Jag har mest hållit i ficklampan

Elin - då skulle du se min far... ;)

Idag har vi haft riktig fixardag hemma. Byggt ihop våran tv-möbel som vi plockat ihop ikea-grejer till. Funkade nästan som vi tänkte, vi fick åka o byta ett par grejer för att det skulle passa. Blev så här:



TVn ska upp på väggen och sen får vi se vad som hamnar på bänken, men skruvat o klart är det i alla fall. Fast jag har mest hållit i ficklampan. Har dessutom hunnit städa en del, frostat av frysen och grejat med andra såna där måste-saker.

Nån som vet?

Jag är så sugen på en ny lur. Det är jag alltid... Detta ligger i släkten, men jag tror att jag har ärvt mestadelen av det (från far, förstås).
Syster har en iPhone, som jag till att börja med inte var speciellt intreserad av. Men det har liksom vänt lite. Fast jag vill inte ha just iPhone. Nu är funderingarna en Samsung Jet. Den har fått riktigt bra kritik av experterna och är väldigt mycket billigare än just iPhone. Och mindre. Och smidigare.

Nån som har provat? Nån som vet nåt om Jet?


Olagligt

Det är olagligt kallt ute. Var -16 när jag åkte hemifrån i förmiddags halv tio och när jag kom till Väse var det -22. I Väse var jag för att hälsa på mina fina vänner som precis (den 20:e) har fått en liten pojk. Han var hur söt som helst och sov skönt hela tiden vi var där! Ett litet kort blev det till familjen:


Till Oskars föräldrar

Sen åkte jag en snabbvisit till kyrkan för att kolla hur bygget går. Det har hänt massor nu och jag har inte varit där på ett tag. Grabbarna (för just nu är det mest såna) jobbar helt otroligt bra och snabbt. Utbygget är uppe och man kan se hur det ska se ut när det blir klart.

     
Nya lokaler!


Nytt utifrån

Julhelgen har varit superbra och det har varit jättetrevligt att träffa all familj o släkt. Har till och med shoppat lite, lite på mellandagsrean. En mikro och två par jeans. Jeansen var halva priset på Vila, så det var två par för bara 500 pengar. Vi har även påbörjat att fräscha upp vårat vardagsrum. Beställt ny soffa (två lååånga månaders leveranstid) och köpt grejer på ikea till en ny tv-bänk. Hoppas bara att vi har tänkt rätt med alla delar så att det blir som vi tänkt...


Till er alla

Har precis kommit hem från en mysig kväll hos syrran. Vi har kikat på Bingolotto och barnen har varit jättedukiga och hjälpt till med kryssandet. Vunnit har vi förstås inte, men det gör inte så mycket. Huvudsaken är sällskapet och möjligheten att kunna vinna =) Ska alldeles strax krypa i säng o sooooova.

Nu ska bloggen ta lite julledigt. Ska fira med familjen och släkten några dagar och det ska bli så skönt att träffa alla, äta massor, ta långa promenader och bara ta det lugnt.

Så till er alla: Ha en riktigt härlig julhelg - vem du än är och vart du än är! Sköt om dig själv och dina nära o kära. Vi hörs om några dagar =)

God Jul!

Äntligen julledigt!

Nu ska jag inte jobba förrän nästa år! Hade risketta halva dagen idag. Ganska skönt eftersom det är helt värdelöst att köra körlektioner just nu. Vart man än åker får man stå i kö.

Ikväll ska jag julstäda lite hemma så att jag slipper det imorgon och bara kan ta det lugnt och njuta av att jag är ledig. Vi får nog ge oss ut o handla lite imorgon eftersom vi inte har hunnit det riktigt. Sen ska vi till syrran på kvällen och ha lite uppesittarkväll tillsammans. Har gjort en liten minijulklapp till barnen som dom ska få imorgon. Kan inte visa den här, dock. Har visserligen få fyra- och sexåringar som läser min blogg, men man kan aldrig vara för försiktig ;)


Nästan hela tiden

Nu har vi sjungit in julen i kyrkan. Gick kanon nästan hela tiden. Det där med "nästan" var det jag som stod för ;) Men va katten - nästa gång repar vi lite mer. Rätt mycket folk var det och halva julspelet hade vi två vise män, eftersom en var borttappad. Kom tillrätta framåt slutet - upphittad i änglakören... Det blev rätt kul! Vi har sköna skådisar i församlingen =)

Igår tog vi en promenad ner till stan - vi gör det ofta för det är alldeles lagom att gå. Sen kan man välja om man vill gå hem också eller ta bussen. Köpte till en julklapp till syster och fikade på Wayne's. Det är så skönt att det är snö! Igår var det dessutom perfekt väder för en promenad. Sol och -6 grader (kanske lite kallare).
Gjorde lite potatisgratäng och kyckling på kvällen och slappade framför TV:n. 

