Pulver och brödrost

Brukar vänta tills bara några dagar innan jul innan jag släpper ut mina tomtar (som inte är så många) ur förrådet, men i år har jag redan plockat fram en. Men bara en och bara för att han är så förbaskat söt:


En tomte

Mina kära vänner som jag ibland scrappar med har fått mig fast i embossing. Jag fastnar gärna i mönster när jag gör kort. Ett tag körde jag band på allt. Ett tag snöade jag in på brads. Nu ska jag köra hårt med pulver och brödrost (har ingen värmepistol, men brödrost har funkat förut) ett tag ;) Har köpt en embossingpenna och den ska bli spännande att testa.


Ska bli kul


Tänka till

1 advent! Härligt =) Det är så skönt att få plocka upp ljusstakar och stjärnor! Världen blir genast lite ljusare. Började dagen med att åka till Ölme och sjunga med kören. Gick väldans bra, trots kniviga stämmor och aningens för lite övning (för min del). Fick väldigt fint beröm för min sång som jag blev jätteglad för!
Det var ganska mycket folk både i kyrkan och i kören. Stannade kvar på gott fika efteråt.

När vi var klara i kyrkan åkte jag hem och hämtade sambon för att åka ut till pappa. Där tog vi en skogspromenad och plockade både granris och mossa. Pappa hade med sig hunden i skogen och hon sprang som en galning precis överallt. Tänk vad skogen förändrar sig ändå. Där vi gick var vi en hel del när vi var små. Ofta med farmor och hennes hund/hundar. Hittade nästan överallt då kändes det som, men nu var jag tvungen att tänka till lite ;) Nu är granriset monterat på balkongräcket tillsammans med ljusslinga. Mossan har jag inte gjort nåt med än - lite sugen på att göra något till ytterdörren, men vi får se.

Igår kväll hade vi supertrevliga gäster här på lite mat. Passade på att ta glöggpremiären med Grythyttans Skogsglögg. Har ni inte provat den, så gör det! Finns på systemet.



Julkänsla?

Allas vår Björn Starrin (Starboys, Bröllopsfotografen, Smala Sussie, för er som inte har koll) har en ny syn på detta med julkänsla. Läs här.

Jag vill såååå gärna gå på deras julshow...



Carolas nya

Idag är det städdag. Det är verkligen skittrist, men det måste ju göras. Försöker varva det med lite andra grejer. Har precis lagt upp bilder från Club Enter där grabbarnas projekt just nu är att sätta motor på en spark. Ni minns kanske den motordrivna fåtöljen som var det första projektet. Dom går från klarhet till klarhet, kan man säga. Här kan du se bilder.

För att göra städningen liiiite lättare så har jag förstås musik i öronen. Har lyssnat igenom Carolas nya skiva "Chrstmas in Bethlehem". Eller ja, ny och ny... Hon har ju släppt den ett par gånger på svenska. Det finns ett par riktigt bra spår, men annars är det ganska likt dom på svenska - fast på engelska då. Ja, ni fattar. "Find my way to Bethlehem" är faktiskt riktigt bra. Ganska mäktig och med bra tryck, men den är nästan finast i början när den är ganska soft. Min favvo-julskiva är fortfarande Jills!

Igår var jag på en liten after work med ett par kollegor. Mycket trevligt och jag var hemma lagom till Criminal Minds på femman ;) Vi fick dessutom tårta på jobbet igår (händer ju ibland) och den var faktiskt lite fyndig:


Förbudstårta...

Nu ska jag ta tag i röjandet igen. Ska snart åka till Väse och träffa lite folk. Scrappa o sjunga lite kanske. Skulle behöva få lite bättre koll på dom där stämmorna.

Bortom snälla

Snart är det legitimt att plocka fram adventsstjärnor och hänga upp nån liten ljusslinga på balkongen! Första advent tycker jag är perfekt att göra sånt, men i år tjuvstartar vi nog på lördag kväll. Jag ska ju va i Ölme och sjunga okristligt tidigt på söndag också, så det är skönt om det är klart dagen innan.


