Följetång?

Nu äntligen kommer foto på hyllan i hallen som snudd på blivit nån slags följetång. Den är i grunden en tavelhylla som vi skruvat hängare under. Tavlorna ovanför är foton vi tog i London förra våren. Ni får bortse från den mulitfula sladden som går till vår sambandscentral över dörren...



Något som förresten gått mig helt förbi, tills alldeles nyss, är att H&M har börjat sälja inredningsgrejor på webben. Övervägande textilbaserade inredningsgrejor, men ändå. Vart är världen på väg? Snart börjar väl IKEA sälja kläder. Eller gör dom redan det? Har för mig att jag sett någon morgonrock och kanske även regnkläderer nånstans bland alla möbler och servetter...

Köpte en skön pappershållare på ICA igår som jag glömde visa. Praktisk och i sann Simon&Thomas-anda. Den ska få bo i bilen.



Lösnaglarna blev inte så långvariga. Kändes bara jättekonstigt med naglar man inte känner. Bara att klia sig på armen kändes spooky. Nej, naglarna får vara korta ett tag, men i original. Ska olja dom noga och hoppas på att dom växer fort så att jag blir mig själv igen.

Ikväll blir det middag på Alfies och bio med syrran o hennes sambo. Kul att dom kunde följa med =) Vi ska se "Män som hatar kvinnor". Har ju läst alla Stieg Larssons böcker två gånger, så det ska bli intressant att se filmen. Sååå synd att han gick bort innan han hann skriva fler böcker. Skulle visst ha blivit 10 stycken i Milennium-serien annars, om man får tro ryktena.

Lösnaglar

Idag sov vi läääänge och åt frukost på Lundbergs på Norrstrand. Lyx =) Sen åkte vi ner en sväng på stan där jag sprang på pappa och sen ut till IKEA. Köpte lysdioder att ha bakom TV:n, ny golvlampa (den där skrynkliga) och förstås - värmeljus.

Såg idag att Kristian Luuk ska ta över "På Spåret". Aj, aj... Inte bra. Det är ju inte i närheten av gamle Oldsberg. Och vem katten ska va domare??? Luuk är väl okej, men nja... Stor risk att jag slutar titta.

Har för första gången i mitt liv lösnaglar. Höll på att få spunk på mina korta trasiga, så nu har jag ersättningsnaglar i plast. Dom kommer nog inte bli långvariga, för det känns jättekonstigt. Vi får se.
Nu ska jag göra sambon sällskap i soffan framför "Så ska det låta". En tävling jag är grym på ;) Sopade banan med kidsen på Enter förra fredagen när vi körde intro-tävling. Kan ha berott på att det var en del låtar från år när dom inte ens var påtänkta. MEN faktum kvarstår - jag är grym på intron.

Taxar

Bregottreklam på TV. Kossor är bland dom finaste djur jag vet. Förutom katter, förstås... Jag gillar dessutom djur med långa öron, av någon mystisk anledning (känner dock inte till några såna kattraser...).
Taxar är också kul. Det brukar gå förbi en äldre herre med två taxar utanför jobbet. En långhårig och en som är mitt-i-mellanhårig. Skitsöta. En av dom fastnade i snön idag. Sjönk som en sten med sina korta ben i snödrivan. Såg komiskt ut. Jag fastnade nästan också i snön - med övningsbilen. Men med den starka Saaben tar man ju sig loss hur lätt som helst *ironi*.


Tax

På lördag åker en av mina jobbarkompisar till Thailand. Hon har drygat sig hela dagen om det - vi har drygat oss tillbaka så gott vi har kunnat. Hoppas hon får trevligt i alla fall. Vi ska försöka skrapa ihop så mycket jobb vi kan till henne, så att hon känner sig riktigt välkommen tillbaka om två veckor ;)

En intressant grej: På Uddeholm Tooling har samtliga anställda sänkt sin lön med 10% en viss tid framöver. På Volvo höjer man chefernas löner. Eh, va?

Spik

Leif GW tackar enligt egen utsago nej  till Let's Dance. Sammanfattningsvis tycker han att det finns enklare sätt att bryta armar och ben på än i cha-cha inför svenska folket. Så sant som det är sagt. På frågan om ifall han är "packad i TV" svarar han: " Tvärtom är jag något så in i hevitte nykter att det trotsar all beskrivning." Spik, helt enkelt.