Nu är det bara två dagars jobb kvar innan jul. Ska bli sååå skönt att va ledig!

Så jag skäms

Idag har jag varit ända till Kristinehamn och lite till för att repa inför söndagens julspel/julkonsert-aktiga tillställning i kyrkan. Vi har inte haft möjlighet att ha varken Lucia eller Julspel som vi brukar ha i år (på grund av renoveringar och sånt), så nu blir det nåt sorts julspel med musik. Vi fick till en ganska bra "Härlig är jorden" som tyvärr har blivit begravningssång här i Sverige (den är väldigt vacker i det sammanhanget också). Egentligen är det en julsång! Vi ska återinföra den som detta! Ska sjunga ett par låtar till och sen försöka va med i kören också (fast jag har övat så dåligt med dom så jag skäms).

När vi repat klart åkte jag hem till en kompis o fikade. Vi har inte setts ordentligt på länge så vi hade en del att prata om! Hon bor i en gammal lägenhet med stuckaturer och högt till tak. Supermysigt =)

Att det äntligen är vinter är också supermysigt! -12 grader har det varit idag och det gör ingenting! Det verkar ju faktiskt som att dom har rätt på TV också - snön ligger nog kvar över jul =)
Sitter framför Ernsts Jul på TV4. Det är en man med många idéer. Dom flesta riktigt bra.

Okej, jag har kollat på "På spåret". Fast jag sa att jag skulle bojkotta. Och, okej, det är väl skapligt. Men jag gillar inte att dom har slaktat vinjettmusiken.

Tomteverkstad

I måndags hade jag handlat klart alla klappar (några i huvudet). Sen ringde syrran... Nu är jag återigen tillbaka i klapp-hysterin. Vi hade köpt samma till ****. Aj, aj. Men det fixar jag snabbt på fredag eller i helgen =) Har i alla fall haft tomteverkstad här hemma ikväll. Sambon är i GBG o jobbar, så jag passar på när han inte kan va o klåfingra på sin julklapp.

Kolla här. Det är inte så mycket väggrepp med ett sånt här fordon idag...



Nu är det läggdags. God natt, världen. Sov gott.

Tjock

Julkortspåsen är klar. Tjock blev den... Posten tycker nog att man ska skicka tunna julkort, men det tycker inte jag. Blev lite lustigt med kuverten eftersom jag gjort lite annorlunda format på korten i år.



Har jobbat sent idag med undervisningsplaner. Febern har försvunnit under dagen och det är lite bättre i armen också. I morgon slutar jag halv tre (avslutar i och för sig på Vägverket, så man vet aldrig med tiden...) och ska fixa det sista av julklapparna.

Allt som sägs på TV

Svinet har intagit min arm och äter långsamt upp den. Känns det som. Ont, ont, ont. Lite feber fortfarande, men den är nog påväg bort. Ontet försvinner ju också så småningom, men det är lite jobbigt när man ska bråka med eleverna om ratten i bilen... Händer som tur är inte så ofta. Jag överlever.

Nu äntligen är snön här. Och dom säger på TV att den säkert kommer ligga kvar över jul. Allt som sägs på TV är sant, har jag hört, så jag tror stenhårt på detta. Nu gäller det att folk håller sig i skinnet i trafiken så att människor slipper dö eller blir skadade. Ta lite extra tid på dig till jobbet, släpp gasen lite tidigare inför korsningarna, ha fokus på körningen och kör inte påverkad! Eller ta bussen.
Bussen tar vi till och från jobbet just nu. Mest för att det är bekvämt och för miljöns skull. Däremot blir det faktiskt lite dyrare än när vi tar bilen, eftersom vi samåker :/ Det är otroligt smidigt för oss, dock, eftersom vi har två linjer som går föbi oss. Lika långt till båda hållplatserna. Dubbelt så många bussar att ta!