Julmugg =)

På jobbet trycker vi i oss pepparkakor som små barn. Vi är mer eller mindre överens om att vi kommer vara bortom snälla innan julen är här. Kanske till och med menlösa... Imorgon ska vi försöka balansera upp eländet med en lätt After Work.

PA i "Sthlm-Arlanda" på TV3 är just nu min favorit. VIP-Monica gör mig fortfarande förvirrad.

Julkort

Precis en månad kvar till jul =) Dags att börja med julkorten. Funderar på att göra dom lite mindre i år, så att det blir nåt annorlunda. Kanske nåt sånt här?




Ingen lek

Idag har varit en konstig jobbdag. Massor med teori på förmiddagen (i olika former) och två - säger TVÅ - körlektioner. Avslutade med ett besök på Vägverket med en tös som gick därifrån med ett alldeles färskt körkort.

Nu slappar jag i soffan framför "Förkväll" på TV4. Har inte sett värst mycket av det programet. Mest för att jag inte gillade det förra gången. Är lite imponerad av Carin DaSilva. Hon är rätt kul och håller ihop hela grejen, på nåt sätt. Elisabeth Höglund, som ska föreställa härdad journalist/reporter, är rätt kass. Lyssnar inte på gästerna hon intervjuad, så ibland blir det lite "goddag yxskaft"...Yvonne Ryding? Jag vet inte.

Igår åkte jag till Väse för att repa med kören. Har inte kunnat vara med på speciellt många övningar eftersom jag jobbat. Det blev väldigt tydligt igår. Stämmorna på ett par av sångerna var ingen lek, kan jag säga. Brukar inte ha några större bekymmer med det, men jag var ganska lost igår. Får försöka sova på noterna till på söndag. Titta på dom lite också, kanske. Halv tio på söndag ska det sitta.


Lite mer lila

Riktigt midsommarväder ute...

Tog en sväng till Ikea. Köpte bland annat nytt diskställ, så nu kanske det slutar spöka i köket. Självklart fick det följa med lite stearinljus hem också. Sen har jag fållat upp nya gardiner till vardagsrummet. Brukar fålla antingen för hand eller på maskin, men nu provade jag att stryka upp gardinerna med såna där klisterband. Funkade skapligt, men var lite fippligt. Återstår att se om det håller också.


Lite mer lila

Jag har spritt ut mina scrapgrejer i köket. Ska försöka göra nåt litet kort innan jag packar ihop dem...

Ynka 125 kr

Den oplanerade helgen innehåller förstås att fira mamma ikväll. Hon fyller år nästa vecka! MEN det är åtminstone inga musikgrejor inbokade eller annat som känns som planering.

Igår kväll var jag i Väse och träffade fina vänner för att scrappa lite. Det är så kul att göra tillsammans, för man får lite ny inspiration och man kan låna lite grejer av varandra. Nu har jag provat embossing ett par gånger och är helt såld på det. Måste köpa grejer =)

Innan jag åkte till Väse hann jag lämna plasma och ta en tripp till Kristinehamn. Mamma tipsade mig om en frisör som bara klipper. Dom tvättar inte, färgar inte, permanentar inte. Bara klipper. Kostar ynka 125 kr och det är bara drop in. Det gör att man kan få sitta o vänta en stund om det är kö, men det är helt okej för det priset ;) Tänkte att det är helt perfekt för min som bara vill klippa topparna och få bort allt slitet. Hon som klippte mig hette Martina och var jätteduktig. Passade på att klippa lite ordentligt på längden - insåg hur långt håret hade blivit... Det visade sig också att Martina hade haft sin häst hos min kollega i Tolita. Världen är liten!
Jag har ju bott i Kristinehamn en vända, så det är ganska mysigt att åka dit och strosa runt (det tar inte så vansinnigt lång tid).

Idag tog vi en promenad ner till stan i det fina vädret. Riktigt soligt och 10 grader varmt. Det var supermycket folk på stan och på torget var det nån sorts tillställning med mat från olika länder i Europa.

Nu ska vi snart åka till min fina mamma!

