Fantastiskt, avskalat, akustiskt

Vi tänkte ju ta det lugnt i helgen - bara vara hemma och slappa lördag, söndag eftersom det är så mycket just nu (varenda helg är uppbokad med diverse invigningar, spelningar, middagar osv). MEN vi kom över biljetter till en specialspelning med Amanda Jenssen i Sthlm och det kan man bara inte tacka nej till. Så på ett kick var tåg och hotell bokat och vi fick en ca 30 timmars-resa till huvudstaden.
Spelningen var på en liten teater i Vasastan som heter "Lederman" och publiken var endast "speciellt inbjudna" (på olika sätt) med spons från Loka. Ca 120 personer bara - såna spelningar får man sällan chans att gå på!

Amanda gjorde ett fantastiskt, avskalat, akustiskt gig med sköna versioner av både egna låtar och covers. Två gitarrer och en flygel. Hennes egna låtar blir ju väldigt annorlunda akustiskt eftersom hon vanligtvis har ganska mycket blås med i sina arrangemang. Vi fick också (som första publik) höra en ny låt =) Kort spelning, men helt klart värt resan!

Akustisk version av "Common Henry" där Amandas telefon ringer efter halva låten (vet inte vart det är inspelat). Men hon löser det:



Efter konserten gick vi till Gamla Stan och åt en god middag på Michelangelo. Pendeln ut till hotellet och en god natts sömn. Tåget hem vid tolv idag efter en riktig hotellfrukost.


Kändisspan (för de som är intresserade):
1. Björn Hellberg (en husgud) på Drottninggatan
2. Nån gammal tennisstjärna på hotellet
3. Lars Ohly på pendeln

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0