Kroken och Snoken

Cirkus Melodifestival hade ytterligare en föreställning igår kväll. Jag såg den. Det var rätt kul. En rejäl blandning av Ozzy Osbourn, Mikas brorsa, Jumpers klonar, röda converse, musikal och en riktig schlager (framförd av hon som ville åka ut). Klurigast var nog ändå Sibels dansare... Såg ut som "Kroken och Snoken" från Lilla Sjöjungfrun...Nu är i alla fall både OS och Melodifestival snart över!

Idag har vi varit en sväng till Ikea och Bergvik. Kom tomhänta (!) från Ikea. Det vi hade tänkt oss funkar nog inte, så det blev inget. Antingen får vi hitta nån annan bra förvaring för diverse papper (räkningar, post o sånt) eller så får vi skaffa en trea.

Jag föll...

...för grupptrycket. Finns nu på Facebook, precis som resten av världen. Nu är det nog bara sambon som inte är med ;) Får se hur aktiv jag är, men det är ju faktiskt ett rätt okej sätt att både hitta o hålla kontakt med folk som inte bor i närheten eller som man inte har sett på år och dar. Jag skyller ju naturligtvis ifrån mig också. Allt är Pinglans fel. Det var hon som knuffade mig över kanten. Igår.

Var i Väse och sjöng och snackade skit med just min facebook-medlems-värvare igår. Det var bara vi två, men vi hade supertrevligt och pratade om allt mellan himmel o jord. Jag fick komma ikapp lite med låtarna kören har övat också. Bra, för jag har inte kunnat va med på ett tag.

Jag gillar skarpt att det försäkringsbolag där jag har både min bank och alla mina försäkringar slopar bonusarna till cheferna. På rekommendation visserligen, men ändå. Inte ens högste chefen i Värmland ger sig själv nån bonus =) De anställda har dock möjlighet att få en liten bonus och alla helkunder får dela på 26 miljoner i länsbonusrabatt. Jag gillar företag som låter sina kunder få del av vinsten. Go Länsförsäkringar!


Man får sin uppgift

En hel dag med i stort sett bara teori. Risketta, enskild teori och på det teorikurs. En ynka körlektion fanns med på schemat.

Fick tillbaka min senaste uppgift på kursen idag och den var godkänd =) Kollade igenom nästa som handlar lite om CSS och fick lite ångest. Sånt har jag ALDRIG gjort... Men det ordnar sig säkert. Nästan alla uppgifter jag läst igenom har kännts lite svåra först, men sen när jag väl tagit itu med dom så flyter det på bra. Men det är väldigt lite handledning i kursen. Man får sin uppgift och får lösa den med hjälp av kurslitteraturen (den där på 700 sidor...). Annars brukar det ju vara föreläsningar och så via nätet.

Det har varit en händelserik vecka, så det är skönt att den är slut. Sambon var o köpte Amanda Jensen-biljetterna idag. Ser fram emot nästa helg =) Längesen jag var på konsert!

Tack gode Gud

Jag har varit på ett väldigt intressant möte idag =) Innan det har jag nästan halkat av vägen på mitt, idag, lite för spännande jobb.

Det finns fullt av kreativa människor i världen. En av dem är Ola som säljer snön på sin tomt. Underbart tänkt. 1000 kvadratmeter. Eller ja, säljer och säljer - han skänker bort den. Svar har han fått också. Jag gillar:

”Du är möjligtvis inte intresserad av ett byte. Har 27000 m2 utmärkt
Västkustsnö med ovanligt lite fukt och salt inblandning (sk westcoast
light) som jag skulle kunna tänka mig att byta bort.”


eller

”Hej jag bor i Afrika, kan du skicka ett varuprov?”

Varför kommer inte jag på såna grejer??? Jag håller dock på att sälja en mobiltelefon på Tradera... Jag har ju, som många säkert vet, nån sorts testpanel här hemma. Testar olika mobiltelefoner, helt enkelt. Dessvärre innefattar testpanelen endast mig och det utgår inte någon ersättning till panelens deltagare. Inte heller får jag mobilerna gratis hemskickade för tester. Nej, jag får köpa dom själv. Hittills har jag testat: Nokia 5800, SE G900 (?) och nu senast Samsung Jet. Har dock inte gått back än (speciellt mycket) och det är jag ju förstås stolt över ;) Tack gode Gud för Tradera.

