Gelé eller Extreme - det är frågan

Idag har det varit en datordag. Jobbat några timmar med diverse teori igen - har teorikurs i Augusti så den måste jag ha lite fräsch.
Förkylningen ger sakta men säkert med sig. Halsontet har släppt, men jag känner mig fortfarande lite hängig och är fortfarande snorig.

Vi tänkte ju va lite somriga och gå ner till hamnen på Hamnfestival ikväll, men samtidigt är vi inte riktigt överens med vädret, så vi blir hemma med god mat och ett glas rött istället.Var ute till Skönhetscenter för att fråga om naglarna, men Angelica hade semester. Hennes kollega gav mig lite att fundera på i alla fall. Gelé eller Extreme - det är frågan... Nån som har erfarenhet?
Tills vidare målar jag väl själv.
Följ min blogg med bloglovin


Same same, but different

Den här killen har satt ihop ett medley på 24 låtar (både på piano och gitarr). Alla spelas med samma fyra ackord. Det enda han ändrar är egentligen tempot. Behövs inte så mycket för att skriva en låt ;)


Uppsnappat på DesignaDinBlogg.se (där man för övrigt kan få en massa kul tips på bloggdesign...)

Edit: Skulle ju va ett inlägg av varje där, förstås. Fixat nu!

Sällsynt

Den här skylten måste va sällsynt. Tänk att ens komma på idéen...

Halv dag på jobbet idag, men ingen friskvård eftersom jag behövde jobba med diverse teorimaterial. Har suttit en stor del av eftermiddagen med introduktionskursen och har lyckats fräscha upp den lite i alla fall. Ska fortsätta imorgon.

Funderar på att åka ut till Angelica på Skönhetscenter i morgon o fråga henne om mina naglar. Om hon tror att det skulle funka att lägga på akryl. Har ju provat en gång förut och det höll inte, men nu i efterhand har jag fått reda på att det troligtvis berodde på att hon som gjorde dom inte gjorde nåt vidare jobb. Ska fråga i alla fall. Angelica har jag gått på massage hos förut en del. Nu har hon egen salong på Bergvik och hon är jätteproffsig på sina behandlingar, så hon är säkert lika duktig på naglar.
Har målat fransk manikyr med lack ett tag nu, men måste göra om det så ofta för att det ska hålla sig snyggt. Vore skönt att bara behöva olja =)


Kvällsmys


Ett par öl och lite jordnötter

Ikväll har vi haft spontan-after-work med jobbet. Eller i alla fall en del av jobbet. Jag o två goa kollegor gick till Carstens och kalasade på ett par öl och lite jordnötter. Kul när det blir lite spontant sådär. Och vi har alltid väldans trevligt på våra små after-worker =)
Jag gillar såna där snabbt påkomna små event som inte behöver bli så sena. Var hemma strax efter åtta och det är ju helt perfekt när det är en vanlig vardagskväll!

Hade risketta på förmiddagen idag, så halsen var helt slut (mycket prat), men det ordnade till sig efter hand under eftermiddagen. Kanske, kanske funkar det där naturläkemedlet ändå? Bara man tror på det ;)

I morgon jobbar jag kort dag (bytte onsdag mot torsdag) och har friskvård på eftermiddagen, men eftersom jag inte är hundra frisk än ska jag försöka nöja mig med en promenad eller en stund på stairmastern om det är kasst väder. Vi får se.

Snabb allsångssammanfattning...

...

• Christer Lindarw är snyggare som tjej än som kille
• HEAT kan bara en sång
• De lyckas alltid hitta de sämsta sångrösterna i publiken
• Miss Li är fantastisk på scen
• Wikegård sjöng precis som jag trodde...


Inget "Morden i Midsomer"  :(

Det måste fungera!

Har varit på apoteket och laddat upp med förkylningsgrejer. Det är inte så rockigt att sitta i övningsbilen och snora och i morgon har jag risketta halva dagen, vilket innebär massor av prat...


Det måste fungera!

Så här såg förresten blomkrukorna jag köpte ut:

Vardagsrum

Inte världens bästa bild, jag vet, men den får duga - detta är ju ingen fotoblogg, direkt. Måste göra något åt fönsterbrädan. Den lutar lite, lite och det ser ut som att vad som än står där kommer att trilla av när som helst. Inga blommor trivs riktigt i vardagsrumsfönstret eftersom det blir så varmt där, men det här borde gå bra ;)

Just nu känner jag mig som den lilla tjejen i "Signs" (ni vet, alienfilmen med Mel Gibson). Jag ställer vattenglas överallt. Glömmer att jag har ett redan och tar ett nytt... Skärpning.


Körkortstagare luras av trafikskolor?

Ja, den där körkortsdiskussionen då. Den har ju blossat upp på sistone på grund av den där opålästa killen med debattartikeln. Han var ju med i TV4 i morse. Påstår att STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund) försöker få fler obligatoriska kurser för att tjäna pengar (eh... vart är dom pengarna???). Om man tar introduktionsutbildningen som exempel (den man måste gå för att få övningsköra privat) så finns det långt fler utbildare än trafikskolorna, så redan där faller ett av hans argument.
Besluten om de obligatoriska kurserna är tagna av regeringen efter grundläggande utredningar.