Ikväll tog vi en spontan After Work. Det var jag o grabbarna... Man kan väl säga att vi hjälpte kollegan att vänta på tåget. Gamla järnvägscafét har blivit "Mat o Muffins" och där tog vi varsin Mariestad. Eller var det två? Trevligt i alla fall. Snacka skit och umgås utanför jobbet. Blir ju en del jobbsnack ändå, men åtminstone i annan miljö. Detta innebar också att jag har spenderat onödigt mycket tid på jobbet fast jag inte behövt. Var där låååångt innan vi skulle gå ut o då blir det ju att man grejar lite när man ändå är där.

Innan hann jag ta en sväng på stan o kika på jeans. Fanns inte rätt längd, men kanske får dom in fler på fredag. Köpte åtminstone ett skärp. Det har jag behövt nytt länge.

Mysfarbror

Nope - blev inget Sälen. Dom bestämde sig för att stanna hela veckan. Så nu har vi en heeeel oplanerad helg - det kan också va ganska skönt. Sambon passar på att va ledig fredagen ändå, så vi får hitta på nåt annat kul. Kanske premiären på "Män som hatar kvinnor". Har sett fram emot den läääänge...

Stora nyheter på jobbet idag. Framtiden blir intressant. Kanske.

Vickan har förlovat sig. Detta är tydligen stort för Sverige. Så stort att Lotta Bromé enligt kvällstidiningar sänder liveradio 5 timmar trots magsjuka och så stort att extrainsatta tv-program invaderar kanalerna. Det är intressant med media... Lite synd att det ska dras så stora växlar på att grabben inte är kunglig. Det var väl inte Silvia när hon träffade kungen heller, om jag fattat rätt?
Kungen var ju lite mysfarbror på hovets inspelade tillkännagivande. Silvia var däremot väldigt stel av det lilla jag såg på nyheterna. Har aldrig fattat det där med brytningen heller. Har hovet inga talpedagoger hon kan träna hos? Det är ju några år sedan hon kom hit, menar jag. Det kanske är en image? Vem vet.

Nya avsnitt av "House" har börjat. Han ska välja nytt team att jobba med. Inte lika kul :/ Men House är fortfarande sig själv (och lite till...), så det kanske inte blir så farligt.

Sen undrar jag också varför bet24 har strumpor i sin tv-reklam. Eller muterade mumintroll, som sambon tror att det är. Nån som vet?

11 av 12

Nästan alla mina naglar har nu gått sönder. De som inte gjort det har jag filat ner. Jag är nagellös och mina händer ser jättekonstiga ut, men det största problemet är att jag blir fumlig. Är så van att ha långa naglar att jag knappt kan plocka upp saker utan dom. Till och med avståndsbedömningen när jag ska ta tag i nåt blir off... Hoppas dom växer ut fort igen.

Idag har vi varit i Väse på Sportsöndag. Gudstjänst kl. 11 och efter det promenad med svår tipspromenad och korvgrillning. För en gångs skull var det ordentlig med snö, så det var jättemysigt. Dessutom hände nåt heeeelt otroligt; jag hade 11 av 12 rätt på tipsfrågorna (jag o Marianne tog hem segern). Kanske inte låter så stort för den oinvigde, men jag kan säga att frågorna på det här årliga arrangemanget är skitsvåra. Hela Sportsöndagen är på nåt sätt känd för just det - svåra tipsfrågor o korvgrillning i grusgrop (en stor med grymma pulkabackar). Var rätt säker på några av frågorna (sådär 3-4, kanske) och lyckades gissa mig till resten, typ.


Marre - släkthund

Min farbror frågade om vi ville komma upp till Sälen till helgen. Dom hyr stuga tillsammans med min faster o hennes familj och dom åker hem på torsdag, så det finns plats över =) Vi blev jättesugna, så hoppas att det går att fixa!  Har inte åkt skidor på 10 år, så det kan ju bli intressant. Det är ju för det första ganska stor skillnad på skidor idag och för 10 år sedan. Lär ju inte rota fram mina gamla, så det blir hyrgrejer i så fall.

