För latmaskar

Jodå, nu är det sommar. Underbart varmt och det är ju hur bra som helst, bortsett från att jag tog ett mycket dåligt beslut när jag valde joggingtur efter jobbet. Det gick obarmhärtigt tungt... MEN jag gjorde det!

Nu vet jag i alla fall vad Tassimo är. Kaffebryggare för latmaskar. Så himla lätt och smidigt att bara lägga i en kapsel och trycka på knappen... Ja, ibland får man fylla på vatten också. Kan va lite jobbigt ;)
Det här är helt klart en keeper i alla fall! Tassimo är min nya kompis :)

Fick en riktig utmaning på jobbet igår, men det löste sig! Det var verkligen en sån där dag när inget flyter och självklart lyckas de dagarna alltid pricka in när vi har kurser och massor av folk att ta hand om. Det är tur att man är skapligt stresstålig. Idag har det varit lite mer som vanligt.

Nu har jag skrivit i "Bra-boken" några dagar och det är kanon (tack Pia för tipset). Ett skönt sätt att få ordning på tankarna! Måste dock skaffa en riktig bok, för just nu är Bra-boken några sidor i min kalender + en post-it lapp. Ibland är Bra-boken bloggen. Som idag:

Bra
- Jag fick till bra lösningar på jobbet
- Jag tog en joggingtur, trots att jag nästan struntade i det
- Jag har äntligen fotat till Traderaannonserna

Tack
- För värmen :)
- För att jag får komp till helgens sånger
- För att värken i min käke äntligen börjar ge med sig lite

Hjälp
- Hjälp mig att få lite extra energi fram till semestern
- Hjälp mig att komma på vad jag ska ha på mig på söndag...

Nytt kaffe

Hm... blogginläggen är lite glesa. Trist, men jag är lite sliten så det får bli så. Vi jobbar nästan ihjäl oss på jobbet just nu, så när man kommer hem är man helt slut i huvudet.

Igår var det midsommarafton och den firade vi hemma alldeles själva, jag och sambon. En sväng ut på stan för att handla lite mat och jordgubbar, en långpromenad i skogen och god mat och dryck på kvällen.

Åkte förbi och hämtade ut ett paket från Buzzador också på förmiddagen. En Tassimo :) Fick ett erbjudande från Buzzador att köpa en Tassimo till väldigt bra pris, så vi tyckte det var lite bra att ta chansen. Vi dricker ganska lagom med kaffe för att en sån kaffemaskin ska va vettig och nu står det en svart liten skönhet på köksbänken! Massor med olika kaffesorter fick vi med också.Återkommer med lite recentioner (och bättre bilder, kanske)!

Inspiration, improvisation och glädje

Vilken helg det har varit! Har varit med på Filipstad Gospel Festival som fantastiske Dan Hegelund anordnar. Två dagar sprängfyllda av musik tillsammans med drygt 60 andra sångare. Att också få sjunga tillsammans med Junior Robinson och hans musiker från London - det var riktigt häftigt. Vi repade hela lördag och söndag (lärde oss 12 nya låtar) och avslutade med en två timmar lång konsert på torget kl. 19. Massor av inspiration, improvisation och glädje :) Var helt slut i både huvud och fötter när jag kom hem igår, men det gör liksom inget när man har haft så roligt.
Förhoppningsvis blir det fler festivaler i Dans regi!


Bäst just nu

Hittade en ganska perfekt variant på min joggingrunda idag och slapp dessutom regnet. Fint. Nu halvkollar jag på "Lotta på Liseberg" och undrar varför det inte sitter någon som kan sjunga i publiken och varför TV 4 är så ofattabart dåliga på direktsändningar (hallå - ljud kanske?).