Det jag försöker göra på mina introduktionsutbildningar är att dels prata om risker i trafiken (t ex alkohol, trötthet osv), men till största del gå igenom utbildningsplanen och försöka ge så mycket tips som möjligt för att göra elevernas mängdträning hemma lättare och därmed spara körlektioner. Jag vill att de lär sig rätt från början, så att de inte behöver lära om då de eventuellt kommer tillbaka till trafikskolan för att ta körlektioner. Jag uppmuntrar handledarna att, om möjligt, åka med på körlektionerna för att lättare få en uppfattning om vad eleven behöver öva på. Det är jättekul att få en elev till trafikskolan som redan vid första lektionen hanterar bilen (t ex växling) på ett bra sätt - och de eleverna blir fler och fler tack vare introduktionsutbildningarna (det är ju lätt att jämföra med hur det var innan den kursen kom).
Majoriteten som gått introduktionskursen tycker att de fått mycket nyttigt med sig - både tips kring övningskörning och en uppfräschning av sina trafikkunskaper. Sen tycker många att man behöver ändra på reglerna som säger att man måste gå kursen med varje elev och där kan jag till viss del hålla med om att man kanske behöver göra någon annan lösning.

Riskettan är en ny utbildning (1 april 2009) som handlar om riskbeteenden, alkohol, droger, stress och trötthet. Även den kursen har resulterat i positiv respons från dom som gått den. Att det är nyttigt och viktigt att diskutera dessa problem och lära sig mer om dem. Förhoppningsvis kommer denna kurs avspegla sig i färre olyckor i framtiden. Att denna kurs kommit till beror ju faktiskt på att många dör i trafiken på grund av just alkohol, droger, trötthet, osv. Är det inte värt att göra något att försöka rädda liv?

Nej, seriösa trafikskolor försöker inte lura elever på pengar. Vi trafiklärare försöker ge eleverna en så bra utbildning som möjligt - ofta tillsammans med deras privata handledare. Vi försöker planera lektionerna så att de blir så effektiva som möjligt. Vi kan inte "göra jobbet" åt eleven, men vi han hjälpa honom eller henne på vägen.
En del elever får sin utbildning hemma - en utbildning som kan vara alldeles utmärkt (det finns många duktiga privata handledare!). Men för dom som behöver hjälp - med hela sin utbildning eller delar av den - finns vi där. Och vi sliter hårt i bilarna, ska ni veta. Belöningen är när eleverna flyger ur bilen på Vägverket med ett jätteleende och ett alldeles färskt körkort =)

Hallå, Expressen?

Tillbaka på jobbet efter semestern :/ Väldigt få saker har fungerat idag. När jag kom till garaget startade inte bilen som stått i fyra veckor (det är en Saab...). Fick den att hoppa igång med kablar och körde en sväng för att ladda lite eftersom jag var tidig och därmed hade tid över. Struntade i att tvätta så att det blev en rejäl runda. Verkade okej. Åkte tillbaka till jobbet för att hämta elev och när vi ska rulla iväg startar inte aset igen. Bara att åka till Wafab och byta batteri. Ja, ungefär så har dagen varit. Plus att det har regnat.

Som om inte detta vore nog så har jag gått och dragit på mig en förkyldning. Kände det redan igår och det var inte bättre i morse, men hur kul är det att ringa chefen efter fyra veckors semester och säga att man är sjuk? Nä, jag släpade mig till jobbet. Får se om det ger med sig. Fick dock lite panik när jag kom hem och först inte kunde hitta nässprayen. Katastrof. Som tur var kunde jag skaka fram en grön barnnässpray (som jag köper i tron att den är "bättre" och mindre vanebildande än vuxennässprayen...). Så nu väntar en nässprayperiod följd av en avvänjningsperiod. Shit.
Jag tror jag ska trycka i mig en toblerone bara för att det är synd om mig.

Visst är kvällstidningarna för härliga? Expressen kör på sin webbsida ett test med rubriken "Kan du de nya vägskyltarna?". Nya??? Nja... Dom kom i juni 2007. Hallå, Expressen? Hitta på nåt mer aktuellt.

Sitter och kollar på debatten om körkort som nyhetsmorgon hade i morse. Blir lite mörkrädd av hur lite påläst grabben som skrivit debattartikeln om att STR vill få bort privat övningskörning genom att skapa olika obligatoriska kurser. Tragiskt. Blir bara grinig när jag hör sånt. Får kanske skriva ett eget inlägg om det sen...

Stjärnorna på ...

... Slottet är en SVT-produktion som rullat ett par säsonger. Har inte sett mer än ett halvt program av det, men det har ju figurerat en del i pressen. SVTs försök till dokusåpa, som kanske mest blir ostrukturerat och ibland även lite fjantigt, om man utgår från tidningarnas återspegling av programmet.
I år är det tydligen stora saker på gång, nämligen Tommy Körberg. Inte så stort i sig, kan man tycka, men det faktum att han krävt att Kjell Bergkvist också ska va med gör det hela aningens mer intressant. Det i kombination med Björn Ranelid... Varken Tommy eller Kjelle är ju kända för att vara ödmjuka eller lågmälda och Ranelid spelar ju i en helt egen liga (som ingen annan förstår sig på). Samme Ranelid som i kvällspressen för några dagar sedan sa: "Jag är ensam om mitt språk". Jo, så är det nog...

Enligt Bergkvist ska det inte bli några stora skandaler, då han tänker ta en "vit vecka" (bara dricka nån mellanöl till maten). Körberg däremot verkar ha siktat in sig på vinkällaren. Kanske kan det vara värt att se nåt avsnitt endast för dessa herrars skull?