Ljuva änglar

Klickade hem lite nya mönstrade papper och smågrejor från Scraplyckan för några dagar sedan. Köpte även ett par ProMarkers, men jag vet inte hur jag tänkte med färgerna... Köpte ganska lika dom jag redan har. Kortslutning i dom få hjärnceller som lever...
Gick även förbi min favvobutik Ljuva Änglar härom dagen. Den ligger alldeles perfekt ett par kvarter från jobbet. Fick med mig ett par pappersark därifrån också! Det är världens mysigaste butik och man får massor av inspiration av att gå där. Eva, som driver butiken, är alltid så trevlig och delar gärna med sig av tips. Nu måste jag komma igång med julkorten. Ska träffa några kompisar i kyrkan imorgon och pyssla lite - ska försöka sparka igång julkänslan då.

Nu är det snart, snart helg och det ska bli så skönt! Har inga större planer, vad jag kan minnas och det är bra för nästan alla andra helger innan jul är det något på gång. Ska försöka ta det lite lugnt och vila, för jag kände av lite av den där yrseln igår och det är nog ett tecken på att man ska stressa ner lite. En av kollegorna köpte pepparkakor till jobbet idag, så nu är jag i alla fall snäll =)


Fin halvdag

Började dagen med ett besök med jobbilen hos bilprovningen. Det regnade och blåste storm. Trots tak över displayen där man skriver in reg.nr. blev jag genomblöt. Det regnade liksom vågrätt. Bilen klarade sig i alla fall - konstigt vore det väl annars... Efter det hade jag en fin halvdag med teori och utbildningskontroller.




Syster och jag skulle ha hängt på stan en stund idag, men hon fick åka till jobbet istället :/ Men vi tar igen det snart! Jag tog en liten snabbkik själv. Ligger efter med dom där julklappsplanerna, känner jag. Men jag fick ett par idéer på stan. Jag tror att jag har klurat ut till de felsta. Det är som vanligt pappa o sambon som är svåra.

Har spanat runt lite på nätet och kollat hur det går med vaccinet här omkring. I Kristinehamn verkar det som att dom ska börja vaccinera allmänheten nästa vecka. Dom kanske har planerat lite bättre än vårdcentralerna i Karlstad?

Försökte vinterpynta bloggen lite idag... Måste börja jobba på julkänslan ;)

Rädda julen

Fick mail från min fina vän Elin idag. Ett viktigt mail. Handlade om något som alla måste hjälpas åt med.

Klicka på länken nedan och hjälp till, du också!

räddajulen.nu

Stabilt

Skulle åka o köpa mjölk efter jobbet. Inte bara mjölk, men mjölk var viktigast. Glömde mjölken, men handlade allt annat jag skrivit upp. Underbart. Känns stabilt...

Har haft näst sista teorilektionen för detta år ikväll. På torsdag är absolut sista o sen ska jag inte jobba kväll förrän i januari, hoppas jag. Teoriplanering imorgon kväll, förstås, men det hoppas jag också lugnar ner sig sen.
Jag är så trött! Tiden fram till jul och ledigt MÅSTE gå fort nu! Vi ska dessutom vara hos syster på julafton för första gången och det ska bli så mysigt!

Det har spökat i vårt diskställ ett tag. Saker låter och flyttar på sig och så. Nu har jag listat ut varför:



Absolut-glasen som skymtar kommer från Lilla Glasboden i Fredriksberg. Har man vägarna förbi där ska man absolut åka in o kika!

Vi var helt enkelt skitbra

Idag har vi haft vår Jubileumsgudstjänst i församlingen. Den blev jättebra! Kören skötte sig perfekt - vi var helt enkelt skitbra ;) Pastorn hade en riktigt bra predikan och vi avslutade hela gudstjänsten med 150 ballonger från läktaren. Sen var det kaffe och tårtbuffé.


Några av tårtorna

Egentligen fyller vi inte 150 förrän i december, men vi tjuvstartade lite med firandet eftersom det är så mycket annat i den månaden.

Nu väntar en ny lång vecka av jobb. Sambon ska dessutom jobba borta nånstans igen :/ Jag längtar till jul.

Otroligt bra idé!

