är gjort. Nu är det bara färgvalet till kyrksalen kvar. Färgprover hann vi också hämta, så nu är allt förberett för färgmötet till veckan.

Imorgon ska jag försöka klippa mig och så ska jag åka till sjukhuset på besök.



Det har dessutom börjat luta åt HTC... Ångesten smyger sig på - hur ska detta sluta?

Gristider

Den här veckan är det mycket teori och lite praktik på jobbet. AM-kurs måndag och torsdag, introduktionskurs tisdag, risketta onsdag. AM är lite annorlunda. Eleverna är bara 15 år och då får man försöka klura ut nya sätt att lära ut på. Det är lite skillnad mot 18-åringar. Men det är kul och kidsen är jättegulliga!

Vi har suttit o kollat lite på våra semesterplaner ikväll. Tänkte ju Gotland, men vi har ju segat oss lite så det är svårt att få tag i nåt bra boende nu. Färja behöver inte bli så dyrt om man åker gristiderna och det kan ju vi göra. Fem på morgonen eller ett på natten, typ. Vi får väl luska lite till i boendefrågan, så får vi se sen.

Jag har haft geléförstärkning på mina naglar ett tag för att slippa pyssla med lack, men nu har jag fått tillbaka fixarlusten så nu har jag tagit bort det. Lagt av mig lite på den franska manikyren när jag skulle börja göra den själv igen, men det kanske kommer tillbaka snart.


Kan bli bättre

Ska bli oerhört skönt att det där bröllopet (det lite större i Stockholmstrakten) snart är över. Börjar bli lite segt med all media kring det...

Jag har bestämt mig...


Jag har ju försökt ge lite välgörenhetspengar varje månad till olika ändamål. Bröstcancerfonden, Friends, Mustaschkampen och Röda Korsets "Rädda mammorna" är några av dem. Men nu har jag bestämt mig för en: Friends. Varje månad ska jag ge lite pengar till Friends, som jobbar för att motverka mobbing! Just nu är det så mycket skumt med välgörenhetsorganisationerna (tänker väl i första hand på Röda Korset) och man får lite känslan av att pengarna inte kommer dit man vill. Jag har försökt läsa på lite mer om Friends och det känns som en stabil organisation. Dessutom tycker jag att det är oerhört viktigt att barn och ungdomar kan gå till skolan och känna sig trygga och att man jobbar för att förebygga mobbing.


Det finns många sätt att stödja Friends, men jag kommer välja sms-funktionen. Enkelt och bra.

Genom att sms:a FRIENDS till 72 900 så bidrar du med 50 kr till barns och ungas trygghet i vardagen.


Dom har fräna strumpor också ;)


Svampbob

Vi tog en sväng ner på stan igår och kollade Stadsloppet. Fick syn på en kompis i alla fall =) Stod nere på Drottninggatan i regnet och det var jättesvårt att hinna med att kolla folk när dom kom många.


Ingen aning om vem detta är...

Senare på lördag eftermiddag åkte vi ut till Väse för att fira farmor som fyller 87 idag. Min faster hade ordnat jättegod mat och vi åt som djur =) Sen kunde vi ändå fika med kaffe och tårta. Sånt går alltid ner... Jag är verkligen glad att just farmor är min farmor! Jag och syster var ganska mycket hos farmor och farfar när vi var små och jag har massor av fina minnen från det. Vi bodde ju bara 100 meter från varandra, så det var bara att springa dit. Jag satt ofta i deras kök och lyssnade på farfars ljudböcker (han var blind och lyssnade väldigt mycket på böcker) och vi gjorde ofta små utflykter i skogen med farmor. Farfar gick tyvärr bort alldeles för tidigt, men farmor är fortfarande pigg - speciellt för att vara 87 år.