Kepler - bra PR

Glömde berätta vart vi var i fredags kväll, ju. Började på Pitchers med mat. Rekommenderar verkligen deras pepparstek på oxfilé! Riktigt god =) Sen tog vi en sväng till Koriander. Inget liveband i fredags, men dock ett heeeelt bord Väse-folk. Väldans trevligt =)

Idag har jag varit alldeles själv hemma eftersom sambon spelar golf i Örebrotrakten. Har gått runt och pysslat lite hemma och gjort ett kort till sambons brorsdotter som fyllt år. Visas inte här på bloggen än, dock. Man vet aldrig...
Har spridit ut mig över hela köket med mina scrapgrejer, så nu måste jag nog städa också :/

Kollade på Nyhetsmorgon i morse där GW var med och analyserade den nya hemliga författaren som Bonniers har gett ut: Lars Kepler. GW lovade dyrt och heligt att det INTE var han som var Kepler (har ju spekulerats i det och i många andra kända författare) med motiveringen "Jag skriver bättre". Denne hemlige författare ska enligt egen utsago avslöja sig så småningom, så det är väl bara att vänta och se. Eller läsa boken och försöka klura ut vem det är. En del författare har ju ett ganska speciellt sätt att skriva, så är det någon man läst tidigare så kanske man kan gissa.
Detta är i alla fall ett vansinnigt bra sätt att få PR på, så det ligger nog en hel del planering bakom detta hemlighetsmakeri från Bonniers sida.

Utlovade ju en kul t-shirt sida igår. Hittade där en t-shirt som jag borde ha, nämligen denna:Kolla på shirtstore.se. Det finns hysteriskt kul tröjor av alla möjliga slag där.

Min "cliffhanger"

En sen uppdatering...

Det har verkligen varit pissväder idag. Åkte till mamma o vattnade lite blommor och sen en kort sväng ner på stan för att köpa på mig några pappersark på Panduro. Dom har ju lite rea just nu, så det gäller att passa på. Tänkte sätta mig och göra några kort. Kanske i morgon.
Köpte äntligen krukorna jag gått o kikat på så himla länge på Boulevard. Idag landade lönen på kontot, så nu hade jag råd =) Ska fota o visa när det ljusnar igen.
När vi handlade på Willys träffade vi syrran o hennes familj. Min syster har för övrigt kickat igång sin blogg efter nån veckas bloggsemester och berättar om min "cliffhanger". Kolla. Är så glad för deras skull! Jag tror det blir kanon för hela familjen med lite huskänsla.

Ikväll har vi haft filmkväll och sett både "I lagens namn" från 80-talet, som bygger på GWs "Samhällsbärarna", och "The assasination of Jesse James".

Imorgon lovar jag att tipsa om en sajt med kul t-shirts =) Välkommen tillbaka!

Nästan Londonkänsla

Så var man hemma igen. Tre dagar i Sthlm är alldeles lagom. Vi budade hem tågbiljetterna till ditresan på Tradera halv två på natten och tågen gick 08.23. Gick på hundralappen styck ungefär. Kanon det där, om man kan tänka sig att krångla lite  (läs: gå upp mitt i natten...) och ha en backup i form av att kunna ta bussen om det spricker.

Vi bodde på Hotel Amaranten, som ligger ca 700 meter från centralstation, så det var riktigt skönt att slippa bil och parkering och sånt. Sen har vi tagit dagarna som de kommit. Promenerat ganska mycket, åkt båt till Drottningholm, gått omkring lite på stan och ätit och druckit gott.
Första dagen tog vi en låååång promenad i bland annat Vasastan för att kika på Simon & Thomas butik "London W8". Självklart var det sommarstängt :/ Det får bli ett nytt försök till hösten.


Höstprojekt

Onsdag kväll var vi på en thairestaurang som heter "Koh Phangan" och ligger på Söder. Inredd som en djungel med alla detaljer och ljud som hör till. Jättegod mat (bästa thai jag har ätit) och trevlig personal. Mobilkamerabilder följer (alltså kass kvalitet...):


Så här såg det ut i grillen


Och på toaletten

På väg tillbaka till hotellet stannade vi till både på Mosebacke (med utsikt över Söders svarta tak) och på en hel-engelsk pub i gamla stan där det bara jobbar engelsmän i baren. "Wirströms" heter den och dit måste ni gå om ni inte gjort det. Supermysigt =) Dit går många engelsmän som bor i Sthlm, så det blir nästan Londonkänsla.

På torsdagen gick inte vårt tåg förrän halv fem, så vi hann med en sväng på stan igen. Shoppade faktiskt inte så mycket. En plånbok i blågrön färg (har snöat in på just den färgen nu) från Björn Borg var väl egentligen det enda.


Favvo-färg

Köpte i och för sig också en strumpa till mobilen. Kanske har nämnt någon gång förut att jag är lite fumlig av mig. Speciellt  när det gäller mobilen - den går i backen rätt ofta. Så nu tänkte jag att jag skulle va lite rädd om den. Hittade en strumpa med giraffinspirerat mönster, så då var det inget att fundera på ;)


Skydd

Hittade en kul t-shirt på Top-shop som jag tyvärr inte köpte:


*?#* you pig!

Har tidigare i bloggen skrivit om mitt avsaknande av kändisintresse och det visade sig under dagarna i Stockholm... Sambon mötte massor av kändisar, jag såg knappt någon av dom :) "Vi" såg: Vanna Rosenberg, Dilba, Peter Swartling, Jean-Pierre Barda, nån Musse från nåt B-program på typ femman, hon Gunilla i Draknästet... Trots att inte sambon heller är så vansinnigt kändisimponerad fick jag gång på gång höra "Såg du vem det där va?". Jag är helt borta...
Om jag ska tycka det är kul ska det va nån jag tycker har gjort nåt bra eller nåt jag gillar. Typ GW, Simon & Thomas, Babben eller nån. Men icke. Ja, det är klart att springer man på Kungen eller så är väl det en kul grej ;) Det gjorde vi inte heller.

Idag har vi varit med sambons föräldrar på ikea och handlat upp en stor del av deras garderobsutbud. Dom ska flytta om nån vecka. Ikväll går vi nog ner på stan och äter middag på någon uteservering. På måndag börjar jobbet och det gäller att hålla ångesten på armlängds avstånd.


Blondinbella släng dig i väggen...