Klippningen blev förresten sådär. Väntar nog på min vanliga frisör nästa gång... Hon jag klippte mig hos nu hade garanterat någon bokstavskombination, så det var inte tyst en sekund, men jag blev inte så nöjd med håret. Lite för uppklippt och det funkar inte eftersom mitt hår lockar sig. Men, men - det växer ut igen och tills dess får hårnålarna och hästsvansarna regera. Det är farligt att gå till ny frisör. Hur mycket man än försöker lägga sig i så blir det ändå inte som man tänkt. Den gamla känner en bättre o vet ju hur man vill ha det.


Rättelse...

Efter skarpt påpekande från min sambo kommer här en rättelse ang. Alexander Bards s.k. ansiktshår.
Det är inte en hamster - det är ett helt j**la vildsvin.

Samma stil

Micke Rickfors och Amy Diamond kör samma stil med axlarna...

Han med hamstern

Sista "På Spåret" igår. Åtminstone för Oldsberg o Hellberg och därmed troligtvis för mig. Svårt att få ersättare till dom där två... Däremot kan ju comebacken på "Här är ditt liv" bli bra med rätt gäster. Kollade på "Skavlan" som började efter "På Spåret". Har sett det nån gång förut. Norsk programledare som gör talkshow för SVT med fyra gäster varje program. Igår: Oldsberg, Norges statsminister (Jens Stoltenberg, heter han väl?), Mona Sahlin och Carolina Klüft. Tycker att han är duktig på att intervjua, denna Skavlan, och det blir ganska kul då gästerna får utrymme att prata med varandra också.

Idag blev äntligen hyllan i hallen klar. Vi byggde ihop det sista (läs: skruvade i två krokar) och skruvade upp den. Blev riktigt bra. Min älskade lilla giraff fick ju förstås följa med från nyckelskåpet som hängde där förut till den nya hyllkanten. Där sitter han så stadigt på en bit häftmassa... Ska fota sen.

Jag har fortfarande mobilångest titt som tätt. Har suttit o lekt med sambons jobb-nokia och det går helt enkelt inte att förneka: Nokias kalender ÄR oslagbart bäst. Skulle ju faktiskt vara ganska skönt att kunna använda mobilen som kalender också. Funderar allvarligt på att byta märke igen - även om jag vet att jag kommer få äta upp min tidigare anti-nokia-attityd flera gånger om.
Kollade in på Telenor butiken idag igen (den med gamarna - se tidigare inlägg), då jag tyckte att alla säljarna såg upptagna ut. Icke. Det måste ha stått nån och tryckt i ett hörn eller så, för vi blev anfallna direkt vi klev över tröskeln. Ingår det i deras arbetsbeskrivning att gama eller är det till och med ett intagningskrav? Förstår dom inte att dom förlorar kunder med den tekniken?

Ikväll melodifestival. Jag antar att jag kommer kolla. Kanske till och med ha åsikter ;) Speciellt om BWO som jag absolut inte förstår mig på. Han med hamstern under näsan är extra svår.

"Bakom varje papper finns en människa"

Började dagen med ett mycket effektivt möte på jobbet. Samtliga (alla tre...) ecodriving-lärare satt och drog upp riktlinjer för hur vi ska bedriva verksamheten. Behövs göras ibland så att vi jobbar lika och kan prata om hur vi ska lägga upp utbildning och så vidare. Ett riktigt bra möte där vi fick massor gjort!

Ikväll var pappa här och hjälpte till att köra bort sideboarden som syrran köpt till henne. Så nu försöker vi lista ut vart vi ska ha alla grejer som stod i den... Blev i alla fall väldigt mycket luftigare i vardagsrummet!

Fick äntligen tummen ur och bokade klipptid imorgon förmiddag. Klipper mig på Klippoteket och den här gången ska jag inte klippa mig hos min vanliga frisör eftersom hon inte hade passande tider. Dom har internetbokning, vilket är sååå smidigt. Klippningen är i alla fall behövlig. Mitt hår börjar trassla sig en massa och det är ett säkert tecken på att jag behöver besöka frisören...