Syrran tjatar om att jag ska skaffa AjFån. Jag försöker stå emot.

Jo, just det - Saab är sålt. Attans. Där rök chansen att göra en kass affär ;)
Undrar hur detta ska utveckla sig. Spyker har ju inga pengar. Lånat har dom gjort. Till hela affären...
Maud Olofsson tror att det bli många utmaningar. Det kan nog stämma alltför väl.

Fick ett så fint mess från min syster ikväll - hon är bäst!

Noggranna testerText är egentligen onödig efter bilden ovan, men här följer ändå en sammanställning av vår vetenskapliga undersökning vad gäller semlor:

Efter noggranna tester av fyra leverantörer kom vi fram till följande:
1. Damms Konditori (dagens semla, för övrigt)
2. Café Råtorp
3. Hanna Larssons konditori
4. Café Royal

Om de två sista platserna var vi dock lite oeniga...

Ikväll har jag försökt att förbereda mig lite för imorgon och även gjort det sista på uppgiften till universitetet. Nu är den också inlämnad och det är bara att ta tag i nästa...

Ett rätt

Lördagkvällen med goda vänner och melodifestival var jättetrevlig! Men när vännerna och konversationerna är mer spännande än festivalen fastnar inte låtarna så bra. Vi skrev ner vad vi trodde resultatet skulle bli. Jag gjorde mina kaxiga gissningar innan första låten ens hade börjat och fick ett rätt... Låtarna (slökollade igen på reprisen) var sådär :/ Men förra lördagen verkar fortfarande vara lågvattenmärket. Nä, jag tycker det är dags att gå tillbaka till den gamla goda tiden med EN tävling och, inte minst, LIVEMUSIK. Anders Bergund är hjärtligt välkommen tillbaka!
Kvällen var i alla fall superbra med gott sällskap och god mat!

Igår gick jag inte ens utanför dörren. Använde dagen till att komma ikapp med plugg istället - vädret kändes ju ändå inte så lockande. Tror att jag snart är klar med ytterligare en uppgift. Bara finliret kvar.

Challange

I natt har det, som på så många andra ställen, kommit massor med snö... Snart ska vi till syster på lite fika (sambon har kommit på att jag är lik henne yngsta - Leo. Båda kan alltid få plats med fika, hur mätta vi än är...) och ikväll till kompisar o kika på melodifestival. Till syster tar vi bilen, trots att hon bor nära. Detta är anledningen:
Ikväll åker vi buss för att slippa ta bilen. Kanske en liten promenad också. Trots vädret.

Måste lägga ut "Top Gears" senaste challange. Lastbilar:I samma avsnitt får man också veta att The Stig sover ut-och-in...

Fantastisk

OS är i full gång och världen står still. Tänk att sport kan va så viktigt... Sverige har plockat ett par medaljer och Anja har vurpat. Björn Ferry gör roliga uttalanden och Stig Strand kommenterar utförsåkning med känsloyttringar som är... eh... lagoma. Sambon tar detta på fullaste allvar:Ser dokumentär-hyllnings-programet om Susan Boyle på TV4. Fantastisk historia. Det är lika häftigt att se hennes första audition i Britain's Got Talant varje gång. Jag tror alla som satt i publiken den kvällen lärde sig något om förutfattade meningar. Förhoppningsvis även alla som såg programmet. Simon Cowell (vanligtvis väldigt hardcore) säger att han, när han ser programmet i efterhand, skäms över sin attityd och förutfattade mening om Susan.

Eftersom sport endast intresserar mig till viss del och i lagom dos, går jag mycket med musik i öronen nu. Har lyssnat på båda Amanda Jenssens skivor och gillar helt klart "Happyland" bäst. Har också fastnat lite i Michael Jackson och försöker lyssna in mig lite på Holly Williams (Hanks dotter). Gillar hennes "Without Jesus here with me", som jag tror handlar om hennes syster och olyckan de var med om.Kan inte slutaKan inte sluta lyssna på Michael Jacksons "Heal the World". Den är helt ofattbart bra.Nu ska jag åka ner på stan o träffa jobbet en sväng.