...idag är jag på gång! Tre blogginlägg på en dag ;)

Nä, allvarligt...
Tog en snabbsväng på stan på förmiddagen idag för att jag "bara skulle köpa en tunika". Det blev två. Kan inte visa dom, för dom är nerpackade. I morgon åker vi till Sthlm i några dagar (Pluto är hemma o vaktar lägenheten). Bokat tågbiljetter hem, men tänkte försöka köpa på Tradera till resan dit. Dom går ut sex timmar innan avgång, så vi får gå upp mitt i natten o lägga bud (lite för lurigt att lägga maxbud och inte ha en aning...). I värsta fall får vi ta bussen. GoByBus (fd Säfflebussen) så det är i så fall med livet som insats... Om inte min kollega kör förstås, för han är lugnast i världen =) Ja, ja. Är nog inga problem att få biljetter.

I eftermiddag var vi hos mamma och grillade tillsammans med en vän till henne och syrran med kids. Jättetrevligt o gott. Gör inget annat än äter, känns det som, och semesterkilona bara flyger på mig som projektiler. Men det gör inget =) Det tar vi tag i sen. Åt en hemmagjord potatissallad som var jättegod. Till och med sambon, som inte gillar potatissallad i vanliga fall, tyckte den var god! Det är bra betyg ;)
Syrrans yngsta har fått nån konstig hang up på magar. Han vill gärna gosa med folks magar. Eller bara sitta med handen på nåns mage. Idag var det min mage. Visst ser han gosig ut?


Magmannen (trodde aldrig att jag skulle blogga min egen mage...)

Just nu går det en reklam på TV4 (tror jag) för nån fars som spelas i Mariebergsskogen i Karlstad. Är inte så förtjust i fars, men reklamen är rätt kul. Alla kommer väl ihåg Göran Gillinger från... Ja, vad då?
"Haveriet"... Haha! Rätt kul, faktiskt =)

Jag hittade honom!

Här är han:


Lite sliten kanske...


Notera öronfodret ;)

Tror till och med att pappa eller mamma har fått denna en gång i tiden och sedan har den hamnat hos mig. En gång stod det "Pluto" på magen..  Älskade den när jag var liten! Tror att den ska få va utanför kartongen ett tag nu.

Ni bara måste kolla

En av mina barndomsvänner, Skaparstigen, är ju nåt av det pyssligaste som finns och jag har bloggat om henne förut. När jag kikade in på hennes blogg nu på morgonen har hon lagt upp bilder på en hund hon sytt. Den är såååå söt. Ni bara måste kolla på den =)

Jag tror till och med att jag hade en liknande hund när jag var liten. En i mörkrött tyg med mönster i öronen (eller "under" öronen, för dom var långa). Måste kolla om den finns kvar...

Otippat i kändisvärlden

Mycket otippade par i media senaste tiden. För inte så länge sen var det ju Carola o Kicken som tog hem de stora rubrikerna i aftonbladet. När jag kollade Aftonbladets nätupplaga ikväll så såg jag en liten notis i kanten om ytterligare ett par som kanske inte var helt väntat: "Bonde-Susanne" och Fadde.
Var tvungen att läsa och då framgår det att de känt varandra ett tag. Men ändå. Från Linda Rosing till lantgård, liksom. Steget kanske inte är så långt - vem vet? Alltid roar det någon och det är väl kul att de har funnit varandra. Och så har jag något att skriva om såhär en söndagskväll när jag slår ihjäl tid.


Fast Carola o Kicken var roligare ;)


Kishti är lik (OBS! Ingen direkt koppling till föregående inlägg...)

Ytterligare en innedag. Idag med konstant regn... Har hunnit städa klart det jag påbörjade igår, så nu är lägenheten ren och i förrådet finns några färre lådor (som senare kommer stå i det andra förrådet...). Vi åker en sväng till Sthlm till veckan, så det är skönt att ha det gjort och slippa komma hem till en skitig lägenhet.

Såg Nyhetsmorgon i morse. Kishti Tomita var där (ni vet, idol-juryn för några år sedan) av någon anledning. Slog mig att hon och Annette Kullenberg (debettör hos Aftonbladet, tror jag, men dyker ofta upp i paneler i TV) är ganska lika. Vet inte om det är till varken fördel eller nackdel för någon av dem...
Titta på det här klippet och jämför med den här bilden:


Lite likt i alla fall...

Tror jag ska börja sprida definitioner här på bloggen. Finns några roliga. Typ:

Antiloop: Äventyrlig flygmanöver, fast åt andra hållet.

En likbil

Diska
Stä
da
Skruva ihop cykeln lite bättre
Städa förrådet

Sy upp jeans

Nästan hunnit allt jag planerade, men dagen är inte slut än ;) Prioriterade bort lite städ för att ta en cykeltur istället. Jag har ju imorgon på mig också. Att cykla upplever jag dock som livsfarligt. Faktiskt inte pga den eventuella träning det för med sig, även om jag generellt är anti idrott, utan på grund av alla tokidioter som finns runt ikring en när man vistas i stadstrafik. Visste ju innan att dessa fanns eftersom mitt jobb innefattar att vistas i samma miljö som dom, men det blir lite mer påtagligt när man själv cyklar. Cykelhjälm, kanske?

Vädret har ju varit lite avigt idag så det passade bra att göra inne-saker. Kom en liten regnskur i eftermiddags och en nu, men jag sitter på balkongen som en sann svensk semesterfirare. Bara en vecka kvar nu och ångesten kryper på mig. En likbil från 50-talet rullade precis förbi utanför och det ger ju inte heller några positiva vibbar. Nä, jag kanske skulle försöka ta tag i livet i höst? När rosédimmorna har lättat ;)

Upptäckte idag att Leif GW Persson (en av husgudarna) gjort slag i saken och startat hemsida. Han bloggade ju ett tag, men lade tyvärr ner den. Dock lovade han, mer eller mindre, att en sajt skulle komma. Nu är den här!
Längst ner på fösta sidan finns även en rubrik "Dagbok", vilket ger hopp om framtida listiga funderingar. Man kan även köpa GW som Bubblehead-docka... Skoj.