Bekvämt pass

Nu är alla julkorten klara. Dom ska bara skrivas och postas. Senast onsdag. Här är dom:


Allihop

Fick en fin födelsedagspresent av jobbarkompisarna idag. Presentkort på en av skönhetssalongerna i stan =) Det är super att få sånt, för man unnar sig sällan ansiktsbehandlingar och sånt annars.

Grismedicinen

Nu har jag äntligen fått tummen ur och tagit grismedicinen. Har varit lite fram o tillbaka kring det där, men jag har mest tagit det för att inte utsätta andra för risk. Åkte förbi vårdcentralen nere på stan idag och det var i stort sett ingen kö alls. Dom var extremt effektiva, men så har dom ju gjort det där i totalt kaos tidigare...
Jag var tog sprutan i vänster arm som jag redan har ont i. Onödigt att ha ont i två armar ju... Just nu kan jag inte känna skillnad på om det är det "vanliga" ontet eller om det är muskelvärk från sprutan. Känner mig dock lite hängig, så risken är väl att febern smyger sig på framåt natten. Det visar sig. I vilket fall så är det bättre än att svinet flyger på en och gör en sjuk på riktigt ;)

Resten av dagen har vi julklappshandlat lite. Nu är snart allt klart. Och det som jag inte har hunnit köpa är åtminstone klart i huvudet. Tidsplanen må ha spruckit, men det känns ändå relativt lugnt. Pappa, som inte önskade sig nåt från början, gjorde helt om och jag fick en låååång önskelista =)
Just nu gör jag en paus i julkortsmakandet - julkorten ska ju i väg senast 16:e, så dom tänkte jag göra klart ikväll.

Det var inte den yngsta Wahlgren vi satt bredvid på teatern, utan den näst yngsta - Benjamin. Rätt ska va rätt.

Månadens välgörenhet

Frälsningsarmen brukar ju finnas ute på gatorna med sina grytor så här års. I Göteborg spelade dom musik och serverade soppa idag. Dom gör ett stort jobb med välgörenhet, så dom får mina pengar denna månad.

Man kan skänka pengar via nätet genom att klicka här. Där kan man välja vilket av deras projekt man vill bidra till. Jag valde deras projekt för att hjälpa hemlösa. Kom också ihåg att hålla utkik efter frälsningssoldaterna på stan - det kostar så lite att lägga sina växelpengar i deras bössor!

The Producers

Födelsedagen firades på Lorensbergsteatern med "The Producers: Det våras för Hitler". En musikal som var riktigt fyndigt översatt med invävda musikstycken och lines från både andra musikaler och skådespelarnas tidigare karriärer. Claes Malmberg är otroligt vass. Sjunger bättre än jag nånsin trott. Magnus Härenstam är fantastisk som transa. Gummimannen Ola Forssmed är en stor del av behållningen. Jag skrattar så jag grinar åt honom... Pernilla Wahlgren (satt för övrigt inte så långt från hennes yngsta son) gör en inte så stor roll helt okej - varken mer eller mindre än jag förväntade mig. Kim Souloki (stavn?) är duktig och han o Claes kompletterar varandra väldigt bra.

Det var i alla fall en mycket bra föreställning och Lorensbergsteatern är en supermysig teater i gammal stil. Skulle vilja gå på sista föreställningen också, då skådisarna utsätter varandra för diverse practical jokes och jävleskap (qtym sista föreställningen).

Jag måste bara meddela att jag hatar Göteborg. Lite grann. Eller åtminstone trafiken. Gatusystemet i den här stan känns byggt för en stad lika stor som Kristinehamn, ungefär. När det är kö här ligger Sthlm så obeskrivbart i lä... Spårvagnarna är egentligen det minsta problemet här och ändå är dom i vägen hela tiden. GPSen hinner inte ens med - så dåligt är vägnätet. Jag gillar faktiskt Sthlm mycket bättre - inte bara trafikmässigt. Dit bär det förresten av i maj eftersom jag fått biljetter av sambon till Björn Skifs show på Cirkus!

Idag ska vi byta hotell och kika lite i Nordstan. Ska försöka hinna träffa min kusin o hans tjej som bor här också!