Byta grejer

Kom precis hem från spåret lagom till att himlen öppnade sig för att leverera en rejäl åsk-regn-hagelskur. Yes! Turen är på min sida idag!Igår hände det grejer på min balkong. Fick massor av fina blommor och kryddor :) Vi har bytt lite tjänster. Jag har gjort en hemsida och fick i utbyte en mycket trevligare (och godare) balkong! Paprika, chili, mynta och härlig lavendel trängs nu på min balkong tillsammans med en massa annat smått och gott. I blomlådan har jag nu en helskön blandning av vackra blommor som jag knappt vet namnet på. I like. Att byta grejer med varann är ingen dum idé.


Jag har hittat härlig blogg - Fru ADHD. Har bara läst den ett par dagar, men jag gillar Pia redan! Är sugen på att ta efter "Bra Boken". Varje dag skriver man tre saker man har gjort bra, tre saker man är tacksam över och om man vill - tre saker man vill ha hjälp med. Det kan vara stora eller små saker. Jag tycker det är viktig att vara tacksam och ta vara på det man gör bra. Man glömmer lätt bort saker man gör bra och fokuserar för mycket på det man tycker att man är dålig på. Det är också viktig att vara tacksam för det man har - även de små sakerna! Tror också att det är skönt att kunna sätta ord på det man eventuellt känner att man vill ha hjälp med. Känner jag mig själv rätt så kommer det kanske inte bli något jag gör varje dag till att börja med (jag har lång startsträcka för att skapa rutiner...), men jag ska absolut köpa mig en liten bok och skriva ibland. Idag får bloggen vara min bok och idag blir det Bra, Tack och lite Hjälp.

Bra
- Jag har fixat en superstressig dag på jobbet riktigt bra
- Jag har sprungit spåret
- Jag har lyckats trixa ihop mitt veckoslut så att jag hinner allt :) Tror jag...

Tack
- Jag är tacksam för att mina arbetskamrater har varit gosiga mot mig på jobbet när jag har varit stressad
- Jag är tacksam för att jag fick umgås med vår härliga kör hos vår härliga körledare igår.
- Jag är tacksam för att hagelskuren kom lagom tills vi kom hem från ovan nämnda joggingtur ;)

Hjälp
- Att orka med min fullspäckade (men roliga) helg

Kreta en sväng

Ber om ursäkt för den eftersatta uppdateringen på denna blogg. Anledningen är sol och bad på Kreta en vecka och efter detta en 88-årsfest samt välbehövlig vila. På Kreta finns nämligen sängar där man sover på endast spånskiva med lakan över. Typ. Inte bra för min rygg... Ett par flygresor på det och dryga 40 mil i bil.

I övrigt har jag inget att klaga på vad gäller Grekland. Vi bodde i Rethymnon som är en jättemysig stad med både fin strand och gamla gränder med diverse shopping. Massor av restauranger med god mat finns det ju förstås också - det är inte fy skam att sitta vid Medelhavet och äta färsk fisk från just nämnda hav! 30 grader varmt om dagarna samt 28 grader i poolen. Havet höll "bara" 24 grader, men vi klagade inte nämnvärt över det. De sista två dagarna fick vi lite mulet och några få droppar regn, men det gjorde inte så mycket eftersom det, trots molnen, var säsongens varmaste dag.En av dagarna tog vi lokalbussen till Heraklion, som är största staden på ön. Här finns massor av gamla fort blandat med modern storstad. Öns enda McDonalds finns här och ligger självklart granne med Amerikanska Ambassaden. Vi hoppade just den restaurangen ;) Istället hoppade vi på en ny buss till Knossos (lokalbussar är för övrigt ett bra alternativ för den med dödslängtan, i enlighet med övrig grekisk trafik...). Ganska häftigt att gå på samma stengator som människorna som byggde staden flera hundra år före kristus.Igår firade vi min fina farmor som fyller 88 år på måndag med en grillkväll hemma i Väse. Jättetrevligt och gott! Hann med en sväng i spåret och en fika med mamma och J på Bergvik innan det. Idag har vi mest slappat och varit ute i det fina vädret, för imorgon är det allvar igen. Jobb i fyra veckor, sedan semester igen.RSS 2.0