Just nu har jag Johan Theorins "Nattfåk" i lurarna. Har precis lyssnat på hans första bok "Skumtimmen". Det är en typ av kriminalroman, men inte så mycket polis (lite mer i andra boken, kanske). Lite, lite spökkänsla också. Ett bra avbräck mot alla polisromaner jag plöjer.

Syster ringde för en stund sen med kul nyheter, men det bloggar hon säkert om snart. Annars kanske jag skvallrar så småningom. *cliffhanger* "Vi måste ha fattat fel", sa en av katterna som tålmodigt väntade utanför mössfabriken.

Idag ska jag...

Diska
Städa
Skruva ihop cykeln lite bättre
Städa förrådet
Sy upp jeans

Kul, va???


Jag skulle vilja:Åter kommer med resultat...

Lite uppför hem, bara...

Lagom med folk och en hel del fina fordon på Slussvakten igår. Vi sprang på en gammal kollega till min sambo som tipsade om att det skulle va ett bra lokalt bluesband på Koriander senare på kvällen.
Vi käkade på Score och gick sen vidare till Koriander lagom till andra set. Bandet, Alabama Lovesnakes, var riktigt duktiga och lät super, trots att dom bara var tre. Koriander hade riktigt fin innergård (eller snarare tak, eftersom det ligger en trappa upp) och det är väl det enda stället i stan man kan gå och lyssna på lite mer okända band (förutom August, men det ligger ju lite mer off). Roligare än stora konserter, tycker jag. Passade på att ta cyklarna till stan nu när vädret var okej. Otroligt smidigt =) Lite uppför hem, bara...

Idag har vi hunnit med en promenad ner till stan och en stund i solen. Nu ska vi laga kyckling och potatisgratäng. Kanske finns det tillräckligt med värme kvar för att äta på balkongen? Det gör ju grannarna...

Världens mysigaste

Igår var sambon o spelade golf igen, så mamma och jag bestämde oss för att hälsa på farmor en sväng tillsammans med en av mina fastrar. Ringde till farmor på förmiddagen för att kolla om hon var hemma (hon är 86, men är rätt pigg, så man vet aldrig om hon har åkt på bussresa eller kafferep eller liknande...). Jodå, hon var hemma och vi var så välkomna (det är man alltid hos farmor!), men vi behövde absolut inte ta med oss något.
Åkte ut till mamma vid tolvtiden och åt lunch hos henne - torsk med äggsås och potatis *mums*. Sen hann vi ta en liten promenad på byn innan vi åkte till farmor (vi tog med oss lite choklad till henne i alla fall...). Vår "gamla" muppkatt Timon (som bor hos pappa) kom förbi och hälsade. Han var på goshumör, så det var ett evigt klappande...

           
Timon var nyfiken på mobilen, sen låg han utslagen i skuggan

Farmor hade som vanligt masssssor av fikabröd (och tårta), trots att hon säger att hon inte har så mycket att bjuda på ;) Vi blev kvar drygt fyra timmar och satt och pratade om allt möjligt på hennes altan. Jag har världens mysigaste farmor!
Försökte förklara det här med blogg för henne, men jag vet inte om jag lyckades. Har bett pappa visa henne nån gång....


Mysfika hos farmor

Kom hem vid niotiden och gjorde lite te och mackor (man orkar ju inte äta så mycket middag när man fikat på massor av kakor och tårta). Kollade på nån halvdålig film och sen förstås på Seinfeld.

Idag har vi varit en kortis på Bergvik och handlat lite mat (på Willys förstås - bäst jag är tydlig så att inte syrrans sambo får spader...). Köpte en stooor vit tröja på Lindex som blir perfekt till sommar- och höstkvällar. Har shoppat dåligt under sommaren :/ Ska försöka ta igen det snarast. Sen åkte vi hem och åt lunch. Försöker köra en lite nyttig linje ibland, så idag såg lunchen ut så här:


Sommarmat

Norpade kanske ett par av sambons pommes också....
Ikväll tänkte vi åka ner till stan och kolla motorcyklar o dyl vid Slussvakten. Sen försöker vi väl hitta nån uteservering med god mat.

Har förresten glömt att visa den sköna kuvertväskan jag köpte i Halmstad. Finns säkert här snart också (Vila eller VeroModa), men än har jag inte sett till den. Fastnade för färgen.


Fanns i grått också, tror jag.

Inte sjunger han bra, inte.

Idag har vi haft scrapdag =) Jag, Emma, Elin och Maja intog kyrkan med alla våra grejer. Bredde ut oss i ungdomslokalen och pysslade fingrarna av oss. Kul att träffas och byta idéer och låna varandras saker. Dessutom är det väldigt goa brudar att umgås med. Emma hade med sin lilla tös och hon var så snäll hela dagen!

     
Ett par kort gjorda idag

Innan jag åkte till Väse skjutsade jag sambon till Hammarö Golfklubb där han spelat tävling idag. En tävling som han vann =) Bra priser eftersom Quality Hotel sponsrade, så det blev ett presentkort på en hotellnatt.Ikväll har jag äntligen fått ordning på vår trådlösa skrivare som fick spunk i samband med att min dator valde att lägga av. Men datahacker som man är fixar man det lätt ;)

Rybak på Allsången ikväll. Inte sjunger han bra, inte. Däremot är han grym på att spela fiol. Röjer rätt bra på scen också, så han tar väl igen en del på det. Han är förresten inte norsk från början, utan rysk. Rybakov, kanske?

