Krama Project

Tänkte skriva ett par rader om min käre kusin Erik. Han är nämligen i Kambodja och jobbar med ett projekt som kallas "Krama Project". Projektet är till för att hjälpa mindre bemedlade familjer att bryta sig loss från fattigdomen, bland annat genom utbildning så att de kan bli självförsörjande.

En del i projektet är att lära kvinnor sy och väva under sex månader. Det är kvinnorna som producerar Kramasjalarna som kommer säljas på festivaler runt om i Sverige. Vinsten från sjalarna kommer gå tillbaka till Banteay Meanchey i Kamodja, där projektet bedrivs. Att köpa en sjal är ett utmärk sätt att stödja projektet - dessutom är de jättefina och finns i massor av olika härliga färger, så håll ukik om du ska besöka någon festival framöver!


En av kramasjalarna

Erik har varit i Kamodja tidigare och jag är så imponerad av hur mycket han brinner för att möta nya människor och kulturer och hjälpa människor som har det svårt. Han, och hans projektkompisar, bloggar på Kramaprojektets sida och deras glädje över att vara där och igång med projektet genomsyrar verkligen inläggen!


Läs mer om projektet HÄR.Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra projekt! Ska på Peace and Love i sommar. Kanske finns dom där?

2011-03-30 @ 18:58:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0