Sitter o småkollar på Debatt på SVT. Handlar om Försäkringskassan. Dom är heeeelt otroliga... Visste ju det tidigare, men det blir så mycket tydligare när dom ansvariga inte ens kan svara på enkla frågor. "Jag kan inte kommentera enskilda fall" säger socialförsäkringsministern. I nästa andetag: "Vi har tillsatt en utredning". Kring vad? På vilket sätt? När blir den klar? Vem utreder? Inga svar... Maria Wetterstrand tycker att FK ska betala ränta och FK:s generaldirektör (eller vad hon kallas) kryper undan med "Jag var inte anställd på Försäkringskassan under 2008. Jag kan inte ta ansvar för...". Nä, ingen tar ansvar. Som vanligt. Man kan inte tillämpa kollektiv bestraffning för att några har fuskat. Dom måste tänka på det som den cancersjuka damen sa: "Bakom varje papper finns en människa". Det är fullt av tjafs och prat i programet, men när cancerdamen pratar är dom tysta. Förhoppningsvis skäms dom - ministern och direktörn, alltså.
Jag har personlig erfarenhet av FK och vet att man inte orkar tas med dom - speciellt inte när man mår dåligt. Tillslut valde jag att själv gå ner i arbetstid, eftersom jag inte fick vara sjukskriven 25%. Fel och helt sjukt då min läkare tyckte att jag absolut inte skulle jobba heltid, men enklaste lösningen.


"Bakom varje papper finns en människa"

Torsbykavaj

Sitter o spanar på Efterlyst på TV3 och slösurfar lite. Såg precis en reklam för nåt (vet inte vad) där det var en kille som hade Torsbykavaj. Ni vet, brandorange Helly Hansen med tumhål i ärmarna. Sån skulle jag verkligen vilja ha. Allvarligt, alltså. Det känns riktigt hemma - riktigt landet. Har nog haft en sån nån gång när jag var typ 10 år, men det skulle va coolt att äga en nu. Helst inte ny och gärna med nån oljefläck och brännmärke...


Nostalgi

Idag var jag på KMTI o tränade. Massa små gymnasiebarn överallt. Jädrans tjatter... Hade gott om tid på mig eftersom jag inte skulle hämta sambon förrän halv fem, så jag väntade ut dem.
Sen köpte vi faktiskt grunden till den omtalade hallhyllan - den som ska fungera som "avläggningsyta" för mobil o nycklar o sånt. Blev en lite bredare tavelhylla som vi ska sätta krokar för nycklarna under. Tror det kommer bli bra! Efter det ett snabbesök på den stora svenska möbelkedjan för att skaffa lite förvaring och ICA för att handla lite inför helgen.

Mina närmaste vet att jag har ett ganska speciellt förhållande till almanackor. Kan byta flera gånger per år och har ett par (drygt) filofaxer i varierande storlek liggande i lådorna. Nu sitter jag här igen med ett par att välja på. En med Vägverkets logga, en med Länsförsäkringars (från min käre far) och den jag redan använder. Dilemma... Tanken var ju ett tag att använda mobilens kalender, men då jag fick kalla fötter på Nokia och SE:s kalender är värdelös så blir jag kvar i almanacksträsket.

Aftonbladet löpar SAAB idag på sin pappersupplaga. "SLUTET FÖR SAAB" står med med stora avgrundsbokstäver på framsidan. Ha! Något gott ska väl komma ur denna lågkonjunktur ;)
Trist för dom som minster jobb osv, naturligtvis, men ingen förlust i bilvärlden.

Nutidens Pohlman

Har inte riktigt varit på idag. Eller, ja... Känner mig ganska trött.
Igår jobbade vi över igen med nya riskutbildningen. Börjar ta form och bli riktigt bra. Finslip kvar, bara. Får bli nästa måndag.
Låååång jobbdag idag. 35-minuterslektionerna kändes som det dubbla. Kanske börjar bli sliten? Dessuom är jag besviken på vädret. På TV alltså. Speciellt Anders Nylund på TV4 som är nutidens John Pohlman. Dom där minus 5 graderna som skulle infinna sig idag; vart tog dom vägen??? Plus två när klockan var fyra på eftermiddagen. Hallå?
Kompenserades dock med minus 8 när jag åkte hem ikväll vid halv tio. Men ändå. Skärpning TV! Nu släpper vi det och hoppas på dom där minusgraderna imorgon istället. Anders stod precis och lovade dom igen.

Ikväll har jag varit på församlingens styrelsemöte. Många bra beslut - både små och stora. Ser med förväntan fram emot detta församlingsår.

Nu ska jag avsluta kvällen med Seinfeldt och börja tänka positivt inför morgondagen. Godnatt.