Vår kompis från Örebro har varit här fredag-lördag, så igår kväll var vi nere på stan o käkade lite. Vi började med mat på Pitchers där vi även sprang på mamma, min faster och min kusin som hade varit på bio. På Pitchers är maten alltid god, så det är ett säkert kort.
Efter det gick vi vidare till Koriander. Vi hängde där en del i somras, men jag har nog aldrig varit där när det inte har varit live-band ute bland hustaken. Så här på vintern när det är inne som gäller är Koriander aningens mer välkammat. Rosa skjortor och Mulberry-väskor, typ. Lite mer drinkställe. Men ganska mysigt ändå. När vi begav oss hemåt vräkte snön ner =) Av den återstår idag nästan ingenting...

Igår dök äntligen min nya kalender upp! Jag har varit sååå nyfiken på hur den skulle bli. Beställde den från personligalmanackan.se där man kan välja nästan helt själv hur den ska se ut. Det finns några olika framsidor och man kan välja färg på både text och bakgrund. Sen kan man skriva vad man vill på framsidan och välja hur kalendern ska se ut inuti. Dessutom kan man skriva in sina vänners och sin familjs födelsedagar (och andra datum som är speciella) och så kommer dom förtryckta i kalendern. När man sedan beställer en ny nästa år så finns allt lagrat! Otroligt bra idé! Min ser ut så här:

     

Det var just det där med födelsedagarna som fick mig att skaffa den - jag är heeelt värdelös på att komma ihåg födelsedagar... Nu väntar jag bara på att det ska bli nytt år så att jag kan börja använda den!


E-ämnen

När vi var på "Bröllopsfotografen" för några dagar sedan fick jag nåt ryck vid kassan och impulsköpte popcornkrydda. Kostade bara 20 spänn, men det var väl inte den vassaste investeringen jag gjort, kanske. Tänkte att "det kan väl vara kul att testa" och köpte smörsmak. Sammanfattning av smakupplevelsen: Nej.
Kanske kommer jag nu också få spö av en av mina kompisar, för det här innehåller garanterat E-ämnen och annat skräp ;)


Nej

Idag köpte jag i alla fall nåt nyttigt - åtminstone i jämförelse med "smöret" ;)



Säsongens första julmust =)


Hastigheterna

I dagarna förändrar Vägverket hastigheterna på vägarna i Värmland. Det är väldigt intressant hur folk ser på detta. Ena stunden är det ett jäkla väsen för att man sänker hastigheterna på vissa vägar och andra stunden är folk inte nöjda med de ställena man höjer hastigheten på. Tror folk skulle behöva lägga ner lite tid på att läsa på vilka kriterier man tittar på när man förändrar hastigheten innan man gnäller. Men det är ju lite som sambon sa: "Folk vill ha låg hastighet där dom bor och sen vill dom köra fort där dom inte bor...". Folk är allt bra klyftiga.


Månadens välgörenhet

Denna månads "välgörenhetspengar" går till Rädda Barnen. Klicka här om du också vill skänka pengar till dom!


Mer mediauppmärksamhet!

Ibland blir man lycklig för små saker. Idag är jag lycklig för tejp! Det har vi glömt köpa hem i säkert ett par månader nu och när man väl behöver tejp... Men nu finns det tejp i hemmet igen =)
Jag är också glad att jag får vara hemma ikväll. Skulle ha åkt på styrelsemöte, men jag jobbar varje kväll den här veckan och förra veckan också jobbade jag också många kvällar, så jag blev jätteglad att min snälla suppleant kunde vara med ikväll istället. Dessutom behöver jag jobba lite till, men jag kan åtminstone göra det hemifrån.

VF skiver också om Väse Missionsförsamlings bygge och om 150-års jubileumet i dagens tidning! Läs artikeln här.

Fegis

Nåt miffo har kört på våran bil. "Bara" skrapad i lacken över hjulhuset bak på höger sida, men ändå... Skit. Hände antingen i garaget på jobbet eller på parkeringen utanför. Inte säker på vilket. Naturligtvis har inte den som pajat vår fina, silverfärgade, supersportiga (?!) lilla golf lämnat nån lapp eller på annat sätt gett sig till känna. FEGIS!