Roliga grejer

Den här veckan har börjat tungt. Vet inte varför - lite olika anledningar, kanske. Är ofattbart trött, men kan inte sova. Allmänt hängig, med lite förkylningskänsla. Fast det ordnar nog upp sig så småningom. Försöker köra mammas naturläkemedelstrick. Hällde i mig lite extra vitaminer idag också.

Övade med kören ikväll. Vi ska sjunga den 20:e när vi "Sjunger in julen". Ska sjunga ett par låtar själv också. Hoppas bara att förkylningen jag går och drar på inte tar fart :/ Varken nu eller lagom till den 20:e. Sambon o jag har planerat lite roliga grejer när jag fyller år och då vill jag inte heller bli sjuk!
Är lite grinig för att jag inte tog ledigt hela dagen när jag fyller år. Tog halva eftersom jag tyckte att det "räckte". Oproffsigt. Mina två hjärnceller hade väl fullt upp med att jaga varandra när jag planerade det där.

Färjestad fick stryk igen. "Som vanligt" är ett uttryck som dyker upp i huvudet... 5-2 mot Linköping.


22 i vår lilla tvåa

Oj, vilken helg...

I fredags var vi på julbord med jobbet i Borgvik. Jättemysig miljö där och vi satt i ett eget litet rum med öppen spis och allt. Klart att godisbordet kunde ha varit större, men... Innan det hann jag plugga lite text till jullåtar och faktiskt göra några julkort.

Jag fyller ju år av lite jämnare slag om några dagar, men har tänkt att hålla mig borta då. Därför bjöd jag hem släkten igår istället. Vi var 22 hemma i vår lilla tvåa. Krävdes lite planering och roddande, men det gick =) Flyttade ut halva vardagsrummet i förrådet och lånade bord från kyrkan och stolar från sambons jobb.


Inte som vanligt

Det blev i alla fall jättetrevligt och funkade bra. Jag fick massor av bra och fina presenter (tack!). En måste jag bara visa här:


Vacker

Det är en akvarellmålning av en vän från Väse som heter Marianne Ingemarsson. Hon målar så otroligt fina tavlor! Fick den av pappa m. familj.

Tack alla fina släktingar som gjorde kvällen så trevlig =)

Idag var sambons föräldrar här på lunch och sen har vi försökt få ordning på lägenheten. Nu ska vi krascha i soffan framför nåt skräp på TVn.

Fulheten

Jo, jag tog fakitskt en bild på "kransen" (som egentligen är ett hjärta...). Den blev aldrig upplagd här, för att jag var:
1. Glömsk
2. Rädd att skrämma bort folk från bloggen

Men här är den:


Fulheten

Grejen är att den är ännu fulare när den hänger. Hade för klen ståltråd hemma. Kanske sparar jag den och har den på ett fat vid ett ljus eller så... Vi får se.

Skrattretande ful

Ikväll har det varit pysselkväll här hemma... Har fipplat ihop ett par julkort och försökte göra en dörrkrans med mossa. Julkorten blev bra (några kvar att göra, dock), men kransen blev skrattretande ful. Den kommer med andra ord inte upp på nån dörr.

Sambon är på julbord på Nöjes med jobbet ikväll. Starboys lirar... Jag är lite avis. Hoppas det är bra! Imorgon ska jag på julbord med jobbet. Vi ska till Borgvik, så jag har lite bekymmer med hur jag ska hinna... Har dock bestämt att jag ska hämta upp en av tjejerna på jobbet, så jag måste skräpa upp mig och planera väl. Stressigt... Kanske får kika på ett avsnitt av Sthlm-Arlanda på 3:an. Jag känner mig så lugn och harmonisk jämfört med VIP-Monica =)




Bara äta dom fula bullarna

Ikväll är det bullbak som gäller, så jag har deg i huvudet. Alltså kan den som, mot all förmodan, förväntar sig ett text med innehåll sluta läsa ganska direkt.

För er som fortfarande är kvar så kan jag säga att det blev nästan 40 bullar. Bra, för släkten kommer till helgen och då blir vi mååånga. Sambon ville smaka, men han fick bara äta dom fula bullarna... Nu har jag däckat i soffan framför "Kattis & co" som är lagom mys-tv såhär en tisdagkväll med pärlsocker under strumporna.

Ni som tycker att det är knivigt att ta sig ut vänster på Hamngatan i Karlstad kan ta en kik på detta:



Ska sluta kvällen med ett avsnitt av "Top Gear" på nian. Over and out.

RSS 2.0