Viktorias födelsedag flimrar förbi på TV. Gaphalsen Lena PH öppnar tillsammans med Orup. PH har jag alltid haft lite svårt för. Orup är kanonbra när han skriver. När han sjunger? Nja... Måns (mer känd som "MumsMums bland de yngre tjejerna) Zelmerlöv kör akustisk "Hope and Glory". Kul att han inte bara kör sin megahit rakt av utan gör en annan version. Tycker det är lite synd att artisterna envisas med att bara köra eget material på såna här gig. Roligare om dom gör nån klassiker eller annan kul cover. Kanske kommer...
Äntligen får hon ha med grabben också, sessan. Det är väl trevligt? Klart man vill ha med sig pojkvännen på sin födelsedag. En del av dom där kungliga "reglerna" känns lite väl strikta och ibland även lite, lite löjliga. Grattis, i alla fall, Viktoria.

Angie: Nagellacket är från Depend och färgen är nr. 158.

Good old Brittan

Idag tog vi lunch på stan. Man blir lite lat på matlagning på semestern...oxå...
Sen åkte vi och spontan-våldgästade min kollega Dan och hans Pia och alla djuren på gården. Ni vet, dom som har Tolita Gård där det finns ridlekis. Massor med gosiga hästar, lite ankor, en hund, en tokig katt och kaniner (just nu med kaninbäbisar som var såååå söta). Vi fick kaffe och Dans berömda bullar. Tackar =)

Monstertobleronen är öppnad och står i köket vaktad av giraffen. Vi bör ha choklad resten av året. Eller inte.Har hunnit städa lite lätt hemma idag också. Kan även meddela att det numer finns tre kuddar i soffan. Skulle behöva ny soffa, men det får va en framtidsplan. Vi hoppas ju hitta nån mer "permanent" bostad framöver, så det är bäst att avvakta ändå. När vi var hos min moster i Kristinehamn i början av juli blev man nästan sugen på ett litet radhus. Hennes är så fint =) Men i Karlstad är det ju omöjligt att hitta nåt sånt till rimligt pris. Ja, ja. Tre kuddar i soffan har vi i alla fall.

Good old Brittan spelar i Globen (eller "Ericsson Globe" som den ju heter...) ikväll. Storslagen cirkus. Det är svårt att bestämma sig för vad man ska tycka om fröken Spears. Om man ska skratta eller gråta. TV4 valde visst att inte ta några bilder till sina nyhetssändnigar då de tyckte (tillsammans med fler tv-kanaler) att hon / hennes management ställt orimliga krav. Det kanske ger en fingervisning?

Nu är naglarna målade i ljusrosa nyans och solen är på väg tillbaka efter regnskuren som nyss kom. Lotta är på Liseberg tillsammans med Lasse Berghagen (parken omdöpt till Liseberghagen...), grannarna sitter på balkongen och TV4 visar Beck-filmerna. Det är sommar.


Mel Gibson i Rederiet

Mel Gibson i rederiet =)Detta var tyvärr ett aprilskämt, men rätt kul ;)  Uppsnappat på nån blogg, tror jag...

Katten heter Lucifer

Idag har vi haft barnen här några timmar. Det går superbra att ha dom, för dom är snälla och lyssnar när man säger till dom. Vi gjorde pannkakor med jordgubbar till lunch och sen gick vi ut en sväng på gården. Där träffade vi grannens nakenkatt som inte direkt är snygg - mer så ful att den blir söt. Alla katter är ju fina, egentligen =)


Katten heter Lucifer

När syrran kom och hämtade kidsen tog vi en snabbfika på balkongen. Solen har ju äntligen kommit tillbaka! Det var sååå skönt när man kikade ut i morse och såg att marken börjat torka. Bilder från dagen:

     
Vi kollade på vindkraftverken på Hammarö i kikare


     
Barnen åt rejält med pannkakor och sen var det lekparken som gällde

Nu på kvällen åkte vi planlöst en sväng på stan för att kolla läget och sen åkte vi hem och stekte hamburgare. Mycket godare hemma än på dom flottiga kedjorna.

Glömde förresten tala om att vi såg ett kul hak när vi var i Göteborg. Eller, ja... Vi vet inte om själva stället var kul, men namnet var ett av dom bättre.  "Babar och restaurang". Ha ha! Fattar ni? Äkta göteborgshumor på nåt sätt. Skulle kunna vara Oldsbergs påhitt, till och med...  Jag tyckte den var klockren =)

Gratis presentkort

Tråkdag idag. Det har regnat konstant sen jag vaknade och troligtvis har det regnat merparten av natten också. Knappt varit utanför dörren... Har fått lite gjort med tvätt och så i alla fall. Satt upp dom hysteriskt blå gardineran från ikea (för att få lite omväxling) och haft kaffebesök.

Jag har fastnat lite i Photoshop just nu, vilket passar bra när semestervädret inte är bättre än så här. Grejar lite med ny header till bloggen och leker lite med funktioner jag inte visste fanns. När man sitter vid datorn så blir det lätt att man surfar lite på måfå och har jag ramlat in på en och annan "gratissajt". Det är en sida man registrerar sig på och samlar poäng på olika sätt som man sedan växlar till presentkort. Samlar poäng gör man på lite olika sätt, t ex genom att besöka sajter eller delta i undersökningar. Finns en sån gratissajt jag registrerat mig på. Gratisbio.se. De har rykte om sig att vara pålitliga och det är ganska enkelt att tjäna poäng. Fick bland annat en nyckelbricka gratis i ett år genom Gratisbio.se (sån där som är bra att ha utifall man slarvar bort nycklarna). Har funderat på att skaffa det ett bra tag eftersom jag är lite vimsig och lätt lägger ifrån mig saker, så det erbjudandet var kanon. Gratis ett år och ett gäng poäng intjänade =)Observera att jag har katt på mina nycklar. Det närmaste jag kommer egen katt just nu ;)