Happyland

Jo, men visst. Det rör på sig =)

Sitter o letar färger till nästa uppgifter på kursen. Minst fyra ska det va, som sedan ska finnas med i projektarbetet. Lyssnar på Amanda Jenssens Happyland. Måste skaffa andra skrivan också...
Vi tänkte gå o lyssna på henne på Nöjes i mars och jag tycker det är roligast att gå på konsert när man har lite koll på låtarna. Roligt att höra hur det låter live jämfört med skiva. Om någon låt är omarrangerad eller så.
Just nu gillar jag denna:
Kul låt =) Fast det är lite mer tempo på skivan.

Haiti igen!

Månadens välgörenhetspengar är en repris av föregående månad. Jag SMS:ar pengar till Röda Korset.Man kan självklart sms:a hur många gånger man vill!

Här kan man läsa om hur hjälpen kommer fram. Man kan också se hur mycket ens pengar räcker till.

Hittar ingen bra rubrik...

...till detta inlägg. Ledsen för kass uppdatering.

Fredag var plugg- och städdag för mig. Har fått tillbaka den andra uppgiften (om upphovsrätten) godkänd, så nu är det bara att ge sig på nästa.
På kvällen var vi till kyrkan på taco-kväll. Var med o trixade lite innan, så vi var i Väse redan halv sex. Det blev en jättetrevlig kväll i alla fall! Fredagskäk med en massa roliga och trevliga människor istället för hemma framför TV:n.

Igår kväll var vi o firade min lill-kusin som fyllt 12. Också väldigt mysigt - som det alltid är där! Innan det hann vi äta lunch med mamma o Jonny på stan.

Idag har vi varit i Filipstad hos svärföräldrarna. Hysteriskt med folk. Mest rally-människor, men även några skidåkare. Filipstad är det ju många som passerar till och från stugor i bland annat Sälen. Dessutom gick det sträckor i närheten av Lesjöfors idag.

Det är Alla Hjärtans Dag, men vi firar bara med myskväll i soffan i år.
Norrmän, tyskar och nån enstaka spanjor

Startade en ny teorigrupp på jobbet. Stor grupp med roliga människor =) Vi kommer nog ha roligt!
Annars har jag suttit med lika mycket pappersarbete som körlektioner idag. Dom där undervisningsplanerna skriver tydligen inte sig själva... Har lite kvar som jag får göra ikväll eller imorgon. Sen är det bara att hoppas att Transportstyrelsen tycker att den är okej.

Rallyt är i full spinn också. Mycket folk i stan och det gör mitt jobb lite krångligare. Mer köer att stå i, vilket gör att man inte hinner lika mycket som vanligt på en lektion :/ Det gäller att veta vilken del av stan man kan åka i beroende på vilken tid på dagen det är. Massor med vilsna människor är det överallt också. Norrmän (framför allt norrmän!), tyskar och nån enstaka spanjor.

Tyvärr har jag åkt på den där förkylningen igen. Öronen blev bättre och jag tyckte jag blev riktigt fisk ett par dagar, men nu är jag bara snorig o tjock i huvudet.


OS har inte ens börjat och redan 30 dopade... Jag har alltid vetat att sport är ohälsosamt.

Förbud

Cubus ska stänga sin butik i Karlstad. Det innebär REA =) Var o köpte två polo-tröjor idag - riktigt billigt. Har jobbat halv dag idag och sedan slipat klart på uppgiften om upphovsrättslagen, som nu är inlämnad! I uppgiften ingår att skapa två diskussionsfrågor kring URL som sedan läggs ut i universitetets forum och det verkar bli en del roliga diskussioner.

Jag har fått något sorts förbud av min sambo. Jag får inte vistas vid eller inom en halvmeter från diskbänken. Detta tydligen på grund av skador - är duktig på att skära mig på knivar och dyligt. Är lite fumlig av mig... Får skärpa upp mig så att jag får tillgång till köket igen ;)
Känner mig lite halvnere o sunkig, så jag trycker i mig ostbågar ikväll. Jag har sunkdagar med gott samvete - den här veckan verkar det tyvärr bli många...

Klar med Jens Lapidus andra bok "Aldrig fucka upp". Den var bra, men jag tror det första var bättre. Eller så har jag läst dom för tätt. Har dock inte kommit iväg och kollat "Snabba cash" än. Får nog skjuta på det för det är så mycket annat just nu.