Halvhjärtat?

Den här helgen har gått i kalasens tecken. Igår firade vi min goa systerson som fyllt 6 år. Han fick ett sånt där lek-och-lär-dataspel av oss och ett kort med sig själv på. Han är helt såld på spindelmannen så jag hade tagit ett foto på honom i sin snygga spindelmannendräkt till kortet:


På lördag kväll såg vi förstås melodifestivalen. Halvhjärtat, precis som förra gången. Det var väl inget bidrag som stack ut speciellt mycket och Petra Mede var inte ett dugg roligare än förra gången. Hon känns mest tafatt och rörig, tycker jag. Kanske, kanske skulle hon ha haft lite mer programledarerfarenhet innan man låter henne ta en relativt stor livesändning? Trots att jag tittar halvhjärtat har jag förstås åsikter ;)
Lili och Susie var åttiotal och har inte åldrats en dag (åtminstone inte musikmässigt). Markoolio var/är ganska löjlig och refrängen började lite som Lejonkungens. Cookies 'n Beans och Månsen stod väl för starkaste sånginsatsen. Amy Diamond måste slappna av i axlarna eller skaffa hals - kanske ska hon studsa lite mindre också. H.E.A.T får helt enkelt fundera på att plocka ner sina Europe-posters på väggarna hemma och skaffa en egen stil (klipp gärna sångaren också).

Idag har vi varit i Hällefors hos sambons föräldrar och ätit lunch. Massor av snö och kallt på riktigt =)  I eftermiddag ytterligare ett kalas. Lill-kusinen har fyllt 11 och är inte så liten längre. Hon fick scrapbooking grejer så att hon kan pyssla kort och sånt. Det är alltid väldigt trevligt både hos syster och hos farbror m. familj.

Och ikväll är det förstås Beck på TV4. Och vi tittar förstås...


Spån

Torsdag var en lång dag på jobbet. Jobbade över till kl 20... Måste dock säga att vi var ganska effektiva där på kvällskvisten. Vi planerade in första riskettankurserna, drog upp lite riktlinjer och gjorde en rätt okej informationsfolder. Hoppas dom andra tycker att den funkar också.

Idag har mamma och jag haft en hel dag för oss själva. Vi lämnade plasma tillsammans på förmiddagen och shoppade runt på stan ända till tresnåret. Helt underbart väder har det varit också! Köpte en gullig och lite annorlunda jeanskjol och två toppar på H&M. En på mama-avdelningen, faktiskt (finns jättemycket fint där som "icke-gravida" också kan använda). Ska sy om den lite, lite på min ny-gamla fina symaskin.

Blev så fruktansvärt irriterad på försäljare idag (också). Tänkte kolla lite på mobiler på Telenorbutiken. Dom har sina demomobiler igång så att man kan knappa på dom och kolla menyer och så. MEN man får inte vara ifred. Dom flyger på en som gamar där inne och ska sälja. Till och med när man tydligt säger att man bara kikar lite. Det där tjänar dom inte på. Jag menar, när jag har bestämt mig för att köpa ny mobil så är det ju inte dit jag går när dom beter sig så. Åsså är det såna där unga gröna nybörjarkillar som ska stajla och inte kan nåt heller. Fruktansvärt irriterande!
Dessutom säljer dom inte när dom får chansen! Jag sa att jag vill ha SonyEricsson, men att jag inte gillar deras kalender utan tycker att just den är bättre hos Nokia. Världens chans för honom att visa typ Xperia eller nån annan SE-modell som är windowsbaserad (och som jag ändå inte tänker köpa...). Nä, då skulle han sälja på mig abonnemang istället. Vilket spån...

Förresten tycker jag att dom som läser det här och inte än har börjat lämna blod/plasma ska göra det. Det behövs verkligen fler givare och det tar inte så lång tid och gör inte speciellt ont (oftast inte alls). Jag ger plasma och det får jag göra max var fjortonde dag (om man ger blod så får man göra det max tre gånger per år om man är kvinna och 4 gånger per år om man är man). Anledningen till att man kan ge plasma så ofta är att de bara tar just plasman. De röda blodkropparna får man tillbaka. Plasma används bl a till att framställa läkemedel och vid behandling av brännskador. Läs mer på: geblod.nu

Ikväll blir det hemmagjord pizza och tv-soffan. Imorgon ska vi gratta syrrans busunge som fyllt 6 år. Ska bli kul =) Ser fram emot att träffa syster o hennes familj!