Vill du gå med i Gratisbio.se och få gratis presentkort klickar du här eller på annonsen till höger på bloggen - du får 50poäng direkt när du blir medlem! Det är ju faktiskt ett ganska enkelt sätt att få lite extra att shoppa för ;)

Smycken och övningsbilar

Idag blev det aktivitet efter väderlek, kan man säga. IKEA och Bergvik. Köpte en liten lampa till byrån i hallen och gardiner till vardagsrummet (ska bli spännande att se hur det blir...). Kom även på att jag måste plocka fram en kudde till till soffan. Den ultimate engelsmannen Simon ("...och Thomas") säger att man ska ojämnt antal kuddar i soffan, men aldrig bara en. Det är mycket att tänka på i livet...
Såg övningsbilar när vi åkte till Bergvik. Känner ingen som helst längtan, dock. Två veckor kvar av semestern =)

Idag kom smyckena jag beställt från Linas Smycken. Två "brickor" med mitt och sambons namn i punktskift. Jättefina! Valde punktskrift för att jag tyckte det var lite kul och annorlunda. Kommer ihåg när jag var liten och satt och kände på dom där små punkterna på ljudböckerna min farfar lyssnade på (han var blind), så punktskriften blir betydelsefull på det sättet också.Lina gör jättemycket fina smycken med stansad text (namn, enstaka ord, osv) och man kan välja nästan hur man vill. Hon gör både i sterling silver och silverpläterat (jag valde silver). Fick nys om sidan via min syster som har två brickor med barnens namn (de finns med på Linas sida).

Lotta på Liseberg och Henrik Dorsins frisyr

Det lite längre blogguppehållet beror på semester =) Vi har ju inte planerat några stora utflykter under vår fyra veckors semester, men ett par små tänkte vi hinna med. Den första gjorde vi i veckan. Började med att åka till GBG i måndags. Vi åkte på förmiddagen och tog en fikapaus med kaffe och mackor efter vägen. Sen åt vi en sen lunch på stan. Tänk att kunna unna sig ett glas vitt till maten sådär på eftermiddagen :) Vi testade även en ny cider som var riktigt god. Jordgubbsversionen smakade faktiskt jordgubb på riktigt och inte sådär konstgjort. Det kan nog bli en sommarhit!


Jordgubb och lime

Sen promenerade vi bort till Liseberg och kikade på repetitionerna av "Lotta på Liseberg". Sambon spelade på en massa chokladhjul (jag gör inte sånt där, för jag vinner aldrig...) och gav till slut upp. Jag tänkte att jag får väl offra mig och spela en gång. Det gick rätt bra:


Vinnare

"Lotta" var väl rätt okej, men den där bingon dom envisas med förstör ju en hel del. Sen ser man rätt kasst på Liseberg om man inte lyckas hitta sittplats. Vi kollade lite på "Lotta" i skarpt läge också, men när dom körde bingon la vi ner.


Repetition

Från GBG åkte vi vidare till Halmstad. På vägen gjorde vi ett stopp i Varberg och kikade på Varbergs Fästning som är som ett litet samhälle i sig.
Väl i Halmstad checkade vi in på Quality Hotel Eurostop (fanns tyvärr inte så mycket att välja på när vi bokade) som var det krångligaste hotell jag nånsin bott på. Först fick vi ett rum som inte var städat, så det var bara att gå ner och få ett nytt. Sen fungerade inte nyckelkorten och så glömde dom städa (vi bodde två nätter), osv osv. Vi var i alla fall så tydliga med att vi inte var nöjda att vi blev kompenserade. Bor man på hotell (som inte är så vansinnigt billigt) så vill man ju att det ska vara bekvämt och fungera.

Scandic i GBG var i alla fall bra ;) Det enda jobbiga där var en spindel i hotellrestaurangen/baren, men den fick bo under jordnötsskålen tills vi gick därifrån... En lösning inspirerad av min syster, kan man säga.


Äcklig

Första kvällen i Halmstad åkte vi ut till pappa med familj som har husvagnen på Gullbrannagården strax utanför stan. Vi kollade på båtrace i bäcken (barnen hade gjort båtar i alla möjliga former) och grillade kalkon. Jättemysigt =) Det är inte utan att man saknar husvagnslivet lite ibland...
Doris var förstås med och har växt till sig ordentligt. Kenneln dom köpte henne på ligger bara några mil från campingen, så hon fick hälsa på sina hundkompisar där tidigare på dagen.

     
Doris...                               ...och båt"race"

Andra dagen i Halmstad kikade vi lite på stan och åt middag på en av uteserveringarna på kvällen. Det finns ganska mycket gamla byggnader kvar i Halmstad, så det är en ganska fin stad. Aningens större i Karlstad, bara. Vi hann även med en visit på Tylösand, men tyvärr var det inte riktigt badväder (inte med våra mått mätt i alla fall...). Där såg vi kanske Henrik Dorsin (det var i alla fall hans frisyr...)  ;)

På vägen hem stannade vi till utanför Skövde och hälsade på en kollega till min sambo och sedan gjorde vi en blixtvisit i Varnhem och kollade på klosterkyrkan (sambon har snöat in på Arn-böckerna). Jättehäftig byggnad (grundad i mitten av 1100-talet) som var mycket större än man förväntat sig.

Idag blir det lugnt - vädret inbjuder inte direkt till några stora uteaktiviteter.