Ett geni

Att det inte kan sluta snöa! Det är okej att det är några minusgrader ett tag till, men snälla, ingen mer snö! Idag har det nämligen kommit mer :/
Sitter o kollar lite på Teatersupén. Middag med ensamblen från "My Fair Lady". Mikael Segelström pratar rikssvenska och Tommy Körberg bryter ihop. Jan Malmsjö är skåning från början och tycker Henrik Dorsin är ett geni. Man lär sig nya saker varje dag. Jag tycker också Dorsin är ett geni.Är helt slut i huvudet. Måste sluta jobba kvällar när jag inte ska, för jag orkar faktiskt inte. Fast idag har nog inget blivit bra egentligen. Springer runt som en idiot och försöker hinna med allt jag ska göra på jobbet. Men som vanligt när jag försöker va till nytta så slutar det med att jag blir ledsen. Skit.

MEN semlorna var en höjdare ;) Dom kom idag från Café Råtorp - där är ALLT gott. Kanske är det vinnar-semlorna till nästa vecka, kanske hinner vi testa ytterligare någon...Fina vänner

Jag är så godissugen så jag tror jag dör... Finns inget hemma heller. Jo, mörk choklad och det är ju gott, men det räknas inte riktigt. Har suttit och gjort uppgifterna om upphovsrätt i stort sett klar. Diskussionsfrågorna är ute i forumet och texten är nästan klar att lämnas in. Fick mail häromdagen om att första uppgiften är godkänd. Känns rätt skönt, för jag var lite orolig att jag hade missat nåt, men den var precis som den skulle vara!

 

Igår blev jag bjuden på middag på Alfies av mina fina vänner (födelsedagspresent). Det var jättetrevligt och en perfekt present! Jag fick också en massa nya scrapgrejer som jag ska sätta tänderna i snarast. Bland annat stämplar som passar bra till embossing (som jag har snöat in på nu när jag lärt mig…) och en stans som jag faktiskt gått o funderat på att köpa själv! Tack snälla tjejer för en supertrevlig kväll och jättebra pyssel-presenter =)
Förresten – alla som går till Alfies måste äta den Italienska Chokladtårtan. Den är perfekt!

 

Imorgon är det jobb till sent som gäller. Dags att skriva ytterligare undervisningsplaner, så det är bara att begrava sig i lagtexter och paragrafer igen. Vi tänkte också förbereda oss för fettisdagen som är nästa vecka genom att proväta semlor redan imorgon. Man måste hinna testa ett par olika så man vet vilka det är som gäller på den riktiga semeldagen ;)


Sovande nalle

Bluebox är en mysig shoppingsida som är lätt att fastna på. Nu är det ju snart Alla Hjärtans Dag och då finns det ju förstås en specialkategori för det. Där hittade jag den här:


En vetevärmare i form av en sovande nalle. Supersöt =) Använder ibland vetevärmare till min onda nacke, men dom brukar ju vara avlånga o lite trista.

Mu...

Jag har alltid vetat att kossor är smarta:


Va?

Jag är helt hängig. Har haft ont i halsen och öronen några dagar. Och när jag får ont i öronen så får jag OOOOONT. Var ett riktigt öronbarn när jag var liten. Öroninflammationerna avlöste varandra och jag hade små rör i öronen i omgångar. Jag får fortfarande öroninflammation väldigt lätt. Dessutom hör jag kasst på höger öra och det bli ännu sämre när jag har ont (blir täppt på nåt sätt då), så idag har jag knappt hört dom söta eleverna i teorisalen... "Va?". Men nu börjar det kännas lite bättre.

Igår var jag på Salong Bellissima på kasernhöjden på ansiktsbehandling/massage. Jag är dålig på att unna mig just såna behandlingar, så jag blev superglad när jag fick presentkort från jobbarkompisarna när jag fyllde tant. Caroline, som har salongen, är verkligen jätteduktig och får en att känna sig väldigt avslappnad och lugn. Hon masserade nacke och axlar och tyckte jag var riktigt stel. Det har hon ju helt rätt i... Ska helt klart skärpa mig med massage framöver. Unna mig att gå iväg och må lite bra! Det kändes redan skillnad i går. Och jag kommer definitivt gå tillbaka till Caroline.

Det är skit att jobba just nu. Två spår att åka i, borsta snö av bilen varenda lektion... Men jag står inte ute o fryser när jag gör säkerhetskontroll. Den gör jag i Mitt-i-city-garaget ;) Varmt och torrt.

RSS 2.0