Idag är det en jättebra artikel i NWT om vår missionsförsamling =) Kul att det uppmärksammas att vi satsar för framtiden - bland annat genom att bygga ut kyrkan. Läs artikeln här.

Har jobbat sent ikväll o är helt slut i huvudet. Suttit med undervisningsplaner, bland annat, och det är ingen lek. Allt ska matchas mot kursplanen så att Transportstyrelsen är nöjd. Sen har vi suttit med teorimaterial till traktorutbildning... Som tur är gör jag kort dag i morgon.

Stort fy-skäms på Lindex som gör en kollektion i bara Small och Medium. Hallå? Jag som gillade Lindex för att de har normala storlekar och snygga kläder som passar alla typ. Snacka om att bita sig själv i svansen, ändå. Ingen vidare PR. Spinkiga modeller har dom på bilderna också. Synd =(


Sorgsen

Okej, nu har jag kollat. Det pratades så våldsamt om detta Ullared-programmet, så jag fick väl kolla för att se vad grejer var. Shit, vad hysteriskt! Och han den lille killemed maffiabröllopet - gud vad han skämdes... Undrar vart folk får pengar ifrån. Morgan på lagret var en sorgsen kille. Han verkade så ensam, stackarn... Maggan o Gittan (?) raggar på 22-åriga killar. Rena barnarovet... Boris (chefen) verkar i alla fall va en skön lirare som månar om sin personal. Röda byxor har han också. Kanske inte ett program jag kommer prioritera framöver.

Dags att sussa...




Tävling...

... hos living interiör. Där kan man vinna julgrejer från Cult Design som går sååå stilrena och fina grejer!


Klicka på bilden för att vara med och tävla du också!


Starrin är fantastisk

Skrev ett långt bra inlägg som försvann. Så nu blir det ett kort sämre...

Lugn dag med plock hemma på förmiddagen. Behövde röja lite... På eftermiddagen tog vi en promenad till stan och såg Bröllopsfotografen på Filmstaden. Kjell Bergqvist är oslagbar och Björn Starrin är fantastisk. Annorlunda än Smala Sussie, men ändå väldigt bra!


Old school

SVTs fredagsunderhållning "Doobidoo" är ju ibland väldigt bra. Textremsorna är ju, som jag tidigare kanske nämnt, min hemmaplan. I kvällens program gästar Janne Lucas på piano. Hade ALDRIG känt igen honom om jag inte vetat att det var han. För tankarna tillbaka på när melodifestival verkligen var melodifestival. Med liveorkester och Anders Berglund (aka Mr. Melodifestival-på-riktigt). Det här är old-school:


Comeback

Syster har börjat blogga igen! Hon har gjort ett rejält blogguppehåll, så det är superkul att hon gjort comeback =)

Har varit nere på stan idag och fixat lite till försäljningen i kyrkan imorgon. Passade på att gå förbi Din Sko med mina stövlar jag köpte för nån vecka sedan. Dom har låtit konstigt i klacken och jag har bytt dom en gång tidigare. Först var det höger klack som krånglade och när jag fick nya så var det vänster. Nu skickade dom ner mig till skomakaren för att klacka om skorna (på Din Skos bekostnad) och det gjorde susen. Tur det, för jag älskar verkligen stövlarna! Dom är så sköna att gå i! Tjejerna som jobbar på Din Sko i Karlstad är verkligen jättebra och hjälpsamma.
Passade på att ta lunch på Miró tillsammans med sambon.

Min lilla information/föreläsning hos dyslexiförbundet igår gick bra. Tror att jag lyckades får med den infon jag ville- sen var det mycket frågor och diskussion. Var kvar till efter nio! Nu ska jag snart åka ut med projektorn jag lånade till igår till Väse. Ska ta en fika med mamma också.

Definition

Det undermedvetna: den ytterst irriterande del av hjärnan som aldrig svarar på frågor utan bara ger små antydningar och sedan i lugn och ro gnolar på någon melodi för sig själv utan att säga ett knyst mer.



Dödsstraff...