Kändisspotting

Den här killen är väl ändå rätt otrolig? Är grinig för att han fått böter när han överskrider hastighetsbegränsningen vid en omkörning och säger sen att hans trafiklärare (och dotterns också, tydligen) sagt att en omkörning ska genomföras på så kort tid som möjligt. Av det drar han slutsatsen att han får köra för fort *asg*. Han säger även att han väntat till ett lämpligt ställe innan han kör om - om han verkligen gjorde det; skulle han då behöva köra för fort???  Alltså, det är helt otroligt vad folk hittar på för att försvara sig... Han har till och med gett sig på att göra nån mätning med hjälp av nån teknisk fysiker (påstår han). Har man kört för fort så har man, då får man hacka i sig konsekvenserna. Blir så trött på folk som inte bara kan ta ansvar för det dom gör.

Ja, ja... Vi har i alla fall haft ett par trevliga dagar i Hällefors. Åkte upp till sambons föräldrar på fredag förmiddag och åt lunch där. Kändisspottade till och med i Hällefors "centrum" då vi såg denna tv-profil ;)


Städtant

Sen tog vi en avstickare till Grythyttan och drack kaffe innan vi mötte upp en kompis från Örebro. Vi skulle låna hans mammas stuga som ligger precis vid en liten sjö en bit utanför Hällefors. Supermysigt  med brygga och altaner (hennes man gillar att snickra) och knappt en själ i närheten.
Eftermiddagen/kvällen började med ett rejält åskväder med hällregn och massor av fina blixtar, så vi spelade TP (en nyare version med väldigt varierande frågor...) till att börja med.
När ovädret hade gett sig var det bad och grill och mer TP (jag vann första gången, men fick storstryk andra - hade väl tur med frågorna första, kanske) som gällde. Jättetrevlig kväll =) Fredag morgon väcktes vi av sol och när vi stod på bryggan vid halv nio på morgon dök det helt plötsligt upp fem storlommar bara ett par meter från oss (ni vet, dom som simmar låååångt under vatten).


Vattenfågel

Självklart blev det ett morgondopp innan frukost, men först när vi såg Lommarna på andra sidan sjön...
Här kommer några bilder:

       
Före ovädret...              ...och under.

   
Stugan                          Ansträngande dörrstängning

Nu verkar ju vädret bli sämre ett tag, tyvärr, men vi har ju haft en ganska bra start på vår semester ändå. Idag ska vi åka till Kr-hamn och hälsa på min moster tillsammans med syrran och hennes familj. Ska bli trevligt, för det var längesen vi träffade henne.

Hönan eller ägget

Har ni läst Aftonbladets artikel om kycklingen i ägget? Alltså, det är ju det normala, men kanske inte när ägget kommer från ICA.

Frågan om vilket som kom först - hönan eller ägget - kommer ju osökt upp till diskussion. Även i berörd kvällstidning där man förstås får rösta. Oerhört jämnt just nu.
Min sambo och jag hade denna diskussion för någon vecka sedan och kom faktiskt fram till ett ganska vettigt svar på frågan. Problemet är nu att ingen av oss minns vad det var...Återkommer imorgon med rapport från en grillkväll i åskväder.


Pucko

Blev ingen "Seven Ponds" eftersom vi glömde bort att vi inte hade kopplat in DVD-spelaren.
"Pucko - för dum för att kolsyras"

Kollar på repris av Simon & Thomas och hänger på balkongen istället.


Massage o festival

Rix-Fm Festival har snudd på blivit släktträff =) I år träffade vi, precis som förra året, min faster och farbror med familjer nere på stan. På samma ställe som förra året... Efter att ha lyssnat på Style och nån mer gick vi till Timmy's och åt glass hela gänget. Himla trevligt, det där. Kanske kan bli tradition. Samma plats nästa år?
Hysteriskt trångt på torget och krogarna längs kroggatan. Vi stannade o lyssnade på Kim (från Made In Sweden) innan vi åkte hem. Han är ganska okej och har bra energi på scen.

           

Idag har jag varit hos Maria på Make Me Up och fått massage för min onda nacke. Den har varit värre än vanligt på sista tiden, men jag hoppas att massagen i kombination med ledigheten gör att det blir bättre!
Min snälla pappa tog med min cykel in till stan idag och nu är den så pass lagad så att den går att använda. Passar bra nu under semestern.

Ikväll blir det "Seven Pounds" med Will Smith. Nu har vi varit ute konstant sen semestern började, känns det som, så ikväll är det film som gäller!

Det där med brushes

Nu har jag gått in i semesterdimman, tror jag. Har redan fått svårt att hålla ordning på vilken dag det är. Det är ett gott tecken =)

Idag har det faktiskt varit lite molnigt och till och med kommit några droppar regn. Känns ändå ganska bra, eftersom solen har stekt ganska ordentligt en dryg vecka.Har suttit på balkongen en del av eftermiddagen och photoshopat. Börjar få lite koll på det där med brushes... Kul att kunna göra lite egna grejer till boggen sen =)
Innan det var vi en sväng på stan igen. Lämnade tillbaka dom där skorna som jag kanske skulle lämna tillbaka och köpte ett par andra (som syrran hittade i måndags). Träffade på den äldre av mina småkusiner som upplyste oss om att det är Rix FM-festival ikväll, så vi kilar ner till centrum alldeles strax.

Läste för övrigt en mycket underhållande insändare i NWT i morse. Jag håller med skribenten till fullo. Karlstads Kommun har länge grävt och haft sig ute på Sandgrundsudden i Karlstad. Detta har bland annat resulterat i en strand (badplats) vid älven där de även satt upp denna skylt:


Bild från nwt.se

"Hur är det tänkt? Badplats eller inte?" undrar insändarförfattaren, och det kan man ju fundera på... Varför lägga massssor av pengar på en strand som inbjuder till bad, för att sedan avråda? Fast Karlstads Kommun har ju gjort konstiga saker förut...

RSS 2.0