Idag har barnen varit här. Vi har ritat och lekt med bilar. Innan lunch gjorde vi muffins tillsammans och barnen var jätteduktiga på att hjälpa till - till och med med disken ;) Barnen fick slicka visparna och Leo såg ut så här efteråt:


Chokladmannen

Sen åkte vi pannkakor till lunch och skjutsade sambon till golfbanan. Tänkte va ute lite på eftermiddagen, men då började det förstås regna, så vi hamnade i soffan framför "Svampbob Fyrkant" (någon med för mycket fritid har fått göra film...). Fikade förstås på våra goda muffins också! Har dessutom hunnit putsa fönster idag. Nästan allihop! Är i valet och kvalet om jag ska ta mellan rutorna också... Men visst ska man sluta när man är på topp?

Nu är det bara att ladda för en ny jobbvecka. Har AM-utbildning och introduktionskurs, så jag måste jobba lite ikväll. Bör väl ha lite koll på materialet... AM-kurs har jag inte haft förut (bara den "gamla" moppekursen och det är ju lite skillnad på innehåll), men det ska bli kul. 15-åringar är lite annorlunda att jobba med än 18-åringar - man måste tänka lite annorlunda och det är kul!



Edit: Som syster påpekar så är det inte dåligt att åka pannkakor - inte alla som får göra det ;)

Student

Firade kusinens student torsdags. Blev en jättetrevlig dag med bra väder och god mat utomhus! Kusinen gick ut från Älvkullegymnasiet och det skedde på den sidan av skolan som är mot älven. Massor av folk och hysteriskt varmt...


Massor av folk och massor av ballonger

Innan vi åkte ut mot Skattkärr och studentens hem tog vi en sväng på stan för att titta på flak. Nästan helt omöjligt. Man sitter ju mest i kö... Är oerhört tacksam för att jag inte jobbade ;)

Igår blev det inte så mycket gjort. Vädret var ju lite trist, så vi åkte en kort till Bergvik och fixade lite hemma. Jag hann ner till Vårdc. på förmiddagen. Tog bland annat blodtryck och det var ju inte mycket att komma med 90/65... Kanske inte är så konstigt att man är trött? Blev nästan nervös när jag satt och tittade på mätarnålen som aldrig började ticka... Jag brukar ju ha lågt, men inte lågt. Hade bra blodvärden i alla fall - alltid nåt!

Stadsloppet går av stapeln i Karlstad idag och ett gäng tappra själar ska springa en mil runt stan. Som det ser ut just nu kan det nog bli motvind åt vilket håll man än springer. Kanske åker vi ner och kikar lite.

Något sorts rekord

Arbetsveckan är över. Extra kort eftersom det är student i dag och vi har tagit ledigt för att fira min kusin. Ska bli skönt med lite långhelg. Vädret verkar va okej idag, trots att samtliga tv-kanaler lovat kallt och molningt. Det kan visserligen hinna ändra sig, men än så länge skiner solen.

Var i kyrkan och målade i går kväll. Tror vi slog något sorts rekord i rödfärg på kläderna... Men lite hamnade på väggen.  Det kommer bli så bra när det blir klart! Bättre kök, bättre uppvärmning, mer plats och fräscha färger. Det är så häftigt med det här bygget och alla som hjälper till. Speciellt alla grabbar som har gör det enorma arbetet med att snickra. Folk lägger ner massor tid helt ideellt för att kyrkan ska bli klar och hjälper även till genom att skänka material och pengar. Tisdagar är fortfarande den stående byggdagen - vill du komma och titta eller hjälpa till med något, så är det bara att kika in =)

På hästryggen

Starboys var trevligt. Massor av folk på Sandgrundsudden. Flera tusen. Och fyra (4) toaletter... Tack, Karlstads Kommun. Vi var där ganska tidigt med lite picnic och fick bra platser mitt framför scen, lagom långt ifrån. Efter gick vi till Harry's och åt med goda vänner.