Jag kan inte

Nej, jag KAN INTE... Det tar emot att köpa Nokia. Jag får stå ut med den simpla kalendern och fortsätta använda penna o papper. En ytterligare fördel med SE är att In Ear-lurar följer med. Gör det inte hos Nokia, där måste man köpa till. Hittade en SE som kan va aktuell när det kommer; W715. Eftersom den inte har kommit än, så har jag gott om tid att ändra mig.


Kort dag på jobb idag. Friskvården spenderade jag till stor del i snöigt spår och på snöiga småvägar. Det är ju faktiskt lite mysigt med snön =) Det kan få vara ett par minus och snö nu tills det bestämmer sig för att bli vår på allvar.



Ikväll måste vi nog ta tag i våra förvaringsbekymmer här hemma. Har sålt sideboarden (som ett tag knäckte extra som tv-bänk) till syster, så vi måste lura ut vart vi ska göra av alla grejer som finns i den. Ska försöka vara duktig o slänga mycket (!).

Nu är korvblogganoffen klar...

Mobilångest

Funderar på att köpa ny mobil. Funderar allvarligt på Nokia. Det bör i mitt fall tyda på grav psykisk kollaps av något slag då jag har varit totalt anti Nokia. Jag är en SonyEricsson-människa in i märg och ben. Lånade en nokia av pappa (som vanligtvis har ett antal av just det märket liggandes) för ett par månader sedan. Använde den i två och en halv timme och höll på att bryta ihop. Gillade inte menyerna... Så varför? Jo, för kalenderns skull. SE:s kalender är helt värdelös jämfört med Nokias. Går inte att jämföra i samma värld!
Funderar på N81:

Pappa blir överlycklig om jag köper Nokia ;) Vi får se... Jag måste nog tänka över det här igen. Tänk om det fanns ett bra kalenderprogram att ladda ner till SE-telefonerna. Skulle göra det direkt. Till och med betala för det ;)

Dagens i-landsproblem.

Påssås

Riktig slappar- och innedag idag. Åkte ut o handlade lite, men annars har vi bara varit inne o hängt framför datorn o i soffan. Man behöver såna dagar ibland...

Fuskade lite med bearnaisesåsen till gårdagens middag. Är kass på att göra egen, men har hittat en från Blå Band som har smak av basilika. Helt okej för att vara påssås och basilikasmaken ger en liten extrakick. Så alla som är duktiga på att göra bearnaisesås - prova med basilika ;)



I natt kom det lite mer snö. Gör faktiskt ingenting. Fast det vore skönt om det förblev ett par minusgrader några dagar framöver så att det får ligga kvar ett tag. SEN kan det börja töa och helst på riktigt då! Längtar efter våren!
Snön och frosten lyckades ligga kvar på träden, det var istappar på taket och grannarnas ungar byggde snögubbar:

       

Ikväll är det Beck på TV4 - som vanligt en söndagkväll. Just den här har jag nog bara sett en gång och jag kommer inte ihåg så mycket av den, så jag får väl fortsätta hänga i soffan.

Skulle egentligen ha varit o firat min lillkusin idag, men hon hade inte kryat på sig tillräckligt, stackarn, så det får bli nån annan gång. Presenten får ligga här o vänta lite...
Nu ska jag lägga ut några traderaobjekt. Kanske köpa något också?

Universums underdog

Fredagen var väldigt slö. Städade det jag inte orkade på torsdagen o grejade lite med scrap. Gjorde ett kort till Kevin som fyllt 6 år. Sen åkte jag till mamma o hämtade min symaskin (som väger bly...) innan jag åkte till Enter. Där spikade vi program för resten av våren och övade vår koordination. Upptäckte att min verkligen behövde övas. Tänk vilka enkla lekar man kan göra med bara en massa händer =) Alla oinvigda får fundera i ensamhet på vad detta kan innebära. Eller komma förbi o hälsa på oss valfri fredag ;) Kan tipsa om att vi gör semlor den 20:e...
Vi spelade nytt spel också. Kommer inte ihåg vad det hette, men Elin och jag var överens om att det nog inte var gjort för fredag eftermiddag/kväll. Alldeles tomt på hjärnkontoret då alla gått hem och tagit helg.