Har precis blekt lite vita kläder (som inte var så vita längre). Luktar badhus i badrummet :/

Jobbat halv dag idag (teori denna månad) och sen förberett för den lilla "föreläsningen" jag ska ha hos Dyslexiförbundet imorgon kväll. Tror inte att det finns nån projektor, så jag får köra på frihand... Vi får se. Har en PowerPoint i fall att.

Nu när det blir mörkt så tidigt på dagarna så får man försöka mysa till det med lite levande ljus. Vi tog det ett steg längre - till balkongen.


Mys med hela Karlstad i bakgrunden

När sambon tänder ljus lägger han tillbaka tändstickorna i asken efteråt. ANVÄNDA! Eller ja, han gjorde. Jag hatar det! Borde vara dödsstraff på att lägga tillbaka använda stickor i asken... Men jag har fått ordning på det beteendet nu ;)


Aldrig mer

Det är mycket framöver nu ett tag. Det där med att säga nej är inte så lätt, trots allt... Men jag ska skärpa mig. Har varit väldigt nära den där berömda väggen en gång för några år sedan och känner nästan att jag närmar mig nu också. Måste försöka styra upp livet lite. Nacken tar lite mer energi än vad jag erkänner för mig själv, tror jag. Man vill ju så gärna orka allt och lite till. Sen måste man nog inse att man inte måste vara på topp heeeela tiden.
Längtar till jul nu. Dels för att få vara lite ledig och så ska det bli mysigt att fira jul hos syster - det har vi aldrig gjort förut!

Nyktert? Kanske färgad...

Shit - jag måste ha tampat några på tårna. Ber om ursäkt för det i så fall... Några ytterligare tankar innan jag släpper detta ämne (ska hålla mig till jobbet på jobbet, tror jag!)

Jo, jag läste hela artikeln och jag tycker fortfarande att det INTE är okej att dricka alkohol och köra bil. Har läst olycksutredningar där dödsolyckan orsakats av en förare som haft 0,2 promille eller strax däröver.
Sen tycker jag att det inte bara handlar om dödsolyckor (som Anders, mfl har helt rätt i ofta handlar om högre promillehalter), utan också om de olyckor där människor "bara" blir skadade (ofta svårt). Människor får men för livet...
Räknas inte den statistiken? Är det okej att köra med "lite" alkohol i kroppen bara man inte dödar nån?
Dessutom ska man nog tänka på detta också:

Kritiska Situationer

Rattfylleri leder inte alltid till olyckor. Däremot ökar risken för olyckor, eftersom den alkoholpåverkade inte klarar de kritiska situationer som kan uppstå. Det räcker inte att köra extra försiktigt. Kritiska situationer kan alltid uppstå, som att en älg eller ett barn plötsligt dyker upp framför bilen. Även låga promillenivåer kan medföra att föraren inte klarar situationen och att en olycka inträffar. Praktiska körförsök visar att förares förmåga att klara situationer som kräver plötsliga undanmanövrer är klart försämrad redan vid 0,2-0,3 promille.
Källa: vv.se/ddd



Anders skriver på sin blogg att jag inte ser nyktert på detta. Nej, jag kanske är färgad av mitt arbete och av att en av mina kompisar skadats svårt av en rattfyllerist. Min kompis förlorade även sin flickvän i olyckan.

Många tar i denna debatt också upp att det är så mycket annat som orsakar olyckor - SMS:ande i bilen, trötthet (som är en mycket större olycksorsak än vi tror), stress, äldre bilförare, buskörning osv... Och ja - det är helt klart orsak till att människor dör i trafiken, MEN vi kan inte "gömma" rattfylleri bakom kommentarer som "det är ju lika farligt att köra trött". Vi måste göra något åt båda.
Och när vi ändå är inne på det - det är ju inte så att vi inte har några lagar mot att köra trött, sjuk eller påverkad av något annat, som folk ibland verkar tro. Hur man följer lagen är en helt annan sak (som med alla andra lagar) - men den finns:

§ Fordon får inte föras av den som på grund av sjukdom, uttröttning, påverkan av alkohol, andra stimulerande eller bedövande ämnen eller av andra skäl inte kan föra fordonet på ett betryggande sätt. Trafikförordningen 1998:1276


Uppskattar att några blev upprörda i alla fall, för det får ju åtminstone igång en diskussion. Hoppas att besöket på Don't Drink and Drive gav er något också.