Idag har sambon varit i Kr-hamn och spelat golftävling. Jag har varit med syster och barnen till min jobbarkompis Dan och kikat på alla djuren. Han och hans dotter Camilla var snälla och lät oss rida - allihop. Barnen tyckte det var jättekul! Jag har inte suttit på en häst på säkert tio år, men känslan kommer tillbaka ganska snabbt när man väl kommit upp. Blev sugen på att börja igen!


Bevis...

Tack snälla Dan och Camilla för ridturerna =) Kolla gärna Tolita Gårds hemsida - de driver världens mysigaste Ridlekis! Så här söt var fölet:


Överbeskyddad av mamma =)

Tjejkväll och handelsträdgård

Solen skiner och jag sitter vid datorn :/ MEN jag har redan hunnit med en dryg timme i spåret tillsammans med sambon och en stund på balkongen i solen. Nu sitter jag och nojar över kursen som jag läser och inser att jag inte hinner med (sitter och spanar i forumet efter hjälp...). Kanske får skjuta på den en del av den till nästa termin. Det blev en tuffare vår än jag hade tänk mig och jag har inte alls orkat vad jag trodde... Vi får se hur det går. Systers sambo (som är värsta datahackern) försöker ge mig lite tips kring näst sista uppgiften. Utbildningen har varit rätt kass och utan nån som helst föreläsning (brukar ju va via nätet på distanskurser). Bara ett forum och 700 sidors lärobok på engelska. Dessutom väldigt luddiga uppgifter - nåt som de flesta deltagare verkar va överens om, om man får tro forumet.
Har sökt nya kurser till hösten, men på annat universitet.

Syster och jag var på tjejkväll på Salong Anne i Haga i torsdags. Det var jättetrevligt med champange och snittar och bra erbjudanden. Jag köpte förstås nagelgrejer =) Innan tjejkvällen hann vi sitta i solen en stund och para prata!


Nagelvård och sköna sommarfärger

Igår var jag ledig och sambon jobbade halv dag, så efter lunch drog vi till den över hela världen kända staden i öst: Kristinehamn. Skärgården där är helt fantastisk och där finns också norra Europas godaste mjukglass. På väg hem åkte vi in till Hveems Handelsträdgård i Ölme. Det var ganska urplockat, men det får man ju räkna med när man är sent ute. Köpte i alla fall lite nya blommor till balkongen. Behövde uppdatera Penséerna som börjat bli lite trötta. Ska försöka fixa balkonglådan också snart.


Nåt kanske blir ätbart :P

Ikväll är det Starboys på Sandgrund och sen käk på Harry's. Nu: balkongen. Så ser det ut, så får det bli.


Vad man kan äta i skogen

Sorry för dålig uppdatering...

Igår var vi till mamma och firade Mors Dag en dag för sent eftersom hon jobbade på söndagen. Hon bjöd på jättegod mat med grillat och klyftpotatis =) Syster var där med barnen också, förstås. Vi tog en lite promenad i skogen efter maten och jag lärde barnen vad man kan äta i skogen - och jag var förstås ärlig =) Leo skulle ta med granskott hem och äta till frukost. Undrar vad det blev av det egentligen... Kevin var riktigt duktig på vilka kottar som hörde till vilka träd och vilka djur som bor i skogen. Vi mötte en häst också och barnen var jättemodiga och vågade klappa.


I-ors hus?

Vi var förresten på en väldigt trevlig 3-årsfest i lördags. Karlstad Nya Radio fyllde 3 och firade med en liten fest på Glada Ankan. Jättetrevligt med god mat och kul människor. Om ni inte redan lyssna på den kanalen så ska ni börja. Bra och, framför allt, blandad musik. Man behöva alltså inte höra Anna Bergendal och EMD tre gånger på en timme... 92,2 är frekvensen, men får man inte in den så finns ju alltid webbradion.

Jag är lite extra glad också, men kan inte säga varför =)


RSS 2.0