När jag kom hem hade älsklingen äntligen återvänt från GBG och jobb. Vi åt tacos och förundrades över att "På spåret" var så himla svårt och att Carl Jan G faktiskt får dansa vidare en fredag till. Hasse A åkte ut, vilket inte var helt överraskande. Orsakerna till att vi (eller jag i alla fall) håller lite extra på Carl Jan är tre till antalet:
1. Han är en skön person på sitt alldeles eget speciella sätt
2. Han har tydliga kopplingar till Hällefors med omnejd
3. Han är universums underdog i den här tävlingen. Lite Lasse Brandeby, fast intresserad

Idag har vi varit nere på stan en sväng. Shoppat present till kusin Lisa, som jag hoppas har kryat på sig, och fikat. Kollade runt lite efter en bra hylla till hallen - det är just nu det stora projektet hemma. En bra hylla att lägga ifrån sig mobil o sånt på med krokar för nycklar.

Nu står middagen i ugnen! Blir mysig lördagkväll hemma. Kanske lite melodifestival, fast jag känner mig anti-christer-björkman.

Kolla in VF - dom skriver om mitt jobb. Vi är första trafikskolan i Sverige med alkolås på mc. Vi har ju i alla bilar så det är väl inte så långt steg egentligen.
http://www.vf.se/Nyheter/Varmland/Forst-i-landet-med-alkolas-for-mc-090206.aspx

Gula, fina västar

Lyckades idag med konststycket två poliskontroller på samma dag. På jobbet och dessutom inom ett par timmars tidsrymd. Åka bil på alla möjliga (och ibland relativt omöjliga) ställen i stan medför ju att man ligger i "riskzonen" för detta, så helt otippat är det ju inte. Speciellt inte när trafikpolisen valt att visa upp sig lite extra just den dagen. Trevligt, tycker jag. Blir glad när jag ser deras gula, fina västar mitt i vägen. Dom ska synas. Oftare.

Idag är min rygg lite paj. Vet inte om det var nåt jag gjorde igår eller som jag har sovit konstigt i natt. Har städat lite smått ikväll och det tog tid eftersom jag dammsög i omgångar. Patetiskt i en tvåa, men helt efter ryggens krav. Ska ta resten imorgon. När jag la ner städningen drog jag istället fram scraplådan, så det kommer att finnas underlag för dammsugning imorgon också...

Jag hittade en hundralapp ikväll =) En som jag hade lagt i min byrålåda i hallen av någon anledning. Kanske för att jag bara ville lägga undan den, kanske för att det bara blev så. Oavsett vad så bringar den åtminstone en stunds lycka. Man blir glad av att hitta pengar man inte visste att man hade!

Omvärderad snygghet

Igår kom det en katalog från H&M. En sån där tunn, ni vet, som ska försöka locka alla som inte har handlat nåt än att göra det. Funkar på mig ibland. Bläddrade lite idag o hittade en skitsnygg väska - precis en sån jag är ute efter. Gick in på nätet o letade upp den för att beställa. Då såg jag det - priset. 798 spänn! Trodde dom drev med mig o kollade i katalogen igen. Jo, 798 riksdaler. På H&M! Aldrig i livet. Skinn visserligen, men ändå. Omvärderade väskans snygghet.

Var på KMTI och tränade idag. Det var faktiskt ett tag sedan jag körde styrka (om man kan kalla min träning "styrketräning" - kör med väldigt små vikter för att nacken ska orka), så det känns lite.
Syster har varit här en sväng ikväll och vi har bytt kläder. Vi gör det med jämna mellanrum. Kommer på att det är något vi har tröttnat på eller växt ur på ett eller annat sätt (mitt sätt brukar va att det har krympt i tvätten...). Det är mysigt att ha syrran här och få prata lite =)
Sen kollade jag på lite av "Efterlyst" och min stora idol i livet; Leif GW Persson. Vilken kille... Böcker är ju egentligen hans hemmaplan. I TV ser han lite vilsen ut. Vill gärna gå framför kameran när han inte ska och irriterar sig på att sminket kliar. Men han tillför ju helt klart programet något. Hoppas han skriver fler böcker snart. Helst nyss...