En positiv grej: Vi ligger bra till i statistiken över dödade i trafiken i år. Kolla här. Hoppas att vi håller oss i skinnet resten av året (och alla efterföljande år, förstås), så att det fortsätter så.

Mer än två begravningar varje vecka

Ja, då var det bevisat - Robert Collin är helt blåst. I dagens Aftonbladet uppmuntrar han till rattfylla - mer eller mindre. Jag har alltid haft svårt för denna "trafikexpert", som han kallar sig, men det här tycker jag är helt otroligt. Han tycker inte att det gör nåt att dricka en öl och ett par glas vin och sen ta bilen hem. Ännu mer skrämmande är att så många som kommenterat artikeln fullständigt håller med. De som hävdar att det inte skulle hända fler olyckor om man höjde promillegränsen... Har dom glömt att alkoholen skördar minst 120 liv i trafiken varje år? Det sker mer än två begravningar varje vecka året runt på grund av alkohol i trafiken.

Man kan ju undra om Aftonbladet (som är en av Sveriges största tidningar) också tycker så här. Det är ju i deras tidning han skriver - kan de stå för detta? Sambon har mailat och frågat chefredaktören. Ska bli intressant att se om det dyker upp något svar...

Om någon som läser detta mot förmodan håller med Robert Collin så skulle jag vilja be er klicka HÄR.

Svaret på Lillas intro är..



... Robyn, förstås! Visst var hon söt - bara 13 år =)

Flera miljoner

Imorgon avslöjar jag (för alla som inte googlar själva) vem som gör introt till Lilla ;)

Har råkat sett "Vem kan slå Filip & Fredrik" dom två sista gångerna. Mest för att sambon kollar. Jag är lite trött på dom där grabbarna. Har väl kanske inte varit så förtjust i dom nån gång - bara i "Boston Tea Party", för då hade dom en kul panel och roliga gäster. Men detta program måste ju ta priset... I både programen jag har sett har deltagarna skadat sig. Dom verkar inte ha nån sorts säkerhet alls. Okej - han som dök kanske inte var så smart som gjorde just det, men tjejen som ramlade förra gången hade ju ingen som helst skuld i dramat. Hon hade säkerhetslina som ingen brydde sig om att hålla i... Helt otroligt att det ens får gå till så. Vi pratade om det på jobbet idag; hade det varit i USA hade dom blivit stämda på flera miljoner. Loa Falkmans brorson var för övrigt med i senaste programet. Intressant, va?

Nya dokusåpan "Ullared" började idag. Kollade inte. Missade jag nåt?




Vet ni vem?

Kommer ni ihåg "gamla" Lilla Sportspegeln?




Vet ni vem som sjunger ledmotivet?

Aldrig hungrig

Helgen har gått fort, fort. Lördagen förde med sig fördelsedagskalas för en av "småkusinerna" som fyllt 14. Det är min farbrors kids som är mina småkusiner, men dom är inte så små längre... Det är i alla fall allltid väldigt trevligt hos "familjen småkusiner". Där är det alltid så hemtrevligt och mysigt. God mat får man också varenda gång! Den här gången var det lite olika pajer tillsammans med sallader. Supergott!


Marre vaktar under bänken där
pajerna står. Det har hänt förut
att folk har tappat...


Fjortiskort ;)

Idag fick vi ett infall att åka till Örebro o hälsa på en kompis. Åt lunch på Jensens. Provade deras Ceasarsallad och den var kanon. Stor, förstås - Jensens går man aldrig hungrig ifrån. Sen åkte vi till Mariebergs Köpcentrum o kollade lite. Väldigt fräscht nu när dom renoverat färdigt.

Det blev en kort sammanfattning av helgen - nu är det sovdags för längesen...

Jo, just det. Provade Marabous nya choklad med yoghurt och hallon. Ingen stor hit. Man ska nog inte fippla för mycket med choklad. Den är ju bra som den är...


Nja

RSS 2.0