GW - 1981

Jag har gjort en stor och oerhört viktig iakttagelse kring det här med digital-tv: sminket. Det ser heeeelt mupp ut. När bilden blir så skarp jämfört med analog bild ser alla superspacklade ut. Och ofta bleka. TV måste skärpa sig med det där. Alternativet är ju att dom smyger in sämre bild. Kollade på "Eftersnack" igår (eller när det var...) och där såg alla ut som om dom hade vinterkräksjukan. Dagens i-landsproblem?

Det snöar...

Tillbaka

Nu är tv-bänken tillbaka på sin ursprungsplats. Vinstället längst ner (det som är tomt...) ska väl fyllas på lite och det ska plockas in både musik o dvd i skåpen bredvid. Så här ser den ut:


Går runt o provar mina nya öronproppar. Gröna. Kanske inte gör nån skillnad... Färgen, alltså.
Måste träna lite inför Jills konsert i mars. Viktigt med bra öronproppar när det är bra musik - man vill ju höra allt som om det vore utan öronproppar, fast med. Senilsnören är det på dom också. Men inte länge till. Det finns ju gränser...

Hörseln har nästan återvänt helt på mitt trasiga öra. Tjuten har lugnat sig lite =) Med öronproppar är världen dämpad. Det är lite som att använda mittenpedalen på ett piano.



"De flesta fel en trafikpolis hittar sitter bakom ratten."
 Otto Ludwig

Veckans fläsk

Idag har det varit high life på jobbet. Osäkert varför. Folk har liksom gått runt och varit... eh... livliga (?). Kanske berodde det på veckans fläsk *  och att vi mosade i oss semlor. Igen.
Blev kvar lite längre på jobbet än vanligt eftersom vi hade MC-info och då kom det en massa kuligt folk att snacka med. Nu håller vi (eller snarare sambon - jag är mest i vägen) på att bygga ihop den där TV-bänken igen. Originalet, alltså. Fotar när det är klart... Just nu är det mycket "vart ska den här sladden sitta?" och "kolla, jag drog ur den här sladden och det hände igenting. Eller förresten..."

Igår gjorde vi det snabbaste besöket på IKEA jag nånsin varit med om. Handlade inget heller :( Kändes väldigt ovant och konstigt. Snabb vända på ICA efter det och sen hem till "Design: Simon & Tomas". Känns tryggt att dom har sparkat igång en ny säsong. Mystiska tapeter i gårdagens program, men hundarna är fortfarande söta och Simon blandar i vanligt ordning engelska med nån sorts svenska. Det är som vanligt och det är bra.




* serveras på "Forsmans mat & fika" i snitt en gång i veckan. Denna vecka med potatisplättar och lingon. Åtminstone för valda delar av vår personalstyrka.

Stora frågor en söndagkväll

Idag hade församlingen årshögtid. Rätt mycket folk i bänkarna och det är alltid kul. Kören sjöng och det är också alltid kul. Det är så himla sköna människor i denna kör!  Har lite dåligt samvete att jag inte kan va med så ofta. Ibland känns det som jag glider in på en räkmacka när det är skarpt läge. Maja gör verkligen ett stort jobb med körledandet =)


Efter gudstjänsten åkte jag till Örebro o hämtade sambon på Marieberg. Alldeles ensam gick han där och väntade bland alla affärer... Vi käkade och kikade lite, men hittade inget speciellt. Det är ju lite byggarbetsplats där, men det som är färdigbyggt är jättesnyggt.

Ikväll har jag uppdateringsrace på "mina" hemsidor. Har bland annat lagt upp nya bilder på www.vasemissionskyrka.se.

Nu klurar vi på hur vi ska göra med den där TV-bänken. Plockade ju isär vår fina tegelstensbänk och ställde dit sideboarden. Nu lutar det åt att plocka ihop det förstnämnda igen... Vi kanske ska sälja sideboarden istället för cd-skåpen? Stora frågor på en söndagkväll. Det kanske får bero till imorgon.

Klockan är nio en söndagkväll och det innebär självklart: Beck på TV4. Vi kollar väl eftersom vi inte har nåt bättre för oss just ikväll. Tror att detta är den första bio jag o sambon var på tillsammans. Arbetsskadade som vi var (är...) såg vi båda den felparkerade bilen i T-korsningen nånstans halvvägs in i filmen. Romantiskt...

RSS 2.0